Gość: heha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 09:56 no to teraz do media market... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: na zimno Jakos w ruchu drogowym u nas z trudnoscia IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.03.06, 10:06 daje sie zauwazyc kierowcow z tak wysokim IQ. Czyzby trzymanie kierownicy w dloniach wplywalo na degradacje IQ ? Toz to nowy temat do badan naukowych, ktore najlepiej sfinansowac z funduszy unijnych. A i pare doktoratow i habilitacji sie trafi. (A moze i tytul "profesora" sie zarobi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Jakos w ruchu drogowym u nas z trudnoscia IP: *.sympatico.ca 31.03.06, 11:14 BINGO! wlasnie tak jest! odkryles Ameryke Odpowiedz Link Zgłoś
zymzyk polacy :) 31.03.06, 11:46 Oczywiscie ,ze madrzy..tylko checi wiecej by sie przydalo 31 marca 1956 Balony śmierci i dywersji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgrywfryd Chyba Samoobrony i Kaczyńskich nie testowali! IP: *.aster.pl 31.03.06, 12:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarak antymoher Re: Chyba Samoobrony i Kaczyńskich nie testowali! IP: *.man.com.pl, / *.man.com.pl 31.03.06, 15:11 Znam Przemka Gosiewskiego, jesteśmy z jednego miasta, z jednego rocznika. Jestem pewien, że ma wysokie IQ, bo wygrywał olimpiady ogólnopolskie. Tylko, że niestety, Ci z wysokim IQ są najbardziej podatni na schizofrenię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans =====Prima Aprilis BuaHahHA !!!!!!!! =========== IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 19:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans ===== chyba że 106 to IQ wszystkich Polaków :D:D = IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 19:02 razem dodane i pomnożone przez ich łączny wiek !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej A 107 to suma IQ 80 mln. Niemców! IP: *.chello.pl 02.04.06, 06:38 Całkiem to być może,że podane w "Timesie" liczby są to SUMY ilorazów w obrębie poszczególnych nacyj. Toby tłumaczyło pierwszą pozycję Niemców. Jest was przecież aż 80 milionów, Hansie. Tylko jaka średnia wam wtedy wypadnie? Dwakroć z górą niższa niż u Polaków, przwie sześć razy niższa od holenderskiej... bladziutko... Ale, ale, Hansie - czy ty rozumiesz co to "średnia"? Jako przedstawiciel tak upośledzonego umysłowonarodu masz prawo nie wiedzieć...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toya Re: A 107 to suma IQ 80 mln. Niemców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 16:04 Niemcy=76 Nagród Nobla!!!!!!!!!!!! Polacy=6 Nagród Nobla!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Re: A 107 to suma IQ 80 mln. Niemców! IP: *.chello.pl 03.04.06, 02:53 Gość portalu: Toya napisał(a): > Niemcy=76 Nagród Nobla!!!!!!!!!!!! > Polacy=6 Nagród Nobla!!! Czyżbyś wzięła (-ął) mój post serio? Przecież to była jawna błazenada - w odpowiedzi mna równie błazeński post Hansa (którego uznałem za Niemca). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Ale jakim WAM Jędrzeju ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 17:23 bo nie rozumiem dlaczego wymieniasz inne nacje ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NASI NAJLEPSI !!!! Re: A 107 to suma IQ 80 mln. Niemców! IP: *.upc.chello.be 04.04.06, 16:29 POLACY SA NAJMONDRZEJSI POMIMO , ZE NIEMCY i ROSJANIE W ZNACZNYM STOPNIU PRZYCZYNILI SIE DO NASZEGO OSLABIENIA INTELEKTUALNEGO , ZNACZNA CZESC NASZEJ INTELIGECJI ZOSTALA PRZECIEZ WYMORDOWANA W CZASIE WOJNY . NIE WSPOMINAJAC JUZ O EKONOMICZNYM OSLABIENIU NASZEGO KRAJU !