Dodaj do ulubionych

Adam Michnik - nagroda

21.05.06, 22:39
A.M. dostal dzis nagrode w Izraelu - razem z 4 innymi dziennikarzami ze
swiata. w sumie dostali 3 mln dolarów. "Za działalnośc kulturalską", jak
powiedziała moja znajoma z Tel-Avivu.
Obserwuj wątek
    • Gość: pinokio Adam Michnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 23:26
      to będzie miał czym płacić zmaleszkowaciałym
      • Gość: Karol Re: Adam Michnik IP: *.crowley.pl 28.05.06, 10:34
        ;-)
    • Gość: shocking truth Re: Adam Michnik - nagroda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 23:29
      To wreszcie będzie gościa stac, żeby wydac (i promowac) swoje książki za SWOJE
      pieniądze. Do tej pory dostawał chyba w agorze płacę minimalną, bo kiedy chciał
      coś wydrukowac, to biegał do ministerstwa kultury po PIENIĄDZE PODATNIKÓW.
      • dr.szfajcner Re: Adam Michnik - nagroda 22.05.06, 06:51
        Gość portalu: shocking truth napisał(a):

> To wreszcie będzie gościa stac, żeby wydac (i promowac) swoje książki za
        SWOJE
        > pieniądze. Do tej pory dostawał chyba w agorze płacę minimalną, bo kiedy
        chciał
        >
        > coś wydrukowac, to biegał do ministerstwa kultury po PIENIĄDZE PODATNIKÓW.

Czysta propaganda.
        Boisz sie podac jakikolwiek przyklad,
        bo prawda moglaby byc dla siebie szokujaca.
        • Gość: roz... szokujący jesteś ty i twoje kłamastwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 16:09
          • dr.szfajcner Re: szokujący jesteś ty i twoje kłamastwa 22.05.06, 17:00

Przynajmniej napisz co ci kazali uznac za klamstwo.
      • Gość: shocking truth Kurcze, nie spodziewałem się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 09:42
        że taki osobnik jak ketman nie czyta książek Gadasia ;-) A wystarczy zajrzec za
        okładkę, żeby zobaczyc notkę, że książka została dofinansowana przez
        ministerstwo kultury czyli PODATNIKÓW. Dotyczy to 'wściekłości i wstydu'
        oraz 'wyznań nawróconego dysydenta'.
        Gdyby ketman czytał 'najwyższy czas', dowiedziałby się również, że PODATNICY
        finansują promocyjne spotkania Gadasia z czytelnikami (instytucje budżetowe
        wynajmują mu za darmo sale i finansują nocleg).

Przyznaję się bez bicia: nie mam żadnych dokumentów potwierdzających, że Gadaś
        zarabia w agorze minimalną pensję. Ja tylko wnioskuję z jego chodzenia po
        prośbie :-))))))))
        • Gość: shocking truth No i ketman zamilkł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 00:35
          Nie jestem zaskoczony :-)
    • jk Re: Adam Michnik - nagroda 22.05.06, 07:46
      Masz jakiegoś linka? Chciałbym poczytać.
      Po angielski, nie hebrajsku, najlepiej :)
      • pressforum Re: Adam Michnik - nagroda 22.05.06, 18:49
        nie mam. nie szukałem. wiem to do znajomej, która to wie ze swoich tamtejszych
        mediów. może wszystkie gazety sie o tym nie rozpisywały na pierwszych stronach i
        nie wszystkie radia były zainteresowane :)
    • rmstemero Moze jakis link? Bo w Izraelskiej prasie jeszcze 22.05.06, 15:36
      o tym nie wiedza.
      • dr.szfajcner Re: Moze jakis link? Bo w Izraelskiej prasie jesz 22.05.06, 17:25
        rmstemero napisał:

> o tym nie wiedza.

Domeną pressforum sa brukowce.
        • pressforum Re: Moze jakis link? Bo w Izraelskiej prasie jesz 22.05.06, 18:47
          a widzisz doktorku :) masz nieaktualne informacje ;)
          • dr.szfajcner Re: Moze jakis link? Bo w Izraelskiej prasie jesz 23.05.06, 01:13
            pressforum napisał:

> a widzisz doktorku :) masz nieaktualne informacje ;)

To jest moja opinia, cieniutki pismaczku.
            • pressforum Re: Moze jakis link? Bo w Izraelskiej prasie jesz 23.05.06, 17:58
              lotny z ciebie umysł, oj lotny ;)
              • Gość: Lelekl Re: Moze jakis link? Bo w Izraelskiej prasie jesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 18:37
                Lotność umysłu szwajcnera jest powszechnie znana i ceniona na tym forum.
              • dr.szfajcner Re: Moze jakis link? Bo w Izraelskiej prasie jesz 23.05.06, 20:37
                pressforum napisał:

> lotny z ciebie umysł, oj lotny ;)

Twoj, byl ulotny!
    • niezalogowany_ranek A gdzie Prezent Jubileuszowy? 23.05.06, 21:04
      www.remuszko.pl/jub_mich/
    • Gość: maler Na zbity pysk spada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 04:49
      Zrekompensują się Adamowi niskie, lecące na zbity pysk notowania AGORY
      gielda.onet.pl/0,557,92,spolki.html
      • Gość: agent cooper Re: Na zbity pysk spada IP: *.chello.pl 27.05.06, 07:26
        Nie przesadzaj z ta głodową pensją Gadasia, bierze od kilkunastu lat kilkanascie
        tys/mc, za nic nie robienie, a ostatnio za nie przychodzenie na Czerską.
        Swego czasu też zrezygnował z akcji - co zapewne zarząd mu tez jakoś
        zrekompensował. Więc gdyby chciał t miałby za co wydać książkę, ale przecież
        lepiej zubozyc z pieniędzy ministerstwo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka