Dodaj do ulubionych

Szpital imienia ojca Rydzyka

05.04.06, 08:11
czy polacy kiedykolwiek wyleczą sie z kultu jednostki czy już na zawsze
zostaniemy pośmiewiskiem świata?
Obserwuj wątek
    • Gość: taz Re: Szpital imienia ojca Rydzyka IP: *.crowley.pl 05.04.06, 08:18
      Rydzyk nadaje się na patrona szpitala ale tylko psychiatrycznego i sam tam
      będzie pacjentem wraz z moherowymi beretami i pisiorem
      • Gość: topimek Re: Szpital imienia ojca Rydzyka IP: *.dsV.agh.edu.pl 05.04.06, 10:43
        Statystycznie rzecz ujmując twoja babcia jest wielbicielką tego pana.
        Nie obrażaj ludzi uczciwych którzy będąc wykluczeni ze społeczeństwa znaleźli w
        Rydzyku słuchacza, a potem głosiciela prawdy.
        I uwierz mi, nowe "moherki" są wychowywane i podążają za tłumem bez
        zastanoweinia. Po prostu ta idea była pierwsza którą przyjeli jako swoją i teraz
        już trudno im będzie uświadomić że nie jest jedynie słuszna.
        • Gość: taz Re: Szpital imienia ojca Rydzyka IP: *.crowley.pl 05.04.06, 14:28
          muszę Cię poinformować, że statystycznie to może twoja babcia bo moje nie żyją
          od kilkudziesięciu lat, a co do obrazy to uderz w stół a nożyce sie odezwią! bo
          jeżeli jesteś ucziwy to by cię takie dyrdymały nie ruszyły
          • Gość: almagus Re: Szpital imienia ojca Rydzyka, Bóg mnie opuścił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 01:42
            Łomatko, aż mnie pogięło!

Przecież Bóg jest ich i jest z nimi, to do kogo mam się modlić?

Mieli POPiSzczeć, a tylko myszy kościelne PiSzczą!

Kaczorki, osiołki, baranki, wierni, niemiłosierni!

Rosną buraki,
            wzlatują anioły,
            a napęd moherkowy !

Etyka, radio i telewizja,
            jedynej prawdy i wiary wizja.
            Moherowe stado tryka,
            owieczki Ojca Rydyka,
            żeby oddali się hosannie,
            rodakom beczą zarannie,
            całodobowo nachalnie
            beczą, beczą nienormalnie
            o liberałach, homolkach,
            komuchach no i o Bolkach.
            Beczą o polskojęzycznych,
            obywatelach plastycznych,
            co są chciwymi żydami,
            libertynami, masonami,
            takimi niby Polakami
            i zawsze udawanymi.
            Polakami prawdziwymiiiiiiiiiiii,
            owieczkami namaszczonymi
            do wskazywania kierunku,
            oceny twego wizerunku,
            jesteśmy my wybrani,
            aby ciebie do bani
            pouczyć jak żyć masz,
            tak aż staniesz się nasz!
            Czy ty Boga w sobie masz,
            czy ty nasze konto znasz?

Nowe wybory, więc czinownik z czynownikiem
            robi sobie i nam kampanię z męczennikiem.
            Skoro przykład męczeństwa idzie z góry,
            no od tego co to wanny, z gazem rury
            i przynosi to jemu, i nam efekty,
            więc co w tym złego Boże Święty?

Bóg jest w nich.
            Bóg jest ich.
            Bóg wskazuje wiele dróg.
            Jak nie wyjdzie, tak chciał Bóg.
            To nasz wspólnik , a nie wróg,
            no bo ukraść to nasz Bóg!

Podajmy sobie ręce my jądro narodu,
            my sól tej ziemi postraszymy z za grobu.

Patrzę i odnawiam oblicze tej ziemi,
            kocham Was, lecz kropię łzami swojemi.

• Gość: adi Re: Szpital imienia ojca Rydzyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 15:50
            moja babcia żyje ma ponad 70 lat i tego Rydzyka nie cierpi. Popieram ciebie
      • jama314 Jest też inna wersja... 05.04.06, 20:44
        W istocie mógłby to być szpital dla maniaków internetowych i wszelkiej maści
        indyferentów, którzy na tym forum występują w wielkiej obfitości, a treścią
        zamieszczanych wpisów zaświadczają o pilnej potrzebie poddania się terapii. Tak
        więc leczenie rydzykofobii lewoskrętnej, antypolonizmu wrodzonego, zwalczanie
        pospolitego chamstwa i agresji słownej, leczenie wtórnego analfabetyzmu,
        oszołomstwa zaawansowanego, bezmyślności postępującej i zwyczajnej wreszcie
        niewiedzy ma ogromną przyszłość z którą wielu forumowiczów może łączyć swoje
        nadzieje. Obowiązkowa kuracja dla wszystkich schorzeń to "Wstępne »Wybiórcze«
        Odkażanie". Myślę, że o. Tadeusz Rydzyk otoczyłby takie dzieło swoim honorowym
        patronatem ze zrozumieniem i miłością.
        • zdobyslaw Re: Jest też inna wersja... 12.09.07, 15:05
          A może Rydzyk zainwestuje w szpital? To by była dobra promocja.
      • pawel19783 Re: Szpital imienia ojca Rydzyka 06.05.07, 15:10
        a ja słyszałem że to będzie szpital ginekologiczny i robiona tam będzie aborcja
        z ojcowskim błogosławieństwem
      • Gość: ROMBILLKO Re: Szpital imienia ojca Rydzyka IP: *.petrus.com.pl 22.07.07, 17:11
        I CO ZAMIAST BYC Z KARCONYM TO BEDZIE AWANSOWAL ,KIEDY NASTAPIN JEGO
        ROZGRZESZENIE I NADANIE B.MOCNEJ POKTY WLACZNIE Z EMIGRACJA DO ANGOLI. WON Z
        POLSKI@!!!!!!!
    • plus_k Specjalistyczny? 05.04.06, 08:18
      Jestem za pod warunkiem, że przekształci się w Szpital Psychiatryczny.
      Leczyć tam będa tylko i wyłącznie "główki" - wszelkie paranoje, schizy i
      natręctwa.
      Pierwszym pacjentem powinien być Patron !
      • muzg_na_patyku Re: Specjalistyczny? 05.04.06, 19:36
        Czy o. Rydzyk to przypadkiem nie ten facet z programu "Ręce, które leczą" ?
    • Gość: ... Re: Szpital imienia ojca Rydzyka IP: *.uwaterloo.ca 05.04.06, 08:19
      "Do zdecydowania się na Ojca Rydzyka namawia jej członków powiatowa radna LPR
      (...) Gdyby wybrano go na patrona, na pewno znalazłyby się w budżecie pieniądze
      na rozbudowę szpitala - przekonuje."

Ech, to niestety dobre podsumowanie, nie tylko szpitala ale i calej IV RP :/
    • Gość: ania Psychiatryczny dla ateistow??? IP: *.ac.tuniv.szczecin.pl 05.04.06, 08:21
      ?????????? bo wedlug KK ateista to chory czlowiek - obceniczny dekadent
      • ivulspirit Re: Psychiatryczny dla ateistow??? 05.04.06, 12:25
        zapewne będą tam leczyli homoseksualistów:)
      • lruszdu Re: Psychiatryczny dla ateistow??? 06.04.06, 00:06
        Tak dla ateistów, a leczyli ich będą upośledzeni,
        na głowę.
    • Gość: a Ulice swojego imienia za życia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 08:24
      miał nie tylko Jan Paweł II. Pani Szymborska ma ulicę swego imieniu (od
      kilkunastu lat) w Karniowicach (gm. Trzebinia). Chyba o tym nie wie.
    • Gość: Piotr Re: Szpital imienia ojca Rydzyka IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 05.04.06, 08:25
      jeśli będzie to szpital w Tworkach - to ja jestem za
    • Gość: nookie7 Re: Szpital imienia ojca Rydzyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 08:27
      Gratuluje!!! Jestem na TAK, jak mniemam jest to szpital dla osób z problemami
      natury psychicznej?? Propoonuję umieścić tam działaczy PISu i wreszcie w naszym
      kraju będzie tak jak być powinno:)))
    • dialog Stocznia Gdańska im. Rydzyka 05.04.06, 08:27
      Stocznia Gdańska przyjmie patronat Rydzyka jako wwyraz wdzięczności za
      wykupienie jej i uratowanie przed upadkiem.
    • l-ewa Proponuję imieniem Ojca Tadeusza 05.04.06, 08:29

nazwać łódzkie pogotowie...
      • Gość: JędraS Re: Proponuję imieniem Ojca Tadeusza IP: *.toya.net.pl 05.04.06, 12:18
        Ja szaleć to szaleć. Proponuję w trybie najszybszym wystąpić z wnioskiem o
        beatyfikację Ojca Dyrektora. Benedykt XVI nawiedzając Nasz Kraj wyniesie na
        ołtarze Ojca Tadeusza.Będzie to zwieńczenie bałwochwalczego kultu jaki uprawia
        część naszych Rodaków w kraju i za granicą.
    • Gość: Łańcucianin Re: Szpital imienia ojca Rydzyka IP: *.wsiz.rzeszow.pl 05.04.06, 08:29
      To był tylko żart gazety "Super Nowości" z okazji 1 kwietnia !
    • Gość: Tom Re: Szpital imienia ojca Rydzyka IP: *.bas.roche.com 05.04.06, 08:32
      "Do tej pory jedyną osobą, która jeszcze za życia stała się patronem polskich
      ulic, placów czy szkół, był Jan Paweł II. Papież Polak długo przed śmiercią
      stał się dla Polaków wyjątkowy."

Blad.. wczesniej byl jeszcze Stalin.. tez mial swoje pomniki, ulice a nawet
      miasto.. Tak wiec Wojtyla zostal umieszczony w ladnym towarzystwie... no ale
      kult jednostki tak wlasnie dziala...
    • podpantoflem Re: Szpital imienia ojca Rydzyka 05.04.06, 08:34
      Pisanie, że Polska z tego czy innego powodu miałaby stać się pośmiewiskiem
      świata, świadczy wyłącznie o kompleksach i zaściankowości autora. Ciągłe
      porównywanie się z innymi jest wybitnym tych kompleksów przejawem. Reszta świata
      jest zbyt zajęta własnymi sprawami, żeby z wypiekami na twarzy śledzić to, co
      dzieje się u nas, a przy tym świat jest wystarczająco różnorodny, aby Polska ze
      swoimi właściwościami miała w nim takie samo miejsce, jak pozostałe kraje.
    • Gość: Michał_BB Re: Szpital imienia ojca Rydzyka IP: *.ondraszek.ds.polsl.pl 05.04.06, 08:35
      No tego jeszcze brakuje... Rydzyk w radiu.. telewizji... rzadzie i jeszcze w
      szpitaku??? Moim zdaniem jest znacznie wiecej bardziej zasłuzonych społeczeństwu
      osób.
    • Gość: stres a nie lepiej im Mengele na to samo wychodzi IP: 83.18.157.* 05.04.06, 08:37
    • Gość: jabed Re: Szpital imienia ojca Rydzyka IP: *.softbank.pl 05.04.06, 08:39
      Gdyby to był szpital psychiatryczny to rozumiem, ale nazywać zwykły szpital
      imieniem psychopaty to nie ..... fuuuujjjjjjjjjjjj
    • Gość: dod60 Re: Szpital imienia ojca Rydzyka IP: *.gazownia.pl 05.04.06, 08:39
      głupota ludzka nie ma granic .O.Rydzyk i jego kult mnie śmieszą. Przeciez to
      cwaniak i oszust. Te wszystkie dewoty omamione walczą o niego jak lwice. No cóż
      jak się na stare lata nie ma co robić to chce się zaistnieć.Ale dziwię się
      ludziom wykształconym, że są tacy głupi w tym temacie.
    • Gość: Jerry Re: Szpital imienia ojca Rydzyka IP: 82.139.177.* 05.04.06, 08:40
      No i widać w jakim stanie jest nasza służba zdrowia. Jest chora!!!!
    • Gość: jerzy bucholc Re: Szpital imienia ojca Rydzyka IP: *.multicon.pl 05.04.06, 08:41
      Rydzyk sprowadził już ptasią grypę i powódź na Moherowo Myślę, że na lecznicę
      z jego "ksywą" spadną wszystkie nieszczęścia świata łącznie z upadłośącią i
      gradobiciem i innymi zarazami.
      • zdobyslaw Re: Szpital imienia ojca Rydzyka 12.09.07, 15:07
        Jest tu wielu przeciwników Rydzyka, szkoda tylko, że na ulicach
        słychać tylko moherowe berety.
    • arahat1 szczegolnie jako patron szpitali psychiatrycznych 05.04.06, 08:41
      popieram!!!!! rydzyk walczy z wojtyla!!!!!!!!!!!!
    • Gość: intima_29 Świat oszalał! IP: *.ae.krakow.pl 05.04.06, 08:43
      Będą sie w nim leczyły osoby w podeszłym wieku (żeby nie
      powiedziec "moherowce"), a operacja bedzie kosztować od kilku tysięcy! Przecież
      guru rydzyk im pomoże... Zdrowia życzę mimo wszystko! I współczuję każdemu kto
      tam trafi!
    • Gość: blu Re: Szpital imienia ojca Rydzyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 08:56
      to w końcu Łańcut czy Łęczyca ? sami nie wiecie, co piszecie.
    • dorn Re: Szpital imienia ojca Rydzyka 05.04.06, 08:58
      Świat ma rację.Jesteśmy zdrowo pier-dol-nięci we wszystkim co robimy.Co
      powoduje taki irracjonalizm? Moze klimat? Tez jest nieprzewidywalny.
      • Gość: wiciorek Re: Szpital imienia ojca Rydzyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 00:10
        Proponuję publiczne szalety w Wawie nazwać imieniem Rydzyka. On lubi szambo.
    • Gość: emes Jeśli to jest szpital psychiatryczny to jestem ZA IP: 62.29.248.* 05.04.06, 08:59
      Jeśli to jest szpital psychiatryczny to jestem ZA !
      • Gość: zgroza nie ciesz sie :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 09:50
        To nie jest szpital psychiatryczny
    • Gość: Anty A moze patronem jakiegos aresztu / wiezienia ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 09:01
      w sumie czemu nie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka