Gość: jolita Re: Hity i kity jesiennej TV IP: *.44-151.net24.it 19.10.05, 11:58 Jednym slowem wszystkie produkcje wysokiej jakosci. A cierpliwa publika lyka jak mowil ktos - chyba Boy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N kityTV IP: *.acn.waw.pl 19.10.05, 12:14 Ja oglądam tylko programy na kanałach przyrodiczych i naukowych z telewizji kablowej, na inne nie tracę cennego czasu.. Pozdrawiam N Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: kityTV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 12:23 discovery ponad wszystko:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Najważniejszy jest aktor a nie kogo gra IP: 217.153.132.* 19.10.05, 12:43 poprostu Dygant jest dobrą aktorką i za co się nie weźmie to dobrze zagra. DO tego ma kobiecy wdzięk i urodę na całkiem dobrym poziomie. Ma talent i jest przekonywująca bo naturalna. Z resztą aktorów jest znacznie gorzej. Kryminalni też są nieźli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Prawdziwy dramat to Załóż się. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 12:47 Ja staram sie od dłuższego czasu zrozumiec i pojąc nie mogę dlaczego w tzw. telewizji publicznej nic nie wychodzi. Nie potrafią zrobic(sprzedac) programu na licencji nie potrafia tez wyprodukowac własnego pomysłu. Te publiczne programe sa nie atrakcyjne, goscie nieciekawi, grafika jak z PRL, nuda. Tak samo miało byc latem z turniejami miast a wyszedł dramat. W TVN z gówna zrobia show, a wpubliczej diamentów nie starcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martita7 Re: Najważniejszy jest aktor a nie kogo gra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 12:49 Szkoda, że nie mamy takich seriali jak "desperate housewives" ("gotowe na wszytsko"), ale sądzę, ze potrzebujemy jeszcze kilku lat doświadzceń by do ich poziomu, tudzież "Przyjaciół" czy "Ally McBeal" dotrzec...Choć z drugiej strony, wyniki oglądalności np. "M jak Milość" czy "Na dobre i na złe" pokazują, iż mamy seriale, które pasują raczej do naszego chcrakteru "narodowego" - bardziej odpowiadają Polakom, ze względu na rzeczywsite warunki zycia i sposób patrzenia na świat. Niemniej, dla tej węższej grupy dobrze byłoby, gdyby więcej serii "Friends" lub "Desperate housewives" było ściąganych. A co do "Magdy M."-brakuje tempa w serialu a dla Brodzik Kasia z poprezdniego serialu to była życiówka. Chyab nie wyjdzie ponad tę rolę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katsumoto Re: Najważniejszy jest aktor a nie kogo gra IP: 192.193.245.* 19.10.05, 12:58 hmm..szkoda że Pani odpowiedzialna za artykuł nie wpadła na forum i oficjalnie nie podziękowała za ujawnienie błędów przez forumowiczów..tylko cichutka korekta i fiuu ze dwora...era tumanusa kretynusa, wiadomo każdy pomylić się może..ale już przyznać do tego to ciężko. A co do "hitów" to: Magda M - żenua do kwadratu, tępe popisy wyimaginowanej palestry adwokackiej M. Dowbor - ten koleś jest naprawdę smutny, aż żal ściska, gdzie się pojawi to sp...rzy wszystko. reszta jest milczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feliks Re: Hity i kity jesiennej TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 12:51 Co za bzdura: "Transfer Mołek do "Dzień dobry TVN" pomógł też "Tańcu z gwiazdami". Katarzyna Skrzynecka..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enjoy Re: Hity i kity jesiennej TV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 12:53 Niestety to prawda, autorka ma marne pojęcie o zagadnieniu o którym piszę, dokunuje jedynie swojej subiektywnej mało fachowej oceny propozycji programowych. Zapewne nie słyszała o udziałach stacji w grupach docelowych, a własnie w nich np Magda M ma rewelacyjne wyniki,znacznie lepsze od Niani. Pani która pisała powyższy tekst nie zna podstawowej terminologii ( w przypadku badań oglądalności raczej nie używa się określenia sondaże),ale generalnie ją pozdrawiam;-) Odpowiedz Link Zgłoś
qr_che Re: Hity i kity jesiennej TV 19.10.05, 12:54 A ja zrezygnowałem z ogladania tv ponad dwa lata temu i mam spokój takimi pierdołami:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TV jak publika Re: Hity i kity jesiennej TV IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.10.05, 13:15 Niestety polskie produkcje telewizyjne sa coraz gorsze. Moze dlatego, ze schlebiaja tez coraz gorszym gustom publicznosci. Moze dlatego, ze w telewizjach publicznych kroluja "gwiazdy" z ukladow..partyjnych, rodzinnych, kolesiowskich itd. Stad na ekranie takie postaci jak pan Dowbor, pani Popek, pan Orlos, by wymienic tylko kilku. Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Szklana pogoda 19.10.05, 13:08 Metro niebieskie od telewizora. ... Na szczęście można żyć bez tv _ Pies na kaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Hity i kity jesiennej TV IP: *.earth.pl / 81.219.245.* 19.10.05, 13:13 Zapomnieli napisać o programie orange ekstraklasa. Program byłby całkiem fajny gdyby wywalili tych śmiesznych, nieprofesjonalnych i nieudacznych prowadzących i ekspertów (nie mam tu na myśli Jacka Bednarza - pomimo tego że jestem kibicem Wisły uważam tego gościa za dobrego fachowca). Im się tylko wydaje że wiedza o co chodzi ale tak naprawde wszyscy kibice się z nich śmieją. Te ich złote myśli to sobie mogą w kiblu sami do siebie gadać a nie w ogólnopolskim programie. Jak TVN chce mieć profesjonalny program to niech zmieni prowadzących a nie p..... dupowłazów co boją się złego słowa o Legii powiedzieć bo prezes Walter mógłby sie obrazić. Odpowiedz Link Zgłoś
mapmuh Do podstawówki!!! 19.10.05, 13:28 ...pomógł "Tańcu z gwiadami" na Boga "tańcu" to miejscownik, kiedyś w żartach o Lechu Wałęsie Kryszak wyraził się "temu ptaku", ale pani redaktor taką formę uznaje chyba za poprawną. Hit, dopełniacz: hitu a nie hita. Dramatyczny jest ten upadek Wybiórczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poirytowana Re: Hity i kity jesiennej TV IP: *.multioffice.com.pl / *.multioffice.com.pl 19.10.05, 13:38 co za kretynka napisała ten artykuł -zupelnie sie z tym nie zgadzam, magdam to film o dzisiejszych kobietach które maja problem ze znalezieniem faceta, niania to abstrakcyjna historia ktory mnie osoboscie nie smieszy, a program "terazmy" jest ok bo nie cackaja sie tam z politykami a obrazaja ich bo na to zaslugują. wiec rada dla autorki ze moze zasiegnij opinie dokladniej i nastepnym razem nie opowiadaj takich bzdor bo sie kompromitujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sindi Re: Hity i kity jesiennej TV IP: *.ksw.edu.pl 19.10.05, 13:48 ... Pani Izo.. Nie wiem ile ma pani lat ale tak na oko :> ... nie zgadzam sie do końca z pani komentarzem... owszem niektóre ramówki nie są tak suuuuperowe jak miały być.. jednak zupełnie nie te o których pani pisze... a "Magda M." jest fajna ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Hity i kity jesiennej TV IP: *.com / 156.17.124.* 19.10.05, 13:59 bardzo dobry artykuł, zwłaszcza podoba mi sie ostatni akapit - i tvp chce zeby płacic im regularnie abonament?!!! za co???? sama bzdura produkująca tasiemce !!!! moze coś konkretniejszego drodzy panstwo tvpowcy, tvnowcy, polsatowcy i co tam jest jeszcze? naprawde społeczenstwo jest troche madrzejsze niz sie wam wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nedzio Re: Hity i kity jesiennej TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 14:00 Recenzja do bani. Wyraźnie preferuje TVN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawell Re: Hity i kity jesiennej TV IP: 213.199.198.* 19.10.05, 15:57 no bo wiadomo ze TVN jest najlepszy :P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lo Meller IP: 80.50.73.* 19.10.05, 14:05 Jesli sie cos nie zgadza, to fakt, ze Meller ma na imie Marcin, a nie Maciej. Jak ktos sie uwaza za dziennikarza, to nie powinien przekrecac nazwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: we naucz sie baranie czytac IP: *.devs.futuro.pl 19.10.05, 14:14 cytat: tvnowską "Nianią". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hope Re: naucz sie baranie czytac IP: *.fr1.swh.mhn.de / *.lrz-muenchen.de 19.10.05, 14:28 to taka mala manipulacja poprzez prase chyba ten artykul srednio inteligentny czlowiek przeczyta, przyjmie do wiadomosci co napisane i nie bedzie sie zastanawial co jest nie tak... nawet bledu ort. nie zauwazy bo przeciez w swiecie inetrnetu wszysko jest dozwolonie. Nieprawdaż? MagdaM jest jednym z lepszych seriali pod wzgledem estetyki i nawet tematyki, bo kto nie zna ladnej inteligentnej kobiety ktorej kiepsko idzie w sferze milosci...oby tak dalej. Serial bedzie krotki i ok, nie to co niezjadliwy juz Klan gdzie nikt juz nie wie kto z kim i po co... Niania - uroczo głupawy serial, Dygant wysmienicie nadaje sie do tej roli, choc mogliby niedoslownie tlumaczyc teksty z amerykanskiej wersji bo czasami nie pasuja do postaw aktorow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: naucz sie baranie czytac IP: 87.207.103.* 19.10.05, 19:57 A Ty myśleć...Zaspało się i się nie zauważyło zmian,jakie nastąpiły w artykule... Odpowiedz Link Zgłoś
bejzbol Nie trawię Mołek... 19.10.05, 14:54 Klasyczny przykład, że przy pomocy d...py można zajść wysoko, nawet jeśli nie ma się do tego naturalnych predyspozycji i talentu. Nie widziałem jeszcze programu, w którym to nadęte indywiduum wypadłoby naturalnie i byłoby przyswajalne przez widza bez niestrawności. Często zastanawiam się czemu TV kreuje i promuje takie drewniako-pustaki typu Mołek, Dowbor czy Młynarska... Widzę tylko dwa powody: albo koligacje z szychami, albo właśnie d..pa (albo jedno i drugie na raz). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przeswietlony terazMY - bardzo ok! IP: *.adpolska.pl 19.10.05, 15:00 A moim zdaniem pp. Sekielski i Morozowski odwalaja kawal dobrej roboty. Bez watpienia najbardziej atrakcyjny program w meandrach marazmu telewizyjnych komentarzy politycznych. Sa naturalni, inteligentni i zabawni. Gratuluje Panowie! Odpowiedz Link Zgłoś
killbill66 Re: terazMY - bardzo ok! 19.10.05, 15:15 Zgadzam sie! Sekielski i Morozowski rozwalaja na lopatki. Spoko luuz goscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: friko Re: terazMY - bardzo ok! IP: *.pl / 217.96.23.* 15.11.05, 23:29 terazMY to telewizyjny brukowiec. Dwóch niegrzecznych podniecajacych sie nawzajem facetów (bezkrytycznych wobec siebie). Dziwie się powaznym gościom tej szopki, że ją zaszczycają obecnością. A mówiąc prawdę za moje pieniądze nie zyczę sobie takich szczekaczy w TV. Co Ty chłopie tu chwalisz?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 15:03 "Transfer Mołek do "Dzień dobry TVN" pomógł też "Tańcu z gwiazdami" "Tańcu z gwiazdmi"??!! Kto tam jest naczelnym?! Jak cos takiego mogło iść do druku?! HAŃBA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smarki smark Re: Hity i kity jesiennej TV IP: 195.245.217.* 19.10.05, 16:02 Ciekawe, że 95% artykułu zajmują propozycje TVN-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: James Re: Hity i kity jesiennej TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 16:04 Naucz się czytać tekst ze zrozumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Pedro [...] IP: *.aster.pl 19.10.05, 17:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tvogladacz Re: Hity i kity jesiennej TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 17:12 a ja lubie magde m! -a nienawidze sitcomow nawet ja gra tam mariolka...dobra aktorka ale w parze z kotem juz sie naprawde opatrzyla Odpowiedz Link Zgłoś
annas11 Re: Hity i kity jesiennej TV 19.10.05, 17:33 Z programem tv - kazdym - juz od dawna jest tragedia. Oprocz malych wyjatkow i godzin od - powiedzmy 22 -23 - nie ma czego ogladac. A normalny czlowiek w nocy spi - bo rano wstaje do pracy. Po prostu wiekszosc programow jest dla imbecylow - nawet rozrywce nie sluzy !!! Na szczescie jest program i mozna wybierac - a takze wylacznik, z ktorego niestety czesto kozystam - Odpowiedz Link Zgłoś
annas11 Re: Hity i kity jesiennej TV 19.10.05, 17:36 korzystac - oczywiscie - przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
marysia49 Re: Oczywiscie kity-razem z Molek 19.10.05, 17:54 kompletna beznadzieja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga o inteligentnych IP: *.kolonianet.pl 19.10.05, 18:25 Drogie panie! Magda M nie jest serialem inteligentnym wg powszechnie przyjętego znaczenia tego słowa, patrz Sł wyrazów obcych Kopalińskiego. Powiedziałabym, że wręcz odwrotnie.Więc nazywanie się osobami inteleigentnymi, bo Wam się ten serial strrrasznie podoba, jest pewnego rodzaju nadużyciem. Albo pobożnym życzeniem. Zresztą mówienie, że jakakolwiek telenowela jest lepsza albo gorsza przypomina jako żywo wybieranie z kupy otoczaków najinteligentniejszego otoczaka. Pogódźcie się z tym, oglądajcie, oczywiście, ale zostawcie w spokoju inteligencję.My nawt M jak miłość nie oglądamy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flash Re: o inteligentnych IP: *.ericsson.net 20.10.05, 17:56 kochanie, Magda M nie jest telenowela. A ostatnie zdanie mnie rozwalilo-"My nawet M jak milosc nie ogladamy...". Tak to jest wlasnie telenowela, ktora pretenduje do bycia telenowela inteligencji buahahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kw Re: Oczywiscie kity-razem z Molek IP: *.system.szczecin.pl / *.system.szczecin.pl 19.10.05, 20:56 Mołek nie jest zła. ma cos do powiedzenia, ale na co jest przy niej ten malowany cacuś Oliver!!ubrał sie ostatnio w popielaty garniturek boucle i buciki z noskami i wyglądal jak dupek. Mamrocze cos pod nosem..facet bez żadnego wyrazu i inteligencji....fuj Odpowiedz Link Zgłoś
1940z Re: Hity i kity jesiennej TV 19.10.05, 18:04 Przeczytałem ten artykuł i zgadzam się w człrj rozciągłości z jego autorem W sprawie nowego programu TVP ,,Załóż się " napisałem nawet do Putina telewizji polskiej czyli do jej dyrektora ,dlaczego nam wciska taki kit. Oburzyłem się bo należę do tych 50% abonentów którzy jeszcze płacą abonament. Jozłe Odpowiedz Link Zgłoś