Dodaj do ulubionych

Irving i jego komory

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 19:49
serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,3174121.html
Jak to się ładnie komponuje z karykaturami Mahometa. I nic gadowi nie
pomogło, że odwołał swoje 'niewłaściwe' poglądy :-)
Za parawanem 'liberalnej demokracji' i 'wolności słowa' objawił się nam
prawdziwy suweren definiując co jest 'prawdziwe' i 'słuszne', a co raczej
nie.

W Stańczyku przeczytałem interesujące porównanie: za negowanie komór można
zostac pobitym, oblanym kwasem, osadzonym w więzieniu lub nawet zginąc w
zamachu. Za negowanie istnienia Boga można zrobic niezłą karierę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kir Re: Irving i jego komory IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 20.02.06, 20:29
      A do jasnej cholery jeżeli tak wierzysz Irwingowi to zbierz sbie podobnie
      myślących i innych hętnych i przeprowadźcie ksperyment.Wówczas łatwo udowodnicie
      ,że racje ma Irwing i Irańczycy.co za problem?Irańczycy mogą zrobić to samo.Po
      jaką cholerę mieszają się w sprawy Europy? Ta ich podpucha "kto się odważy?"Mogą
      sobie na to pozwolić bo są w stanie wojny z Izraelem.Podpuszczają zwłaszcza nas
      aby świat mógł trąbić o polskim antysemityźmie.Potem się dziwimy:dlaczego?i
      żalimy na wszystkich.
      Kir
      • Gość: shocking truth Re: Irving i jego komory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 20:43
        Gość portalu: Kir napisał(a):

> A do jasnej cholery jeżeli tak wierzysz Irwingowi

Ho, ho, udało mi się kolegę wyprowadzic z równowagi? Tylko jest problem: ja
        nigdzie nic takiego nie napisałem. Proszę przeczytac mój post raz jeszcze (lub
        do skutku).

zbierz sbie podobnie
        > myślących i innych hętnych i przeprowadźcie ksperyment.Wówczas łatwo
        > udowodnicie,że racje ma Irwing i Irańczycy.co za problem?

Może z nieco innej strony: najbardziej znany francuski rewizjonista (nie, nie,
        żaden nazista; klasyczny lewicowiec antyklerykał) prof. Faurisson rzucił
        mainstreamowym historykom wyzwanie: narysujcie mi dokładny schemat działania
        hitlerowskiej komory gazowej. Jak pisał w swojej zakazanej książce Ratajczak,
        odpowiedziało mu brzęczenie much.

> Po jaką cholerę mieszają się w sprawy Europy? Ta ich podpucha "kto się
        > odważy?"Mogą sobie na to pozwolić bo są w stanie wojny z Izraelem

Pierwsza trafna diagnoza.

> Podpuszczają zwłaszcza nas aby świat mógł trąbić o polskim
        antysemityźmie.Potem się dziwimy:dlaczego?i
        > żalimy na wszystkich.

Oczywiście ta opinia o 'tradycyjnym polskim antysemityzmie' wynika z tego,
        że 'wyssaliśmy go z mlekiem matki' i jesteśmy największymi na
        świecie 'antysemitami'. Żydzi tylko Hitlerowi zawdzięczają, że nie pozwolił nam
        ich wszystkich pozabijac. A rozpowszechniony na świecie stereotyp 'polskiego
        antysemityzmu' oraz 'polskich obozów koncentracyjnych' nie ma nic, ale to nic
        wspólnego z działaniem opiniotwórczych środowisk żydowskich.
        • Gość: Pickup Re: Irving i jego komory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 22:23
          Będzie merytorycznie.

Irwing sam jest sobie winien. Co za różnica, czy w Auschwitz zginęły 4 mln czy
          tylko 1 mln? To jest różnica w ilości, ale nadal jest to nieprawdopodobna hekatomba.

I to nie jest dyskusja o wolności słowa, nawet jeżeli ktoś wykręca kota na drugą
          stronę :)

W dodatku wiele wskazuje na to, iż Irwing dobrze wiedział, że kłamie. Był
          początkującym historykiem i próbował zwrócić na siebie uwagę.

Merytorycznie, proszę Szokującej Prawdy?
          • Gość: shocking truth Re: Irving i jego komory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 23:01
            Gość portalu: Pickup napisał(a):

> Będzie merytorycznie.

Trochę lepiej, ale tylko trochę :-)

> Irwing sam jest sobie winien.

Nie rozumiem tego zdania.

> Co za różnica, czy w Auschwitz zginęły 4 mln czy tylko 1 mln? To jest różnica
            w ilości, ale nadal jest to nieprawdopodobna hekatomba.

Może dla tych 3 milionów to jest różnica? Może pan Piper zweryfikował swoje
            szacunki pod wpływem działalności rewizjonistów? Może rewizjoniści przywrócili
            3 miliony ludzi do życia?
            Nigdy nie zastanawiałeś się, jaka jest przyczyna, że rozmiary holocaustu to
            jedyna rzecz, która jest pilnowana przez wymiar sprawiedliwości? Nie czytałeś o
            propagandzie alianckiej i niemieckiej podczas II wojny? Nie myślałeś, że elitom
            rządzącym Europą i Ameryką po II wojnie wygodnie jest podtrzymac obraz wroga
            wykreowany przez aparat propagandy do 1945 r. przy pomocy wymiaru
            sprawiedliwości?
            Raz jeszcze przypomnę: wyrabianie mydła z ludzkich zwłok było oficjalną wersją
            historii przez wiele lat po wojnie. Już się przy tym nie upierają.

> I to nie jest dyskusja o wolności słowa,

Bo ty tak zadekretujesz? Ja wiem, że to jest bardzo niewygodny temat dla
            lewoliberałów, ale to nie mój problem.

> W dodatku wiele wskazuje na to, iż Irwing dobrze wiedział, że kłamie. Był
            > początkującym historykiem i próbował zwrócić na siebie uwagę.

Tu chodzi o wydarzenia z przełomu lat 80. i 90. a facet miał wówczas ponad 50
            lat i od kilkunastu lat był bardzo popularny. Początkujący?
            Nie jestem historykiem, ale to powołanie się na pamiętniki Eichmanna jest mało
            wiarygodne. Przypuszczam, że Irving puszcza oko do publiczności.
    • Gość: shocking truth pomysł z witryny 'wolnośc i kapitalizm' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 20:32
      Może ci wrażliwcy organizujący akcję 'koszulki wolności' (z najbardziej znanym
      hasłem 'nie płakałem po papieżu') wydrukują serię z hasłem 'popieram Irvinga'
      lub 'ja też nie wierzę w komory'. Będą tacy odważni?
      • Gość: Kir Re: pomysł z witryny 'wolnośc i kapitalizm' IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 20.02.06, 20:51
        Nie,tylko w prawie jeżeli jest sprawa,która budzi wątpliwości to przeprowadza
        się tak zwany eksperyment śledczy.W tym przypadku nie mozna skorzystać z prawa i
        takiej możliwości ze zrozumiałych dla każdego normalnego człowieka względów.
        Kir
    • Gość: Pickup Re: Irving i jego komory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 20:38
      Kretynie, sprawdź sobie, ilu Polaków zginęło w obozach koncentracyjnych i w
      obozach pracy, zanim znów dorwiesz się do klawiatury, żeby te swoje brednie
      wypisywać!
      • Gość: shocking truth Re: Irving i jego komory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 20:48
        Gość portalu: Pickup napisał(a):

> Kretynie, sprawdź sobie, ilu Polaków zginęło w obozach koncentracyjnych i w
        > obozach pracy, zanim znów dorwiesz się do klawiatury, żeby te swoje brednie
        > wypisywać!

Muszę zacząc od podziękowań za grzecznośc :-)

No właśnie sprawdzam. I mam problem. Ten sam mainstreamowy historyk Franciszek
        Piper (mam nadzieję, że nie przekręciłem nazwiska) pracujący w Muzeum
        Oświęcimskim bodaj w przeciągu kilkunastu lat opublikował dwie książki. We
        wcześniejszej napisał o 4 mln ofiar Oświęcimia, w późniejszej o 1 milionie.

Mam nadzieję na choc jeden merytoryczny wpis polemiczny w tym wątku.
    • sanctus55 Banda sku..synów! 20.02.06, 21:06

• lux_veritatis Re: Irving i jego komory 20.02.06, 23:15
      Tylko żydzi, ich wielbiciele i głupcy atakują Davida Irvinga. Ja uważam, że aby
      zabierac głos w tej sprawie trzeba znać książki Davida Irvinga i jego
      rzeczywiste poglądy z wiarygodnych źródeł, a nie z propagandowego
      bełkotu "międzynarodowych" środowisk. Nie jest to zresztą trudne przy odrobinie
      dobrej woli, bo większość jego książek została przetłumaczona na język polski,
      a oryginalne wersje są legalnie dostępne na serwerze Focal Point Publications.
      Jest to zresztą ewenement, że autor udostępnia swoje książki w taki sposób.
      Czytając doniesienia różnych serwisów informacyjnych można by się uśmiać, jakie
      wypisują brednie na temat jego poglądów. Ale należy raczej zapłakać, bo to
      wskazuje jak dalece "międzynarodowe środowiska" poprzez usłużnych durni,
      będących często na ich granuszku, opanowały media i wspólnie robią ludziom wodę
      z mózgu. Na przykład nawet taka Interia za RMF podaje, jakoby Irving głosił
      pogląd dotyczący Auschwitz, że "obóz został zbudowany przez komunistyczne
      władze Polski w 1948 roku". Każdy, kto czytał ksiązki Davida Irvinga lub zna
      jego rzeczywiste poglądy na te tematy, może się tylko uśmiać z takich durnych
      tekstów. Od razu widać, kto to pisał i w jakim celu. Żenujące. Irving nie jest
      głupcem, tylko wyjątkowo skrupulatnym historykim, a swoje poglądy praktycznie
      zawsze odnosi do zachowanych dokumentów. W tej sprawie twierdzi, że komora
      gazowa pokazywana zwiedzającym nie jest autentyczna, tylko zbudowana po wojnie.
      Co ciekawe, taką informację można podobno także uzyskać w muzeum w Oświęcimiu,
      a mianowicie, że oryginalna komora została przez Niemców wysadzona w powietrze,
      a ta pokazywana jest odbudowana według zeznań świadków. Ale żeby to usłyszeć,
      trzeba o to tam zapytać. Ja uważam Irvinga za jednego z najlepszych, jeśli nie
      najlepszego historyka dziejów III Rzeszy. Nawet, gdyby w części swoich poglądów
      nie miał racji, np. w odniesieniu do "polskich wątków" jak ten dotyczący
      Bydgoszczy, zamknięcie go w więzieniu to międzynarodowy skandal. Szczególnie,
      gdy przy okazji ewidentnej ponadnarodowej prowokacji polegającej na
      opublikowaniu karykatur Mahometa słyszeliśmy ostatnio, że wolność słowa to
      podstawa naszego ładu demokratycznego. Ale po raz kolejny widać, że w obecnej
      Europie są znów "równi" jak my, wszyscy rodowici Europejczycy i "równiejsi",
      jak taki Gauden oraz jego pobratymcy, którzy stoją także za uwięzieniem Irvinga
      i innych historyków przedstawiających odmienne spojrzenie na "oficjalne
      przykazania religii holokaustu". Warto też wspomnieć, że Irving jako jeden z
      pierwszych, jesli nie pierwszy, napisał w latach 60-tych interesującą książkę o
      śmierci gen. Sikorskiego pt."Wypadek". Ciekawym, wyważonym głosem dotyczącym
      Irvinga jest przedmowa do pierwszego polskiego wydania "Hitler's War" napisana
      przez prof. dr hab. Czesława Madajczyka, którego ciężko posądzać chyba o
      hitlero- czy germanofilię. Zainteresowanych odsyłam do żródła, bo nie czas tu i
      miejsce przepisywać książki.
      • Gość: shocking truth Re: Irving i jego komory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 23:52
        Dzięki za ten głos. Przyznaję, że ten temat (II wojna, III rzesza, holocaust,
        Irving) znam bardzo pobieżnie i założyłem ten wątek z pewną taką nieśmiałością.
        Powyższe posty utwierdzają mnie w przekonaniu, że nie powinienem popadac w
        kompleksy. A po dzisiejszym wyroku po książki Irvinga na pewno sięgnę.
    • Gość: shocking truth Re: Irving i jego komory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 21:42
      Niniejszym chciałbym podziękowac za niezwykle owocną dyskusję :-)
      Przy innych okazjach (obrażanie i znieważenie katolików, karykatury etc.)
      publicznie występują tysiące 'niezłomnych' obrońców 'wolności słowa', co to
      własną piersią...
      Jest okazja. Skazali faceta za poglądy. Trzy lata w pudle. I co? I cisza.
      Jakieś manifestacje przed ambasadami Austrii? Protesty w internecie? Listy
      intelektualistów? Tiszerty dla wolności? Big Cyc napisze piosenkę na tę okazję?
      Amnesty International zabierze głos? Autorytety moralne?

śMIECH NA SALI

Dwóch się odezwało w tym wątku. Szkoda, że tak mało merytorycznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka