Dodaj do ulubionych

Szczuka Ka.

IP: *.pools.arcor-ip.net 01.03.06, 16:40
bies.pl/tymczasowy/szczuka1.mp3
Szczuka Ka. jest feministka. Nie lubi Kosciola, nabija sie z rozanca...Mozna
to zrozumiec - oto bialostocka parweniuszka ktora dostala sie na warszawskie
salony drecza wiaz demony przeszlosci -"the other", pewien duch "ludowosci"
od ktorego Szczuka Ka. musi sie odciac. Jednak walka z demonami przeszlosci
to jedna sprawa a wysmiewanie sie z osoby niepelnosprawnej to zupelnie inna
historia. To nie miesci sie w zadnych standardach.

www.sl-zdr.kielce.opoka.org.pl/madzia1.htm
Patrzymy na to wszystko z Miszelem i rece zalamujemy Kazimiero. My niezyjacy
juz francuscy intelektualisci wiemy jedno: nie wystarczy przeczytac kilku
ksiazek by zaslugiwac na miane czlowieka kulturalnego. nie mozesz nazywac sie
intelektualistka droga kaziu. tak jak ta polska demokracja jestes jedynie jej
imitacja. wez sie w garsc kazimiero, wez sie w grasc!
Obserwuj wątek
    • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Szczuka Ka. 01.03.06, 21:31
      Obrzydliwość. Obrzydliwość. Słow brak.
      Muszę przyznac, że dopiero teraz to usłyszałem (post, który wysłałem w dziale
      Telewizja w tym temacie był dość ostrożny, bo opierał się na relacjach
      forumowiczów, którym dałem wiarę o tyle, że większość, która wyrażała jakiś
      niesmak czy zdegustowanie jednocześnie zaznaczała dystans do Radia Maryja i okolic).

Myślę, że ta pani o tolerancji specjalnego prawa wypowiadać się nie ma. Może się
      wypowiadać o pi..ch, bo na tym się zna, ale nie o tolerancji, bo tego nie zna.
      Za to pełno w jej sercu nienawiści do tego akurat, co przepełnione miłością.
      Zmilczmy resztę, dziś Środa Popielcowa, więc nie sposób zajmować się
      niedoskonałościami innych, raczej własnymi potrzeba, ale słysząc takie, bez
      ogródek sobie powiedzmy, bezpodstawne chamstwo rzucane na oślep, po prostu
      człowiek tolerancyjny ma obowiązek krzyczeć.

Trochę mi ta pani Kazia, krytyk literacki, przypomniała taki program tv, nie
      pamiętam tytułu, w którym gościem była R.Beger krótko po tym jak udzieliła
      słynnego wywiadu dotyczacego owsa i została gwiazdą komisji sledczej. I tam
      udział wziął niejaki p. Skiba, który śpiewał piosenkę o p. Beger odziany w
      naszyjnik z parówek. Było to - zachowując wszelkie proporcje - równie żałosne:
      oto człowiek, który sam siebie uwaza za inteligenta postanowił sobie zakpic z
      kogoś, kogo uwazaza gorszego od siebie (bo słabiej wykształconego, mniej
      obytego, z innymi poglądami). Ale przeliczył się, bo ośmieszył nie swój cel, a
      sam siebie.

I tak samo było w przypadku p. Szczuki, krytyka literackiego. Sobie wystawiła
      świadectwo, siebie przedstawiła telewidzom, swojemu poziomowi wrażliwości,
      tolerancji i otwartości dała wyraz - i kto ma sumienie i dobrą wolę, odpowiednio
      ją za to oceni.

I widze, ze sygnaturka mi się wylosowała adekwatna:)
    • zhureck [...] 02.03.06, 12:04
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: dei Re: Szczuka Ka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 13:08
      a co wy wszyscy tacy świętojebliwi, do podwórkowych kółek różańcowych
      należycie??
      • Gość: newthinking Re: Szczuka Ka. IP: *.esmt.org 02.03.06, 14:27
        Gość portalu: dei napisał(a):

> a co wy wszyscy tacy świętojebliwi, do podwórkowych kółek różańcowych
        > należycie??

ja na przyklad jestem ateista. wiary i kosciola zwyczjnie nie rozumiem i mnie
        te sprawy zwyczajnie nie interesuja. zajmuje sie milionem innych rzeczy. nie
        uwazam jedna za stosowne publiczne wyszydzanie osoby niepelnosprawnej.
        • lilith76 Re: Szczuka Ka. 02.03.06, 14:56
          dziwne, że nikt nie słucha Radia Maryja, albo słucha z doskoku, za to każdy
          doskonale wie, kim jest Magda Buczek i co jej dolega.
          nie będe się upierać, ale może Szczuka nie miała o tym pojęcia?
          wszyscy inni bohaterów RM znają jakby ci grali w serialach niemalże.
          • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Szczuka Ka. 02.03.06, 16:06
            Zapamiętajcie Państwo, że na tym świecie mało jest rzeczy, które są "zawsze",
            "nigdy", "nikt", "każdy", "wszyscy". Natomiast po przesłuchaniu fragmentu
            rozmowy odnoszę wrażenie, że pani Szczuka mogłą nie wiedzieć o
            niepełnosprawności dziewczyny, natomiast wyszydzała jej poglądy i wiarę. Dla
            niektórych będzie to pewnie ładne usprawiedliwienie tej Kazi.
            • xs550 Re: Szczuka Ka. 16.03.06, 02:11
              Jest wolnosc slowa i wysmiewanie sie z pogladow czy wiary to swiete prawo
              kazdego. Wolnosc slowa jest wazniejsza od jakichs wyimaginowanych wartosci.
              Wartosci jest tyle ile ludzi, natomiast wolnosc slowa jest jedna. Jak Ci sie
              cos nie podoba w TV to przelacz kanal.
              • xs550 Re: Szczuka Ka. 16.03.06, 02:17
                To powiedziawszy, oczywiscie nie popieram nabijania sie z osob
                niepelnosprawnych. Ale nie znam sytuacji, a na relacjach sluchaczy Radia Maryja
                raczej nie przywyklem polegac. Nie sa one dla mnie wiarygodne.
          • Gość: no wlasnie Re: Szczuka Ka. IP: *.ny325.east.verizon.net 10.03.06, 22:03
            ja np. dopiero z okazji afery ze szczuka sie dowiedzialam,ze madzia buczek to
            autentyczna osoba...dawno temu,naprawde dawno- chyba na forum kraj ktos wrzucal
            teksty madzi buczek,ona sama tez sie raz czy drugi wypowiedziala,raz ja
            slyszalam w radiu-szczerze mowiac bylam przekonana,ze to zarty,wyglupy,rodzaj
            kabaretu.....teraz sie okazuje,ze madzia buczek i jej teksty,to
            autentyki.no-troche mnie to,musze przyznac-zatkalo.szkoda mi szczuki,bo nie
            sadze,zeby sie chciala z kaleki nabijac,a swoja droga teksty madzi buczek sa
            rzeczywiscie rozwalajace,tyle tylko,ze teraz sie z nich smiac nie wypada-no
            koszmar:)
      • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Szczuka Ka. 02.03.06, 16:18
        Używanie plugawego słownictwa zwalnia w zasadzie ludzi kulturalnych z
        koniecznosci odpowiadania na takie pytania. Ale że dobrej woli mi nie brak, to
        jej udzielę

Po pierwsze - istnieje różnica między pojęciami "tolerancja" i "uczestnictwo".
        Jaka - myślę, ze oczywista, mimo wszystko. Prosty przykład podam. Jeżeli pani
        była wicepremier i minister-pełnomocnik, a obecnie jedynie pani poseł
        Jaruga-Nowacka maszeruje w marszu równości, to czy też ją pytasz czy domaga się
        prawa do legalizacji swego związku partnerskiego ze swoją lesbijską partnerką?

Po drugie - z całą pewnością byłoby z pozytkiem, gdyby więcej dzieci nalezało do
        podwórkowych kółek różańcowych, niż do podwórkowych kółek wyrywaczy damskich
        torebek, radioodbiorników samochodowych, czy też kolekcjonerów cudzych telefonów
        komórkowych. W każdym razie ja życzę Panu(i) aby na swej drodze przez osiedle
        spotykał(a) Pan(i) raczej członków tej pierwszej grupy.

Po trzecie - nikt Panu(i) nie nakazuje ani uczestniczyć, ani wspierać, ani nawet
        rozmawiać z członkami podwórkowych kółek różańcowych. Podejrzewam nawet, że
        gdyby nie wyciągnięcie tematu przez panią krytyk Szczukę i dyskusja na tym
        forum, nie miał(a)by Pan(i) zielonego pojęcia o tym, że istnieje coś takiego.
        Nie ma więc powodu, żeby Pan(i) wyrażała publiczną pogardę nawet do osób, które
        Pan(i) tylko podejrzewa o przynależność do takowych.
    • Gość: tragifar Re: Szczuka Ka. IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 08.03.06, 10:49
      Byłem fanem tej Kobiety-podziwiałem jej bezpretensjonalną lotność umysłu. Dałem
      się oszukać.Prowincjonalizm ukryty w " warszawskim ograniczeniu".Klaunada z
      cierpienia niepełnosprawnej dziewczyny. To mnie przerasta! To za duzo na mój
      liberalny swiatopogląd.Nie chciałbym nic widzieć w tv ,słyszeć w radiu, czytać
      cokolwiek jest autorstwa Pani Kazimiery. Wyrzucam z radościa na śmietnik.I
      jestem ze wszystkimi PRAWDZIWYMI ludzmi walczącymi o prawa kobiet.
      • Gość: beha33 Re: Szczuka Ka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 15:46
        A czy twój liberalny światopogląd pozwala ci zrozumieć, ze Szczuka nie nabijała
        się z kaleki, bo wcale nie wiedziała ze osoba którą parodiuje jest kaleką?
        Czy twoim zdaniem kazdy w Polsce ma obowiązek wiedzieć kim jest Madzia jak-jej
        tam? Moim zdaniem nie ma ani takiego obowiązku ani takiej mozliwości. A
        parodiowanie radia Maryja to nie grzech, zwółaszcza dla liberała to nie
        powinien być grzech.
    • Gość: demi77 LUDZIE! prosze Was przestancie wierzyc w te bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 12:36
      Kazimiera Szczuka nie nasmiewa sie z niepelnosprawnych, za to RM wykorzystuje
      niepelnosprawnych do swojej chorej propagandy. Dzieki RM i ich nagonkom po raz
      kolejny ludzie niepelnospr. ukazywani sa jak skonczeni idioci, klauny, pajace
      itp... dolewaja swoim cyrkiem oliwy do ognia.

Nic dziwnego, ze niepelnosprawni sa tak kojrzeni w tym kraju a nie inaczej
      skoro tylko taki cyrkowiec jak rydzyk broni Niepelnosprawnych. Jestem
      niepelnosprawna i normalnie rzygac mi sie chce, ze niepelnosprawnosc kojarzona
      jest z tym $#^&*(*&^$$% O.Rydzykiem!
      • Gość: demi77 wlasnie przesluchalam ta mp3 :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 12:43
        obawialam sie, ze moge sie mylic, ale tylko utwierdzilam sie w swoim
        przekonaniu :)))
      • Gość: demi77 Re: LUDZIE! prosze Was przestancie wierzyc w te b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 12:53
        > skoro tylko taki cyrkowiec jak rydzyk broni Niepelnosprawnych

no nie tylko ;)

• Gość: Jan N Re: LUDZIE! prosze Was przestancie wierzyc w te b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 21:47
        Właśnie to widać że jesteś niepełnosprawna umysłowo.
        Ktoś kto znajduje pociechę w modlitwie i ma dziesiątki tysięcy przyjaciół na
        całym świecie jest dla ciebie zbyt wysoko żeby twój marny rozumek mógł to
        przetrawić.
        • monrzfazi Re: LUDZIE! prosze Was przestancie wierzyc w te b 17.03.06, 10:43
          Gość portalu: Jan N napisał(a):

> Właśnie to widać że jesteś niepełnosprawna umysłowo.
          > Ktoś kto znajduje pociechę w modlitwie i ma dziesiątki tysięcy przyjaciół na
          > całym świecie jest dla ciebie zbyt wysoko żeby twój marny rozumek mógł to
          > przetrawić.

no właśnie a coś takiego można publicznie napisać - nikt żadna rada się tym nie
          zainteresuje, nie wspominając o moderatorze (niepełnosprawnych też mamy lepszych
          i gorszych?).
          co do pani szczuki to fajna z niej babka - nie rozumiem co jest obrazliwego w
          tej wypowiedzi, słyszałem dużo gorsze rzeczy, w ostatnim czasie, chociażby
          wypowiadane przez pana jarosława kaczyńskiego i to wcale nie były żarty.
          śmieszne jest również to święte oburzenie. no ale katolicy nie raz w historii
          udowodnili, że nie widzą czegoś tam (nie pamiętam za dobrze z tej smiesznej
          religii w szkole) w swoim oku...
    • donq Re: Szczuka Ka. 09.03.06, 23:10
      Szczuka jak Szczuka, ale odpowiedzcie mi na jedno pytanie. Nie wiem, co to jest
      za program, w zwiazku z czym pytam: czy ow Kuba Wojewodzki jest naprawde taki
      beznadziejny (pod kazdym wzgledem) jak w tym nagraniu czy tez moze to taka
      konwencja?

Jesli on jest taki naprawde, to za co go ludzie lubia (ktos go musi lubic, bo
      jest chyba dosc popularny)?

DonQ
      • dr.szfajcner Re: Szczuka Ka. 10.03.06, 00:06
        donq napisał:

> Szczuka jak Szczuka, ale odpowiedzcie mi na jedno pytanie. Nie wiem, co to
        jest
        > za program, w zwiazku z czym pytam: czy ow Kuba Wojewodzki jest naprawde taki
        > beznadziejny (pod kazdym wzgledem) jak w tym nagraniu czy tez moze to taka
        > konwencja?

Beznadziejny.
        Audycja w sam raz odpowiednia dla sluchaczy Radia Maryja.
        • annabenta [...] 10.03.06, 22:27
          • Gość: jim Re: akca antySzczuka!!! IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 10.03.06, 23:56
            "Cokolwiek uczyniliście najmniejszemu z tych moich braci, to i mnie
            uczyniliście" - Szczuka, pamiętasz Kto to powiedział? Bo to nie Madzię Buczek
            obraziłaś swoim tępym, prymitywnym, barbarzyńśkim, chamskim, psychologicznie
            bestialskim zachowaniem u troglodyty Wojewódzkiego. Nie Madzię. Ale co ty
            możesz o tym wiedzieć? Jesteś całkowicie wyprana z jakichkolwiek, najbardziej
            nawet elementarnych ludzkich uczuc. Niech Bóg ci wybaczy, bo ludzie ci tego nie
            zapomną.
          • Gość: pendrive Re: obca antySzczuka Zgłosiłem ten obłudny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 12:42
            i szkodliwy spam do usunięcia
    • Gość: igor [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 10:03
      • Gość: pendrive Wysiliłeś się, kotku słodki, co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 12:43
        zgłosiłem do moderacji
    • xs550 Re: Szczuka Ka. 16.03.06, 02:08
      Roznica miedzy nia a Toba jest taka, ze Ty slyszysz i komentujesz kazde jej
      slowo a ona o Tobie nigdy nie uslyszy... A wiec czyzby ogarnela Cie zazdrosc jej
      sukcesu?
    • Gość: artee Czy z tego TVN ja w końcu wywalili? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 05:41
      Bo kiedyś oglądałem ten program, ale przestałem, bo muszę dbać o dykcję haha
    • Gość: kolega s Re: Szczuka Ka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 15:35
      lubie szczukę
    • Gość: Logik Re: Szczuka Ka. IP: *.chello.pl 18.03.06, 12:23
      Bezsens niektórych wypowiedzi aż skręca. To, co, nie wolno wyśmiać
      produkującego się publicznie idioty, bo ten idiota ma chorą nie tylko głowę,
      ale i na przykład nogi?
      • Gość: czytelniczka Re: Szczuka Ka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 18:37
        Tu nie chodzi o Szczuke. Tu chodzi o to, ze jest jedna prawda obowiazujaca i
        nikomu nie wolno miec innego zdania. Juz to historia przerabiala, pare razy.
        Swoja droga, jak mozna parodiownaie kogos, a nawet wysmiewanie sie z niego
        nazywac obraza uczuc religijnych? Co ma jedno z drugim wspolnego?
        Szkoda Szczuki i szkoda tej Madzi. Madziu, nie daj sie tak wykorzystywac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka