Gość: Czuwaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 10:35 Ot, co; siedzę i Was obserwuję lenie! Tak, tak.... o Tobie właśnie mowa! Do roboty! - jak zachęcał M. Belka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Stanley Zróbcie inną sondę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 10:57 Czy czytając ten tekst jesteś w pracy? ;) Ja tak, ale na szczęście sam jestem szefem. Mówiąc serio, jestem przeciwnikiem udawania zapracowania. Jak jest coś do zrobienia to robimy ale jak nie ma to nie ma sensu "bić piany" i udawać że się pracuje. Kiedy byłem studentem pracowałem w niemczech w szpitalu jako pomocinik pielęgniarki. nie mogłem wyjśc z podziwu jak te niemieckie pielęgniarki potrafią wynajdywac sobie zającia, żeby tylko udowodnić że coś robia i są zajęte! A to porozrywają igły, a to pościel przełożą z jednej półki na drugą, a to cos przetrą... Mistrzostwo świata! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłosz Re: Zróbcie inną sondę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.14, 15:11 Masz rację, ludzie potrafią robić różne rzeczy żeby tylko wymigać się od roboty! Tylko te pielęgniarki jakieś głupie. Nie lepiej zrobić coś konkretnego niż robić coś bezsensownego i bezużytecznego? Co innego jak u mnie w firmie ludzie pracują przed komputerem i połowę czasu pracy spędzają na Facebooku albo innych portalach. Nigdy nie mogłem im tego udowodnić, aż zatrudniłem firmę szefpatrzy.pl/m/pl i miałem czarno na białym kto przesadzał i trzeba było się pożegnać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: Totalna kontrola pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 11:54 Do roboty, do roboty, do roboty, do roboty, do roboty, do roboty. Ja juz skonczylem to sobie czytam. Do roboty do roboty, do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Totalna kontrola pracowników IP: 213.17.175.* 06.02.06, 12:10 Sprawą pracodawcy jest zapewnić zajęcie pracownik ma być do dyspozycji w czasie pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Totalna kontrola pracowników IP: 81.109.165.* 06.02.06, 19:28 Sprawa pracownika jest uzyc wlasnej glowy i znalezc sobie cos do roboty. Mam 30 pracownikow pod soba i nie wyobrazam sobie zebym musial im ciagle mowic co robic. Oczywiscie kazdy ma przydzielone zadania, ale to nie znaczy ze jak je skoncza to moga sobie siedziec z zalozonymi rekami Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Totalna kontrola pracowników 06.02.06, 20:42 A ja nie mogę narzekać.Moja szefowa mnie nie kontroluje,czasem razem ustalamy,co jest pilniejsze do zrobienia i w jakiej kolejności.Do firmy przychodzę na którą chcę,wychodzę też według własnego uznania.Czasem wcześniej,czasem później.Mam tzw.wolną rękę,więc nie wymagam nadzoru.Sam wiem,co mam zrobić i staram się to robić na bieżąco,choć czasem opóźnienia się zdarzają.Mam chyba dobrą szefową :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Totalna kontrola pracowników IP: 83.2.1.* 07.02.06, 09:18 Sprawa pracownika to chyba jest to zeby dobrze wykonac przydzielone zadanie (jakby ktos mial watpliwosci to mozna znalezc je w umowie o prace - jest cos takiego jak zakres obowiazkow). A sprawa szefa jest zapewnic material i prace. "znaczy ze jak je skoncza to moga sobie siedziec z zalozonymi rekami" To niby co maja robic? Pompki, przysiady czy sprzatac korytarz? Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
jacyl12 Re: Totalna kontrola pracowników 25.04.13, 14:25 Sama posiadam firmę i również stwierdziłam,że pracownicy powinni podnieść swoja efektywnosć pracy , sama skorzystalam z www.timecloud.pl/?pp=2e82036e , gorąco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
tersta Jasne, prawa rynku-one obowiazują jedynie pracowni 06.02.06, 12:41 ciekawe czy ci sami którzy na codzień mobują soich pracownijków, w niedzielę chodzą do kościółka? Bo ja mysle ze tak. Poza tym przystępują do spowiedzi, przytulają w domu dzieci (albo i nie), i absolutnie nie mają zadnych wyrzutów sumienia. Ci z Norymbergi też nie mieli: oni przecież TYLKO wykonywali rozkazy ;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Głupoty IP: *.pl 06.02.06, 13:11 Wcale nie ma rozrzutu 200-400 metrów a kilka kilometrów!!! (w Warszawie na Czerniakowskiej w sieci Orange...). Tę usługę wykonuje zewnętrzna firma i oto efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Totalna kontrola pracowników IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 06.02.06, 13:36 Słusznie. Może to zmobilizuje armię nierobów w urzędach do efektywniejszej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
wirika Re: Totalna kontrola pracowników 06.02.06, 14:06 Jasssne... a kto w urzędach będzie kontrolować pracowników? Szefowie wydziałów oglądający gołe dupy albo szukający przepisów na nowe ciasta (zależnie od preferencji)? Kontrolują tylko Ci, którzy za to płacą. Aha - treści mejli/rozmów i przeglądane strony można sprawdzić tylko w wypadku poinformowania o tym pracownkików w trakcie podpisania umowy bądź przez wprowadzenie tego do regulaminu firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość,... Re: Totalna kontrola pracowników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 14:38 A,może było by dobrze gdyby to Pani Rzecznik straciła pracę,nawet na krótko. Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Totalna kontrola pracowników 06.02.06, 15:04 >>Ale władza szefa może sięgać nawet poza biuro - i to dzięki tak banalnemu dziś urządzeniu jak komórka. W ofercie polskich operatorów jest usługa, dzięki której pracodawca w kilka sekund może sprawdzić, gdzie jesteśmy. << Taaak, tylko jak trzeba namierzyć skradzioną komórkę, to się piętrzą przeszkody techniczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek Nasza narodowa specjalność to SKRAJNOŚCI !!!!! IP: *.ame.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 20:48 Odpowiedz Link Zgłoś
olias wystarczy ogniomurek 06.02.06, 23:06 powinno wystarczyć. Zone Alarm, lub inny. jeszcze żądać uznania za ochronę danych na kompie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans SKONTROLUJCIE URZĘDASÓW I ŁAPIDUCHÓW !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 07:30 a także pracowników Poczty Polskiej , ZUS itepe itede... przewry na papieroska , skrzywiona morda , kawki , notoryczne spóżnienia... Za mordę ich i o ścianę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
agunia_29 Re: SKONTROLUJCIE URZĘDASÓW I ŁAPIDUCHÓW !! 18.02.06, 20:54 Jesli chodzi o Poczte Polską to tyle tam chodze jeszcze nie widziałam żeby ktoś się obijał. A przerwa na kawę i śniadanie każdemu się należy od 15 do 30 minut. Pracowałam w Urzędzie i nie każdy się obija a ten kto siedzi tylko na internecie i na przykład gada przez gg albo non-stop wychodzi na papierosa to już jego sprawa i kwestia szacunku do pracy. Mam nadzieję, że ta kontrola pracowników obejmuje tylko godziny pracy. Co kogo obchodzi co ja robie np o godz 18.30.To już nie powinno nikogo obchodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
gorby problem jest w nadmirnym zatrudnieniu i organizacj 07.02.06, 13:58 Kazdy kto pracowal na Zachodzie wie,ze ze tam nie ma czasu na nic innego poza parca, a kawke pje sie podczas bezplatnej przerwy. Nalezy zatrudniac tyle ludzi ile wymaga organizacja pracy. Odpowiedz Link Zgłoś