Dodaj do ulubionych

Ziomecki nowym naczelnym "Przekroju"

IP: *.c / 62.233.169.* 07.06.06, 15:34
pierwszy...

ciekawe. czyżby układ zadziałał ??
Obserwuj wątek
    • Gość: bam Przekrój się ostatnio "pociankował" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 15:35
      słabsze artykuły,
      mniejsza objętość,
      raczkowski się wypala,
      reklamy, reklamy,
      ...
      • Gość: Najesz tup Jedynym wkładem Najsztuba były zdjęcia trupów IP: *.aster.pl 07.06.06, 23:22
        Te naturalistyczne zdjęcia ofiar zamachów i kataklizmów to była jego inicjatywa. Metody zdobywania popularności godne Urbana i jego żony. Zauważcie, że on nie miał żadnych poglądów, jechał tylko na kontestacji, zresztą przyznawał się, że tak kierował Przekrojem, żeby nie opowiadał się za żadną ze stron jakiegokolwiek sporu, tylko wszystko delikatnie wyszydzał, żeby zdobyć zaufanie młodzieży. Na dłuższą metę żałosna i jałowa strategia.
    • Gość: Kontestator Re: Ziomecki nowym naczelnym "Przekroju" IP: *.dsl.netsource.ie 07.06.06, 15:36
      Lapy precz od Przekroju!!!
    • m15 kogo obchodzi co resztki komuny wyprawiają 07.06.06, 15:37
      Gość portalu: AvrooK napisał(a):

> pierwszy...
      >
      > ciekawe. czyżby układ zadziałał ??
    • adam81w Szkoda Najsztub byl swietnym naczelnym 07.06.06, 15:37
      a magazyn byl jednym z ciekawszych na rynku no ale pewnie najsztub nie podobal
      sie ukladowi rzadzacemu wiec zostal usuniety.
      • 1410_tenrok Najsztub byl swietnym naczelnym??? 07.06.06, 21:05
        ha ha hi hi he he
      • Gość: Aga Re: Szkoda Najsztub byl swietnym naczelnym IP: *.pekao.com.pl 14.06.06, 12:49
        Najsztub tak naprawdę stworzył to pismo od podstaw. Szkoda.
    • Gość: jankop ten pajacowaty człowiek byłby nawet dobry gdyby IP: *.chello.pl 07.06.06, 15:38
      nie był upierdliwy kiedyś szczekający kundel a potem chodzi dookoła gościa co
      mnie wkurzało na maxa i wyłączałem tv.Zresztą jest niechlujem i takich my nie
      lubimy oglądać bo tacy lubimy być.
      • Gość: McCuskey Re: ten pajacowaty człowiek byłby nawet dobry gdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 15:45
        Już za Najsztuba Przekrój zdziadział i upodobnił się do innych pism. W walce o
        czytelnika poszedł w tym samym kierunku, w którym zwykłe kina próbujące
        dorównać multipleksom. A przecież wyjątkowość i sukces Przekroju zawsze
        polegała na oryginalności, na ciekawym spojrzeniu na polską kulturę i życie.
        Zamiast tego Najsztub wprowadził do Przekroju sztampowość kolorowych pisemek i
        tę śmierdzącą zgnilizną politykę. To jak już Ziomecki został red. nacz. to
        chyba pójdzie jeszcze bardziej w kierunku Super Expressu. Gratulacje - brukowa
        rzeczywistość atakuje nas coraz bardziej.
        • onion68 Re: ten pajacowaty człowiek byłby nawet dobry gdy 07.06.06, 17:08
          Zgadzam się, najsztubowych tylko kilka pierwszych numerów przeczytałam, i
          zrezygnowałam. A wcześniej byłam zachwycona "Przekrojem", był inny niż wszystkie
          tygodniki, wolny od polityki, a skoncentrowany na kulturze. Teraz to już
          wszystko jedno.
          • Gość: tomis Re: ten pajacowaty człowiek byłby nawet dobry gdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 10:55
            hmm.. byłam wierną czytelniczką "przekroju" właśnie ze względu na tę kulturę..
            Jednak w erze "tużprzednajsztubowej" Przekrój zaczął się w tej kulturze
            ograniczać do Krakowa i Wawki - i to w wymiarze, niszowym.. i równocześnie
            zaczął trącić nudą! dla mnie ta forma była już nie do przełknięcia.. Najsztub
            pociągnął "Przekrój" na wysokie półki gazeciarskie prasy chętnie czytanej przez
            wielu. Pozostając przy tym w zgodzie z pierwotnymi ideami tegoż pisma. Dlatego
            mnie go szkoda. Bo od pierwszego numeru firmowanego jego nazwiskiem byłam znowu
            wierną czytelniczką. Co do tradycji Super Expresu wolałabym się nie wypowiadać.
            teraz dopiero zobaczymy cel "najwyższy" hahaha
    • jorlo Re: Ziomecki nowym naczelnym "Przekroju" 07.06.06, 15:40
      Ziomecki ?! Tragedia... Najsztub był świetny! Był redkator "Super Expressu"
      uczyni z tego wspaniałego pisma zwykły szmatławiec! Jestem w szoku...
    • Gość: mUuUuUuUuUuUuU "Przekroju" już dawno nie ma IP: *.jjs.pl 07.06.06, 15:42
      jest jakieś zombie szokujące, ale chyba i na nie czas nadszedł
    • Gość: Marol Ale o co chodzi? IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 07.06.06, 15:45
      Jestem wieloletnim czytalnikiem "Przekroju". Mam nadzieje, ze nie bede
      odosobniony w swojej opinii, ze jesli tytul pojdzie "mentalnie" w strone SE to
      bedzie samobojstwo dla tego tytulu. Szkoda. Pozostaje miec nadzieje, ze tak sie
      nie stanie. W koncu czasopism dla "myslacych inaczej" jest juz dostatecznie
      duzo.
      • beata34 Re: Ale o co chodzi? 13.06.06, 16:20
        Dlaczego ma pójść w kierunku SE? To, że byl naczelnym Se, to nie znaczy, że
        myśli tak, jak odbiorca tej gazety. Gazetę się robi "pod czytelnika". Dziwne są
        takie wypowiedzi na forum "prasa i media". Wydawałoby się, że powinni tu pisać
        ludzie z branży, a piszą ludzie, którzy nie mają pojęcia o pracy w tej branży.
        Dziwne
        • dzika_zdzicha Re: Ale o co chodzi? 13.06.06, 16:35
          dokładnie! popieram w 100%. :) dziwne, pełne uprzedzeń i
          stereotypów 'myślenie'....

gdybym kierowała się stereotypami, to bym napisała, że te ociekające jadem
          komentarze pisali w większości byli pracownicy SE. oczywiście tak nie myślę! ;)

Wydawałoby się, że powinni tu pisać
          > ludzie z branży, a piszą ludzie, którzy nie mają pojęcia o pracy w tej
          branży.
          ludzie z branży to powinni przede wszystkim pracować, a nie się opierniczać na
          forum! ;DDDDDDD

pozdrawiam - może nie do końca profesjonalnie, ale szczerze :)
    • Gość: No Autor Re: Ziomecki nowym naczelnym "Przekroju" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 15:46
      A poza tym wszystko w porzadku ? Modlisz sie do kolorowych wezy ?
    • Gość: gość Re: Ziomecki nowym naczelnym "Przekroju" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 15:55
      No to porażka.
    • Gość: dawny czytelnik To już dno! IP: *.leoburnett.com.pl / 193.109.223.* 07.06.06, 15:56
      No to się dobrała załoga! Będzie nowa kategoria na rynku: cotygodniowy tabloid.
      • Gość: boston65 glupie poloczki... IP: *.ny325.east.verizon.net 07.06.06, 15:58
        ...nie nadaja sie na naczelnych, teraz z dobrego czasopisma zrobi sie zupelny szmatlawiec
        • Gość: zzz ojojoj, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 16:39
          stłukłeś talerz na zmywaku, czy co?
        • Gość: Naczelny Re: glupie poloczki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 05:35
          Jeszcze gorszy od waszego Newsweeka, lub Reader's Digesta dla analfabetek.
    • Gość: piotras Dlaczego??? IP: *.pcz.pl 07.06.06, 15:58
      Jesli powiem że kupuję Przekrój dla Najsztuba to nie skłamię. A tu przychodzi
      były naczelny ze szmatławca i chce robic gazetę opinii. Jest przecież Polityka,
      Newsweek, Wprost, Ozon... Przekrój zawsze był wyjątkowy i niech tak zostanie...
      • Gość: McCuskey Re: Dlaczego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 16:08
        O czym Ty mówisz? A czymże innym jak nie tygodnikiem opinii jest Przekrój za
        Najsztuba? Jeszcze Ci mało w nim polityki? Przecież oni już uprawiają kalkę
        wymienionych przez Ciebie pism. A teraz jak ktoś słusznie zauważył pójdzie to w
        kierunku cotygodniowego tabloidu.
        • Gość: piotras Re: Dlaczego??? IP: *.pcz.pl 07.06.06, 16:58
          O czym ty mówisz? Czy ja napisałem, że za dużo w nim polityki? Dla mnie TEN
          Przekrój z Najsztubem jest idealny.
      • makjuz Re: Dlaczego??? 07.06.06, 17:46

Wyjąłeś mi tę opinię z ust.Przedkładałem go sobie ponad inne ze względu na
        bogatą ofertę kulturalną i tę "wyjątkowość" . A MOŻE NIE ZACZNIE ROBIĆ LUZÓW W
        MÓZGU dla przypadkowego społeczeństwa ten sprawdzony w tamty marnym
        tabloidzie - Ziomecki?
    • krystian71 pasjonujace.a Michnik na red.nacz SE bo stanowisko 07.06.06, 15:58
      sie zwolnilo.Czekamy z niecierpliwoscia na ciag dalszy , koniecznie na
      pierwszej stronie GW
      • antykagan Re: pasjonujace.a Michnik na red.nacz SE bo stano 07.06.06, 23:10
        krystian71 napisała:

> sie zwolnilo.Czekamy z niecierpliwoscia na ciag dalszy , koniecznie na
        > pierwszej stronie GW

Ty nie jesteś normalny z twoją zwierzęcą nienawiścią do GW. Nie podoba się, to
        szmondaku nie czytaj i pluj na forum, nie mówiąc, że jeszcze żadnego postu
        zwiazanego z tematem watku nie popełniłeś. A sam zakładasz takie kretyńskie, że
        żal mi ciebie. Ale wiem, ze odchylenia są różne. Kiedyś znałem psychola, który
        na wszystkich politycznych forach ogłaszał, że wynalazł perpetuum mobile.
    • Gość: ja Re: Ziomecki nowym naczelnym "Przekroju" IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 07.06.06, 16:13
      i co? teraz Przekrój będzie jak Super Express?
    • Gość: czytelnik Re: Ziomecki nowym naczelnym "Przekroju" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 16:16
      Szkoda wielka, przekroj bez Najsztuba to juz nie bedzie to co lubilem,dobrze,
      ze nie skusilem sie na prenumerate roczna:(
    • inith No to "Przekrój" schodzi na psy ;-/ 07.06.06, 16:20
      "Przekrój" PRZED Piotrem Najsztubem to było pismo o ułamkowym procencie rynku,
      czytane głównie przez starszych ludzi, taki - bez obrazy - skansen czytelniczy.
      To dzięki Najsztubowi ta gazeta stała się nowoczesna, pełna interesujących
      tematów, opinii. Naprawdę nie sądzę, żeby człowiek z SE wniósł do niej świeży
      powiew - raczej pójdzie w stronę komerchy, krzykliwych tytułów, skandali -
      gazeta stanie się na siłę kontrowersyjna. Szkoda, że Wydawca podjął taką
      decyzję. Szkoda dobrej gazety... ;-/
      • Gość: majka Re: No to "Przekrój" schodzi na psy ;-/ IP: *.tele2.pl 14.06.06, 08:10
        Ja też lubiłam przekrój do tej pory ale chyba jego czas się skończył.
    • Gość: gosc Re: Ziomecki nowym naczelnym "Przekroju" IP: *.argo.grey.com.pl 07.06.06, 16:21
      taaa uklad ktory trzyma tez ziomecką w aktiviscie...
      • Gość: molbrych Re: Ziomecki nowym naczelnym "Przekroju" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 17:04
        a aktiviscie do czasu. przeskoczy jak sie nadarzy okazja. i zatrudni wszystkich znajomych. taki styl.
    • mangold od jutra 4,50 w kieszeni zostaje..dobre i to 07.06.06, 16:31

• bio.mum Re: od jutra 4,50 w kieszeni zostaje..dobre i to 07.06.06, 19:07
        plus moje 4.50 to razem 9.00

drugi Ozon
    • Gość: maria Re: Czy Najsztub będzie prawą nogą Wildsteina ? IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 07.06.06, 16:45
      Plotki chodzą ,że wraca Najsztub do Telewizji Wildsteina ?
      • Gość: maria Re: Najsztub był naprawdę dobry , jak na te czasy IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 07.06.06, 22:13
        To nie był zły tygodnik. W tych ponurych czasach nikt normalny nie utrzyma się
        na dobrym poziomie. To czytelnicy schodzą do rynsztoka.
    • Gość: elle Kto boi się "Przekroju"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 16:48
      Cóż, niektórzy rozumieją wyłącznie język "Faktu" i "Radia Maryja"...

Osoba, która kierowała takim szmatławcem jak "Superekspres" nie może być
      przyzwoitym człowiekiem.

Przed Najsztubem "Przekrój" przez kilka lat był słaby i nijaki. Nowy naczelny
      nadał mu charakter współczesny, ale nawiązujący do najlepszych tradycji
      czasopisma. I naprawdę miło się "Przekrój" czytało, zwłaszcza w ostatnich
      miesiącach, gdy coraz trudniej o dobry styl i inteligentny dowcip...
    • zhk Ale bełkot. Nowomowa. Pimaki nie dyrektorzy, ha ha 07.06.06, 16:51
    • vitek25 a tak naprawdę to dlaczego Najsztub odchodzi? 07.06.06, 17:01
      pomijąjac te pierdoły dla ciemniaków o skoncentrowaniu sie na czymś tam i
      osadzaniu czegoś w czymś, to o co chodzi? :)
    • galba Skandal! PiS wszędzie wsadza swoich ludzi! 07.06.06, 17:15
      Biedyny czerwony Najsztub...
      • mayoor Re: Skandal! PiS wszędzie wsadza swoich ludzi! 07.06.06, 17:49
        Proponuję w najnowszym numerze wywiad z Lepperem o maturze i bijatykach po
        lekcjach. Sprzedaż na pewno wzrośnie. Ziomek tak trzymaj!
    • Gość: Bolek Re: Ziomecki nowym naczelnym "Przekroju" IP: 80.80.160.* 07.06.06, 17:57
      A co na to Marian Eile ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka