umbradomini1 10.11.05, 14:06 Proszę o Państwa opinie, wielkie dzięki za pomoc....te opinie są mi potrzebne do pracy śródrocznej z etyki... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziedzicznacytadelafinansjery Re: PRZEMOC w mediach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 10.11.05, 22:11 Ja jestem gwałcony przez uszy za pośrednictwem mediów elektronicznych, które wmawiają usilnie, że bez ambitnych chłopaków z Platformy w rządzie czeka nasz kraj jakiś kataklizm. Tyle tylko, że jest to mielenie powietrza, dlatego że życie dostarcza im do tych armat raczej ślepych naboi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: PRZEMOC w mediach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 11.11.05, 09:57 Praktycznie nie ma takiej możliwości aby uniknąć ukazywania przemocy w mediach.I nie chodzi tutaj wcale o filmy,Epatują nią przecież relacje z różnych konfliktów zbrojnych,rasowych itp.toczących się w świecie.Nawet relacje z nasszego kraju z różnych zamieszk to przecież pokazywanie przemocy. Ale przecież z tego zrezygnować nie można bo to jest ta realna rzeczywistość.To nasze życie.W takim śiecie żyjemy i taki oglądamy.Nie pokazywać tego to jaki świat pokazywać?Zakłamany,nierzeczywisty? Ważne aby ludzie zrozumieli to okrucieństwo i zaczęli zastanawiać się jak mu przeciwdziałać ale nie przez ukrycie jej przed oczami widzów. Tutaj dużaq rola przekazujących aby wzbudzić w nich refleksję i chęć działania wspólnie z elitami politycznymi. To co napisaL mój przedmówca nazwałbym znęcaniem się psychicznym. Pozdrawiam Kir Odpowiedz Link Zgłoś