1sz-truten 17.02.06, 08:39 no niezle mozna sie posmiac ostatni raz sie tak smialem kiedy wszedlem na chomikowo! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zamek Re: Humor wysokich lotów 17.02.06, 08:54 No ładnie, artykulik napisany metodą "ctrl+c - ctrl+v" z jednego z najpopularniejszych wątków na Forum Humorum. Nie dało się umieścić bvibloigrafii czy też wstyd było sie przyznać, że GW ma forumowiczów nie dość, że z poczuciem humoru, to jeszcze do tego znających się na lotnictwie? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Humor wysokich lotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:23 Moze i z poczuciem humoru, ale nie umiejacych czytac. Artykul jest z Metro, nie z GW. Odpowiedz Link Zgłoś
ohmygoodnes eee gazeta chce nowa mode wprowadzic 17.02.06, 14:48 tak jak udalo im sie z chuckiem norrisem tak z pilotami chyba sie nie uda :-) bo tamte chociaz byly smieszke chociaz... od kiedy chuck norris dowiedzial sie ze kraza o nim kawaly... nagle przestaly byc smieszne ---- Satelitarny Przewodnik po Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 Re: Humor wysokich lotów 17.02.06, 09:22 watek sciagniety bezwstydnie i na dodatek bez podania zrodla! Anniko - gdzie jestesm, walczmy o dobre imie. Swoja droga - polecam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=3164722 tylko nie wtedy kiedy macie duzo pracy. trzy dni zajmuje przejscprzez wpisy ale warto :) Pozdrawiam latajacych i nie tylko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Humor wysokich lotów IP: *.ericpol.pl 17.02.06, 10:40 No wlasnie ani slowem nie wspomnieli o annice i innych z fh...nieładnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
annika_vik Re: Humor wysokich lotów 17.02.06, 13:32 Jestem, jestem! Widać, że wątek się spodobał, bo Metro korzysta z niego juz drugi raz! Pozdrawiam czytelników, ale na razie czekam na jakieś nowości, bo wpisałam już przygody moje, moich przyjaciół i ich przyjaciół oraz wszystko, co w paru językach znalazłam w internecie. Dopiszę nowości jak je tylko znajdę. A wy dobrzy ludzie podciągajcie wątek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Humor wysokich lotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 09:29 cooooooooool swietne dowcipy!chcialbym jednak poczytac wiecj przypadkow z zyczia Odpowiedz Link Zgłoś
annika_vik Re: Humor wysokich lotów 17.02.06, 13:35 Mój drogi, to SĄ przypadki z życia. AUTENTYCZNE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Humor wysokich lotów IP: *.w83-194.abo.wanadoo.fr 17.02.06, 09:37 ostatnio jak leciałam samolotem, kapitan - jak zwykle - zaczął swoje przemówienie powitalne podczas którego dostał takiego ataku śmiechu że chyba ze cztery razy wyłączał mikrofon i zaczynał od nowa. stewki oczywiście też w śmiech, biegną do kokpitu, samolot leci, a ludzie dzicy: o co chodzi i co oni pili?? no ale po jakimś czasie też pasażerom się udzieliło i wesoło było ;) Odpowiedz Link Zgłoś
moldar.ovh.org Re: Humor wysokich lotów 17.02.06, 11:04 Kiedyś robilem stronke z takimi tekstami, postaram sie ja znalezc i podam do niej link :) Odpowiedz Link Zgłoś
moldar.ovh.org link do strony z rozmowami pilotów 17.02.06, 11:14 znalazlem :) http://moldar.ovh.org/kontener/rozmowy.htm Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm też dobre :)) pozdr. 17.02.06, 12:44 Pilot: Wieza, co robi wiatr? Wieza: Wieje. (smiechy w tle) Odpowiedz Link Zgłoś
beer_forever Rozmowy Pilotow. 17.02.06, 13:04 moldar.ovh.org 17.02.06, 11:14 + odpowiedz znalazlem :) moldar.ovh.org/kontener/rozmowy.htm Dzieki dla moldara za link. He,he ,dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mordor Re: Humor wysokich lotów IP: .* / 195.145.182.* 17.02.06, 14:14 no tak - nieładnie się wysmiewać z pilotów:) sam jestem pilotem ale na szczęcie jak narazie takich komunikacyjnych problemów nie miałem:) pozdrawiam wszystkich lataczy:) mordor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hex Re: Humor wysokich lotów IP: *.kom / *.os1.kn.pl 17.02.06, 14:25 Prawdziwa rozmowa nagrana na czestotliwosci morskiej alarmowej canal 106 pomiedzy Hiszpanami a Amerykanami 16 X 1997 roku. Hiszpanie: ( w tle slychac trzask! i)...Tu mowi A-853, prosimy zmiencie kurs o 15 stopni aby uniknac kolizji, idziecie wprost na nas, odleglosc 25 mil morskich. Amerykanie: (trzaski w tle)...Sugerujemy wam zmiane kursu o 15 stopni na polnoc aby uniknac kolizji Hiszpanie: Negatywnie...Powtarzamy : zmiencie swoj kurs o 15 stopni na poludnie aby uniknac zderzenia.... Amerykanie ( slychac inny glos) Tu mowi kapitan jednostki morskiej Stanow Zjednoczonych Ameryki, w dalszym ciagu sugerujemy, zmiencie swoj kurs o 15 stopni na polnoc, aby uniknac kolizji. Hiszpanie: Nie mozemy podjac takiej decyzji, gdyz nie uwazamy jej za sluszna, ani mozliwa w tym momencie! Zmiencie swoj kurs o 15 stopni na poludnie inaczej dojdzie do kolizji... Amerykanie: TU MOWI KAPITAN RICHARD JAMES, KTORY DOWODZI LOTNISKOWCEM USS LINCOLN, MARYNARKI WOJENNEJ STANOW ZJEDNOCZONYCH... DRUGIEGO CO DO WIELKOSCI OKRETU FLOTY AMERYKANSKIEJ, JEDNOCZESNIE INFORMUJE, ZE JESTESMY ESKORTOWANI PRZEZ 4 OKRETY PODWODNE, 6 NISZCZYCIELI I 2 KRAZOWNIKI, UDAJEMY SIE W KIERUNKU ZATOKI PERSKIEJ W CELU PRZEPROWADZENIA MANEWROW! NIE SUGERUJE, A ZADAM, ABYSCIE ZMIENILI KURS O 15 STOPNI W PRZECIWNYM RAZIE BEDZIEMY MUSIELI PODJAC DZIALANIA KONIECZNE ABY ZAGWARANTOWAC BEZPIECZENSTWO TAK> OKRETU, JAK ZJEDNOCZONEJ SILY TEJ KOALICJI. WY NALEZYCIE DO PANSTWA SPRZYMIERZONEGO, JESTESCIE CZLONKIEM NATO I TEJ KOALICJI...ZADAM STANOWCZO PODPORZADKOWANIA I ZMIANY KURSU... Hiszpanie: Tu mowi Juan Manuel Salas Alcantara. Jestemy we dwoch, eskortuje nas nasz pies, mamy ze soba nasze jedzenie, dwa piwa i kanarka, ktory teraz spi...Mamy za soba poparcie Radia La Coruna i kanalu 106 alarmow morskich...NIE UDAJEMY SIE W ZADNE MIEJSCE I! MOWIMY DO WAS Z LADU STALEGO,Z LATARNI MORSKIEJ A-853, Z WYBRZEZA GALICJI. NIE MAMY ZADNEJ GOWNIANEJ INFORMACJI KTORE MIEJSCE ZAJMUJEMY W RANKINGU WSROD HISZPANSKICH LATARNI MORSKICH...MOZECIE PRZEDSIEWZIAC SRODKI NA JAKIE TYLKO WAM PRZYJDZIE OCHOTA, ABY ZAPEWNIC BEZPIECZENSTWO WASZEGO ZASRANEGO OKRETU, KTORY ZA CHWILE ROZBIJE SIE O SKALY, DLATEGO RAZ JESZCZE SUGERUJEMY ZMIANE KURSU O 15 STOPNI NA POLUDNIE, ABY UNIKNAC KOLIZJI, OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy guzik prawda, wiem nawet kto to wymyślił... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 19:20 Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Nieudolna przerobka tekstu z przed lat... 17.02.06, 21:54 This is the actual radio conversation of a US naval ship with Canadian authorities off the coast of Newfoundland in October 1995. Radio conversation released by the chief of naval operations, 10-10-95. CANADIANS: Please divert your course 15 degrees to the south to avoid a collision. AMERICANS: Recommend you divert your course 15 degrees to the north to avoid a collision. CANADIANS: Negative. You will have to divert your course 15 degrees to the south to avoid a collision. AMERICANS: This is the captain of a US Navy ship. I say again, divert YOUR course. CANADIANS: No, I say again, you divert YOUR course. AMERICANS: This is the Aircraft Carrier USS LINCOLN, the second largest ship in the United States Atlantic Fleet. We are accompanied with three Destroyers, three Cruisers and numerou support vessels. I DEMAND that you change your course 15 degrees North. I say again, that's one-five degrees north, or counter-measures will be undertaken to ensure the safety of this ship. CANADIANS: This is a lighthouse. Your call. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_zajebista_psychika A to i tak tzw. urban legend... 17.02.06, 23:31 Zdarzenie to nie mialo miejsca, tu jest oficjalne dementi na stronie US Navy: www.chinfo.navy.mil/navpalib/questions/litehuse.html Ale fakt faktem, zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B52 Edyta Górniak IP: *.incenti.pl 17.02.06, 14:47 Edytka Górniak jak zwykle pokazała swoją "klasę":-( Ja to mówię, że EG to taki polski marny Michael Jackson:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wchr Re: Humor wysokich lotów IP: *.meil.pw.edu.pl 17.02.06, 16:20 Ale żenada, te dowcipy mają już pewnie po pięć lat. Ja rozumiem, ze to sie ludziom wciska za darmo na przystankach, ale litości! Co będzie następne? "<<Przychodzi baba do lekarza>> opanowało fora internetowe"? "<<Idzie Polak, Rusek i Niemiec>> rozsyłamy sobie w e-mailach i SMS-ach i pękamy ze śmiechu"? Panu Adrianowi Dąbkowi gratuluję zapłonu szachisty, a całej redakcji inteligencji. Aleśta chopaki sensacyjną wiadomość opublikowali, ja-cie :-> I se jeszcze na pierwszą strone gazeta.pl walneli... :-> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalor Re: Humor wysokich lotów IP: *.elblag.dialog.net.pl 17.02.06, 16:43 Gość portalu: wchr napisał(a): > Ale żenada, te dowcipy mają już pewnie po pięć lat. Ja rozumiem, ze to sie > ludziom wciska za darmo na przystankach, ale litości! Co będzie następne? > "<<Przychodzi baba do lekarza>> opanowało fora internetowe"? "& > #60;<Idzie Polak, > Rusek i Niemiec>> rozsyłamy sobie w e-mailach i SMS-ach i pękamy ze śmi > echu"? > Panu Adrianowi Dąbkowi gratuluję zapłonu szachisty, a całej redakcji > inteligencji. Aleśta chopaki sensacyjną wiadomość opublikowali, ja-cie :-> > I se > jeszcze na pierwszą strone gazeta.pl walneli... :-> Wyobraz sobie ze ich nie znalem i zdrowo sie usmialem kiedy je czytalem... Ale przyczepic sie mozna do wszystkiego prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wchr Re: Humor wysokich lotów IP: *.meil.pw.edu.pl 17.02.06, 16:57 Gratuluję, ja swego czasu też. Bo one są śmieszne. Ale czy opanowały fora internetowe? Tak, 5 lat temu (co najmniej). Uśmiałeś sie, fajnie? A dostałeś jakiegoś ostatanio SMS-em, jak by chciał autor artykułu? A może mailem? Z resztą... co to za różnica. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalor Re: Humor wysokich lotów IP: *.elblag.dialog.net.pl 17.02.06, 17:09 Skoro sie zgadzamy ze sa smiesznie i fajnie ze sie usmialem (i zapewne razem ze mna pare setek innych osob) to nie widze powodu zeby nazywac to zenada. Nie wszyscy czytaja fora internetowe:) A gdaybym przeczytal taki artykulik z rana na przystanku autobusowym mialbym przez pol dnia lepszy humor:) pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor He He he He IP: 206.81.53.* 17.02.06, 16:27 Jeden z samolotow czekajacych w kolejce na start oglasza przez radio: "Ale jestem kur.a znudzony!". Wieza kontrolna oglasza: "Nieznany samolot prosze sie natychmiast zidentyfikowac!!!!" Na to nieznany samolot: "Powiedzialem ze jestem kur.a znudzony, a nie kur.a glupi!" Odpowiedz Link Zgłoś
fearanwen Coś jeszcze 17.02.06, 16:43 - Halo, czy to Luftwaffe? (gościowi się pomyliło z Lufthansą) - Taaa. Herman Goering przy telefonie... Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 OK. Mnie tam nie było za bardzo do śmiechu, 17.02.06, 17:22 tuż nad ziemią na Okęciu samolot poderwał się do lotu i sobie polatał aż wreszcie wylądował. Po prostu pilot zapomniał odpalić podwozia. Jak już odpalił to samolotem aż wstrząsnęło. A ponieważ jestem z zamiłowania "lotnikiem" i bardzo lubię latać, więc więc śledziłem każdy ruch maszyny. Wylądowaliśmy. Pasażerowie nie zauważyli problemu. A mogło być bardzo gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scared economy Re: Humor wysokich lotów IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.06, 17:26 Swietne texty ! Dlaczego taki krotki ten artykul ! Wiecej, wiecej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brrr To chyba smieszy tylko pilotow... IP: *.gkw.amlaw.com 17.02.06, 17:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Babcia Re: Humor BARDZO wysokich lotów IP: *.crowley.pl 17.02.06, 19:56 Babcia do stewardesy: Czy samaloty często spadają? Stewardesa: Niech się pani nie martwi, tylko raz. Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: Humor wysokich lotów 17.02.06, 20:24 1sz-truten napisał: > no niezle mozna sie posmiac > ostatni raz sie tak smialem kiedy wszedlem na chomikowo! Pamiętam, kiedy Wałęsa był w USA już jako prezydent. Leciałem samolotem prezydenckim z innymi dziennikarzami. W słuchawki przy starcie przez pomyłkę włączyła się rozmowa pilotów z wieżą kontrolną: Wieża: coś wam odpadło od maszyny? Pilot: Niebywałe, a co? Wieża: Wygląda jak karton jajek! Tu wyamiana się urwała, ale mnie było nijak. Do lądowania, bodaj w Nowym Jorku, podchodziliśmy dwukrotnie. Za pierwszym razem byliśmy blitiutko ziemi, a tu nagle maszyna poderwała się i zasuwa w górę lotem prawie pionowym. I znowu zrobiło mi się nijako. To był jeszcze Tupolew przed wymianą na Boeinga :) Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Cesna zamachaj skrzydlami 17.02.06, 21:09 Wieza kontroli lotow: Wieza do Cesny. Cesna, Cesna jezeli mnie slyszysz pomachaj skrzydlami! Cesna: Cesna do Wiezy. Slysze, Wieza, Wieza, jezeli mnie slyszysz pomachaj wieza! Odpowiedz Link Zgłoś
paleolobo Re: Humor wysokich lotów 17.02.06, 23:27 jeszcze trzeba umiec opowiadac, dzienikarzyno Odpowiedz Link Zgłoś
olias początkujący pilot w cesna 17.02.06, 21:17 tu Cesna 424, wieża ratunku - zgubiłem się. gdzie jeste - nie wiem, lecę nad jakimś dużym jeziorem nie mogę cię zlokalizować, skręć w lewo ... ok, a teraz w prawo ... dobrze już cie mam. Zawracaj. to wielkie jezioro to Pacyfik. Odpowiedz Link Zgłoś
unicef123 Re: Humor wysokich lotów 17.02.06, 21:53 doskonałe, nie mogłam ( trzęsąc się ze śmiechu ) operować myszką. Bardzo dobre , kapitalne.Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zelig Witam Państwa na pokładzie [...], mówi..." IP: *.acn.waw.pl 18.02.06, 01:26 Leciałem do Zurychu i ja kapitan zaczął swoje powitanie...: "Witam Państwa na pokładzie [...], mówi kapitan Mirosław Kapitan..." to po samolocie przeszedł pomruk wesołości ;-). Jestem ciekaw czy za każdym razem, jak się przedstawia to wzbudza to takie reakcje... Odpowiedz Link Zgłoś
k.leee Humor niewysokich lotów 18.02.06, 01:25 panie adrianie, większość tych żartów poważnie zalatuje naftaliną , żeby nie powiedzieć trupem - gwóźdź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jastel38 Re: Humor wysokich lotów IP: *.85-195-10.netatonce.net 18.02.06, 03:32 Dotyczy wszystkich stron "Humoru wysokich lotów". Boże - jeszcze tak się nie uśmiałem o godz.03:20 w nocy od wielu, wielu lat. Były pilot... jastel38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zei Re: Humor wysokich lotów IP: *.hsd1.nj.comcast.net 18.02.06, 03:57 Matka do syna świeżo upieczonego pilota: "synku uważaj na siebie nie lataj za wysoko" Pewnie, że pachnie naftalina i co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Humor wysokich lotów IP: 213.17.159.* 18.02.06, 06:48 hehe:)ja bym takich historii miała tysiace.sama pracuje na lotnisku:) przy odprawie pasażerka:tylko proszę o miejsce nie przy oknie bo nie chce na przeciągu siedzieć.. pasażer:ile kosztuje samolot do Rzymu?(w domysle ile kosztuje bilet do R) p:ile kosztuje bilet do Milano? csa:bilet do mediolanu kosztuje... p:ale proszę pani,ja proszę o MILANO ad inf! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena To nie zadna matka , tylko z kultowej powiesci IP: *.in-addr.btopenworld.com 19.02.06, 17:05 radzieckiej "Dwaj kapitanowie" . Byla to genialna powiesc po-odwilzowa i glowny bohater, narrator liryczny, Sania, uczy sie na lotnika. Ciotka piszac do niego listy blaga: Sania, lataj nizej. Co jest powodem wielkiej wesolosci w szkole dla lotnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_lapinska Re: Humor wysokich lotów 18.02.06, 23:05 Boże, co za malkontenci!!! Płaczą, że im te żarty naftaliną zalatują... A kto im każe wąchać? Słusznie któryś z uczestników dyskusji powiedział, że przyczepić się do wszystkiego można. Pytanie: po co? Ja się uśmiałam serdecznie, zwłaszcza przy dialożkach pilot - mechanik: "Pilot: mysz w kokpicie. Mechanik: Zainstalowano kota." Wyobrażacie sobie, jak on tego kota instalował?... Ho, ho, ho! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Prawda, Aniu, prawda. MNie z tym kotem tez IP: *.in-addr.btopenworld.com 19.02.06, 17:07 najbardziej utkwilo.... Odpowiedz Link Zgłoś