Dodaj do ulubionych

Zakaz przeklinania robi furorę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 10:20
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: :P [...] IP: *.system.szczecin.pl 01.02.06, 10:38
      • jarus16 Re: gdzie tą furorę robi ? 01.02.06, 15:09
        Czy władze tych uczelni wydaliły też zakaz kradzieży?.Podobnie jak zakaz
        używania słów wulgarnych od dawien dawna są zakazane przez prawo państwowe.
        • Gość: grzegorz Re: gdzie tą furorę robi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 17:59
          CHyba jestes chory psychicznie czlowieku.. moge sobie powiedziec ku.. kiedy
          tylko chce i panstwu nic do tego.. zreszta wulgaryzmem mozna nawet nazwac
          slowo: chleb, jesli tylko ktos ma na to ochote, co to za idiotyzm rozrozniac
          slowa na brzydkie i ladne..
          • Gość: raf Re: gdzie tą furorę robi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 16:40
            akurat za mówienie k... w miejscach publicznych jest grzywna, było tym artykuł w GW jak w Warszawie suki robiły z nudów łapankę
        • Gość: zbyszek Re: gdzie tą furorę robi ? IP: *.e-tech.pl 03.02.06, 08:38
          CO JA NA TO PORADZE ZE JESTEM WULGARNY, TAKI SPOSóB BYCIA JEST DLA MNIE NORMALNY!!!
      • Gość: agagatagaga przeklenstwo na D ?? IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.177.* 01.02.06, 18:39
        na K to rozumiem, jest mnostwo przykladow, ale na D ? czyzby chodzilo o to na
        czym siedzimy ? to jest przeklenstwo ?
        • oblesnik Re: przeklenstwo na D ?? 01.02.06, 22:34
          Nie, to jest bardzo eleganckie slowo. Szczegolnie poleca sie go uzywac podczas
          oficjalnych wystapien publicznych, eleganckich obiadow, wywiadow dla prasy,
          radia i telewizji, rozmow kwalifikacyjnych przy staraniu sie o prace itd., itp.
        • g7t Re: przeklenstwo na K ?? 02.02.06, 18:27
          Znam przekleństwo na K. Nawet podwójne - Kaczyński sie ono nazywa
      • dccircle Re: gdzie tą furorę robi ? 01.02.06, 18:39
        "tę", a nie "tą", kochany.
        • Gość: raf Re: gdzie tą furorę robi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 16:45
          "tą" jest dopuszczalne poza pismami oficjalnymi. Najpierw sięgaj do jakichś źródeł albo powołaj się na kogoś.
        • Gość: jan Re: gdzie tą furorę robi ? IP: 83.238.7.* 03.02.06, 10:26
          jasne.... tak samo jak "te ogłoszenie"
      • Gość: jakoja Re: gdzie tą furorę robi ? IP: 203.185.255.* 01.02.06, 21:51
        Jestes dno i tylko tyle Ci powiem, dno i prostak dodaje i tylko tyle Ci powiem,
        dno, prostak i cham, to tyle mialam do powiedzenia.
      • Gość: grafik-s Re: gdzie tą furorę robi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 22:59
        a na przykład u mnie, trzydziestoczteroletniego faceta robi furorę!
        poprzewracało się wam w głowach ! wolności się wam zachciało - tylko do czego
        ona wam potrzebna ? do przeklinania ? uczyć się wałkonie zakichane, a nie
        możliwości przeklinania się domagać... jak się wykształcicie i dojdziecie do
        czegoś, to z pewnością ostatnią rzeczą jaka wam przyjdzie do głowy, to będzie
        zmiana prawa umożliwiająca bezkarny wulgaryzm, a jeśli nie... to eeech, szkoda
        gadać
        • fleshless Motyla noga! 01.02.06, 23:56

• Gość: student:) [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 10:55
    • Gość: IJ Re: gdzie tą furorę robi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 10:59
      A można tam mówić "fak" albo "szit"?
      • Gość: DOKTOR MUREK teraz zostaje tylko: KWAK YOU, lub po prostu KWAK! IP: *.sofrecom.pl 01.02.06, 15:02
        • zigzaur A może ów zmarły żołnierz był Rumunem? 01.02.06, 20:58
          Po rumuńsku "dupa curva" znaczy "za zakrętem".
      • fleshless Re: gdzie tą furorę robi ? 01.02.06, 23:53
        Nie można!
        Chcesz iść do kąta? Czy wolisz, żeby Cię pani wyszturchała za ucho? ;>
    • Gość: tygrys Chamstwo trzeba tępić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 11:09
      Wulgarnych chamów można wysłać gdzieś poza Ziemię. Rakiety czekają.
      • Gość: jl Re: Chamstwo trzeba tępić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 18:00
        porponuje postawic kolejny Kosciol, pewnie to pomorze...
        • Gość: twoja stara Re: Chamstwo trzeba tępić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 19:34
          Gość portalu: jl napisał(a):

> porponuje postawic kolejny Kosciol, pewnie to pomorze...

Tobie to już nic nie pomoże
          • fleshless Re: Chamstwo trzeba tępić 01.02.06, 23:58
            Tępić, tępić, wszystko trzeba tępić!! A najlepiej jakby każdy mógł sobie trochę
            potępić... Chociaż jeden kamyk... jeden cios zadać...
            • fleshless Re: Chamstwo trzeba tępić 01.02.06, 23:59
              I byłaby wreszcie sprawiedliwość... No! :P
            • g7t Re: Chamstwo trzeba tępić 02.02.06, 18:32
              fleshless napisał:

> Tępić, tępić, wszystko trzeba tępić!! A najlepiej jakby każdy mógł sobie trochę
              > potępić... Chociaż jeden kamyk... jeden cios zadać...

No, k..a, Fleshless! Dobrze powiedziane!
        • Gość: nierozgarnięty Re: Chamstwo trzeba tępić IP: *.pcnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 00:06
          Nie rozumiem, o co Ci chodzi - czy o Pomorze Gdańskie, czy Pomorze Szczecińskie?
          I co ma Pomorze do przeklinania?
        • viking2 Re: Chamstwo trzeba tępić 02.02.06, 02:44
          > porponuje postawic kolejny Kosciol, pewnie to pomorze...

Pomorze, Pomorze... A moze i Wielkopolska...
    • Gość: leo59 Re: Zakaz przeklinania robi furorę IP: 195.117.179.* 01.02.06, 11:58
      niedouczeni handlarze w swiecie , którzy chca nawiazać nić sympatii z
      Polakami znaja tylko jedno slowo po polsku " k...."
      nie jest to budujace/smiech z zażenowaniem.../
      • Gość: studentka_medycyny Re: Zakaz przeklinania robi furorę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 13:15
        lepiej czasem powiedziec cos nieladnego, niz kogos uderzyc. a poza tym,
        slownictwo jest indywidualna sprawa kazdego czlowieka- przeciez nie ma prawnego
        nakazu bycia kulturalnym.
        pomijam fakt, ze uczelniana rzeczywistosc jest czesto taka, ze praktycznie
        zmusza do uzywania dosadnych okreslen.
        pozdrawiam
        • Gość: Wujek dobra rada [...] IP: 193.238.14.* 01.02.06, 13:24
          • Gość: . Do Wujek dobra rada Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 14:23
            Wtedy powiedz tak albo inaczej i wskaż na siebie. Powiedz: ja jestem ku.wa
            m.ać. Ale przy innych bądź grzeczny, .ujku.
        • Gość: student Do studentka_medycyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 14:20
          Naprawdę lubisz brzydko mówić? Możesz tak postepować na randce ale nie w
          uczelni, pani studentko. Popierasz chamstwo, a bronisz się przed byciem
          kulturalną? Ech, studentko.
        • Gość: jan.grz Re: Zakaz przeklinania robi furorę IP: *.ghnet.pl 01.02.06, 14:55
          Chwileczke! Konczylem medycyne w latach 60-tych i nigdy nie czulem, jak i
          wiekszosc moich kolegow, potrzeby przeklinania, tym bardziej w miejscach
          publicznych. W tym samym okresie bedac z kolegami na peronie kolejowym w
          Krakowie dyzurny milicjant wlepil mi mandat 3.-zl za uzycie psiakrew-cholera.
          Byc moze byl to jakis wybryk tego milicjanta? Jan
        • 1europejczyk "slownictwo jest indywidualna sprawa kazdego...." 01.02.06, 18:36
          "slownictwo jest indywidualna sprawa kazdego czlowieka"
          A panstwo, narod jest zbiorowiskiem indywidualnych "spraw kazdego czlowieka".
          I rowniez po slownictwie, szczegolnie teraz, w dobie wszechobecnych i
          wypelnionych glupkowata reklama i propaganda mass-mediow, ksztaltowane sa
          opinie o zbiorowiskach (narodach).
          Na nasza "zapracowalismy" sobie z nawiazka i na kilka dziesiecioleci.
          Ze statystyk policyjnych nie wynika jakoby nasza chec do bijatyki byla hamowana
          wulgarnym jezykiem.
          Dzisiaj granice pomiedzy wulgarnoscia a codziennoscia zatarly sie do tego
          stopnia ze "zajebiscie" stalo sie codziennoscia !
        • oblesnik Re: Zakaz przeklinania robi furorę 01.02.06, 22:39
          Ludzie, ratunku! Do czego to doszlo! Wystarczylo 16 lat wolnosci zeby studentka
          medycyny nie czula sie wewnetrznie zobowiazana do bycia osoba kulturalna! Teraz
          chamy nawet lekarzami zostaja!
          • r306 Tak jest, Drogi Panie, tak jest :( 02.02.06, 13:17
            I do tego jeszcze zaslania sie demokracja i prawem... Ehhhh, kiedys slowo
            inteligent cos znaczylo, teraz.... teraz nie ma juz inteligencji, a slowa.... a
            slowa staly sie niczem :(
        • jonasz58 Re: Zakaz przeklinania robi furorę 02.02.06, 13:45
          Powaliłaś mnie tą argumentacją. Posłuchaj siebie: "...nie ma prawnego nakazu
          bycia kulturalnym".Zawsze myślałem, że człowiek jest wolny i nie musi być
          złym, nie musi przeklinać.Nie dlatego, że nie ma zakazu tylko dlatego, że nie
          chce i na tym polega jego godność i wielkośc i różnica ze światem przyrody,
          gdzie się musi. Teraz już wiesz dlaczego Polska zmienia się
          tak opieszale - bo nie ma "prawnego nakazu".
        • Gość: KABA Re: Zakaz przeklinania robi furorę IP: 81.210.22.* 02.02.06, 16:14
          ALE DLACZEGO PRZEKLINAJĄC W MIEJSCACH PUBLICZNYCH NP.W AUTOBUSIE ZMUSZACIE
          WSZYSTKICH DO SŁUCHANIA TEGO ?!?!?!?
          GZIE NASZA WOLNOŚĆ ?!?!? MY TEŻ ŻYJEMY PODOBNO W WOLNYM, DEMOKRATYCZNYM KRAJU?!?
    • ewa.randa Re: Zakaz przeklinania robi furorę 01.02.06, 14:30
      bardzo mi się podoba sam pomysł, ale czy młodzi ludzie będa chcieli się
      zastosować do takiego nakazu. Łatwiej powiedzieć kilka słów powszechnie
      używanych za wulgarne niż zastanowić się nad celną ripostą.
      • Gość: Alusia Re: Zakaz przeklinania robi furorę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 15:05
        czyżby nawoływanie do powszechnej złośliwosci?
      • Gość: przeklety Re: Zakaz przeklinania robi furorę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 20:05
        ewa.randa napisała:

> bardzo mi się podoba sam pomysł, ale czy młodzi ludzie będa chcieli się
        > zastosować do takiego nakazu. Łatwiej powiedzieć kilka słów powszechnie
        > używanych za wulgarne niż zastanowić się nad celną ripostą.

Wysmienicie s.p.i.e.r.d.o.l.o.n.y post.
        Mozesz skoczyc mi po lemoniade, smierdziuchu.
        Czekam na celna riposte
        • the_real_kris Re: Zakaz przeklinania robi furorę 02.02.06, 01:58
          Na lemoniade trzeba zasluzyc, a skoczyc to ty kmiotku mozesz nam (i obtoczyc).
    • ja-kub Na nagrobku zamiast imienia i nazwiska.... 01.02.06, 14:35
      CZy ktoś widział to zdjęcie? Ma może skan albo co? Jesli tak to poproszę mailem na
      cargolock@gmail.com :)
      "...do listu dołączyła fotografię nagrobka polskiego żołnierza w Kenii,
      kilkadziesiąt kilometrów od Nairobi. Na nagrobku zamiast imienia i nazwiska
      widnieją dwa polskie brzydkie wyrazy - k... i d... ."

Pozdro
    • Gość: itka Re: Zakaz przeklinania robi furorę IP: *.is.net.pl 01.02.06, 14:57
      mam nadzieje ze zakaz dotyczy rowniez wykladowcow...
      • Gość: sztudend Re: Zakaz przeklinania robi furorę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 18:02
        o LOL ;-) 3/4 wuefistow z AWFu musialoby stracic prace, bo klna jak szewce!! ;-)
    • Gość: Alusia hmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 14:59
      niektórym nie potrzebne sa zakazy aby wiedzieli jak do kogo można sie
      odezwać...to raczej sprawa wychowania w rodzinie i własnych wzorów a nie
      zakazów na uczelni
      • delfina77 To studenci klną? Co za czasy 01.02.06, 15:26
        Wydawałoby się, że to śmietanka towarzyska, wstyd. Owszem, od wielkiego dzwonu
        każdemu może się wymsknąc, ale to co się słyszy na ulicach to przesada, uszy
        więdną. W życiu nie umówiłabym się z chłopakiem, który klnie.
        • Gość: hryzantekm Re: To studenci klną? Co za czasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 17:55
          pewnie dlatego zostalas stara panna... ;- )
          • Gość: Delfina Re: To studenci klną? Co za czasy IP: 217.197.76.* 01.02.06, 19:42
            Jestem mężatką, ale nie zadowalam się byle czym. Nie rozumiem dlaczego poglądy
            potępiające przeklinanie mają świadczyc o staropanieństwie, to by tylko
            świadczyło o tym że lepiej zeszmacic się byle wyjśc za mąż - mam nadzieję, że
            nikt tego nie robi
      • Gość: egon Re: hmm IP: *.netopyr.net / *.netopyr.net 01.02.06, 15:30
        k...wa jeb... du....piz.... popi..... hu... jeden.!!!!!!teraz wiesz o co mi
        loto.????
        • Gość: ??!!! Re: hmm IP: *.sympatico.ca 01.02.06, 16:09
          tak tak o slownik ortograficzny
        • dccircle Re: hmm 01.02.06, 18:44
          Jeśli już, to "ch..." jeden, a nie "h...", niedouku
          • Gość: CH NIE H Re: hmm IP: *.185.broadband3.iol.cz 01.02.06, 21:23
            Jak wiesz co on chciał napisać ?? ty......łuku -)(
      • fleshless Dokładnie! 02.02.06, 00:04
        :)
    • Gość: Faza Re: Zakaz przeklinania robi furorę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.06, 17:01
      Humanista może użyć każdego słowa. Podobnie człowiek kulturalny. Trzeba jednak
      wiedzieć kiedy tak, a kiedy nie. Rozśmieszyła mnie ta wiadomość, podobnie jak
      liczne reakcje na nią. Osobiście uważam, że zakazami nic się nie wskóra -
      będzie jedynie dodatkowa zachęta, by je łamać. Pozytywne wzorce nie istnieją,
      więc nie wróżę tej inicjatywie dużego sukcesu wychowawczego, krucze pióro!
      • fleshless Re: Zakaz przeklinania robi furorę 02.02.06, 00:17
        Też tak myślę... :)
    • Gość: FreakyMisfit Re: Zakaz przeklinania robi furorę IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 01.02.06, 17:05
      Je.. to :)
    • Gość: xxx222 Re: Zakaz przeklinania robi furorę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 17:34
      Na uczelniach (co najmniej w W-wie) powinni wprowadzić również zakaz wrzucania
      śmieci do pisuarów, robienia kupy obok muszli klozetowej i rozwijania papieru
      toaletowego "bez celu". Ja naprawdę nie wiem, skąd poprzyjeżdżali niektórzy
      studenci. Może by na pierwszym roku robić jakieś zajęcia z korzystania z WC?
      • Gość: epikur Re: Zakaz przeklinania robi furorę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 17:57
        Przyjezdzaja z Warszawy.. reszta Polski nie ma takich problemow..

wszyscy wiedza ze w Warszawie mieszka najwieksza cholota
        • Gość: zxc Re: Zakaz przeklinania robi furorę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.06, 18:25
          Jesteś zwykłym bezrobotnym pijakiem ze wsi jak wszyscy spoza Warszawy! Precz z
          wieśniakami!
        • dccircle Re: Zakaz przeklinania robi furorę 01.02.06, 18:46
          "hołota", nie "chołota", ćwieku.
          • the_real_kris Re: Zakaz przeklinania robi furorę 02.02.06, 02:02
            ćwoku nie ćwieku panie...
    • Gość: T. Re: Zakaz przeklinania robi furorę IP: *.hctx.net 01.02.06, 18:09
      Dlaczego zakaz przeklinania ma obowiazywac tylko na uczelniach. Co z
      instytucjami panstwowymi zwlaszcza z rzadem, wojskiem i z policja. Czy
      slowo "spieprzaj" jest przeklenstwem? Czy za slowa "spieprzaj dziadu"
      nalezaloby kogos ukarac? A jesli absurdaly zakaz przeklinania zostanie
      wprowadzony do kodeksu wykroczen to co stanie sie z wolnoscia slowa.
      T.
      • dccircle Re: Zakaz przeklinania robi furorę 01.02.06, 18:49
        RydzoPiS tego, co użył sformułowania "spieprzaj, dziadu": kerduplowate i
        nienawistne, rydzykowate z charakteru i kacze z wyglądu, ostatnio latało w kasku
        strażackim i wyglądało, jak stary, ohydny grzyb.
    • the.gypsy Re: Zakaz przeklinania robi furorę 01.02.06, 18:43
      akademia swietokrzyska? a gdzie to ku.. jest. w w-wie jest ul. swietokrzyska i
      most na ktorym zrobili przekret. a swoja droga, mieli kiepele, zeby zgarnac 70
      duzych baniek na takiej kladce.
      • dccircle Re: Zakaz przeklinania robi furorę 01.02.06, 18:51
        the.gypsy napisał:

> akademia swietokrzyska? a gdzie to ku.. jest.

To akademia rydzyka pod świętym krzyżem
    • Gość: Emtec Jakie jest Wasze ulubione przeklenstwo ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 18:53
      Moje, to połączenie trzech bluzgow: "kur... - piz... - ch...". Jak sobie tak
      bluzgne, to od razu lepiej.
      • Gość: Kim_jestem_pl Re: Jakie jest Wasze ulubione przeklenstwo ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 18:55
        A NIECH TO MICHNIK KOPNIE !
        • galan12 zamiast k---a może minister "0" 01.02.06, 19:08
          zamiast k---a może minister "0"
    • Gość: jebczany a te akademie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 20:46
      to szyją studentów w majestacie prawa?
      • ciagciulaciag O koorwa, wreszcie hooje przestaly przeklinac! 01.02.06, 21:25
        • Gość: onanista Re: O koorwa, wreszcie hooje przestaly przeklinac IP: *.fred.east.verizon.net 02.02.06, 02:25
          o ty pie..ny zdziro, czemu tak bluzgasz ryju jeden
        • Gość: drut Re: O koorwa, wreszcie hooje przestaly przeklinac IP: *.fred.east.verizon.net 02.02.06, 02:27
          po co holerny rylo mordem drze wbiebrzony syn mamuta
          • Gość: ciupasek Re: O koorwa, wreszcie hooje przestaly przeklinac IP: *.fred.east.verizon.net 02.02.06, 02:34
            to od razu widac ze to automat wybiera i kasuje slowa sprubujcie pisac bez
            przytankow okoorvazaje..a w dupemordom wyru..za biez mnidla
    • Gość: cs Jak to - zakaz ? IP: *.k358.webspeed.dk 01.02.06, 22:23
      A wychowanie zgodnie z wartosciami katolickimi to za malo ?
      Cos to rozmodlone spoleczenstwo zepsute jakby.
    • Gość: grafik-s a robi furorę ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 23:00
      a na przykład u mnie, trzydziestoczteroletniego faceta robi furorę!
      poprzewracało się wam w głowach ! wolności się wam zachciało - tylko do czego
      ona wam potrzebna ? do przeklinania ? uczyć się wałkonie zakichane, a nie
      możliwości przeklinania się domagać... jak się wykształcicie i dojdziecie do
      czegoś, to z pewnością ostatnią rzeczą jaka wam przyjdzie do głowy, to będzie
      zmiana prawa umożliwiająca bezkarny wulgaryzm, a jeśli nie... to eeech, szkoda
      gadać
    • fleshless Skandalista Brzechwa Jan... 02.02.06, 00:16
      "Nie pieprz Pietrze"

Nie pieprz, Pietrze, pieprzem wieprza,
      Wtedy szynka będzie lepsza."

"Właśnie po to wieprza pieprzę,
      Żeby mięso było lepsze."

"Ależ będzie gorsze, Pietrze,
      Kiedy w wieprza pieprz się wetrze!"

Tak się sprzecza Piotr z Piorową,
      Wreszcie posłał po teściową.

Ta aż w boki się podeprze:
      "Wieprza pieprzysz, Pietrze, pieprzem?

Przecież wie to każdy kiep, że
      Wieprze są bez pieprzu lepsze!"

Piotr pomyślał: "Też nielepsza!"
      No, i dalej pieprzy wieprza.

Poszli wreszcie do starosty,
      Który znalazł sposób prosty:

"Wieprza pieprz po prawej stronie,
      A tę lewą oddaj żonie."

Mądry sąd wydała władza,
      Lecz Piorowi nie dogadza.

"Klepać biedę chcesz, to klepże,
      A ja chcę sprzedawać wieprze."

Błaga żona: "Bądź już lepszy,
      Nie pieprz wieprza!" A on pieprzy.

To Piotrową tak zgniewało,
      Że wylała zupę całą,

Piotr zaś poszedł wprost do Wieprza
      I utopił w Wieprzu wieprza.

:-)
    • Gość: d ch.. IP: 87.207.129.* 02.02.06, 01:03
      so.pwn.pl/slowo.php?od=12208
      • Gość: d Re: ch.. IP: 87.207.129.* 02.02.06, 01:06
        Tytuł postu ocenzurował automat!

Czy automat wie co to jet c.h.u.j?
        A może automat wyjaśni jak się go odmienia?
        • Gość: nie wiem Re: ch.. IP: *.fred.east.verizon.net 02.02.06, 02:35
          wymienia sie fujowo
          • Gość: gosc Re: ch.. IP: *.ipt.aol.com 02.02.06, 07:05
            fajowo
      • Gość: mzb Re: ku.. IP: *.crowley.pl 02.02.06, 11:58
        so.pwn.pl/slowo.php?begin=ku..
        • Gość: mzb Re: ku.. IP: *.crowley.pl 02.02.06, 12:00
          > so.pwn.pl/slowo.php?begin=ku..

ponieważ ocenzurowało i nie działa: tinyurl.com/9oem2
    • Gość: k...m.. Re: gdzie tą furorę robi ? IP: *.fred.east.verizon.net 02.02.06, 02:23
      o k.. p... m.... w p......... j.. s...
    • Gość: beatha nie za późno? IP: 82.160.206.* 02.02.06, 02:30
      Moim zdaniem taki zakaz należy najpierw wprowadzić w przedszkolach, potem w
      szkołach podstawowych, potem w gimnazjach i szkołach ponadgimnazjalnych,
      następnie dopiero wśród studentów- swoją drogą to i w coniektórych zakładach
      pracy by się przydał. Nauka kultury na studiach to chyba trochę za późno. Ale
      lepiej późno niż wcale
      • Gość: Pawel To jakies chore jest ... IP: *.axelspringer.pl 02.02.06, 14:41
        A wiecie moze jakie sa kary za przeklinanie? Myslicie, ze to wykroczenie (przestepstwo?) znajdzie swoje
        miejsce w Kodeksie Karnym? Obowiazuje jak ubezpienie czyli nie tylko na terenie ale tez w drodze do z i
        uczelni? Jest jakas oficjalna lista wulgaryzmow?

Moze tez mozna zabronic mowienia "żem", "poszłem" itp ... ? Najlepiej ustawowo.

Pomyslodawce sugeruje nagrodzic medalem i wysylajmy smsy na jego akcje. To wspaniala inicjatywa.
        Godna podziwu. Teraz juz wiem czym tak bardzo sa zajeci urzednicy. Wymyslaja debilne przepisy.
      • wet3 do beatha 03.02.06, 03:49
        Gość portalu: beatha napisał(a):

> Moim zdaniem taki zakaz należy najpierw wprowadzić w przedszkolach, potem w
        > szkołach podstawowych, potem w gimnazjach i szkołach ponadgimnazjalnych,
        > następnie dopiero wśród studentów- swoją drogą to i w coniektórych zakładach
        > pracy by się przydał. Nauka kultury na studiach to chyba trochę za późno. Ale
        > lepiej późno niż wcale

Zgadzam sie z Twoja propozycja! Uwazam jednak, ze NIGDY nie jest za POZNO!.
        Dlatego wprowadzilbym ten zakaz natychmiast we wszystkich szkolach w kraju.
        Pozdrawiam.
    • Gość: miecio zakaz przeklinania IP: *.fred.east.verizon.net 02.02.06, 02:31
      a podly wieczor dranstwu rzycze
    • emerytka13 Totalne ubóstwo 02.02.06, 03:12
      Przeczytałam opinie i smutno mi. Pitekantropus czy inny prehistoryczny jak
      chciał wyrazić emocje to metodą goryla walił się po klacie i ryczał. Ale on
      miał ubożuchny słownik a emocje jakoś wyrażać trzeba. Na uczelni wszyscy mają
      maturę a zasób slownictwa sześciolatka , nic dziwnego ,że klną. Przecież nie
      umieją inaczej wyrażać emocji. Skąd mają umieć , w domu nie pogadali ,bo
      rodzice zajęci, w szkole jeszcze niedawno w przepelnionych klasach wybujała
      agresja. To i klną jak pijany szewc po drugim półlitrze. Nikt nie myśli ,że sie
      zniża do poziomu czasem nawet recydywy. Ale w Polsce uczy się modlić a nie
      myśleć , a z klnięcia można się wyspowiadać, dostać rozgrzeszenie i zacząc od
      nowa.
    • Gość: fotograf Kto ma link do tej fotki?? k%$#&!a IP: *.pl 02.02.06, 07:41
      Link do fotki zolnierza ktos posiada??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka