Dodaj do ulubionych

Biliśmy rekordy w ...pijaństwie

• Gość: Indy hmmmm IP: *.chello.pl 02.09.05, 17:14
      "Bo to miesiąc pielgrzymek maryjnych oraz ważnych wydarzeń historycznych: cudu
      nad Wisłą..."

ostatnio w samej Wyborczej pisali ze nie bylo zadnego cudu nad Wisla
      • Gość: Maniek Re: Piegrzymki Maryjne IP: *.acn.waw.pl 05.09.05, 13:12
        HAHAHAHa Kilka lat temu widziałem fajne dane. Ten właśnie okres pielgrzymek pokrywa się z największą sprzedażą kluczowego produktu firmy Unimil.
        A alkohol jest dla każdego. Osobiście nie piję czystej wódki. Kupuję spirytus i sam sobie robię taką nalewkę że hej. Poza tym Piwko jak najbardziej.
        ZDRÓWKO!!!
    • Gość: repre$ Nie jestem "trędi",... IP: *.osk.enformatic.pl 02.09.05, 17:19
      ..., nie jestem agentem (złożyłem oświadczenie lustracyjne) i nie piję
      alkoholu. Nie przeszkadza mi, że ktoś inny pije, dopóki nie jest upierdliwy.
      Jak zaczyna być upierdliwy - spuszczam zasłonę miłosierdzia.
      Zaręczam, że możliwości ludzkie są nieograniczone. Jeśli się nie
      używa "doweselaczy" mózg ludzki produkuje naturalne narkotyki, które dodają mi
      większej fantazji niż innym piwo czy drink. Wystarczy zrzucić z siebie
      gorset "poważnej i statecznej osoby", wystarczy nabrać dystansu do siebie i
      innych i już można odstawiać takie jaja, na które nie zdobędzie się nikt na
      bani. I nie ma się kaca...
      • Gość: Tomek Re: Nie jestem "trędi",... IP: 134.193.105.* 02.09.05, 18:14
        To jestesz jakis muzulmanem.
        Po drugie, to zawsze pije i nigdy nie mam kaca.
        Jakie sa te narkotyki naturalne? N.P. marycha.
      • Gość: Jędrek Ćmagopij Re: Nie jestem "trędi",... IP: *.interbit.com.pl / *.interbit.com.pl 03.09.05, 12:35
        płakać mi sie chce jak słyszę po raz setny tego typu hipisiarskie smuty a
        naturalnym haju, endorfinach klepiących prosto w dynię czy też radości z
        zakwitniętej trawy. Wódy nic nie zastąpi. Tu jest Polska, tu się pije.
        "Człowiek trzeźwy nudny jest" jak śpiewa zespół młodzieżowy Wehrwolf 77.
        Abstynentów pozdrawiam.
      • Gość: czerwony Re: Nie jestem "trędi",... IP: *.elsat.net.pl 04.09.05, 15:49
        gościu, łyknij sobie setę i nie pisz farmazonów, a i żonie przylej jak cie
        wkuża, tutaj jest Polska a ja dumny jestem ze wiecej wypijam niz taki zabojad
        albo hans
        • Gość: Wku_zony Re: Nie jestem "trędi",... IP: *.telia.com 05.09.05, 13:57
          Jak nie umiesz pisac po polsku to milcz prostaku.
    • kupsztajn całe szczęście 02.09.05, 18:32
      na temat żydów nie ma żadnych utartych powiedzeń
      • Gość: michu Re: całe szczęście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 19:23
        Zaloze sie, ze spozycie alkoholu wsrod mlodziezy bedzie spadac. Przeciez teraz
        nikt nie chleje (no chyba ze meliniarze), bo niedobre i kac jest. Czy nie
        lepiej piks, bo taniej, lepiej i bez kaca?
    • Gość: fernandorey Trzeba sprostować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 19:23
      Po pierwsze to Polacy nie piją dużo ale jak już piją to się często upijają (a
      raczej często są zauważalnie pijani) dlatego mają taką opnię. W ilości spożycia
      na głowę mieszkańca jesteśmy poniżej średniej europejskiej. A co do powiedzenia
      zakompleksionych Francuzów, to chciałbym zauważyć, że Arabowie używali kibli i
      "łazienek" setki lat przed Europejczykami. Za panowania króla Słońce w
      (XVI/XVIIw.) Wersal śmierdział moczem gorzej niż dzisiaj niejeden kibel na
      dworcu, a paniusie i paniusiowe mieli zawszone fryzury i zapchlone ubrania.
      Podaczas wizyt dyplomatycznych Arabowie byli obrzydzeni smrodem jaki ciągnął się
      za Europejczykami. Kij tym pajacom w żabie udka...
    • Gość: xxxx28 Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 19:23
      zlikwidować izby wytrzeźwień!! są tylko po to aby nbijać komuś kasę! jak chcą to
      zabiorą cią na izbę za 1 piwo a nie w przypadku gdy stwarzasz np. jakieś
      zagrożenie! poniżą cię tam, pobiją, okradną, sponiewierają jako człowieka tylko
      za to że wypiłeś piwo oni znajdą coś na ciebie.
    • Gość: dalton Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: *.bremultibank.com.pl 02.09.05, 20:25
      a kto wiedział żeby ograniczyć picie w sierpiu hy?
    • sneer_rg Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie 02.09.05, 22:06
      GW jak gów... raczyła zauważyć w swej cholernej poprawności politycznej i
      oczywiście potwierdzić pieprzenie prasy francuskiej że polacy stoją niżej tylko
      od brudasów arabów.GW wypieprzajcie na zachód, jak was boli polskość świat jest
      bezwizowy.
      • Gość: Tgorgim Koles ales teraz zasunal.... IP: *.pro-internet.pl 02.09.05, 22:57
        jak lesniczy ch.. o kant sosny.
        O czym ty mowisz? Odezwaly sie w tobie jakies ukryte fobie?? Kompleksy??
        O matko
        Pierwsza sprawa - pijemy jako naród, a jakże. Wydaje mi się że kultura picia
        musi być jakoś powiązana z poziomem intelektalnym Polsaków - tak jak i w tej
        dyskusji jedynie 5% ludzi zrozumiało o co chodzi - tak i w piciu jest podobnie.
        Upijam się czasem, baaardzo rzadko(nienawidze kaca i dlatego sie hamuje) ale
        upijam sie na wesoło, a potem n aspiocha. Czyli do pewnego momentu jest milutko
        a potem na autopilocie wlączonym ide spać. Żadnej agresji, żadnych głupich
        pomysłów. Miałem znajomych którym sie agresor włączał, ale już nie są moimi
        znajomymi.
        Jak to się mowi: wszystko jest dla ludzi, tylko proporcje trzeba znać:)

A apropos artykułu. Szczerze? Gó.. mnie obchodzi co o Polakach(czyli o mnie
        też) myślą Ci i Tamci. Sierpień miesiącem trzeźwości?? Wolny wybór. Jestem
        katolikiem, na pielgrzymki chadzałem i nie przeszkadzało mi to po powrocie
        siąść w sobotni wieczór i wypić piwo. Każdy robi to co chce. A po alkoholu ...
        no cóż.. jest jeszcze jedno przysłowie... chłop ze wsi zawsze wyjdzie, wieś z
        chłopa nigdy. Naprawde dobry sposób selekcji kumpli - napić się z nimi :)

Pozdrawiam
        I Wasze zdrowie:)
    • Gość: BW Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: *.wh / *.wh-wieland.uni-ulm.de 02.09.05, 23:46
      Akurat jestem od kilku mieciecy w polud niemczech i ilosci alkoholu pochlaniane
      przez samych niemcow, a w szczegolnosci skandynawow sporo przekraczaja nasza
      norme :-D
    • yaloo bez przesady, mówi się "brudny jak francuz" 02.09.05, 23:58
    • Gość: GROZNYYY Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: *.icpnet.pl 03.09.05, 02:10
    • Gość: GROZNYYY Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: *.icpnet.pl 03.09.05, 02:25
      NIESTETY W ARTYKULE JEST BŁAD WYNIKAJĄCY Z NIEWIEDZY AUTO.POWIEDZENIE PIJ JAK
      POLAK UKUŁ NAPOLEON I BYMAJMNIEJ NIE MIAŁO NEGATYWNEGO WYDŹWIĘKU!OTÓŻ PRZD JAKĄS
      BITWĄ( NIE POMNĘ JAKĄ KONKRETNIE) NASI KAWALERZYŚCI POPILI TĘGO Z FRANCUZAMI.GDY
      PRZYSZŁO DO WALKI FRANCUZOM BRON CIĄŻYŁA SRODZE W PRZECIWIEŃSTWIE DO POLAKÓW
      KTÓRZY WYKAZALI SIĘ NIESPOTYKANYM MĘSTWEM(TEGO AKTURAT NASZYM NIGY NIE
      BRAKOWAŁO). I WŁAŚNIE WTEDY CESARZ WIDZĄC RÓZNICĘ W WARTOŚCI BOJOWEJ
      WSPÓŁZIOMKÓW I POLAKÓW ZAKRZYKNĄŁ COŚ W TYM STYLU:MOŻECIE PIĆ,ALE PIJCIE JAK
      POLACY!TRUDNO ZNALEŹĆ W TEJ WYPOWIEDZI POTĘPIENIE "PICIA JAK POLAK".NIESTETY
      PRAWDĄ JEST ŻE Z BIEGIEM CZASU SENSTENCJA ZATRACIŁA PIERWOTNY POZYTYWNY SENS I
      STAŁA SIĘ INWEKTYWĄ.PEWNIE TERAZ MAŁO KTO WE FRANCJI( I JAK WIDAĆ W POLSCE
      RÓWNIEŻ) ZDAJE SOBIE SPRAWĘ Z OKOLICZNOŚCI POWSTANIA TEGO POWIEDZONKA WIĘC TYM
      BARDZIEJ WARTO PRZYPOMNIEĆ.WIĘC PIJMY JAK POLACY ;-)
    • oizo Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie 03.09.05, 09:33
      a te tanie bełty co piją żule pod blokami do czego zaliczają się ?? bo nazywać
      to cos winem to lekka przesada ;)
    • Gość: Generalizowanie Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: *.abhsia.telus.net 03.09.05, 10:45
      Negatywne, Na inne Narody, grupy etniczne, religijne, rasowe jest zabronione
      prawem. Wiadomo w jaki sposob generalizowali Nazisci. Dlaczego Gazeta Wyborcza
      uzywa takich chwytow nie wprost? Prosze odpowiedziec na to pytanie publicznie.
      LusiaP.
      • Gość: Dodatkowo Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: *.abhsia.telus.net 03.09.05, 10:56
        Zamiast pisac i Kielco/Sielcach niech Gazeta Wyborcza poda ilosci czystego
        alkoholu wypitego w danym kraju, Polska nie jest na czele. Na czele jest kraj,
        no zgadnijcie, ten wystepujacy w tresci tego artykulu. Oczywiscie trzeba uczyc
        kultury picia. Trzeba wiedziec ze najsilniejszy goral spiewajacy wysokim
        sopranem jest nieslyszalny w porownaniu ze spiewajacym po pijaku kowbojem z
        Montany. LusiaP.
    • Gość: zbychu Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 11:21
      gzeta jak zwykle przeciwko narodowi polskiemu.
      • neeki Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie 03.09.05, 12:53
        ok Polak na swiecie ma opinie pijaka. w Londynie kazdy prawie obcokrajowiec
        reaguje : o wy to pijecie duzo. ja sie z tego smieje. i mowie ze jest inaczej.
        polacy czesto pija mocne alkohole. albo duzo piwa. ale i tak nam daleko do
        anglikow ktorzy mieszaja dokladnie wszystko a potem leza na ulicy. to sa
        dopiero pijacy i to pomimo faktu ze puby tu zamykaja o 23. najlepszy jest widok
        angola ktory wciaga duszkiem 3 piwa bo mu za 5 minut pub zamkna ;)
        • Gość: zenek Zycie na trzezwo jest nie do przyjecia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 13:17
          Zycie na trzezwo jest nie do przyjecia. Niestety.......
    • maciek20001 JA BYM WOLAŁ BYŚMY MIELI NA ŚWIECIE INNĄ OPINIĘ 03.09.05, 13:15
      ludzi odpowiedzialnych , słownych , rzetelnych i wykształconych.może wtedy
      innaczej by na nas patrzono.Nawet złodziej ma swoją filozofię życia.A w
      statystyce picia alkoholu nie widzę nic budującego.
      • Gość: Mike Re: JA BYM WOLAŁ BYŚMY MIELI NA ŚWIECIE INNĄ OPIN IP: *.teleton.pl / 213.136.231.* 04.09.05, 02:11
        Ta opinia o Polakach w świecie to głownie wymysł naszych dziennikarzy i wszelkiej masci malkontentów. W Europie są nacje ktore chleją znacznie wiecej od nas. Niemcy, Czesi, Skandynawowie, Brytyjczycy, Rosjanie. O Czechach np się mówi że picie to obok hokeja ich sport narodowy:) A w samej Francji tez pijaków nie brakuje. Tak naprawde opinia o nas w swiecie nie jest wcale taka zła.
    • Gość: left Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: *.crowley.pl 03.09.05, 16:08
      Pierwsza część powiedzenia też jest aktualna. Ale Gazetka nigdy tego nie napisze
    • Gość: ar22rrr2ro2orororo Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: *.ghnet.pl 03.09.05, 16:12
      mam gdzies duchowncyh !!!
      sierpień to sierpień !
    • Gość: Darek Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: *.chello.pl 03.09.05, 16:27
      Apelem duchownych? To Polacy chodza do kosciola?
    • Gość: o90 Angole kochani Angole IP: 82.112.136.* 03.09.05, 17:58
      Angole to najwiéksze chlory na swiecie.
      codziennie po robocie do pubu. i w przelyk
      co piatek impra w domu i jazda po babach do zgonu
      co sobota i niedziela powtorka.
      pijana swolocz po zamknieciu pubow , policja totalnie zajeta tylko i wylacznie
      chlorami
      pijane babki wala gleby na ulicach, chlory chlory chlory.
      teraz gdy wprowadzaja licencje na 24h cala anglia robi w pory, beda chlac na
      umor non stop.

przy angolach polacy to abstynenci.
      co nie zmienia faktu ze nasi potrafia lepiej pic
      • Gość: tg Alkoholizm wsrod ksiezy IP: *.ca-sanfranc0.sa.earthlink.net 04.09.05, 03:43
        Jestem abstynentem, ale jak slysze, ze KK nawoluje do wstrzymania sie od picia
        alkoholu...Co za obluda! W sierpniu nie pic. A co w pozostalych miesiacach?
        Czy Kosciol nie widzi, ze owieczki odwrocily sie zadkami do "poboznych"? Niech
        sie przewielebni zajma budowa nowych swiatyn, liczeniem PLN na tacy, uciechom
        cielestnym... ale wara Kosciolowi od spoleczenstwa! Niech KK zajmie sie
        porzadkowaniem swoich brodow. A tak nawiasem mowiac, czy ksieza-alkoholicy
        przez miesiac sierpien byli na odwyku? "Alkoholizm wsrod ksiezy", czy ktos
        podejmie ten temat? A moze tak ktorys ze swiatlych ksiezy szepnie pare slow...
    • Gość: les pis gora. IP: *.dsl.mindspring.com 04.09.05, 00:30
      ale zlodzieje trzesa portkami,i nagonka wybiorczej nie pomoze.
    • Gość: optymistka Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: *.clgrab01g01.dialup.ca.telus.com 04.09.05, 05:49
      Smutne to,ze Polska jest biednym krajem,a na tak drogi alkohol ludzie znajduja
      pieniadze.Czyzby potrzebowali sztucznych podniet do zycia? Czy zamiast upijania
      sie nie mozna przeznaczyc pieniedzy na pozyteczniejsze zajecia,czy rozrywki?
      Sprobuj zmienic swoj styl zycia;nabierzesz wiecej szacunku do samego siebie.
      Przyczyn sie do zmiany opinii o Polakach.
      • Gość: Kuba Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 20:54
        Taki jest nasz kraj....Na flaszkę zawszę się znajdzie. Smutne to alee niestey
        prawdziwe
    • Gość: Adaś redek Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 08:51
      A jakie są rozrywki redaktorów METRA - ogródki piwne? Francuzi sami pija o wiele
      więcej i są ogromnie zarzumiali. Zapomniałeś napisać, że mówili też "głupi jak
      Belg", itp. Te powiedzenia świadczą raczej o głupocie Francuzów.
    • wolsztyniak69 Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie 04.09.05, 09:33
      Tylko zapomnieli dopisać-TCHURZLIWY JAK FRANCUZ-...ZWRÓĆCIE ZABĄ UDKA!!!!!
    • Gość: ixi Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 09:35
      taaaak... najbardziej przejął się ten ksiądz z opolskiego
    • Gość: Conan Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: *.rybnet.pl 04.09.05, 10:03
      flaszka i 12 piw na m/c? Przecież to jedna porządna impreza, bez przesady znowu
      z tym piciem w Polsce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka