Gość: pszczola IP: *.chello.pl 22.08.05, 07:35 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mateusz Re: Elbrus góra śmierci IP: *.u.mcnet.pl 22.08.05, 11:03 uwazam, ze takie oskarzenia sa niesprawiedliwe. Wiele juz razy pojawialy sie o Kaukazie artykuly z przeklamanymi i nieprawdziwymi informacjami, wiec oskarzanie rosyjskich ratownikow o przyczynienie sie do smierci naszych alpinistow jest krzywdzace. Zadajmy sobie podstawowe pytania: Jezeli stalo tam tyle osob, moze bylo to konieczne do wyciagniecia ludzi ze szczeliny? Tlumu gapiow tam chyba nie bylo. Jak byl uksztaltowany teren? moze nie dalo sie nigdzie indziej porozumiec z alpinistami w szczelinie? Skoro ratownicy mieliby spowodowac obsuniecie sie lodu, to dlaczego zaden z nich do szczeliny nie wpadl. itd itd. Ratownicy ryzykuja swoje zycie w bardzo ciezkich warunkach i staraja sie pomoc. Czasem sie nie udaje, ale docenmy ich trud Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kempos Re: Elbrus góra śmierci IP: 5.5R* / *.ji-net.com 22.08.05, 12:39 bardzo krzywdzacy artykul. jest to po prostu atak na ratownikow. szkoda slow. zgadzam sie z opinia poprzednika ze gapiow tam przeciez nie bylo i skoro obsunal sie lod to raczej nie z ratownikami skoro oni nie wpadli. Jestem zaskoczony ze taki artykul ukazal sie w gazecie. moze zadajmy sobie pytanie czy uczestnicy wyprawy byli dostatecznie przygotowani do wyprawy i czy byli wystarczajaco doswiadczeni. Gratuluje Gazeto tekstu - brak slow. Zreszta zauwazylem ze to ni9e pierwszy artykul o takim podtekscie. niestety nie mieszkam w polsce i mam ograniczone wiadomosci ale jak porownuje teksty w Gazecie i innych portalach to musze przyznac ze Gazeta wypada blado - a byla moja ulubiona gazeta w polsce. Nie wspominajac juz o tym jak szybko sie informacje ukazuja - co najmniej 2 godziny po tym jak ukazaly sie na innych glownych portalach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia litości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 13:38 Jak mogliście podpiąć artykuł pod tak niedorzeczny,nieobiektywny i krzywdzący tytuł??Ludzie, myślcie! Zgadzam się z przedmówcami:( Wypisywanie takich bzdur niczemu nie służy, szkodzi jedynie Gazecie. Niedługo zejdziecie do poziomu Faktu. Czy ktoś w ogóle monitoruje Wasze teksty drodzy koledzy i koleżanki po fachu czy chodzi już tylko o szukanie taniej sensacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia litości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 13:41 W rozżaleniu się machnęłam. Nie chodziło o tytuł tylko o fragment pogrubionego tekstu: ''Ich życie spoczęło w rękach rosyjskich ratowników - i właśnie oni przyczynili się do śmierci Polaków'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Elbrus góra śmierci IP: 192.6.59.* 22.08.05, 14:06 Nie mozna nikogo w gorach obwiniac o czyjasc smierc, chyba ze byla ona zadana celowo. Bardzo latwo krytykowac kogos i jego postepowania czy reakcje, jak sie nie jest na jego miejscu. Stwierdzenie ze Rosyjscy ratownicy przyczynili sie do smierci polskich turystow jest naprawde bardzo krzywdzace i nie na miejscu. Kim jest redaktor ktory tak napisal zeby sobie pozwalac na takie sady???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Elbrus góra śmierci IP: *.dip.t-dialin.net 22.08.05, 14:17 Bardzo niesmaczny tekst. Czy gdyby zginęli w polskich górach i poskim ratownikom nie udało się ich uratować to też pani Graczyk napisałaby, że ich ratownicy zabili? Dla mnie to nieudana (oby!) prowokacja. Ratownicy ryzykowali własnym życiem i zdrowiem, żeby pomóc polskim, pewnie niedoświadczonym, poszukiwaczom przygód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stas Re: Elbrus góra śmierci IP: *.mayo.edu 23.08.05, 16:11 Zgadzam sie z poprzednikami, redaktor powiniem dostac nagane i sprostowanie powinno byc opublikowane. Ratownicy ryzykowali wlasne zycie. Ta powieszchowna ocena jest niesprawiedliwa Odpowiedz Link Zgłoś
szpil1 A co z tymi którzy się wydostali? 23.08.05, 19:05 Zgadzam się z poprzednikami, dlaczego autor artykułu oskarża rosyjskich ratowników? To b. krzywdzące. Wiem, że zabrzmi to nieładnie, ale czy polacy po wydostaniu się ze szczeliny zrobili wszystko co mogli? Odpowiedz Link Zgłoś