Gość: trele morele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 11:13 widziałem kiedyś krótki filmik jak młodzi srustrowani żydzi z ny omal nie połamali sobie palców szydełkując. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
suuuka Re: Robótki ręczne mężczyzn 24.02.06, 11:32 Robótki ręczne są fajne, jakoś nie widzę w tym nic dziwnego, że mężczyźni chcą robić na drutach czy szydełkować. Ale to domena kobiet, więc oczywiście "prawdziwy mężczyzna" uważa, że mu to ubliży. :P Odpowiedz Link Zgłoś
slasz6 Re: Robótki ręczne mężczyzn 24.02.06, 16:13 suuuka napisała: > Robótki ręczne są fajne, jakoś nie widzę w tym nic dziwnego, że mężczyźni chcą > robić na drutach czy szydełkować. > Ale to domena kobiet, więc oczywiście "prawdziwy mężczyzna" uważa, że mu to > ubliży. :P Trudno mi się samemu oceniać, ale mam wrażenie, że jestem "prawdziwym mężczyzną", a robię na drutach i to już gdzieś od liceum. Swetry, czapki, oczywiście szaliki, nawet skarpetki na pięciu drutach. Wcale nie uważam, że mi to ubliża, a w dodatku inni odbieraja to bardzo pozytywnie, (włacznie z kierowcą autobusu, który zatrzymał się dla mnie na stopa - rok 1984 - ale czasy, stopować autobus!!!) i przy którym robiłem czapke dla koleżanki, do której własnie jechałem. A mojej kochanej bardzo zaimponowałem moimi umiejętnosciami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary stary Re: Robótki ręczne mężczyzn IP: *.acn.waw.pl 25.02.06, 09:49 slasz6 napisał: > > Trudno mi się samemu oceniać, ale mam wrażenie, że jestem "prawdziwym > mężczyzną", a robię na drutach i to już gdzieś od liceum. Swetry, czapki, > oczywiście szaliki, nawet skarpetki na pięciu drutach. Wcale nie uważam, że mi > to ubliża, a w dodatku inni odbieraja to bardzo pozytywnie, (włacznie z kierowc > ą > autobusu, który zatrzymał się dla mnie na stopa - rok 1984 - ale czasy, stopowa > ć > autobus!!!) i przy którym robiłem czapke dla koleżanki, do której własnie > jechałem. A mojej kochanej bardzo zaimponowałem moimi umiejętnosciami :) Nie wiem czy jestes ta sama osoba czy moze inna - w polowie lat 80 w lodzkiej wytworni filmowej dzialal gosciu do ktorego wszystkie baby przychodzily po pomoc i porade - dziergal genialnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slasz6 Re: Robótki ręczne mężczyzn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 11:31 nie, nie jestem z Łodzi, z Głogowa (no i do genialności w dzierganiu wiele mi brakuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrc Re: Robótki ręczne mężczyzn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 22:29 "Ale to domena kobiet, więc oczywiście "prawdziwy mężczyzna" uważa, że mu to ubliży." No to się znasz na facetach, nie ma co. Może do tej pory trafiałaś tyllko na "prawdziwych mężczyzn" co siedzieli w dziurawym podkoszulku i z piwem przed telewizorem. Wiedzieć musisz, że ludzie są różni. Co prawda ciepło się już robi ale jakbyś potrzebowała odjechany szalik nieporównywalnie taniej niż w sklepie, to daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
femine79 Re: Robótki ręczne mężczyzn 25.02.06, 22:40 kolejny post, który czepia się wyrażenia "prawdziwy mężczyzn", a przecież autorka specjalnie umieściła go w cudzysłowiu, a poza tym chyba było jasne w jej wypowiedzi o co jej chodzi, więc zup[ełnie nie rozumiem tego oburzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Robótki ręczne mężczyzn IP: *.umcs.akademiki.lublin.pl 26.02.06, 17:01 czy zamówienie na jakis odjechany szalik może złożyć tylko autorka tego posta powyżej czy inni zainteresowani też? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwet14 Re: Robótki ręczne mężczyzn IP: *.bredband.comhem.se 25.02.06, 00:11 "Domena kobiet" jest od niedawna - byly czasy, ze na przyklad na Polnocy robienie na drutach bylo zajeciem wylacznie mezczyzn od dawien dawna. Ciekawostka taka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hegeman biorac pod uwage ze to dzielnica homoseksualistwo IP: *.ny5030.east.verizon.net 01.03.06, 17:15 biorac pod uwage ze to dzielnica homoseksualistwo w NYC to nie dziwi nic!! Odpowiedz Link Zgłoś
nienautyzm XXX 24.02.06, 14:02 jesli o mnie chodzi, to robotki reczne od czasu do czasu zdarzaja sie, w indywidualnym zakresie oczywiscie, ale robienie na drutach to juz prosze z tym nie do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONANISTA Re: Robótki ręczne mężczyzn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 14:12 Robótki ręczne? Czemu nie. Odpowiedz Link Zgłoś
arim Kto Ameryki nie odkrył... 24.02.06, 15:53 "Amerykanie Ameryki nie odkryli. (...) Szyciem, szydełkowaniem i robieniem na drutach zajmuje się (...) blisko 2 tys. osób. Jest w wśród nich kilkunastu mężczyzn." Jak, do cholery jasnej, można porównywać ze sobą udział konkretnej grupy ludzi (mężczyzn) w dwóch wydarzeniach, gdzie w jednym jest on na poziomie 1,5% a w drugim rzędu 98% ?!? Przecież to jest absolutnie niemiarodajne. Stwierdzenie, że Amerykanie Ameryki nie odkryli, jest w tej sytuacji zupełnie nieuprawnione, bo to nie chodziło o facetów robiących na drutach, tylko chodziło o to, że klub robienia na drutach jest WYŁĄCZNIE dla facetów i tutaj ODKRYTO Amerykę. Tego w Niemczech nie mają, tam jest zaledwie kilkunastu facetów na dwa tysiące kobiet, udział tak nikły, że na granicy błędu statystycznego, jak podejrzewam! Autorowi artykułu gratuluję kompetencji i pomyślunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 22:56 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Robótki ręczne mężczyzn IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 25.02.06, 01:01 Ale bzdury,kto to wymysla??niedawno bylo napisane,ze caly Nowy York/kobiety/robia na drutach...zapomnieli dopisac,ze to druty telefoniczne.ech bzdura goni bzdure... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o90 czy to aby nie kowbojskie robotki ? IP: 87.244.67.* 25.02.06, 13:03 przy odpowiedniej choreografii ? Odpowiedz Link Zgłoś
agata781 Re: Robótki ręczne mężczyzn 25.02.06, 16:22 Znam osobiście facet aktóry robi super frywolitki.Jemu jakoś korona z głowy nie spada,jest z siebie bardzo dumny:) Odpowiedz Link Zgłoś
malypankracy Uśmiałem się tak solidnie 1raz w nowym roku. 25.02.06, 17:05 około 1,960,000 odpowiedzi dla zapytania handjob w Google To bardzo popularny sposob spedzania wolnego czasu;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wandziulek Re: Uśmiałem się tak solidnie 1raz w nowym roku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 21:25 a ja mam dosc meskiego szydelkowania.codziennie chodze do pracy i zarabiam pieniadze a moj maz /na rencie / jest permanentnie niezadowolony ,bo raz kazalam/nie po[rosilam/isc do sklepu i zrobic zakupy.od dwoch miesiecy nie robi zakupow i nie szydelkuje/dostal w prezencie nowa toyote avensis.czy moge go zamienic na szydelkujacego pana i zadowolonego z zycia?/ok. 60-tki/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wandziulek Re: Uśmiałem się tak solidnie 1raz w nowym roku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 21:25 a ja mam dosc meskiego szydelkowania.codziennie chodze do pracy i zarabiam pieniadze a moj maz /na rencie / jest permanentnie niezadowolony ,bo raz kazalam/nie po[rosilam/isc do sklepu i zrobic zakupy.od dwoch miesiecy nie robi zakupow i nie szydelkuje/dostal w prezencie nowa toyote avensis.czy moge go zamienic na szydelkujacego pana i zadowolonego z zycia?/ok. 60-tki/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piekielnica1 Re: Robótki ręczne mężczyzn IP: 83.168.96.* 26.02.06, 12:19 Żadna praca nie hańbi. Tylko stosunek do niej. Męskiemu szydełko nie ujmie męskości, a mięczakowi i mocno rozbudowane bicepsy jej nie przysporzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MI Re: Robótki ręczne mężczyzn ????? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 26.02.06, 12:26 Dajcie spokoj z tymi cholernymi drutami.Idzcie na piwo!! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.taca Re: Robótki ręczne mężczyzn 26.02.06, 21:57 Umiem zacerować dziury w skarpetkach, przyszyć guzik i wykonać inne tego typu naprawy. A zawsze chciałem nauczyć się robienia na drutach, ale niestety czasu brakuje :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dada Re: Robótki ręczne mężczyzn IP: *.76.classcom.pl 27.02.06, 07:43 A mój teść i teściowa wspólnie przez całe życie robili na drutach i wyszywali. mój mąż też wyszywa. Mam w domu dużo ich pięknych prac. Mój ojciec był nawet zazdrosny o zainteresowanie, jakie kobiety okazywały teściowi i na początku trochę z niego szydził.Teraz z dumą pokazuje wyroby teścia znajomym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Robótki ręczne mężczyzn -> Polak też potrafi. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.02.06, 12:05 W Polsce też mamy szydełkujących mężczyzn. Zobaczcie na stronę Pana Jana - który robi frywolitki swoją autorską metodą www.frywolitka.slupsk.pl/ albo szydełka w różnych stylach Witolda Kozłowskiego na www.itek.prv.pl/ Jak w Ameryce ktoś coś zrobi to odrazu Eureka a jak u nas robią i to od lat to nikogo to nie obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś