Dodaj do ulubionych

Robótki ręczne mężczyzn

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 11:13
widziałem kiedyś krótki filmik jak młodzi srustrowani żydzi z ny omal nie
połamali sobie palców szydełkując.
Obserwuj wątek
    • suuuka Re: Robótki ręczne mężczyzn 24.02.06, 11:32
      Robótki ręczne są fajne, jakoś nie widzę w tym nic dziwnego, że mężczyźni chcą
      robić na drutach czy szydełkować.
      Ale to domena kobiet, więc oczywiście "prawdziwy mężczyzna" uważa, że mu to
      ubliży. :P
      • slasz6 Re: Robótki ręczne mężczyzn 24.02.06, 16:13
        suuuka napisała:

> Robótki ręczne są fajne, jakoś nie widzę w tym nic dziwnego, że mężczyźni chcą
        > robić na drutach czy szydełkować.
        > Ale to domena kobiet, więc oczywiście "prawdziwy mężczyzna" uważa, że mu to
        > ubliży. :P

Trudno mi się samemu oceniać, ale mam wrażenie, że jestem "prawdziwym
        mężczyzną", a robię na drutach i to już gdzieś od liceum. Swetry, czapki,
        oczywiście szaliki, nawet skarpetki na pięciu drutach. Wcale nie uważam, że mi
        to ubliża, a w dodatku inni odbieraja to bardzo pozytywnie, (włacznie z kierowcą
        autobusu, który zatrzymał się dla mnie na stopa - rok 1984 - ale czasy, stopować
        autobus!!!) i przy którym robiłem czapke dla koleżanki, do której własnie
        jechałem. A mojej kochanej bardzo zaimponowałem moimi umiejętnosciami :)
        • Gość: stary stary Re: Robótki ręczne mężczyzn IP: *.acn.waw.pl 25.02.06, 09:49
          slasz6 napisał:

>
          > Trudno mi się samemu oceniać, ale mam wrażenie, że jestem "prawdziwym
          > mężczyzną", a robię na drutach i to już gdzieś od liceum. Swetry, czapki,
          > oczywiście szaliki, nawet skarpetki na pięciu drutach. Wcale nie uważam, że mi
          > to ubliża, a w dodatku inni odbieraja to bardzo pozytywnie, (włacznie z kierowc
          > ą
          > autobusu, który zatrzymał się dla mnie na stopa - rok 1984 - ale czasy, stopowa
          > ć
          > autobus!!!) i przy którym robiłem czapke dla koleżanki, do której własnie
          > jechałem. A mojej kochanej bardzo zaimponowałem moimi umiejętnosciami :)

Nie wiem czy jestes ta sama osoba czy moze inna - w polowie lat 80 w lodzkiej
          wytworni filmowej dzialal gosciu do ktorego wszystkie baby przychodzily po pomoc
          i porade - dziergal genialnie.

• Gość: slasz6 Re: Robótki ręczne mężczyzn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 11:31
            nie, nie jestem z Łodzi, z Głogowa (no i do genialności w dzierganiu wiele mi
            brakuje:)
      • Gość: mrc Re: Robótki ręczne mężczyzn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 22:29
        "Ale to domena kobiet, więc oczywiście "prawdziwy mężczyzna" uważa, że mu to ubliży."

No to się znasz na facetach, nie ma co. Może do tej pory trafiałaś tyllko na "prawdziwych mężczyzn" co siedzieli w dziurawym podkoszulku i z piwem przed telewizorem. Wiedzieć musisz, że ludzie są różni. Co prawda ciepło się już robi ale jakbyś potrzebowała odjechany szalik nieporównywalnie taniej niż w sklepie, to daj znać.
        • femine79 Re: Robótki ręczne mężczyzn 25.02.06, 22:40
          kolejny post, który czepia się wyrażenia "prawdziwy mężczyzn", a przecież
          autorka specjalnie umieściła go w cudzysłowiu, a poza tym chyba było jasne
          w jej wypowiedzi o co jej chodzi, więc zup[ełnie nie rozumiem tego oburzenia
        • Gość: aga Re: Robótki ręczne mężczyzn IP: *.umcs.akademiki.lublin.pl 26.02.06, 17:01
          czy zamówienie na jakis odjechany szalik może złożyć tylko autorka tego posta
          powyżej czy inni zainteresowani też? ;-)
      • Gość: szwet14 Re: Robótki ręczne mężczyzn IP: *.bredband.comhem.se 25.02.06, 00:11
        "Domena kobiet" jest od niedawna - byly czasy, ze na przyklad na Polnocy
        robienie na drutach bylo zajeciem wylacznie mezczyzn od dawien dawna.
        Ciekawostka taka.
      • Gość: hegeman biorac pod uwage ze to dzielnica homoseksualistwo IP: *.ny5030.east.verizon.net 01.03.06, 17:15
        biorac pod uwage ze to dzielnica homoseksualistwo w NYC to nie dziwi nic!!
    • nienautyzm XXX 24.02.06, 14:02
      jesli o mnie chodzi, to robotki reczne od czasu do czasu zdarzaja sie, w
      indywidualnym zakresie oczywiscie, ale robienie na drutach to juz prosze z tym
      nie do mnie.
    • Gość: ONANISTA Re: Robótki ręczne mężczyzn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 14:12
      Robótki ręczne? Czemu nie.
    • arim Kto Ameryki nie odkrył... 24.02.06, 15:53
      "Amerykanie Ameryki nie odkryli. (...) Szyciem, szydełkowaniem i robieniem na
      drutach zajmuje się (...) blisko 2 tys. osób. Jest w wśród nich kilkunastu
      mężczyzn."

Jak, do cholery jasnej, można porównywać ze sobą udział konkretnej grupy ludzi
      (mężczyzn) w dwóch wydarzeniach, gdzie w jednym jest on na poziomie 1,5% a w
      drugim rzędu 98% ?!? Przecież to jest absolutnie niemiarodajne. Stwierdzenie, że
      Amerykanie Ameryki nie odkryli, jest w tej sytuacji zupełnie nieuprawnione, bo
      to nie chodziło o facetów robiących na drutach, tylko chodziło o to, że klub
      robienia na drutach jest WYŁĄCZNIE dla facetów i tutaj ODKRYTO Amerykę. Tego w
      Niemczech nie mają, tam jest zaledwie kilkunastu facetów na dwa tysiące kobiet,
      udział tak nikły, że na granicy błędu statystycznego, jak podejrzewam!

Autorowi artykułu gratuluję kompetencji i pomyślunku.
    • Gość: gość [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 22:56
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: *** Re: Robótki ręczne mężczyzn IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 25.02.06, 01:01
      Ale bzdury,kto to wymysla??niedawno bylo napisane,ze caly Nowy
      York/kobiety/robia na drutach...zapomnieli dopisac,ze to druty
      telefoniczne.ech bzdura goni bzdure...
    • Gość: o90 czy to aby nie kowbojskie robotki ? IP: 87.244.67.* 25.02.06, 13:03
      przy odpowiedniej choreografii ?
    • agata781 Re: Robótki ręczne mężczyzn 25.02.06, 16:22
      Znam osobiście facet aktóry robi super frywolitki.Jemu jakoś korona z głowy nie
      spada,jest z siebie bardzo dumny:)
      • malypankracy Uśmiałem się tak solidnie 1raz w nowym roku. 25.02.06, 17:05
        około 1,960,000 odpowiedzi dla zapytania handjob w Google
        To bardzo popularny sposob spedzania wolnego czasu;-))))
        • Gość: wandziulek Re: Uśmiałem się tak solidnie 1raz w nowym roku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 21:25
          a ja mam dosc meskiego szydelkowania.codziennie chodze do pracy i zarabiam
          pieniadze a moj maz /na rencie / jest permanentnie niezadowolony ,bo raz
          kazalam/nie po[rosilam/isc do sklepu i zrobic zakupy.od dwoch miesiecy nie robi
          zakupow i nie szydelkuje/dostal w prezencie nowa toyote avensis.czy moge go
          zamienic na szydelkujacego pana i zadowolonego z zycia?/ok. 60-tki/
        • Gość: wandziulek Re: Uśmiałem się tak solidnie 1raz w nowym roku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 21:25
          a ja mam dosc meskiego szydelkowania.codziennie chodze do pracy i zarabiam
          pieniadze a moj maz /na rencie / jest permanentnie niezadowolony ,bo raz
          kazalam/nie po[rosilam/isc do sklepu i zrobic zakupy.od dwoch miesiecy nie robi
          zakupow i nie szydelkuje/dostal w prezencie nowa toyote avensis.czy moge go
          zamienic na szydelkujacego pana i zadowolonego z zycia?/ok. 60-tki/
    • Gość: piekielnica1 Re: Robótki ręczne mężczyzn IP: 83.168.96.* 26.02.06, 12:19
      Żadna praca nie hańbi.
      Tylko stosunek do niej.

Męskiemu szydełko nie ujmie męskości,
      a mięczakowi i mocno rozbudowane bicepsy jej nie przysporzą
      • Gość: MI Re: Robótki ręczne mężczyzn ????? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 26.02.06, 12:26
        Dajcie spokoj z tymi cholernymi drutami.Idzcie na piwo!!
    • kapitan.taca Re: Robótki ręczne mężczyzn 26.02.06, 21:57
      Umiem zacerować dziury w skarpetkach, przyszyć guzik i wykonać inne tego typu
      naprawy. A zawsze chciałem nauczyć się robienia na drutach, ale niestety czasu
      brakuje :|
      • Gość: dada Re: Robótki ręczne mężczyzn IP: *.76.classcom.pl 27.02.06, 07:43
        A mój teść i teściowa wspólnie przez całe życie robili na drutach i wyszywali.
        mój mąż też wyszywa. Mam w domu dużo ich pięknych prac. Mój ojciec był nawet
        zazdrosny o zainteresowanie, jakie kobiety okazywały teściowi i na początku
        trochę z niego szydził.Teraz z dumą pokazuje wyroby teścia znajomym.
    • Gość: Witek Re: Robótki ręczne mężczyzn -> Polak też potrafi. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.02.06, 12:05
      W Polsce też mamy szydełkujących mężczyzn. Zobaczcie na stronę Pana Jana - który
      robi frywolitki swoją autorską metodą www.frywolitka.slupsk.pl/ albo
      szydełka w różnych stylach Witolda Kozłowskiego na www.itek.prv.pl/
      Jak w Ameryce ktoś coś zrobi to odrazu Eureka a jak u nas robią i to od lat to
      nikogo to nie obchodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka