Dodaj do ulubionych

Minister ostrzega: picie szkodzi

IP: *.sidnet.biz / *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 21:15
Tego chybannie wymyślił "PIJANICA" Religa ?
Obserwuj wątek
    • kabu12 Minister ostrzega: picie szkodzi 22.08.06, 21:18
      Tego nie wymyślił chyba ten "PIJANICA" Religa ?
      • Gość: babcia Re: Minister ostrzega: picie szkodzi IP: 217.153.136.* 22.08.06, 21:21
        W jakich cywilizowanych krajach
        pije sie piwski na plazach ?
        Ogródki piwne na chodnikach to tez raczej nie norma w normanym swiecie
        Ale browary musza zarabiać
        • zigzaur Piwo to napój 22.08.06, 22:25
          Właśnie chodzi o to, aby pić piwo w sposób kulturalny: z estetycznego naczynia,
          do dań obiadowych lub przekąsek.
          A nie jak za Gierka, siarkowe wino J-23.

Bardzo ważną rzeczą jest, aby piwo nie było sztucznie alkoholizowane np.
          odpadami z produkcji cukru. Dobre wcale nie znaczy mocne.
          • czeresniax Dobrze, że kierowcy autobusów nie piją w pracy :)) 23.08.06, 12:16

• koszalek_opalek1 Re: Piwo to napój 23.08.06, 12:33
            Polsce już nic nie pomoże w tej materii. Szkoujące jest to, że amerykanie w
            większości analogicznych sytuacji piją Diet Coke :)
            • Gość: Uborka Re: Piwo to napój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 13:42
              Piją Diet coke , bo głupi Ameryaknie są :P
              Nie ma nic gorszego od Coli (no ok moze są gorsze rzeczy ,ale to nie powód
              jeszcze by je , lub Cole pić )
              • frant3 Re: Piwo to napój 23.08.06, 16:16
                "Diet Coke" i "Coca-Cola light" zawierają rakotwórczy aspartam i dlatego powinny być natychmiast wycofane ze sprzedaży.

A co do piwa - etykiety wielu piw to prawdziwe dzieła sztuki. Jeżeli na etykietach będzie wulgarny napis podobny do tego na papierosach, to niech tego co to wymyślił gęś kopnie. Czy wszystko w tym kraju musi być brzydkie?! Ja lubię pooglądać sobie butelki z piwem czy winem. Oglądam i nie kupuję, chyba że mnie ojciec poprosi, to dla niego kupię. Reklamy piwa też są zazwyczaj ciekawe. A co z kulturą picia - miała być propagowana lampka wina, czy szklanka piwa do obiadu, czy kolacji, zamiast ćwiartki wódki na śniadanie?!

--
                Frant - Biedna Miss

• maciejtakitam pija diet coke a pozniej jedza pizze 23.08.06, 18:37
              i zapodaja na zoladek hamburgera. widze to na codzien zatem...nigga please
        • 99xyz Re: Minister ostrzega: picie szkodzi 23.08.06, 09:27
          babciu! są takie cywilizowane kraje ,w których nie pije się "piwski" na
          plaży.Poprostu te kraje nie posiadają plaży v.Szwajcaria.Natomiast jeżeli
          chodzi o ministra zdrowia -jest to jak do tej pory jedyne Jego znaczące
          osiągniecie w ramach ministrowania.Dbałość o zdrowie obywateli ze strony
          Min.Religi, przejawiać się ma ponoć jeszcze: zakazem stosowania i produkcji
          prezerwatyw.Zaoszczędzony na tym produkcie surowiec przeznaczony ma być na
          produkcję wysokobezpiecznego ogumienia /miedzy innymi do rowerów/.Powstał
          jednak pewien szkopuł.Pierwsze próby z nowym ogumieniem,zaowocowały
          niecodziennym wypadkiem.Było to tak,że w momencie kiedy chodnikiem przechodziła
          niezwykle powabna młoda dama,rower mimo oporu kierującego gwałtownie skręcił w
          Jej kierunku, powodując złamanie nogi u kierującego,a u niej niegrożne
          uszkodzenie oka.Tak kończy się nadmiar trostki ze stronu Ministra o "picie".

• basiakrakow1 Re: Minister ostrzega: picie szkodzi 23.08.06, 14:42
            99xyz napisała:

> babciu! są takie cywilizowane kraje ,w których nie pije się "piwski" na
            > plaży.Poprostu te kraje nie posiadają plaży v.Szwajcaria.Natomiast jeżeli
            > chodzi o ministra zdrowia -jest to jak do tej pory jedyne Jego znaczące
            > osiągniecie w ramach ministrowania.Dbałość o zdrowie obywateli ze strony
            > Min.Religi, przejawiać się ma ponoć jeszcze: zakazem stosowania i produkcji
            > prezerwatyw.Zaoszczędzony na tym produkcie surowiec przeznaczony ma być na
            > produkcję wysokobezpiecznego ogumienia /miedzy innymi do rowerów/.Powstał
            > jednak pewien szkopuł.Pierwsze próby z nowym ogumieniem,zaowocowały
            > niecodziennym wypadkiem.Było to tak,że w momencie kiedy chodnikiem przechodziła
            >
            > niezwykle powabna młoda dama,rower mimo oporu kierującego gwałtownie skręcił w
            > Jej kierunku, powodując złamanie nogi u kierującego,a u niej niegrożne
            > uszkodzenie oka.Tak kończy się nadmiar trostki ze stronu Ministra o "picie".
            >
            >
            >

przeczytałam 12 linijek bzdur
            • iczi-iczi Re: Minister ostrzega: picie szkodzi 24.08.06, 13:36
              basieńkokrokow 1.Jesteś super urocza ale po co czytasz bzdury i jeszcze
              dodatkowo tra.cisz czas na liczenie na paluszkach ile jest linijek tych
              bzdur.Ten czas mogłabys spedzić znacznie wydajniej np.przez modlitwę o
              rozum,jesli nie dla siebie to chociaż dla innych.Jesli nie chwytasz sensu w tym
              co czytasz,to nie czytaj i nie będziesz miała wtedy problemów.Jak daleko masz
              do Krakowa?.
          • mr_osjano Re: Minister ostrzega: picie szkodzi 23.08.06, 17:28
            Nie wątpie, że alkochol szkodzi, ale mnie dopiero po trzech dniach.
            No i jeszcze jedno: "Człowiek sie rodzi, chociaż mu to szkodzi" a więc "róbta co
            chceta, bo rozum chyba mota"
        • pytong1 Re: Minister ostrzega: picie szkodzi 23.08.06, 09:33
          Zachęcam do odwiedzenia ot chociażby zaściankowego Paryża czy Mediolanu, żebyć mógl się przekonac naocznie, że "ogródki na chodnikach jednak wystęują w Europie ...
          • topewnieja Re: Minister ostrzega: picie szkodzi 23.08.06, 12:20
            a także do Kolonii , Hamburga Rotterdamu itp...a najlepsze że za tym wszystkim
            stoi niejaki Osiatyński tzw niepijący alkoholik...tacy ludzie mniemam myślą że
            jeśli oni wpadli w nałóg to wszyscy muszą a że im ciężko bez alku wytrzymać to
            najlepiej by było aby go nie było :Dale to za duży biznes jest na całe
            szczęście...na zdrowie! i po piweczku :D
        • Gość: JCK Re: Minister ostrzega: picie szkodzi IP: *.biol.us.edu.pl 23.08.06, 13:13
          W jakich cywilizowanych krajach byles(as) ??
          Ja w kilku bylem i w ogrodkach tez popijaja piwko
        • Gość: zdzisiek Re: Minister ostrzega: picie szkodzi IP: 212.160.172.* 23.08.06, 13:33
          W jakich cywilizowanych normalnych krajach? W prawie wszytkich, gdzie nie
          rządzą ideowi koledzy naszych kaczorowców.
          Najlepiej to w ogóle zakazać posiadania alkoholu, bo jest szkodliwym "twardym"
          narkotykiem. O wiele bardziej niż niektóre inne np. marihuana. Amerykanom nie
          udało się drakońskim prawem i zakazywaniem wszystkiego co się da zmniejszyć
          alkoholizmu, narkomanii, prostytucji, przestępczości (wręcz przeciwnie) ale to
          cieniasy. Nam się uda, kaczor potrafi.
        • Gość: orety Re: Minister ostrzega: picie szkodzi IP: 83.147.173.* 23.08.06, 15:34
          Babciu, zerknij np na niektore uliczki w Londynie gdzie knajpy wystawiaja
          stoliki wprost na chodnik. Chyba ze wg Ciebie to nie jest cywilizowany kraj?
        • wojbanas Re: Minister ostrzega: picie szkodzi 23.08.06, 15:34
          glupie gadanie!idiotyczne!na calym swiecie mozna pic piwko na plazy!!!!!!!!!
      • Gość: as To pomysł godny Nobla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 15:00
        Bez wątpienia Naród tylko czeka na takie genialne pomysły
        Gdyby nie wyjazdy za granicę i money from UE dziś byłoby 5 mln bezrobotnych
        A oni cieszą się jak dzieci że bezrobocie spada, manna z UE. Niech sobie
        wyobrażą że Polski nie ma w UE i nie ma tej kasy i nie ma wyjazdów do pracdy do
        UE. Co wtedy z Polską by było????? Panowie Politykierzy???
        • Gość: aptataj Agroturystyka IP: *.cache.org / 82.177.11.* 23.08.06, 16:06
          Ani Majorka, ani Hawaje
          czy egzotyczne gorące kraje
          nie oferują tyle atrakcji co
          nasza gmina podczas wakacji.
        • Gość: GalicjuszAnonimowy Re: To pomysł godny Nobla IP: *.icpnet.pl 23.08.06, 23:23
          money from EU, nie UE, jesli masz zamiar szpanowac ingliszem ;)
    • Gość: polemista_x Minister ostrzega: picie szkodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 21:49
      W Sejmie też będzie prohibicja?
    • incipit A na każdym telewizorze 22.08.06, 21:54
      Sejm i rząd szkodzi zdrowiu.

[pewnie bardziej niż alkohol]
    • toja3003 Brawo! Proponuję konsekwentnie umieścić następując 23.08.06, 08:58
      Brawo! Proponuję konsekwentnie umieścić następujące napisy na innych
      produktach: „Nadmierne spożywanie czekolady może prowadzić do nadwagi i
      poważnych chorób serca”, „Picie soku marchwiowego w ilości 5 litrów dziennie
      zwiększa ryzyko szybkiego zgonu”, „Orzechy mogą wywołać szok alergiczny u
      wrażliwych osób a nawet śmierć”, „Jedzenie mięsa może być zabójcze – wystarczą
      3 kilogramy dziennie”.

O co mi chodzi? O to żeby wyraźnie powiedzieć jakie ilości alkoholu mogą być
      szkodliwe dla zdrowia, bo lekarze zalecają picie n i e w i e l k i c h ilości
      alkoholu w celach leczniczych, np. m a ł y kieliszek białego wina do obiadu
      na trawienie czy łyk whiski przy bólach gardła (dezynfekuje), trochę koniaku na
      serce (rozszerza arterie) bądź piwa (drogi moczowe). Nieprzypadkowo wiele leków
      sporządzanych jest właśnie na bazie alkoholu. Kultura całkowicie bezalkoholowa
      nie zawsze jest zatem optymalną dietą.
      • Gość: Jastrzębianin Re: Brawo! Proponuję konsekwentnie umieścić nastę IP: *.netis.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 12:56
        Tak, ale myślę, że w Polsce 5 mln ludzi nadużywa alkoholu, a nie soku
        marchwiowego, więc przed sokiem czy orzeszkami nie trzeba wszystkich
        przestrzegać
        • toja3003 otóż mylisz się, w Polsce około 23.08.06, 13:33
          jedna trzecia społeczeństwa tj. 15 milionów ludzi cierpi na schorzenia związane
          z niewłaściwym odżywianiem się czyli jest to aż trzykrtotnie wiącej niż podana
          przez ciebie liczba 5 milionów, tak więc jest bardzo pilna potrzeba ostrzegania
          ludzi przed nieprawidłowym odżywianiem się (nawiasem mówiąc w Anglii faktycznie
          miał miejsce przypadek śmierci wskutek przedawkowania zwykłego soku
          marchwiowego, pitego dla zdrowia właśnie). Tymczasem na naszych bombach
          kalorycznych, słodyczach i bułach z makdonalda takich ostrzeżeń nie ma.
          Podawanie danych energetycznych w dżulach to za mało.
        • basiakrakow1 Re: Brawo! Proponuję konsekwentnie umieścić nastę 23.08.06, 14:47
          Gość portalu: Jastrzębianin napisał(a):

> Tak, ale myślę, że w Polsce 5 mln ludzi nadużywa alkoholu, a nie soku
          > marchwiowego, więc przed sokiem czy orzeszkami nie trzeba wszystkich
          > przestrzegać

Tylko ciekawe po co ostrzegać, jak każdy dobrze wie, że nadużywanie alkoholu
          jest szkodliwe.
        • basiakrakow1 Za to... 23.08.06, 14:48
          Mało kto wie, że frytki na przypalonym oleju są rakotwórcze.
          • toja3003 masz słuszną rację, dobry ten przykład 23.08.06, 15:22
            z frytkami! A alkohlizm należy zwalczać nie napisami na butelkach ale
            likwidowaniem jego przyczyn: psychika, depresje, problemy rodzinne, bezrobocie,
            niska kultura picia, bezkarność pijanych kierowców czy kiboli, brak alternatyw
            spędzania czasu, złe tradycje środowiskowe, błędy wychowacze, słaba praca z
            młodzieżą, za mało wiarygodnych autorytetów i in.
          • iczi-iczi Re: Za to... 24.08.06, 13:41
            a nie na przypalonym oleju też?
        • Gość: gienio Re: Brawo! Proponuję konsekwentnie umieścić nastę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 18:02
          gowno mnie obchodzi te 5 mln co naduzywa ja lubie walnac piwo spozyc z moja
          kobieta dobre wino czy na weselu walnac kielicha czy wiecej i nikt mi tego nie
          zabroni bo najwyzej sam bede pedzil dziadek jeszcze ma aparature
      • Gość: OnSam Re: Brawo! Proponuję konsekwentnie umieścić nastę IP: *.icpnet.pl 23.08.06, 23:25
        Wypijmy wszystkie z wymienionych zatem
    • andrebrain Minister ostrzega: picie szkodzi 23.08.06, 10:07
      "Alkohol będzie też trudniej kupić. Ekspedientowi, który sprzeda piwo
      nieletniemu, ma grozić grzywna od 2,5 tys. zł do 5 tys. zł. Gdy ktoś "uczynny"
      kupi alkohol osobie poniżej 18. roku życia, dostanie grzywnę od 1 do 5 tys. zł."

Takie małe kary zwiększyć je np. od 10tys. zł do 40tys zł.
      Można również zwiększyć kary dla osób, które nie przestrzegają prawa na drodze
      np. za przekroczenie prędkości o 10km kara 50tys. Kto wtedy by przekraczał
      prędkosć? Czy nie byłoby mniej wypadków?
    • Gość: lance Minister ostrzega: picie szkodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 10:52
      "W USA takiego zakazu nie ma, a odsetek pijącej młodzieży jest niższy -
      odpowiada na to Kwiatkowski." BO W USA W ZADNYM STANIE NIE KUPISZ ALKOHOLU
      JESLI MASZ MNIEJ NIZ 21 LAT! I jakos zaden zalosny "obronca praw czlowieka" sie
      nie oburza i wszyscy grzecznie pokazuja swoje ID przy zakupie. Pijanemu tez nie
      wolno sprzedawac. I ciekawe, nikt nie narzeka na ograniczenie swojej wolnosci!
      • Gość: zdzisiek Re: Minister ostrzega: picie szkodzi IP: 212.160.172.* 23.08.06, 13:26
        Bo USA to kraj w pewnych aspektach życia publicznego po prostu faszystowski.
        Warto zauważyć, że 20 letni facet, który jest za młody żeby napić się piwa,
        jest wg ichnich światłych prawodawców wystarczająco dojrzały, żeby zabijać
        irakijczyków i samemu zginąć za demokrację. Rygoryzm ten ma jeden ciekawy
        skutek: zamiast alkoholu amerykańska młodzież zażywa narkotyki.
      • Gość: a Re: Minister ostrzega: picie szkodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 14:51
        BO W USA W ZADNYM STANIE NIE KUPISZ ALKOHOLU
        > JESLI MASZ MNIEJ NIZ 21 LAT!

uhahahahahaha
    • polujacy_na_kaczki Minister ostrzega: picie szkodzi 23.08.06, 11:44
      Jaka szkoda, że działalność innych ministrów nie zachęca do trzeźwości.
    • Gość: Bolek Minister ostrzega " picie szkodzi: i nalał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 12:14
      sobie kielonka
    • koszmarekopalek najpierw trzepią kasę z monopolu, a później 23.08.06, 12:18
      się dziwią, że alkoholizm wśród społeczeństwa. paranoja.
      • Gość: gosc bo narod zle robi IP: *.145.udn.pl 23.08.06, 12:39
        ludzie powinni kupowac, a potem wylewac wszystko do zlewu; dzieki temu wspomoga
        polska gospodarke, a takze pozostana zdrowi
    • conan.barbarzynca I bardzo dobrze! 23.08.06, 12:24
      Zaborcy w XiX w, hitlerowcy i komunisci , PRL i liberalowie propagowali alkohol
      i alkoholizm - to byli wrogowie narodu polskiego. Ile polskich Matek wylalo lez
      z powodu zabicia dzieci przez pijanych kierowcow? Brawo PiS! Glosuje na PiS!
      • patthecat Człowieku, idź sconaj i nie kalaj bohatera :D 23.08.06, 13:16
        conan.barbarzynca napisał:

> Zaborcy w XiX w, hitlerowcy i komunisci , PRL i liberalowie propagowali alkohol
        >
        > i alkoholizm - to byli wrogowie narodu polskiego. Ile polskich Matek wylalo lez
        >
        > z powodu zabicia dzieci przez pijanych kierowcow? Brawo PiS! Glosuje na PiS!
    • wetton dno za dnem 23.08.06, 12:30
      Takie regulacje jeszcze bardziej pokaza, ze alkohol to zakazany owoc w ktorym drzemie zlo.

Wlasnie teraz, gdy wreszcie wzrasta spozycie piwa i wina (i tak male w porownaniu z krajami UE
      zachodniej) a spada wódy - to znowu jakis pogięty minister bedzie ludzi pouczal.

Brakuje mi jeszcze takich plakatow:
      www.socjalizm.info/pliki/plakaty/img36.htm
      wet
    • Gość: becherovka man Re: Minister ostrzega: picie szkodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 12:36
      Niech lepiej uczą kultury picia przez edukację, a nie zakazy i ograniczenia. Już
      nie mogę się doczekać tych etykiet- minister zdrowia ostrzega :D w sumie jest
      kompetentny, na abstynenta nie wygląda
    • Gość: ymikhail Minister ostrzega: picie szkodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 12:36
      Proponował bym również zabronić tzw. "promocji dla studentów" i wogle zająć się
      problemem alkoholizmu wśród tej grupy
    • Gość: Gość Re: Minister ostrzega: picie szkodzi IP: *.bulldogdsl.com 23.08.06, 12:39
      Dlaczego nie możnaby spożywać alkoholu na stadionach. Na wyspach jest to na
      pożądku dziennym, kluby na tym zarabiają, a nikt się nie awanturuje. Alkohol
      jest dla ludzi, ale trzeba z niego umieć korzystać. Niestety tych co nie
      potrafią w Polsce ciągle jest bardzo dużo.
      • basiakrakow1 Re: Minister ostrzega: picie szkodzi 23.08.06, 14:55
        Gość portalu: Gość napisał(a):

> Dlaczego nie możnaby spożywać alkoholu na stadionach. Na wyspach jest to na
        > pożądku dziennym, kluby na tym zarabiają, a nikt się nie awanturuje. Alkohol
        > jest dla ludzi, ale trzeba z niego umieć korzystać. Niestety tych co nie
        > potrafią w Polsce ciągle jest bardzo dużo.

Nie no na stadionach to jest jeszcze do zrozumienia, ale na plaży??
    • Gość: no name Re: Minister ostrzega: picie szkodzi IP: *.4web.pl 23.08.06, 12:41
      Co tzrecia kobieta w ciązy i karmiąca piła!!! O mój Boże , tragedia.
      Zapomnieliście tylko państwo napisac co i w jakiej ilości - sama mam znajoma,
      która piła ze dwa Reedsy na tydzień co pewien czas, jaoś dziecko nei urodziło
      sie z wodogłowiem, a matce na zdrowie to wyszlo, bo poród miała w mairę lekki,
      w przeciwieństwie do kolezanek, które te dwa Reedsy tygodniowo zasttapiły
      dwiema czekoladami dziennie.Wszystko szkodzi w duzej ilosci - moze o tym warto
      pomysleć?

I jeszcze jedno - tzreba definitywnie wyreslić cały XIX-sty wiek, wszystkie
      abby na wsi piły piwo, bo mówiło sie, ze powiększa laktację. Potem naukowcy
      stwierdzili, ze samej laktacji chmiel nei pobudzał, ale w małym stopniu
      zapobiegał paradoksalnei zastoinom pokarmu i stanom zapalnym. Czasem ta głupota
      ludu, ma w sobie jednak gram prawdy.
      • joannagrynfelder Re: Minister ostrzega: picie szkodzi 23.08.06, 15:01
        Na tak nieodpowiedzialną odpowiedź mam tylko jedno słowo FAS. Warto na ten
        temat poczytać i zweryfikować swoje podejście do tematu. Alkohol dla płodu jest
        bardzo groźny. Tylko w Polsce na temat FAS zaczęło być głośniej dopiero kilka
        lat temu. Pozdrawiam
        ps. napis, że alkohol szkodzi dzieciom w łonach ich matek, na butelkach, może
        uświadomi przyszłym mamom, jak głupie jest picie alkoholu w ciąży.
    • callafior A ja jestem abstynentem i nigdy nie piję! 23.08.06, 12:45
      I jestem z tego bardzo zadowolony, mnie wszystkie napoje alkoholowe po prostu
      nie smakują. Dodatkowo taki stan rzeczy jest dla mnie korzystny bo często używam
      samochodu.
      PS Czyżby minister Religa wysunął tę tezę na bazie własnych doświadczeń?
      • basiakrakow1 Re: A ja jestem abstynentem i nigdy nie piję! 23.08.06, 15:00
        callafior napisał:

> I jestem z tego bardzo zadowolony, mnie wszystkie napoje alkoholowe po prostu
        > nie smakują. Dodatkowo taki stan rzeczy jest dla mnie korzystny bo często używa
        > m
        > samochodu.

No i niech Ci wyjdzie na zdrowie! Twój wybór twoje życie. Na szczęście to
        (jeszcze) wolny kraj i reszta społeczeństwa jeśli chce to pije (mówię o tej
        pełnoletniej części rzecz jasna, bo gó..arze z piwem w ręce tak mi podnoszą
        ciśnienie, że hej). Pozdro.
        • callafior Re: A ja jestem abstynentem i nigdy nie piję! 24.08.06, 15:35
          > (jeszcze) wolny kraj i reszta społeczeństwa jeśli chce to pije (mówię o tej
          > pełnoletniej części rzecz jasna
          Całe szczęście mam znajomych, którzy co prawda sami popijają, ale przynajmniej
          nie nawawiają tych co nie mają na to ochoty. Bo wiem, że są takie środowiska,
          gdzie odmowa wypicia to obraza majestatu i grzech śmiertelny...
    • nessuno Re: Minister ostrzega: picie szkodzi 23.08.06, 12:47
      Ten pomysł narodził się w wiecznie pijanym łbie kardiochirurga.I jeszcze parę
      innych,równie debilnych np.OC. Kiedyś lubiłem tego faceta,teraz go nie trawię.
    • joannaz37 Minister ostrzega: picie szkodzi 23.08.06, 12:47
      tez mi odkrycie...

i nie ma piwa czy szampana bezalkoholowego-bo nie mozna wyprodukowac piwa czy szampana, ktore nie zawiera chocby 1% alkoholu...taka zwyczajna sciema

naleze do skromnego grona abstynentow, ktore liczy zaledwie 2 mln w Polsce...;)
      • Gość: no name Re: Minister ostrzega: picie szkodzi IP: *.4web.pl 23.08.06, 12:53
        Tylko, ze to nei ostrzegać należy a uczyć kultury picia. Polakó picia w ogóel
        sie nie oduczy, ale- wole, żeby ktoś pił piwo, niż ma pić wódkę , dalej idąc -
        wolę, zeby pił piwo słabe, ale o doskonałym smaku, niż jakies koszmary z
        domieszką royalu i dalej - wolę, zeby pił je kulturalnei w pubie, czy ogródku ,
        a potem poszedł do WC niz wypił to pod budką z piewm i wysikał mi się pod
        drzewami przed oknem. To wszystko też jest walką z piciem wbrew pozorom;/ u nas
        tej kultury picia nei ma, dlatego non stop angielscy policjanci zbieraja z
        ulicy smutnych panów , mówiących po polsku, z puszką piwa w łapie ;/
        • basiakrakow1 Re: Minister ostrzega: picie szkodzi 23.08.06, 15:04
          Gość portalu: no name napisał(a):

> Tylko, ze to nei ostrzegać należy a uczyć kultury picia. Polakó picia w ogóel
          > sie nie oduczy, ale- wole, żeby ktoś pił piwo, niż ma pić wódkę , dalej idąc -
          > wolę, zeby pił piwo słabe, ale o doskonałym smaku, niż jakies koszmary z
          > domieszką royalu i dalej - wolę, zeby pił je kulturalnei w pubie, czy ogródku ,
          >
          > a potem poszedł do WC niz wypił to pod budką z piewm i wysikał mi się pod
          > drzewami przed oknem. To wszystko też jest walką z piciem wbrew pozorom;/ u nas
          >
          > tej kultury picia nei ma, dlatego non stop angielscy policjanci zbieraja z
          > ulicy smutnych panów , mówiących po polsku, z puszką piwa w łapie ;/

Popieram, bo my wcale nie pijemy więcej, tylko brzydziej niż Zachód.
    • Gość: tadeusz Dobra inicjatywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 12:50
      Niestety, mamy do czynienia z kryzysem zaufania do rządzących i każdy pomysł wysuwany przez obecną koalicję będzie odrzucany in gremio. Większość zastrzeżeń do obecnych rządców Polski podzielam. Ale jak raz ta ustawa jest bardzo potrzebna. Mieszkam na Wybrzeżu i jestem przerażony tym, co wyczyniają browary. To nic innego jak alkoholowa agresja wyraźnie nakierowana na młodzież. W żadnym cywilizowanym kraju producenci alkoholu nie mogą sobie pozwolić na to co robią w Polsce. Przy słabości naszego biznesu, browary w większości oparte na kapitale zagranicznym, są najwięjkszymi i najbardziej pożądanymi reklamodawcami i głównymi klientami mediów. Proszę też zwrócić uwagę, że ta ustawa to niejako strzał do własnej bramki - dochody do budżetu państwa zmaleją, TV publiczna może stracić znaczną część wpływów. Jeśli decydują się na ten ruch, to tylko dlatego, że są porażeni skalą zalkoholizowania polskiego społeczeństwa oraz skutkami picia (wypadki na drogach, rozwody, przestępczość).
    • Gość: Jastrzębianin Minister ostrzega: picie szkodzi IP: *.netis.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 12:53
      Ja lubię pić piwo na plaży i nie widzę w tym nic złego, i tak to będę robił. A
      poza tym dziwię się, dlaczego już od dawna nie mogę sie napić piwa na kocyku w
      parku. Kulturalny człowiek umie się zachować, zakaz spożywania alkoholu w
      miejscach publicznych spowodował, że np. w parkach żule dalej piją jabole, ale
      ja z żoną się piwa nie mogę napić, bo zapłacę mandat. IDIOTYZM
      • Gość: carlo "Stracą stacje telewizyjne" IP: *.aster.pl 23.08.06, 12:58
        ...raczej benzynowe.
    • Gość: biełas Re: Minister ostrzega: picie szkodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 13:02
      Niech na alkoholu zamiast haseł umieszczą parę fotek Ojca Dyrektora. fuj nikt
      nie ruszy hehehe
    • tomasz-kaznowski Jakie jest najgorsze prawo? 23.08.06, 13:04
      Jakie jest najgorsze prawo? Takie pytanie i odpowiedź na nie usłyszałem w
      Mickiewiczu od jego ówczesnej dyrektorki, p. Brożek-Filipowskiej. Pani dyrektor
      była osobą partyjną (wczesne lata osiemdziesiąte), więc z założenia nie
      utożsamiałem się z jej poglądami, ale z tym akuarat nie szło się nie zgodzić:

Najgorsze prawo to takie, którego się nie przestrzega.

Wsiadam do autobusu i nierzadko widzę grupkę Panów Żuli raczących się
      niespiesznie piwkiem. Jest zakaz? Jest! I co z niego wynika? Pytanie raczej
      retoryczne.

Podobno szykuje się też zakaz palenia pod wiatą na przystanku. Teraz pozostaje
      tylko w każdym autobusie i na każdym przystanku umieścić policjanta i będzie to
      miało sens.

A inaczej podtrzymujemy naszą chlubną niegdyś, dziś już nie, niestety,
      tradycję, że prawo jest po to aby je obchodzić...

-------------------------------
      ♪♪♪ moje kompozycje: tomasz-kaznowski.net
      -------------------------------
    • terror Minister ostrzega: picie szkodzi 23.08.06, 13:07
      Wreszcie właściwy kierunek. Wpływ reklam jest niewątpliwy na większe spożycie.
      Ci co piją - zaczynają pić więcej. Osoby umiarkowanie pijące przekonują się, że
      kilka browarów przed snem jeszcze nikomu nie zaszkodziło.
      Pranie mózgu o dobroczynnym działaniu alkoholu fundowane nam przez koncerny
      zostanie nieco ukrócone.
    • patthecat Społeczeństwo ostrzega: Rząd IV rzeszy na trzeźwo 23.08.06, 13:16
      jest nie do strawienia :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka