Gość: ama18 Re: Byrcyn, oddaj Gubałówkę! IP: 212.75.100.* 19.12.05, 13:23 Po prostu trzeba zmienić prawo , tak jak jest w Austrii. Zimą terenu narciaskie bez wzgledu na prawo własności -udostępnione zostają narciarzom.Pole do popisu dla Pisu .!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malpa1230 Narty w Zakopanym? NIGDY WIĘCEJ !!!!!!! 19.12.05, 13:28 Ta pipidówa jest koszmarna, ludzie wredni a do tego ceny z kosmosu. Za taki niski standart powinni jeszcze dopłacać narciarzom. Od 5 lat jeżdzę TYLKO w Austrii i dopiero tam wiem, że żyję. A swoją drogą na całym świecie wszystkie miejscowości alpejskie zarabiają na turystyce, zgodnie pracują. Tylko w tej Polsce tak się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Tak trzymac Byrcyn! Protestuj dla przyrody!!! IP: *.molgen.mpg.de 19.12.05, 13:31 Jak buraki chca wylaczac prywatny grunt z ochrony parku narodowego - to im wolno. Jak protestuja dla pieniedzy - tez wolno. Tym bardziej warto protestowac dla przyrody Tatr!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smrek Re: Tak trzymac Byrcyn! Protestuj dla przyrody!!! IP: 81.210.38.* 19.12.05, 14:05 Głupiś jak kamień, a i może bardziej, ani kozica, ani świstak turysty czy narciarza się nie boi, a pokaże sie ino ochroniarz cyli strażnik Parku Tatrzańskiego to co żywe ucika aż się kurzy, no i trzeba dodać ze sadło ze świstaka to u kogo kupisz co, no zgaduj. Dodać trzeba na uzytek idiotów, że to pewnie turyści wybili jelenie co schodziły do Kuźnic po jabłko. Pewnie, no bo to turyści z obrzynami latają po górach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzx przedw eszystkim do za prawem własności! IP: 195.8.101.* 19.12.05, 14:20 przyroda oczywiście też jest ważna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Minister Srodowiska niech gratuluje Byrcynowi! IP: *.molgen.mpg.de 19.12.05, 13:33 Bo Byrcyn zrobil to, czego minister sie bal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Minister Srodowiska niech gratuluje Byrcynowi IP: *.it-net.pl 19.12.05, 13:55 I miał rację. Pieski ujadają a karawana idzie dalej!: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=33625598&a=33711024 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bywały Re: Ciekawe czy on jest IP: 81.210.38.* 19.12.05, 14:06 Czewony z "goralen folku". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zamknijcie sobie wreszcie gębusie! IP: *.it-net.pl 19.12.05, 14:06 Nie uchodzi tak zacnemu człowiekowi jakim jest pan W. Byrcyn uwłaczać jego godności osobistej. Za dużo sobie tu niektórzy pozwalają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smrek Re: Zamknijcie sobie wreszcie gębusie! IP: 81.210.38.* 19.12.05, 14:16 Zacny to on był dla bolszewi, jak mu obszczymurek Ciposzko kolejkę przyznawał. Historia nieodległa, a już "obrońcy" zapomnieli. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Zamknijcie sobie wreszcie gębusie! 19.12.05, 14:21 Kieby nie on g... byś widzioł a nie Tatry, to jemu zawdzięcomy, to co jest, niestety, swojego ni moze upilnować, bo syćka by sie fcieli rządzić u niego na ojcowiźnie. Precki z Wami! Przestońcie bić piane! Sprawa zamknięto. PKL przegroł sprawe i do widzynio! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smrek Re: Zamknijcie sobie wreszcie gębusie! IP: 81.210.38.* 19.12.05, 14:29 a teś kej Tatry widział, keś po knajpach albo komitetach furt ino bywał. Toś i telo wiedział jako ten co to w d....e siedział, a g....o widział. Tak i pewnikiem nie wisz kto z obrzynów jelenie w Kuźnicach ubił, czy kto sadło świstaka sprzedaje. Jak to bolszewiki podnoszą łeb. Pasoł won smrodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Zamknijcie sobie wreszcie gębusie! 19.12.05, 15:27 Gość portalu: Smrek napisał(a): > a teś kej Tatry widział, keś po knajpach albo komitetach furt ino bywał. Toś i > telo wiedział jako ten co to w d....e siedział, a g....o widział. Tak i > pewnikiem nie wisz kto z obrzynów jelenie w Kuźnicach ubił, czy kto sadło > świstaka sprzedaje. Jak to bolszewiki podnoszą łeb. Pasoł won smrodzie. Abo mi sie widzi, abo na mój dusiu ino mi sie zdaje, ze fces coby Ci sie zworkło w kufe! Dziękuj PonBóckowi ześ dalyko. A twoja nie ino d.. , ba i głowicka nie widziała słońca i zagorzała juz od gorąca! Uwiyro ci na mózg, to dej se siana. A głowicke wraź se między nogi i Bee spokój. Telo. Som ześ bolszewik i temu tu ryjys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny_slupca :] IP: *.icpnet.pl 19.12.05, 14:20 Gubalówka jest do bani. Spojrzmy na trasy w czechach to sa dopiero stoki!Tam jest taniej i lepiej. A w Polsce jak juz zbuduja jakis nowy wycdiag to jest drozej niz w austrii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mch1983 Niech sąsiedzi podadzą Byrcynę do sądu 19.12.05, 14:45 za straty w zmniejszonym ruchu turystycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
jurekpy Nowy bohater z Tatr 19.12.05, 15:02 Czy szanowny Pan dyrektor Byrcyn ma już zarezerwowany czas antenowy u ojca- dyrektora ? Wrota toruńskiego radia stoją otworem przed podobnymi Byrcynowi bohaterami narodowymi.Już niebawem co druga ulica w Zakopanem nosić będzie imię zacnego Byrcyna.Ocalił Tatry.Alleluja i do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceper narciarz Pozdrawiam Górali ! - bez rodziny Byrcynów IP: *.promax.media.pl 19.12.05, 15:05 ...."CHAMSTWU NALEZY PRZECIWSTAWIĆ SIĘ SIŁOM I GODNOŚCIOM OSOBISTOM ! - WĘŻYKIEM ? - WĘŻYKIEM !!!.... -"to była taka scenka kabaretowa. A teraz jak ktoś zacznie sie śmiać , to dostanie w ryj ! - wężykiem ! " - {kabaret Dudek]. Te słowa to do was panstwo Byrcynowie , postępujecie po chamsku . Polacy - narciarze "bardzo wam dziekują " . Własność- własnoscią ale ....-pozwolicie , ze nie dokończę , bo to ostre były by słowa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Górolik Byrcyn A chciałbyś Heniu, żeby.... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.12.05, 15:29 A chciałbyś Heniu, żeby przez twój ogród pod Warszawą prowadziła ścieżka rowerowa? Postaraj się go zrozumieć. Ja rozumiem twoje rozgoryczenie, ale każdy ma prawo do świętego spokoju na swojej włości. Poza tym tutaj głównie chodzi o poglądy pro-ekologiczne tego Pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zb50 Re: A chciałbyś Heniu, żeby.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 18:10 a chciałbym jeno nie mam podwórka z którego dutki mażna by było doić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozi Czubek UWAGA ! Byrcyn to Platforma Obywatelska ! IP: *.promax.media.pl 19.12.05, 15:10 Oto namiastka rządów PO. Az strach przenika człowieka , co to bedzie jak Tusk będzie u koryta Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Byrcyn, oddaj Gubałówkę! 19.12.05, 15:22 Byrcun to zwyłky warchoł. Proawo stoi za nim i nic nie można poradzić. Trzeba go sposobem zakoś zajść od tyłu. Jakąś sprytną perswazją. Może ksiądz jakiś, albo inny autorytet może go po prostu bardzo >poprosić< i to szczerze, kto wie jak będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konserwa Re: Byrcyn, oddaj Gubałówkę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 15:26 Byrcyn nie jest warcholem, to cwany komuch! Stawiam dolary przeciw orzechom, ze sprzeda ziemie, jak jej cena wzrosnie i jak bedzie najdrozsza w Zakopcu, a kupi ja kto? -gmina oczywiscie za nasze pieniadze. Jeszcze jeden komuch sie nachapie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Górolik Byrcyn Re: Byrcyn, oddaj Gubałówkę! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.12.05, 15:34 Ty Heniu nigdy nie zrozumiesz przywiązania do ziemi ojców bo jej nigdy nie miałeś. Ta ziemia była własnością tych ludzi zanim Twój komunizm (który tak zaciekle zwalczasz)pojawił się w Polsce i zbudował twój M-kólicok. Myślę więc że bardziej ty się "nachapałeś" dzięki komunie niż stary Byrcyn. Odpowiedz Link Zgłoś
qfc A sprawe mozna banalnie zalatwic. Niech wszyscy 19.12.05, 15:52 wlasciciele dzialek, lacznie z panstwem i gmina, wkolo dzialek Byrcyna zabroni mu i jego pieprznietej ceprowej rodzince przechodzenia przez te dzialki niebyrcynowe. W koncu prawo wlasnosci jest wazniejsze niz jakies glupawe prawo o dostepie, ktore prawo wlasnosci gwalci, a istnieje tylko dla dobrego wspolzycia spolecznego tak obcego Byrcynowi. I wtedy nich Byrcyn podziwia swoje dzialki przez lunete z Giewontu. Razem z rodzinka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy30 POWIESIC BYRCYNA ZA KAPUCYNA IP: 195.187.99.* 19.12.05, 15:36 zawsze sie znajdzie wesz co innym życie zatruje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynik Re: Byrcyn, oddaj Gubałówkę! IP: *.chello.pl 19.12.05, 15:41 Lubiłem Bercyna za jego walkę o góry, za walkę z prywatyzacją tego malowniczego zakątka Polski, który powinien być chlubą wszystkich Polaków. Teraz natomiast Byrcyn jawi mi się jednak, jako zwykły zapiekły szlachciura " sam nie mom, to i wom nie dom". Wstyd dla takiego człowieka, który chyba nie góry ukochał, ino siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
cichykibic Re: Byrcyn, oddaj Gubałówkę! 19.12.05, 15:52 Dzięki takiem upartemu panu jakim jest Byrcyn kilkudziesieciu rodaków straci pracę. Obcy ( w Austrii i we Włoszech) az zacierają łapy i cieszą się, że mamy takich wariatów. Być może dla dobra wszystkich należałoby te działki wykupić jak to sie robi w przypadku budowania nowych dróg. Przy okazji niech ktoś sprawdzi czy naprawde Pan Burcyn nie poszedł z kimś w jakiś układ. Jak go widziałem w telewizji to wyglądał na nawiedzonego, a po cichu robił to co chciał w imieniu obrony parku. podrawiam górali walczcie do końca z tym bufonem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Byrcyn, oddaj Gubałówkę! IP: *.76.classcom.pl 19.12.05, 15:55 A ty jestoś pedofil i ćpun! A dowody na to przedstawie po tym jak udowodnisz, że Byrcyn to złodziej i kanciarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cepr Re: Byrcyn, oddaj Gubałówkę! IP: 193.26.131.* 19.12.05, 16:00 czytam te pochwały dla P Byrcyna i oczom nie wierzę, czy to prawda, że zniszczone przez kornika całe połacie drzew w parku Tatrzańskim to zasługa Dyr. Byrcyna bo nie pozwolono dla czystości przyrody ustawić pułapek na kornika. Taka opini a krąży wśród Słowaków, jeżeli to prawda to gratuluje. Pewnie że lepiej jeżdzić na Słowacji, w hameryce i innych miejscach, ale Zakopane to nie własność Panów Byrcynów, co robi Pan burmistrz i Starosta. Wywłaszczyć i po kłopocie Gubałówka jest dobrem publicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek ma racje IP: *.midltn01.ct.comcast.net 19.12.05, 16:04 jego ziemia jego decyzja jego prawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Bulwa-Bułecka Byrcyn, cy wies! IP: *.swn.vectranet.pl / *.swn.vectranet.pl 19.12.05, 16:11 Jo tak dumam: "cy cie spalą przed świętami , cy dopiero po nowych rokach"? Jak ty dumas? Odpowiedz Link Zgłoś
jotzet-38 Re: Byrcyn, cy wies! 19.12.05, 16:29 A kto jest starszy, kolejka na Gubałówkę, czy p. Byrcyn ? Po co tam trasa narciarska, zabudować chałupami i niech cepry z okna patrzą na Tatry. Kataru nie złapią, zdrowi będą. A młodzi do baru na piwko. A potem się dziwimy skąd się wzięli blokersi czy inna banda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Byrcyn, cy wies! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 16:32 To chyba najfajniejszy komentarz do artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Byrcyn, cy wies! 19.12.05, 23:20 mysle, że nawet to nie zmieni sytuacji. Ja bym na jego miejscu spisał testament, w którym mowa by była o wybudowaniu np. bunkrów na polu po mojej innej niz naturalna śmierci. :P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cepr Re: Byrcyn, oddaj Gubałówkę! IP: 193.26.131.* 19.12.05, 16:16 coś mi się wydaje, że rodzina Pana Byrcyna zasiadła do kompa, i nie tylko. Szkoda ze ci prości Górale którzy nie mają dost. do kompa a handlują pod Gubałówką nie piszą, ale ich można olać, wycieczki szkolne niech się przelecą na pichte dla zdrowotności a że ktoś sobie nogę złamie to nic w zimie. Ogłośmy Zakopane miastem prywatnym. Ten który walczył z prywatnymi włascicielami działek w TPN teraz sam sie obudził włascicielem. A do kolegi powyżej powiedz to tym, ktorych wywłaszczono ze świetej własności pod cel publiczny, powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góral Re: Byrcyn, oddaj Gubałówkę! IP: *.chello.pl 19.12.05, 16:28 Niezły bydlak ten Byrcyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T_Atomicus co ci dziennikarze pisza... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 16:44 Witam, " za tygodniowy wypad na narty do Włoch można zapłacić zaledwie 1,2 tys. zł od osoby (z dojazdem), a do Zakopanego nie ma co wyjeżdżać bez 2,5 tys. zł w kieszeni" Nie wiem, jak to zostalo skalkulowane. Za dzien w Zakopanem: zakwaterowanie w pokoju(25-30zl), wyzywienie w knajpach (40zl dziennie) i jazde na tej Gubalowce placilo sie jakies 120-150zl. Troche wiecej, jesli ktos jezdzi na Kasprowym. Plus dojazd - z Warszawy 200zl. Od lat jezdze w Alpy, i uwazam, ze ta cena 1200zl za tygodniowy wyjazd do Wloch jest wyssana z palca. Nawet, jesli 'stolujemy sie' w supermarketach... TA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reig Re: co ci dziennikarze pisza... IP: *.aster.pl 19.12.05, 18:42 faktycznie piszą bzdury, ja w Zakopanym we dwie osoby zapłaciłem za tydziń pobytu +droga około 1500zł, z tym że mieszkałem na Pardałówce. A jak kolega z żona pojechał do Włoch to na 10 dni wyszło mu ponad około 3500 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcer Brawo Byrc IP: *.ztpnet.pl 19.12.05, 16:50 Brawo Byrcyn i tak trzymać. Twoja ziemia, twoja własność. Jeżeli jest tak wielu zainteresowanych jazdą po Gubałówce, to zrzućcie się na wykup ziemi i po sprawie. Wam, urodzonym w komunizmie się poprzewracało w głowach. Prawo własności rzecz święta. Umiecie tylko przyjechać nad morze, jeziora czy w góry i zostawić tony śmieci w lasach, w wodzie, na plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
berdyczow1 BOŻE 19.12.05, 16:55 Daj mi mądrość, abym umiała odróżnić jednych kretynów od drugich. Jesteście śmieszni, żałośni i głupi, a co najgorsze - cholernie powierzchowni. Mniej więcej tak samo powierzchowni, jak ten sztuczny śnieg, co Wojtusiowi Byrcusiowi przeszadza na tym jego lichym kawałku Gładkiego. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alaska Re: BOŻE IP: *.it-net.pl 19.12.05, 16:57 O Boże, głupicch nie sieją, sami rosną, jak ten Berdyczów1 Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Własnośc własnością, ALE................... 19.12.05, 17:00 jak ta własnośc zagraża bytowi znacznej populacji i niesie duze szkody finansowe dla gminy lub kraju, to mysle że WYWŁASZCZENIE w tym przypadku to byłoby właściwe ale nie jestem prawnikiem więc moze niech sie jakis prawnik wypowie, ZAKOPANE, obudźcie się do jasnej anielki, nie wierze ze jakiś Byrcyn ma lepszych prawników niż wy jako miasto, a pozatym kto mu do cholery sprzedał ta ziemię? Moze Duch Święty?? Odkręccie to, bo za niedługo to nie będzie turystów w ogóle w waszym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Duch Stalina wiecznie żywy..... :( IP: *.prokom.pl 19.12.05, 20:45 W imię wyższego celu możemy komus odebrać dorobek, zabic itd. Super... A jak Tobiew zabiorą Twoje mieszkanie i dobytek w imię wyższego celu też będziesz pier**** głupoty? Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Własnośc własnością, ALE................... 19.12.05, 23:15 a ja mysle, że skoro Polska stoi na drodze połaczenia Rosji z resztą Europy, i np. ma jakies idiotyczne roszczenia co do budżetu europekskiego, ciągle prubuje wycyckac UE, nie uznaje małżeństw jednopłciowych zawartyc w w innych krajach europejskich to trzeba w prawei unijnym wprowadzić taki zapis, który pozwoli Polske wywłaszczyć - ww imię poszechnie pojętego dobra wiekszosci europejczyków. Co Ty na to? Jak socjalizm to pełna gębą - co będzie jakiś wieśniak blokował jedynie słuszne inwestycje. ukamienowac go i na taczkach wywieźć z jego ziemi!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszko brawo 19.12.05, 17:01 brawo pan brycyn! sa i poządni gorale, jak widze, a tych pazernych to najlepiej wyslac na ksiezyc albo to szikago - niech tam robia swoje 'interesy' Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: brawo 19.12.05, 17:12 hmmm, no wiesz równie dobrze to np. ja bym sobie mogła wykupic "mały " fragmencik autostrady A1 albo np. kawałek drogi, która Ty codziennie jeździsz do pracy- opłata: a co tam skromne 5 zł w jedna stronę, pasuje ci to? Pewnie nie, a wiec przestań sie wymądrzac. Odpowiedz Link Zgłoś