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: =====Prima Aprilis BuaHahHA !!!!!!!! ======== IP: *.cable.mindspring.com 02.04.06, 08:11 tez mi sie tak wydawalo, ale od czego jest google - znalazlem ze ten profesor ma swoja strone i przynajmniej autor sie zgadza (tyle ze na imie ma Richard, nie Rychard), i tytul ksiazki tez. Wyglada na to ze spedzil kilkadziesiat lat studiujac zagadnienia inteligencji. Podaje wyniki ktore nie przejda w politycznie poprawym swiecie, np. ze ludzie z Afryki maja nizsze IQ ze wzgledu na genetyke. W badaniach bral rowniez pod uwage srednie rozmiary komor mozgowych ludzi roznych ras. No i oczywiscie ludy wschodniej Azji wypadaja lepiej niz Europejczycy. www.rlynn.co.uk/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-duck Re: Chyba Samoobrony i Kaczyńskich nie testowali! IP: *.ds2.agh.edu.pl 01.04.06, 08:59 Testowali i dlatego jest tyle ile jest. Chomiki i Leppery są właśnie na granicy ociążałości umysłowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygfryd II Re: Chyba Samoobrony i Kaczyńskich nie testowali! IP: *.witnet.pl / *.volta.net.pl 02.04.06, 11:15 Gosciu! Ty chyba masz szmerga na tle polityki.Tekst omawiany dotyczy ilorazu inteligencji Polaków.Zajmujemy 2 miejsce na Swiecie,ale ty w tym przedziale się nie mieścisz co widać po twojej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Chyba Samoobrony i Kaczyńskich nie testowali! 02.04.06, 13:30 U nas działa poprostu mechanizm, że jeżeli ktoś wchodzi w politykę (w większości przypadków), to odrazu mu iloraz inteligencji spada (oczywiście wyjątkiem jest Samoobrona, gdzie obserwowany jest konstans);) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs To znaczy, ze srednia IQ w Europie wynosi 100 ? IP: *.k358.webspeed.dk 31.03.06, 21:53 No, to wyjasnia ten caly burdel. Jak ludzie sa tacy glupi, to dziw, ze jeszcze to wszystko trzyma sie w kupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jędrzej Re: To znaczy, ze srednia IQ w Europie wynosi 100 IP: *.chello.pl 01.04.06, 09:15 Średni "iloraz inteligencji" Z DEFINICJI wynosi 100 pkt. Surowe wyniki testu są skalowane tak, by średnia (w popluacji, dla której test jest przeznaczony) wynosiła 100, zaś dyspersja - 15 pkt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zełot Re: Jakos w ruchu drogowym u nas z trudnoscia IP: *.man.bydgoszcz.pl 03.04.06, 02:08 przecież inne badania mówiły o tym że jesteśmy w ogonie, widac co naukowiec to inny wynik %-) znane laski: start24.pl/forum/viewtopic.php?t=21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stiudent JA TO już wiedziałem dawno że jesteśmy bystrzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 11:32 i wiem od dawna że chronicznie cierpimy na brak wiary w siebie. Pod wieloma względami bijemy świat na głowę - mówię o pozytywach, a nie np o zmarnowanych szansach, choć w tym też jesteśmy w czołówce. Ale i tak wierzę w nasz kochaniutki kraj, trudny i rogaty, krwawy. Za długo o niego walczyliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hamster78 Re: JA TO już wiedziałem dawno że jesteśmy bystrz IP: 199.253.99.* 31.03.06, 12:39 zgadzam sie.... ciezko przyznac ale pomimo sprytu i inteligencji we wlasnym kraju mamy niezrozumialy ped do bledow i glupich reakcji. Wiecej wiary w siebie!!!! Tylko tego nam brak... Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 A wiecie, dlaczego mielismy tak duzo ? 31.03.06, 21:56 Bo akurat Giertych wyjechal za granice. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz .. To nie jest dowcip ::))), a tutaj masz link: 01.04.06, 12:51 www.timesonline.co.uk/article/0,,2-2105519,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spidygon Re: Mądry jak Polak IP: 195.205.42.* 31.03.06, 10:08 hm... jednak jesteśmy na trzecim miejscu a nie na drugim. Wyprzedzają nas niemcy i holendrzy. Autor artykułu inteligencją nie grzeszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to-ja Re: Mądry jak Polak IP: 80.240.186.* 31.03.06, 10:24 Na drugim. Przeciez oni sa na pierwszym, kazdy ma po 107. Polacy powinni sie cieszyc, a nie wymyslac sobie nowe przywary. Narod jest inteligentny, tylko czasemtroche glupio sie zachowuje. Ale to juz inna para kaloszy. Brawo Polacy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: Mądry jak Polak IP: *.76.classcom.pl 31.03.06, 12:26 Jeżeli nasz rząd i moherowe berety są w badaniach, to świetnie wyszliśmy. Bez nich to nasz IQ byłoby na poziomie Einsteina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezportek Re: Mądry jak Polak IP: 63.146.250.* 31.03.06, 16:30 Mohairy i pisiaki okazaly sie duzo bystrzejsze od wiekszosci polskiego spoleczenstwa, robiac w durnia miedzy innymi caly elektorar lewacizny. Srednie IQ w Polsce zalezy jednak nie tylko od jednostek wybitnych i rozgarnietych, ale tez od nadmiernie licznego balastu bezroboli, blokersow, kwachopodobnych pijaczkow i zdegenerowanych damulek. Eliminacja proletariatu z puli genowej jest warunkiem rozwoju spoleczenstwa. Z innej beczki: Niemcy i Holandia to kraje o najwiekszym naplywie imigrantow z innych ras i kultur. Cos tu jest na rzeczy, nicht wahr? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gad Re: Mądry jak Polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 16:37 dokładnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anglopol Re: Mądry jak Polak IP: 212.9.13.* 02.04.06, 17:59 A najwiecej imigrantow w Niemczech w 20-tym wieku to Polacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geniusz Gustlik Re: Mądry jak Polak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.06, 07:18 > Na drugim. Przeciez oni sa na pierwszym, kazdy ma po 107. Jak możemy być na drugim skoro przed nami są dwa narody? ... wg mnie te dwa kraje są ex equo na pierwszym, ale my już na trzecim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8pancernych & 2psy Głupi jak Ślązak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 03:08 Facet! Jakie to ma znaczenie???????? Czy to jest tematem artykułu? Ważne, że czołówka, a byłoby pierwsze i dłuuugo nic, gdyby nie bezrobole, głównie ze Ślązka. Pozdro Gustlik :) Eliminacja proletaryatu-organa z puli genowej to sprawa kluczowa i essencjonalna. Odpowiedz Link Zgłoś
kangoor5 Re: Głupi jak Ślązak? 02.04.06, 17:20 Takie to ma znaczenie, że gdy dobiegasz do mety a przed tobą jest dwóch zawodników, to jak by nie liczyć jesteś trzeci. Na pierwszym miejscu nie jesteśmy nie przez Ślązaków a przez ludzi którzy nie są w stanie pojąć tej i innych prostych rzeczy. Należałoby się także zastanowić, dlaczego tak duży odsetek wśród ludzi uprzedzonych (do kogokolwiek) stanowią nieudacznicy i intelektualne miernoty. Odpowiedz Link Zgłoś
justas32 Re: Mądry jak Polak 31.03.06, 10:26 Hmm ... jeżeli chodzi o jednostki to prawdopodobnie tak (ale pamiętajmy że tylko w europie - biali są dużo w tyle za azjatami). Natomisat jeżeli chodzi o całość - o naród - to zajmujemy chyba przedostatnie miejsce. Po Namibii ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiekp Re: Mądry jak Polak IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 02.04.06, 19:42 a nie przed? Odpowiedz Link Zgłoś
annagolc Re: Mądry jak Polak 31.03.06, 10:27 skoro tacy inteligentni jesteśmy to co się dzieje z polityką? Może oni tylko ta ściemniają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emigrant Re: Mądry jak Polak IP: *.pools.arcor-ip.net 31.03.06, 10:28 Polska jest jednak na drugim miejscu, Niemcy i Holandia sa razem na miejscu pierwszym. Mozna by napisac takze Holandie przed Niemcami, ale to jest tylko zabawa. Obojetnie w jakim kraju, mamy ludzi madrych i idiotow. Polska ma jednak wiekszy problem, bo w Polsce ci idioci dorwali sie do Wladzy i rzadza krajem, ci madrzy biorom natomiast udzial w testach na inteligencje i nawet zajmuja drugie miejsce.Teraz potrzeba tylko tych madrych dopuscic do rzadzenia i bedzie OK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heeron Dobrze Waść prawisz !!! IP: *.68.73.121.debica73.tnp.pl 31.03.06, 15:24 Respect za Wasze IQ ... to niestety prawda . Odpowiedz Link Zgłoś
kiks8 Testy na inteligencje 31.03.06, 10:29 wymyslili durnie zeby udowodnic swoją wyzszość ponad innych.Inteligencje widać w działaniu czlowieka a nie testach.Papier wszystko przyjmie. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Testy na inteligencje 31.03.06, 11:53 sądząc po właśnie działaniu praktycznym to mamy to swoje miejsce sprawiedliwie. Tylko musisz patrzeć na oceny OBCYCH (Intel, IBM, Microsoft), nie zaś SWOICH (Bochniarzowa, czy Mordasewicz z definicji mówią źle o Polakach - czytaj polskich pracownikach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Mądry jak Polak IP: *.geod.agh.edu.pl 31.03.06, 10:50 A moze by ktos przypomnial wyniki przeprowadzonych jakies 20 lat temu w USA badan dotyczacych przystosowania imigrantow z roznych krajow? Drukowala je chyba Polityka. Tam Niemcy i Holendrzy nie dorastali nam do piet ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yo NIEMCY na 1 ? buhahahahahaha IP: 195.117.240.* 31.03.06, 10:57 szkoda ze ich wieeeelka inteligencja nie idzie razem z kultura Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: NIEMCY na 1 ? buhahahahahaha 31.03.06, 12:43 Gość portalu: yo napisał(a): > szkoda ze ich wieeeelka inteligencja nie idzie razem z kultura Szkoda, ze nie znasz niemieckiej kultury. Szkoda, ze nie znasz jakielkolwiek kultury.... Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: NIEMCY na 1 ? buhahahahahaha 01.04.06, 12:58 old.european napisał: > Gość portalu: yo napisał(a): > > > szkoda ze ich wieeeelka inteligencja nie idzie razem z kultura > > Szkoda, ze nie znasz niemieckiej kultury. Szkoda, ze nie znasz jakielkolwiek > kultury.... ogolnie znana: Auschwitz, Treblinka, Majdanek, Stutthof (fabryka mydla), systematyczne niszczenia miast, przetapiania korony krolow polskich na zloto. Oczywiscie, ze wszyscy znamy kulture niemiecka. Ah, 3/4 pozostalego dorobku i tak stworzyli zydzi. Przeciez o tym wie kazdy zyd. Niemcy maja z tym faktem takie same problemy jak z polskimi obozami koncentracyjnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: NIEMCY na 1 ? buhahahahahaha 01.04.06, 19:29 fritz.fritz napisał: > old.european napisał: > > > Gość portalu: yo napisał(a): > > > > > szkoda ze ich wieeeelka inteligencja nie idzie razem z kultura > > > > Szkoda, ze nie znasz niemieckiej kultury. Szkoda, ze nie znasz jakielkolw > iek > > kultury.... > > ogolnie znana: Auschwitz, Treblinka, Majdanek, Stutthof (fabryka mydla), > systematyczne niszczenia miast, przetapiania korony krolow polskich na zloto. > > Oczywiscie, ze wszyscy znamy kulture niemiecka. Tak myslalem, ze ktos to wlasnie napisze. Poziom edukacji odpowiadajacy czasom PRL jest wciaz jeszcze norma w PRL bis. No i tez tak w Polsc wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
0x0001 Re: Mądry jak Polak 31.03.06, 10:58 A co ma samo IQ wspolnego z umiejetnosciami korzystania z niego? Wcale nie watpie w wysoki poziom inteligencji Polakow, niestety najlepsze wyniki osiagaja Ci, ktorzy wyrwa sie z naszego krajowego piekielka i dzialaja zawodowo lub naukowo w krajach, gdzie ich zdolnosci sa doceniane. Zdziwienie wyrazane przez pana Leluka z mensy jest wyjatkowo ciekawe - a/ "przeciez to Bulgar wymyslil komputer", b/ "narody niewojujace sa najinteligentniejsze". Swiadczy to a/ o niezrozumieniu pojecia sredniej arytmetycznej, b/ o moich brakach w edukacji - moja znajomosc historii ogranicza sie do tego, ze owo 'wojowanie' bylo raczej powszechnym sportem przez ostatnie kilka tysiacleci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARUDA Re: Mądry jak Polak IP: 81.109.165.* 31.03.06, 23:49 wyglada mi na to ze pan to z tych co zawyzaja ta srednia. Calkowicie sie zgadzam z opinia kolegi. W Polsce nie ma warunkow do rozwoju naukowego, dlatego wiekszosc zdolnych wyjezdza za granice. Naklad panstwa na nauke i oswiate jest zbyt maly aby zaoferowac rozsadne stypendia czy tez pomoc finansowa w rozwoju i wdrazaniu nowych pomyslow. Oczywiscie duze mozliwosci daja srodki unijne, niestety i tutaj rzad nie wykazuje sie zbytnia inteligencja i nie ulatwia ludziom dostepu do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Mądry jak Polak IP: *.gdynia.mm.pl 31.03.06, 10:58 No, a teraz nie pozostaje nic innego niz wzniesc okrzyk - NA KOWNO!* *Z przekasem. A tak poza tym, to patrzac na nasze elity polityczne obawiam sie, ze zanizaja nam ta nieszczesna srednia. Jest tez druga strona medalu, ile trza miec IQ, zeby takich badziewiakow wybierac? Echhh, dziwny kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: My-Krol matoly z IQ 106 IP: 218.14.143.* 31.03.06, 11:07 jakbym mial IQ 106, to zapadl bym sie pod ziemia ze wstydu A niech matoly sie ciesza Gdzie zyjecie??? Afryka nas dogania, Chinczycy srednia maja 110 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: matoly z IQ 106 IP: *.gdynia.mm.pl 31.03.06, 11:24 Byc moze wtedy, byloby lepiej z Twoja ortografia. "zapadl bym" piszemy lacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielkie O Mam znajomego z IQ 106 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 03:20 I faktycznie, trochę ciężko się z nim rozmawia. Bardziej subtelnego dowcipu już nie wyłapie, chociaż gość wykształcony. Gdyby nie wykształcenie, to niestety byłby debilem. Smutne. Ale jeśli do średniej wliczyli drecholi, blokersów i bezrobotnych, to nawet niezły wynik, zwłaszcza, że Polska jest raczej krajem ludzi wykształconych (porównaj USA, gdzie wyższe ma 5% społeczeństwa- ich idiotyzm widać, polskiego aż tak bardzo nie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janko muzykant Kto ci to powiedzial ... IP: *.252.29.9.Dial1.Chicago1.Level3.net 02.04.06, 06:42 ze w USA 5% ludzi ma wyzsze wyksztalcenie??? Mysle ze sie mylisz. Jakos tez tak sie dziwnie sklada ze wiekszosc nagrod Nobla w naukach scislych (nie liczac pisarskich i pokojowych) laduje wlasnie w tym glupim kraju gdzie tylko 5% ludzi ma wyzsze wyksztalcenie. Znam na przyklad jeden uniwersytet ktory ma wiecej laureatow nagrody Nobla niz wiekszosc krajow europejskich. A tak na marginesie to ja znam ludzi z wyzszym wyksztalceniem ktorych IQ jest zblizone raczej do 50 niz 100. A tak na drugim marginesie to ten caly ranking to jest o kant d... rozbic. Ciekawe ilu ludzi przetestowano aby dojsc do tych wynikow? Odpowiedz Link Zgłoś
ppo gość 2 posty wyżej i uwierzyłem mu. 02.04.06, 23:23 Chodziło chyba o wykszt. powyżej college, czyli o odpowiednik polskiego magistra. Co do noblistów amerykańskich: większość z nich ma nazwiska żydowskie, polskie, niemieckie lub japońskie. Jakoś nie pamiętam noblisty nazwiskiem John Smith ;) Na marginesie: oni mają 300mln ludzi, więc nie dziw się, że nawet ten jednocyfrowy procent robi swoje. Na drugim marginesie: usa ma najlepsze warunki dla naukowców, dlatego przyjeżdżają z całego świata "walczyć w ich barwach" i są "amerykańskimi naukowcami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bledy Re: Mądry jak Polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 13:02 Czytam Twoje posty, mhhhhhhh :-) Cos mi to przypomina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Mądry jak Polak IP: *.gdynia.mm.pl 31.03.06, 13:19 A moze kogos? Co? Sam jestem ciekaw. Odpowiedz Link Zgłoś
feliksik Re: Mądry jak Polak 31.03.06, 11:08 Sprawy trudne załatwiamy od zaraz. Sprawy niemożliwe zajmują nam chwilę czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pebete Re: Mądry jak Polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 11:12 jakos nie widze tego na IQ na polskiej ulicy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: Mądry jak Polak IP: *.76.classcom.pl 31.03.06, 12:40 Bo co innego jest miec inteligencję, a co innego jej używać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Mądry jak Polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 11:14 jakos w to nie wierzę. powodem mojego sceptycyzmu jest głównie stan naszej gospodarki. a tak w ogóle, to skoro na pierwszym miejscu są dwa kraje, to my z drugim wynikiem jesteśmy na trzecim miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaq Re: Mądry jak Polak IP: *.mz.mofnet.gov.pl / *.mofnet.gov.pl 31.03.06, 11:36 to są wyniki o facetach, a jak jest z IQ kobiet w europie? napewno były i takie badania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norymberga3 Musiałam się z tego już "wyspowiadać" IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.03.06, 11:45 przed koleżanką w pracy, Niemką o niespecjalnie wysokim IQ: "a jakie wynalazki zawdzięczamy Polakom?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Musiałam się z tego już "wyspowiadać" IP: *.gdynia.mm.pl 31.03.06, 11:59 Nastepnym razem strzel jej te opowiesc: poland.gov.pl/Sylwester,Porowski:,niebieski,laser,1848.html albo sam zapytaj o niemieckie wynalazki. Komory w obozach smierci, tez nie byly ich pomyslem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen z poznania Re: Musiałam się z tego już "wyspowiadać" IP: *.cs.put.poznan.pl 31.03.06, 17:18 Na przyklad.. bez metody czochralskiego by nie bylo wspolczesnych komputerow ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARUDA Re: Musiałam się z tego już "wyspowiadać" IP: 81.109.165.* 31.03.06, 23:52 Maria Curie-Sklodowska, Kopernik (chociaz tu pewnie by sie klocili ze to Niemiec) czy tez Wolszczan - to dla przykladu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Re: Musiałam się z tego już "wyspowiadać" IP: *.chello.pl 01.04.06, 09:26 Gość portalu: MARUDA napisał(a): > Maria Curie-Sklodowska, Kopernik (chociaz tu pewnie by sie klocili ze to > Niemiec) czy tez Wolszczan - to dla przykladu. Rozumiem, że to są "polskie wynalazki"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Musiałam się z tego już "wyspowiadać" IP: 81.109.165.* 01.04.06, 11:44 akademicka dyskusja - naprawde kolega nie rozumie co chcialem powiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: Musiałam się z tego już "wyspowiadać" 01.04.06, 10:30 Jesli chodzi o komputery to przynajmniej dwa istotne: metode producji krzemu i odwrotna notacje polska (podstawa dzialania pewnie wiekszosci obliczen na komputerach). Zreszta nazwisk polskich w informatyce jest calkiem sporo. Gość portalu: norymberga3 napisał(a): > przed koleżanką w pracy, Niemką o niespecjalnie wysokim IQ: "a jakie wynalazki > zawdzięczamy Polakom?" Odpowiedz Link Zgłoś
stan123 Czy to opracowanie jest po to by wysmiac Francuzow 31.03.06, 11:54 Francuzi byli zawsze w czolowce wynalazczosci, nauk matematycznych, etc. Az trudno mi uwierzyc by mieli stosunkowo tak mala inteligencje jak podaje ten badacz. Czy to opracowanie nie jest tylko po to by wysmiac zarozumialych Francuzow??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Czy to opracowanie jest po to by wysmiac Fran IP: 81.109.165.* 31.03.06, 23:53 > Francuzi byli zawsze w czolowce wynalazczosci, nauk matematycznych, etc. Az > trudno mi uwierzyc by mieli stosunkowo tak mala inteligencje jak podaje ten > badacz. Czy to opracowanie nie jest tylko po to by wysmiac zarozumialych > Francuzow??? O ile dobrze zrozumialem to Anglik jest autorem tego opracowania, wiec nie ma sie czemu dziwic :) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.jarecki Jest odwrotnie niż sądzicie 31.03.06, 11:54 Bez zadnych badan każdy przytomny przyzna , że Polacy to wielce inteligentny naród. Inteligentny...ale w domu . W sprawach publicznych to wobec takich Angoli jestesmy troche głupi . W rozumieniu praw rynku , giełdy itp... nawet bardzo głupi ( średnio oczywiście ) Cechy wymieniane w postach a mające świadczyć o niskiej inteligencji Polaków są raczej pochodna jej nadmiaru . Sam język jakim sie posługujemy ze względu na swą złożoność dodaje nam ze 4 pkt. Ciekawe , że w odróznieniu od anglosasów mamy nawet taką warstwę społeczną INTELIGENCJĘ . Niestety w większości wielce głupawą ! Oby tylko tak się stało , byśmy zaczeli postrzegac rzeczywistość " w jej sensie istotnym " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Mądry jak Polak IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 31.03.06, 11:55 Nie od dziś wiadomo, że odpowiednio "wytresowana" osoba testy na IQ rozwiąże lepiej, niż ktoś nieprzygotowany. Więc o kant dupy to chyba można potłuc. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 cos mi ten wynik wlasnie nie pasuje ;) a juz 31.03.06, 13:57 wiem tureccy emigranci tak podniesli poziom tlusciochow chlejacych piwo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: cos mi ten wynik wlasnie nie pasuje ;) a juz 02.04.06, 19:15 Zgadzaloby sie, widcznie z Turcji wyjechala elita skoro Niemcy tak wysoko a Turcy tak nisko... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rembka Re: Co? Niemcy-zart jakis... 31.03.06, 13:08 gdyby nie byli na 1-szym miejscu, to moze uwiezylabym w ten ranking, ale jest roznica miedzy zasobem wiedzy, a inteligencja. Niemcy moga duzo wiedziec, ale nie zgadzam sie z tym, ze sa nainteligentniejsi. Dowod na to, ze nie potrafia podejmowac decyzji szybko i samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :O) ciekawe ile ty masz lat...? IP: 170.65.192.* 31.03.06, 18:44 jak slysze generalizowanie typu: "jakis tam narod nie potrafi podejmowac decyzji szybko i samodzielnie" to robi mi sie neidobrze i szkoda mi cie chlopie, pewno uchodzisz za myslisciela wsrod swoich kolesi ale jestes zwyczajnym durniem. Polecam ten link (mozesz w ktoryms z tych szpitali zasiegnac porady psychiatrycznej): www.psychiatria.pl/katowice/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiahm Re:Nie mylic IQ z EQ !!!! IP: *.61-45-40.ppp.wakwak.ne.jp 02.04.06, 10:04 Rybko, nie rozrozniasz IQ od EQ. Radze sie douczyc, jak zrozumiesz, co to jest IQ to zapraszamy na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Lepper nam srednia zanizyl... IP: 81.109.165.* 31.03.06, 23:57 na Sybir wyslac PIS i Samoobrone i wyprzedzimy nawet Chinczykow (110) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.p nauka, kultura ,sport DNO IP: *.devs.futuro.pl 31.03.06, 13:15 wszystko lezy zadny osiagniec moze ta inteligencja przydaje sie do polityki a nie doboty a tak naprawde nie uwazam ze jestesmy madrzejsci czy glupsi od innych ale system(jaki by nie byl do tej pory) kladzie wszystko rowno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitemarc Mądry Polak po szkodzie IP: *.icpnet.pl 31.03.06, 13:19 no a ze tych 'szkod' bylo wiele w historii naszego kraju to teraz tak wysoko jestesmy:) Odpowiedz Link Zgłoś
aby123 Re: Mądry Polak po szkodzie 31.03.06, 13:28 Obojetnie cobysmy nie napisali, madryy polak, glupi Polak, piekny,s zpetny i tak Polakowi nikt nie dogodzi !!!! To taki dziwny wiecznie niezdowolony narod Odpowiedz Link Zgłoś