Dodaj do ulubionych

Zamienimy flagi na gwiazdki - znów czeka nas wy...

• Gość: Bailey Re: Zamienimy flagi na gwiazdki - znów czeka nas IP: *.aland.net 07.07.05, 14:17
      Przeciez w Unii na rejestracjach widnieja flagi otoczone unijnymi gwiazdkami!
      • jorn Re: Zamienimy flagi na gwiazdki - znów czeka nas 07.07.05, 14:33
        Gdzie?
    • Gość: Pyc Re: Zamienimy flagi na gwiazdki - znów czeka nas IP: *.kofax / *.kofax-emea.com 07.07.05, 14:24
      To jest jakas bzdura. Mieszkam od lat w BeNeLuxie i moj samochod nie ma zadnych
      gwiazdek przy rejestracji jak i tysiace innych samochodow na ulicach. Po prostu
      nie jest to wymagane, jak ktos chce to moze sobie taka wyrobic. Robia Was w
      bambuko!!! Tylko pieniadze wyciagaja!!! Nie dajcie sie!!!!
    • Gość: krycha głupota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 14:27
      wyrzucanie pieniędzy w błoto, jakoś we Francji mają z tyłu żółte tablice i
      jeżdżą, a my oczywiście musimy co chwila wymieniać.
      • Gość: gość Re: głupota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 18:36
        To jest paranoja.Jak im się chce nowych tablic ,niech sami za to płacą
        majętniki.
      • Gość: z Re: głupota IP: *.torun.mm.pl 07.07.05, 19:15
        Oj glupi ten narod.Przeciez do was nic nie dociera.Jak wam gwiazdki nie pasuja,
        to przyklejcie sobie sierp i mlot.Zanim przykleicie,to stuknijcie sie tym
        drugim narzedziem moc w leb.
    • delmarcoforever i bardzo dobrze... 07.07.05, 14:40
      tablice z flagami na niebieskim tle mają już nawet Turcy oraz Irańczycy nie
      mówiąc już o Bułgarach czy Rumunach. Skoro jesteśmy w Unii to bądźmy w niej
      również z tablicami. We Włoszech funkcjonuje już sześć rodzajów tablic
      rejestracyjnych (u nas będą tylko trzy).
    • Gość: KS Wujek posła ma fabryke tablic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 14:53
      Trzeba pomóć kolegom i rodzince
      • Gość: Pipok Re: Wujek posła ma fabryke tablic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 16:13
        I to jest chyba cała prawda o tej sprawie...
    • Gość: Heath A mi się podobają obecne... IP: 193.59.95.* 07.07.05, 15:00
      Zmuszono już mnie raz do zmiany tablic, prawa jazdy i dowodu rejestracyjnego,
      teraz szykuje się nowa zmiana - znowu wyciąganie kasy. Ten kto powiedział że
      obecne tablice są "unijne" niech teraz zwraca siano. Mi sie podobają obecne
      tablice, z flagą Polski.
    • Gość: Obywatel Re: Zamienimy flagi na gwiazdki - znów czeka nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 15:08
      Znowu bęcwały na stołkach swoją bezmyślność i uległość wobec Eurokratów zepchną
      na nasze karki. Dosyć tego. Jak chcą zmieniać na unijne to albo niech sami płacą
      (ale nie Skarb Państwa czyli my) albo niech unia zapłaci za swoje wymysły. Tamte
      tablice miały utrudnić obrót kradzionymi pojazdami i jak zwykle nic nie dało,
      te nie mająnawet i takiego uzasadnienia.
    • Gość: wielkopolanka Re: Zamienimy flagi na gwiazdki - znów czeka nas IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.05, 15:21
      To kolejny bezsens. Ktoś znowu komus "dał" w łape, żeby kręcił sie nowy
      interes. Koszty mówią same za siebie. Jak dla mnie to totalna głupota.
    • Gość: ola711 Re: Zamienimy flagi na gwiazdki - znów czeka nas IP: *.pl 07.07.05, 15:21
      Teraz już rozumiem co nowy rząd to będą nowe tablice rejestracyjne.A może to i
      fajnie bo te mi się już znudziły.Pozdrawiam wszystkich.
    • Gość: prawnik Re: Zamienimy flagi na gwiazdki - znów czeka nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 15:59
      Stado nieuków!Dlaczego kierowca ma płacić za głupotę?Może wreszcie jakaś
      odpowiedzialność i kompetencja urzędasów będzie!A TAKI jest krzyk,że za małó
      zarabiają i Najlepsi/a są?/odejdą z administracji!No i farewell!Głupota ludzka
      nie ma granic,szkoda,że nie boli!
    • Gość: maryska Re: Zamienimy flagi na gwiazdki - znów czeka nas IP: *.crowley.pl 07.07.05, 16:08
      Holendrzy też są w Unii, jeżdżą na żółtych tablicach i nikomu to nie
      przeszkadza. Znów ktoś w naszym imieniu wyłazi przed orkiestrę za nasze
      pieniądze.
    • Gość: kroolick To pomyłka! IP: *.aster.pl 07.07.05, 16:13
      Ja wolę mieć polską flagę! Gwiazdki to pomyłka. Za 5 lat Europa i tak zamieni
      gwiazdki na narodowe flagi pod hasłem "zróżnicowania kulturowego". Niemcy chcą
      powrotu DeutchMarki, w zamian dostaną przynajmniej flagę na tablicach swoich
      mesiów i beemek.
    • Gość: bolo Re: Zamienimy flagi na gwiazdki - znów czeka nas IP: *.dip.t-dialin.net 07.07.05, 16:37
      zamiast wymieniac tablice mozna wprowadzic naklejki na stare tablice i wszyscy
      beda mieli nowe tablice bez popadania w koszty
      • frequentflyer Re: czytaj uważnie 07.07.05, 16:41
        a teraz jeszcze raz przeczytaj - powoli - artykuł który komentujesz i pokaż
        gdzie jest mowa o zmuszaniu kogokolwiek do zmiany tablic i ponoszenia kosztów.
        90% komentarzy powyżej napisali funkcjonalni analfabeci, i to jest dopiero
        powód by bić na trwogę! jeden nawet się podpisał "prawnik"!
    • Gość: Gdańszczanin Re: Zamienimy flagi na gwiazdki - znów czeka nas IP: *.computerland.pl 07.07.05, 16:41
      Precz z terrorem biurwokracji, to co robią to już jest haraczownictwo a nie
      administracja, wyrzucić połowę z tych pasożytów, jak są dobrzy to sobie znajdą
      pracę jak nie to ich nie żal.
    • Gość: pragmatyk szlag trafia IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 07.07.05, 17:03
      Ludzie, juz zupełnie och..aliscie,
      Pokazcie mi przepis w ktorym ma byc jakies 12 gwiazdek. Ostatnie poł roku
      jezdzilem po belgii i nie widziałem nic takiego .Nie ma takiego wymogu. Zgadzam
      sie ze np. Francuzi maja takie gwiazdki, ale np. Holendrzy juz nie, a Belgowie
      nie mają nawet flagi Belgii na swoich blachach. Ponadto np. Holendrzy mają
      żółte blachy, a nie nawet biale.

Przepis mówi tak: ze blachy mają byc ciemne na jeansym tle, ale nie ma nic
      wiecej.

• Gość: bbb Re: Zamienimy flagi na gwiazdki - znów czeka nas IP: *.3vnet.pl 07.07.05, 17:07
      to conajmniej skandal , a po 5 latach będziemy zmieniać bo tło będzie miało być
      w/g gustu jakiegoś urzędnika- wizjonera np.w kolorze niebieskim , a może
      granatowym
      • Gość: piotr Liczy sie kasa...... IP: *.aster.pl 07.07.05, 18:06
        Kiedy tel kom, stały się powszechnie dostępne( chyba od 1996r- GSM) ktos
        przedsiębiorczy wpadł na pomysł ,żeby wprowadzić zestawy głośnomówiace/
        słuchawkowe. Uzasadnieniem miało być bezpieczeństwo podczas jazdy. Tel w ręku -
        to jedna dłoń na kierownicy. Ale , idąc tym tropem nie powinno sie także pić
        wody mineralnej prowadząc auto, jeść kanapkę, lub trzymać za rękę kochaną
        dziewczynę. Pomysł lobbowany- miał na celu zyski producentów zestawów
        głośnomówiących do kom. Nie ma przepisu mówiacego,że kierownicę trzeba trzymać
        oburecznie. Dlatego, ja olewam to,że zakazuje mi się rozmawiać przez kom, w
        czasie jazdy. W 2000 roku tłumaczono nam,że wprowadzane wtedy tablice , są
        zgodne z przepisami Unii. Grzecznie zmieniłem- bez zmiany adresu. Podobno na
        produkcje tych tablic wygrały przetarg jakieś dwie firmy. Podobno. ( tego nie
        jestem pewien). Teraz widocznie kasy za mało, i trzeba wymyślić jakąś nową
        przynętę. Ja się nie dam złapać.
      • mephi100us Re: Zamienimy flagi na gwiazdki - znów czeka nas 07.07.05, 18:25
        Urzednik ma wizje,bo jest zatrudniony w rozdetym aparacie biurokracji,ktory sie
        musi sam za pieniadze podatnika nakrecac,bo inaczej na bruk aroganckich
        darmozjadow by trzeba usunac. Wiec sie perza,wymyslaja i bronia przed powiewem
        zdrowego rozsadku i wymyslaja albo subwersuja. Jak kolega powyzej
        zauwazyl,wystarczylyby naklejki na tablice nalepic i juz! Ale gdziez tam...takie
        naklejki to przeciez warte pare groszy,ktore ich aparatu przy zyciu nie
        utrzymaja! W grudniu zeszlego roku wystapilem do ambasady w Waszyngtonie o
        przedluzenie paszportu (wydanie nowego). $120 jak w morde uiscilem wraz z 4
        (!!!) wnioskami i zdjeciami...(paszport amerykanski kosztuje $50). Paszportu
        wlasciwego z 10-letnia waznoscia nie dostalem do dzis! Moje usilne emailowe
        interwencje,ktore byly obszerniejsze w tresci i czestotliwosci niz niektore
        kontakty internetowe, sprawily,ze mi w marcu wystawiono roczny paszport wypisany
        recznie. Jak znam zycie i polska biurokracje,jak dostane ten wlasciwy,to bedzie
        juz zdezaktualizowany i beda wystawiane nowe "unijne". Amerykanie naciskaja na
        paszporty optometryczne,Niemcy juz je wydaja,Polacy jak zawsze kombinuja,jak na
        tym zarobic i jak podatnika obciazyc maksymalnie jednoczesnie gwarantujac sobie
        lapowki od firmy,ktora na nie dostanie zlecenie. Nihil novi,Polonia!
    • Gość: poyebany Re: Zamienimy flagi na gwiazdki - znów czeka nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 18:10
      no kuśwa, nalepić se mogę gwiazdki na miejsce flagi- całej tablicy nie muszę
      zmieniać, to jawne ujograjstwo!!!#@$%%$#%@
    • Gość: tetryk Re: Zamienimy flagi na gwiazdki - znów czeka nas IP: *.jota.digi.pl / 80.50.85.* 07.07.05, 19:12
      Unii Europejskiej jeszcze nie ma, konstytucja nie weszła, ale tablice już wiemy,
      jakie mają być. Na co by tu jeszcze wydać forsę, której nie mamy na
      potrzebniejsze rzeczy? Oj, ludzie, ludzie ...
    • rsrh A co was jeszcze dziwi?Popatrzcie w swoje nowe DO 07.07.05, 19:16
      -macie tam błąd w j.angielskim
      -a teraz zerknijcie do nowego paszportu - kilka błędów w j.francuskim
      -prawa jazdy tez nie są "kompatybilne" z tymi w UE

A rzeczniczka MSWiA pani Alicja Hytrek - pewnie nam znowu coś "wyjaśni" !!
    • Gość: Lehoo Re: Zamienimy flagi na gwiazdki - znów czeka nas IP: *.devs.futuro.pl 07.07.05, 20:07
      A niech się ode mnie wreszcie odpie... Nie chcę mnieć nowych tablic. Te co
      mam są wystarczająco ładne.v
    • brightfuture Re: Zamienimy flagi na gwiazdki - znów czeka nas 07.07.05, 20:17
      Przecież unijne kraje nie mają jednego wzoru tablic rejestracyjnych. Ciekawe,
      czyj szwagier albo inny pociot musi sobie zarobić naszym kosztem,
    • Gość: Warmiak Re: Zamienimy flagi na gwiazdki - znów czeka nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 21:19
      Bardzo dobrze, że zostaną zmienione tablice rejestracyjne. Może przy okazji
      litery oznaczające województwa też zostaną poprawione! Obecnie wygląda to tak,
      jakby niektórzy wojewodowie, przy przydzielaniu liter województwom, mieli
      lepsze "plecy". Dlaczego niektóre województwa mają oznaczenia od pierwszych
      liter nazwy województwa, inne od nazwy stolicy województwa lub liter zupełnie
      wziętych "z sufitu"? Przykłady: Opolskie -O.., Pomorskie - G.., Mazowieckie -
      W.., Warmińsko-mazurskie - N.. Czy nie prościej byłoby, gdyby wszystkie tablice
      miały swoje oznaczenia zaczynające się od pierwszych liter nazwy województwa?
      • frequentflyer Re: Zamienimy flagi na gwiazdki - znów czeka nas 07.07.05, 21:58
        Gość portalu: Warmiak napisał(a):

> Bardzo dobrze, że zostaną zmienione tablice rejestracyjne. Może przy okazji
        > litery oznaczające województwa też zostaną poprawione! Obecnie wygląda to
        tak,
        > jakby niektórzy wojewodowie, przy przydzielaniu liter województwom, mieli
        > lepsze "plecy". Dlaczego niektóre województwa mają oznaczenia od pierwszych
        > liter nazwy województwa, inne od nazwy stolicy województwa lub liter zupełnie
        > wziętych "z sufitu"? Przykłady: Opolskie -O.., Pomorskie - G.., Mazowieckie -
        > W.., Warmińsko-mazurskie - N.. Czy nie prościej byłoby, gdyby wszystkie
        tablice
        >
        > miały swoje oznaczenia zaczynające się od pierwszych liter nazwy województwa?

Prościej do czego? ale spróbujmy:
        mazowieckie - M
        małopolskie - M
        wielkopolskie - W
        warmińskomazurskie - W
        łódzkie - oczywiście Ł
        podkarpackie - p
        pomorskie - p
        podlaskie - uwaga! - p!
        śląskie - ś
        świętokrzyskie - ś

a tak w ogóle, na co komu taka wiedza? wytłumaczcie proszę.
        i tak w całej polsce znajdziesz wylizingowane w EFL samochody z rejestracją
        DW..... i co z tego wiesz, Warmiaku?
        I nie zostaną zmienione. nie tylko nie umiesz myśleć ale nawet czytać.

• Gość: zberten Re: Zamienimy flagi na gwiazdki - znów czeka nas IP: *.icpnet.pl 07.07.05, 21:25
      tak sobie przeczytalem komentarze wszystkie i wychodzi na to, ze nawet jak sie
      10 razy wytlumaczy to i tak 90% nie zrozumie o co chodzi :) no i jak tu byc
      uczciwym, jak tyle osob prosi sie o wy..banie ?????
    • travel_wawa TO NIE JEST WYMIANA 07.07.05, 21:33
      Dzisiaj za nalepienie gwiazdek na tablice można dostać mandat, co jest
      absurdalne. Nalepki funkcjonuja np. w Szwecji, gdzie, podobnie jak w wielu
      innych krajach UE można dokonać WYBORU rodzaju tablic.

Tablice unijne z gwiazdkami maja nawet Słowacy, Czesi i Węgrzy. Chyba jestesmy
      jedynym krajem UE, gdzie nie ma żadnej możliwości, choćby poprzez ich
      nalepienienie, mieć gwiazdki.

To jest dobra, choć bardzo spóźniona decyzja.
      Krój znaków tez możnaby zmienić, bo jest obrzydliwy.
      I jak tylko będę mógł, wymienię tablice na własny koszt.
      To jest moja wizytówka w Europie.
      Znów mamy być za Słowakami w tyle?
      • Gość: klara Re: TO NIE JEST WYMIANA IP: 62.148.85.* 07.07.05, 22:21
        jaka wymiana,jezeli mamy wymienic stare na nowe to bez zadnych oplat bo to juz nie jest wymiana tylko nastepny przymus tak jak przy "wymianie praw jazdy"ktore i tak sa do "wymiany"a moze komus trzeba "wymienic" rozum?????????????
    • Gość: TAKISE Kuźwa znowu jakieś lobby zadziałało oni pogłupieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 21:37
      w MI wymyślili aby elektronicznie przez GPS mierzyć przejechane km a bogaci
      Anglicy przewidują takie coś za min. 10 lat, ale lobby to lobby. A to kasy
      fiskalne w kioskach RUCH i warzywniakach a to jakaś akcyza wymyślona przez min.
      AKCYZOMANA i świat interesów na pograniczu przekrętu się kręci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka