Dodaj do ulubionych

'Moda na sukces' nie przemija

19.07.06, 11:09
"Po co odbierać ludziom te chwile przyjemności? Życie dla wielu i tak jest
wystarczająco ciężkie. Niech więc przed telewizorem mają tę odrobinę
szczęścia i życia, które jest tak nierealne, że aż piękne."

Po to zeby w koncu zaczeli zyc wlasnym zyciem zamiast serialowym
substytutem??? zdaje sie ze dla wielu osob mozliwosc polgodzinnej ucieczki w
tasemcowy swiat jest wystarczajacym powodem zeby olac jakosc WLASNEGO
REALNEGO zycia
Obserwuj wątek
    • Gość: amrita 'Moda na sukces' nie przemija IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 19.07.06, 11:10
      i bardzo dobrze ;) niech będzie trochę kiczu, chociażby na odtrutkę :)
      • kszynka Re: 'Moda na sukces' nie przemija 19.07.06, 13:37
        zgadzam się
        jeśli ludzie to oglądają to dlaczego miałoby zniknąć z ekranu?
    • Gość: intima_29 Niech sobie oglądają... IP: *.ae.krakow.pl 19.07.06, 11:14
      Nie oglądam telewizji, a tym bardziej seriali. Jednak nie mam nic przeciwko
      temu, aby ten serial ciągnął się dalej. Jak się komuś nie podoba, to niech go
      nie ogląda. To jest tak jak z Dodą - nie cierpię jej, więc jej nie słucham, a
      ona niech sobie robi dalej ten swój cyrk... Wiem też na przykładzie mojej
      mamy, że takie seriale dają ludziom dużo radości, zwłaszcza emerytom czy
      ludziom schorowanym. Pozdrawiam :-)
      • Gość: out_of_tune Re: Niech sobie oglądają... IP: *.lodz.msk.pl 20.07.06, 03:56
        Moja babcia przestała oglądać już ze 4 lata temu. Nawet ona miała dość:)
    • Gość: intima_29 Re: 'Moda na sukces' nie przemija IP: *.ae.krakow.pl 19.07.06, 11:17
      Jeśli ta jakość WLASNEGO REALNEGO życia jest tak beznadziejna dzięki
      naszym "wielkim" rządzącym to się nie dziwię, że zwykli ludzie chcą uciec od
      tego życia choćby na pół godziny.
      • Gość: jacek Re: 'Moda na sukces' nie przemija IP: *.maius.am.poznan.pl 19.07.06, 11:20
        Masz 100 % racji intima, jak komuś się serial nie podoba, to niech nie zabiera
        głosu, a skoro ludzie to oglądają, to dlaczego ich pozbawiać tego co lubią.
        Niektórzy kretyni chcieli by innych uszczęśliwiać na siłę. Typowe bolszeiwckie
        podejście.
    • Gość: Krociech Ciekawe, co na to IP: *.sm-rozstaje.pl 19.07.06, 11:19
      Ridż.
      • Gość: Brooke Re: Ciekawe, co na to IP: 82.160.254.* 19.07.06, 11:46
        Ridż nic na to nie powie, bo jest zajęty ciągłym gadaniem na głos do siebie i
        podrywaniem żony swojego ojca :-)))
        • Gość: Stejsi Re: Ciekawe, co na to IP: *.kolporter.com.pl 19.07.06, 16:00
          nieścisłość. Ridż co prawda lubi głośne monologi ale sa one niezbędne dla
          podkreslenia jego wewnętrznego rozdarcia pomiędzy żądzami wobec macochy a
          głęboko tłumioną grzeszną chucią wobec Torna.
          aha, chyba nie skotłował jeszcze tylko tej nastarszej rudej małpy.
          no i siwego taty ale tata Bruk chyba jak najbardziej.
          em aj rong?
    • Gość: tachos Re: 'Moda na sukces' nie przemija IP: *.dcs.kcl.ac.uk 19.07.06, 11:52
      swoją drogą, tam autor artykułu ma rację: serial można oglądać i od jakiegoś
      2900 odcinka, a i tak się wszystko zrozumie xD oglądałam parę odcinków, i mniej
      więcej w trzecim już wiedziałam, o co chodzi xDDDDDD niestety (dla tvp :P)
      przestałam to oglądać jak 5 odcinek było to samo :D serial jest ogólnie głupi,
      ale nie ma co go zdejmować, skoro niektórym sprawia on przyjemność, takie jest
      moje zdanie... a jak ktoś tego nie lubi, to jest kupa innych kanałów, które
      może oglądać. Ba, nawet w ogóle telewizji nie musi oglądać... xD
    • Gość: Marjorie Lecter Re: 'Moda na sukces' nie przemija IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 12:03
      Ja oglądam "Modę..." ponad pół roku. To niezbyt wielki starz w porównaniu z
      czasem kiedy zaczęto emitować ten serial. Jestem uzależniona, przynam się :D I
      niekoniecznie podoba się to osobom z mojego otoczenia... Ale ja o to nie dbam;]
      I nie wiem co bym zrobiła, gdyby zdjęto "Modę..."!
    • antefiks MODA to tasiemiec? a KLAN? 19.07.06, 12:43
      "Klan" już dawno minął 1000. odcinek i nic nie zapowiada końca... A chyba nie
      zbiera tak licznej widowni jak "Moda na Sukces" i chyba kosztuje nieco więcej
      TVP...
      • Gość: Hyena KLAN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 13:27
        Od klanu proszę się odczepić. Klan zupełnie zmienił już profil i z telenoweli
        stał się sitcomem. A ponieważ tvp zrezygnowała z chamerykańskich seriali
        komediowych, musimy się zadowolić naszą rodzimą produkcją. Z drewnianymi aktorami.
      • Gość: gość Re: MODA to tasiemiec? a KLAN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 16:59
        klan nie ma tak dopracowanej charateryzacji i scenografi a to tak naprawdę
        przyciąga w modzie.. bo fabuła to dno ostatnie.
    • Gość: Misia Re: 'Moda na sukces' nie przemija IP: *.bluel.net / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 13:27
      To prawda. Przecież jak ktoś nie ma ochoty na oglądanie tego filmu, to go nikt
      nie zmusza. Trzeba mieć świadomość, że wiele starszych osób wręcz nie może się
      obyć bez tego serialu. Dlaczego miano by im odebrać tę może jedyną radość. Jest
      to trochę jak opium dla mas, pozwalające o codzinnych troskach i kłopotach. Nie
      bądźcie egoistami. Każdy może znaleźć dla siebie coś co mu odpowiada. Na tym
      polega, że telewizja jest dobra - dla każdego coś miłego.
    • Gość: arek moim zdaniem powinien być na ekranie czerwony IP: *.smy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 14:09
      znaczek jest tam tyle zdrad,nienawisci ze szok.młodzi lepiej zeby z tego
      serialu nie brali przykładu
      • Gość: Brook skąd więc taki popyt? skoro to totalna chała IP: *.kwsa.pl 19.07.06, 14:16
        wierzcie mi nie jestem co prawda starszą osobą ale z zapałem oglądam ten
        serial - jakby nie było i tak krótkie sa te odcinki więc właściwie czlowiek nie
        musi zbyt duzo czasu na to poświęcać, mój mąż twierdzi że tam juz chyba każdy z
        każdym - zgadzam się z tym w 100% a mimo to siedzimy obydwaj i oglądamy
      • Gość: kix wierzcie lub nie IP: 212.106.168.* 19.07.06, 14:21
        ale MNS to jedyna rzecz jaka ogladam ostatnio w kaczej tv. wiem,wiem, 100% kiczu
        ale smiechu jest co niemiara a smiech to zdrowie przeciez :) kocham rydza, bruk,
        tejlor i torta !!! sa boscy!!!
      • Gość: Zdzichu Bronek, na Swaroga, zdejmij to! IP: *.kolporter.com.pl 19.07.06, 15:40
        ten serial to wynalazek Belzebuba.
        Moja matka na przekór swojej inteligencji odmóżdża się od lat życiem kolesi z
        kwadratowymi gębami i kłopotami ich nastroszonych tlenionych konkubin.
        Godzina emisji tej kupy wielokrotnie spowodowała już sfajczenie obiadu,
        ewentualnie jego brak.
        Bronek, ratuj!
        Przenieśc toto na godziny po 23 bo przestane opłacać abonament albo naucze
        telepatrzydło latać.

Poszkodowany Zdzichu
    • Gość: Michal Re: 'Moda na sukces' nie przemija IP: 213.17.240.* 19.07.06, 14:43
      "Moda na sukces" to arcyklasyk i wzorzec gatunku. Nic dziwnego, iż jest
      sztandarową i często jedyną telenowelą w wielu telewizjach publicznych (np we
      Francji). Na 1000% powinna zostać.
    • Gość: didi Re: 'Moda na sukces' nie przemija IP: *.chello.pl 19.07.06, 16:00
      ten serial moze nawet i przynudza ale ja ciagle nie moge sie nadziwic
      makijazom, fryzurom ,strojom w tym serialu. To juz chyba oddzielni bohaterowie
      serialu.Chyba malo ktory fryzjer w Polsce potrafilby wymyslec takie fryzurki
      np. na sluby lub przyjecia(chyba ze pokaze sie mu zdjecie z filmu).Polskie
      aktorki serialowe w porownaniu do aktorek Mody na sukces to panie z
      warzywniaka.
      • Gość: Modzie STOP! ten serial katuje bo od 16-17 niema co oglądąć ;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 16:53
        • Gość: kik Moja Babcia kocha Ridża i Bruk IP: *.gtech.com / 192.156.102.* 19.07.06, 18:02
          ja sobie nie wyobrażam co by się stało z moją Babcią, gdyby usuneli Modę z TV. :
          (((((
    • Gość: mini ogladam "Modę" w każde wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 19:11
      w ciągu roku szklonego nie pozwalają mi na to godziny pracy, ale w każde
      wakacje oglądam "Modę"
      • Gość: cywetka Re: ogladam "Modę" w każde wakacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 19:31
        Mam 24 lata, wyższe wykształcenie, kończę drugi fakultet, piszę doktorat, jestem
        dość rozgarnięta ogólnie rzecz biorąc. I oglądam ten serial od 10 lat
        nieprzegapiając prawie żadnego odcinka. Kocham go. Nie mogłabym bez niego żyć.
        Zdjęciu z ramówki mówię stanowcze nie!!!!
        • Gość: sand Re: ogladam "Modę" w każde wakacje IP: 12.155.200.* 19.07.06, 20:07
          po 1 ludzie przestancie mieszac we wszystkie watki ekipe rzadzaca bo to juz
          staje sie nudne

po 2 chodzi o to ze znikaja z anteny inne programy (Wielka Gra) ktore
          merytorycznie sa bogatsze niz np Moda... a takie telenowele tylko oglupiaja
          spoleczenstwo
        • Gość: jolusia Re: ogladam "Modę" codziennie IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.06, 22:01
          Zaliczam sie do tej samej grupy fanek - do emerytury zostało mi jeszcze ze 30
          lat, jak nie więcej, mam wyższe wykształcenie, w dodatku jestem nauczycielem
          (chyba minister mnie z roboty nie wyrzuci) i oglądam od jakiegoś 50 odcinka to
          cudo telewizyjne. Nie oglądam drętwych Klanów, Złotopolskich, nawet "M jak
          Milość" mnie zaczyna nużyć, choć do "mody" pod względem stażu mu daleko. I wbrew
          opiniom mózg mi się nie zlasował, uwielbiam "niszowe" (występujące około
          północy) programy kulturalne i nawet rozumiem co w nich mówią poeci, filozofowie
          i inni mądrzy tego świata. Niech żyje Ridge, Bruck (czyt. po polsku) i cała
          rodzinka!!!! A niech mi który spróbuje to zdjąć z wizji ;)
    • Gość: qubel Re: 'Moda na sukces' nie przemija IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.06, 20:41
      to sa brednie nikt w ten sposob nie ucieknie od rzeczywistosci...
    • Gość: gość Re: 'Moda na sukces' nie przemija IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 19.07.06, 20:42
      Przynajmniej nie jest to powtórka znanego filmu czy serialu.
    • pstro Re: 'Moda na sukces' nie przemija 19.07.06, 21:13
      Chciałam powiedzieć iż mam lat 20, oglądam modę na sukces i nie dość, że się
      tego nie wstydzę to powiem szczerze, jestem z tego dumna. Żaden serial nie
      dostarcza tyle radości a "realnego" życia to mam aż nadto. Pozdrawiam wszystkich
      fanów "Mody na sukces"! Mam nadzieję, że nikt nie odbierze nam tego źródła
      inspiracji i wiary, że są na ziemi rzeczy wieczne!
      I broniąc swego nie zachowam anonimowości. Z poważaniem
      Paulina Elżbieta Strojnowska
    • Gość: wisia Re: 'Moda na sukces' nie przemija IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 21:20
      Komu przeszkadza ten serial niech po prostu go nie ogląda.Jest tyle kanałów
      tematycznych że można coś dla siebie wybrać.Ja po pracy chętnie go oglądam,wolę
      to niż patrzeć na naszych polityków ciągle kłócących się nie wiadomo o co.
    • Gość: sonia997 Re: 'Moda na sukces' nie przemija IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 21:30
      SKASOWAĆ MODE!!!PRZEZ TEN DURNOWATY SERIAL MOJA STRA DOSTAŁA
      SKLEROZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Thorn Re: 'Moda na sukces' nie przemija IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 01:30
        Ten serial jest tak idiotyczny, że chyba przebił sie na drugą stronę i można
        sobie robić z niego ustawiczne jaja, na co od dawna wpadli scenarzyści.
        Oczekuję teraz na pomysł żeby stary Forester poslubił Kimberly, a Brooke
        uwiodła meża Bridget ( TAK BEDZIE !!!). Potem Mejsi umrze i zmartwychwstanie.
        Ale rośnie konkurencja. Mamy nowy polski serial "Warto Kochać". Tak drewnianych
        aktorów, kretyńskiego scenariusza i dialogów nie było od czasu "Kapitan Sowa na
        tropie". Kto to wogóle zobaczy oszaleje z zachwytu !
    • yassna Re: 'Moda na sukces' nie przemija 20.07.06, 06:18
      płytka analiza. większość znanych mi ludzi oglądających ten serial robi to
      wyłącznie dla beki, nie wyłączając mnie :P
    • Gość: mjr_nemo Re: 'Moda na sukces' nie przemija IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 09:17
      radi_p.webpark.pl/najdluszy.htm
      ten artykuł jak i opinie przeciwników Mody świadczą o ogromnej ignorancji.
      Te głupie opinie są wyniikiem tego, że ci ludzie nie mają pojęcia, że na
      świecie istnieją seriale z 8 tysiącami, 12 tysiącami i 17 tysiącami odcinków i
      jakoś nikt nie wpada na pomysł, żeby je kończyć.
      Zaprzestanie emisji Mody będzie oznaczało odcięcie nas od telewizji
      amerykańskiej już całkowite i coraz większe kretynienie społeczeństwa.
      TVP nie tylko nie powinna nie zaprzestać emisji Mody, ale kupić jakąś inną
      amerykańską operę mydlaną kręconą od lat 50-tych, żeby ludzie wreszcie
      przetarli oczy i zrozumieli, że istnieje nie tylko Plebania i M jak miłość.
    • pastylka2 Re: 'Moda na sukces' nie przemija 22.07.06, 21:16
      I dobrze że nie przemija bo pozwala na moment zapomnieć o szarej codzienności po
      ciężkim dniu wysiłku intelektualnego.Po prostu rozlużnia, bo oglądając ją nie
      trzeba za dużo myślec.
    • tysia37 Re: 'Moda na sukces' nie przemija 23.07.06, 05:56
      Moda na sukces jest to ciekawa telenowela opowiadająca wiele ciekawych wątków
      rodzinnych. Opowiada i uczy co robić a czego nie żeby nie skrzywdzić drugiej
      osoby. Skoro było już tak wiele odcinków tej telenoweli więc powinno tak być do
      końca. Jeśli ktoś nie zgadza sie z moją opinnią to ma problem. TAkie jest moje
      zdanie. Pozdrowienia dla wszystkich którzy zgadzają się z tym co napisałam :)
    • Gość: materla 1991 Re: 'Moda na sukces' nie przemija IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 18:14
      Moda to zajefajny serial.Proszę was tylko o jedno:niekończcie tego serialu bo
      jest bardzo fajny.wszyscy mi sie podobają oprócz Amver. :) :)
    • Gość: fggsdfgsd 'Moda na sukces' nie przemija IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 21:02
      Moda na sukces to bardzo ciekawy serial! Nie zdejmować! :P!!
      • Gość: Fan atsiemców Re: 'Moda na sukces' nie przemija IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 22:35
        Powiem wam co na prawdę nie przemija.Serial Guiding Light, który doczekał się
        już ponad 17 tys. odcinków(z odcinkami radiowymi) albo ponad 15 tys. jeśli
        policzyć tylko odcinki telewizyjne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka