Dodaj do ulubionych

Dadzą matce pensje

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 08:37
DO ELŻBIETY OLEANDER. NIE WIEM CO TWOJA MATKA ROBILA W DOMU JAK BYŁAS MAŁA
ALE NA PEWNO MOJA NIE LEZAŁA PRZED TELEWIZOREM. JA MAM DWOJE DZIECI, NIE
CZWORO I OBOJĘTNIE O KTÓREJ GODZINIE NIE WESZŁABYŚ DO MOJEGO DOMU NIE
ZASTANIESZ MNIE PRZED TELEWIZOREM. MASZ 22 LATA I RACZEJ NIE MASZ DZIECI TO
PO CO WYPOWIADASZ SIĘ W SPRAWIE O KTÓREJ NIE MASZ POJECIA. I JESZCZE JEDNO.
TAKIE NASTAWIENIE NIE ROKUJE POMYŚLNIE TWOJEJ PRZYSZŁEJ RODZINIE.
Obserwuj wątek
    • daniel40 Re:Prawda boli, hehe. 20.09.06, 09:44
      :)
      • Gość: Jabe Re:Prawda boli, hehe. IP: *.n.INTELINK.pl 21.09.06, 08:08
        Żal mi ciebie musiałeś być skrzywdzony, skoro z taką nienawiścią podchodzisz do
        rodziny, która jest wartością nadrzędną.
        • daniel40 Re:Prawda boli, hehe. 22.09.06, 00:50
          Wartością nadrzędną może być tylko taka rodzina, w której rodzice zarabiają na
          swoje utrzymanie i uczą dzieciaki, że w życiu można coś osiągnąć jedynie ciężką
          pracą. A co może wyrosnąć z pomiotu chłopa, którego całymi dniami nie ma w domu
          i baby, której jedyną umiejętnością jest szorowanie garów i dawanie dupy?
    • Gość: Jabe Dadzą matce pensje IP: *.n.intelink.pl 20.09.06, 10:09
      Nie chcę , aby moją czwórkę dzieci wychowywała szkoła. Chcę ich wychować jak
      najlepiej. Pracując 8 godz. dziennie + dojazd ok. 1 godz. Nie wiele miałabym
      czasu, aby porozmawiać z dziećmi i chyba nie miałabym na to siły.
      Jestem w tej chwili w domu i nie mam czasu na oglądanie telewizji itp. Uważam ,
      że jest to idealny program.
      Pracuję w domu od.7.00.-do 22.00.I dobrze , aby państwo do doceniło.
      Najcenniejsze wartości dzieci wynoszą z domu, w przypadku kiedy musiałabym
      pracować , miałyby pusty dom i szukałyby tych "wartości" gdzie indziej.
      • Gość: ik Re: Dadzą matce pensje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 10:49
        a my matki samotne to moze co nie pracujemy . Jak ty tylko od 7-do minimum 15
        na etacie i te twoja prace wykonujemy po godzinach .Nasz dzien jest bardziej
        załadowany niz twoj , nasze dzieci musza isc do przedszkola , ktore jest
        drogie ale co mamy zrobic utopic je i siebie. Moje dziecko jest gorsze bo
        jest jedno nie wymaga ze mna rozmów i bliskości. I nie wrzucaj samotnym
        matkom ,ze to ich wybór bo nie kazda jest panna. Ja akurat sie rozwiodłam i
        jest wiele kobiet w takiej sytuacji jak ja. Pytanie komu jest cieżej tobie czy
        nam.
      • daniel40 Re: Dadzą matce pensje 20.09.06, 11:20

> Najcenniejsze wartości dzieci wynoszą z domu, w przypadku kiedy musiałabym
        > pracować , miałyby pusty dom i szukałyby tych "wartości" gdzie indziej.
        Chrzanisz jak potłuczona, ale czego można się spodziewać po takim darmozjadzie
        jak ty? Większość kobiet pracuje i jakoś ich dzieciom żadnych wartości nie
        brakuje. Za to, żeby zobaczyć, co wyrasta z synalków takich kretynek jak ty,
        wystarczy włączyć telewizor i obejrzeć obrady sejmu. Jeżeli jesteś taka pazerna
        na kasę, to poproś o nią frajera, który się z tobą ożenił. W końcu to jego
        utrzymanką jesteś, to jemu dawałaś i to on ci te dzieciaki zrobił. Więc nie
        wyciągaj teraz bezczelnie łap do podatników, którzy na swoje utrzymanie zarabiają.
    • Gość: Ala Re: Ciekawe, skąd (p)osłowie wezmą pieniądze na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 10:24
      też nie przepadam za PIS-em i pomysł z pensjami dla gospodyn domowych wydaje mi
      sie nierealny, ale za te kur(w)y jesteś dla mnie śmieciem danielu40 i zalatuje
      od Ciebie hmmm... malizną.
    • Gość: natalia20 lat Dadzą matce pensje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 11:05
      wg mnie to nrównież nie realny pomysł chociaż przydałaby sie matkom jakakolwiek
      pomoc.Jeśli ktoś uważa że prowadzenie domu to pryszcz to sie grubo myli.Taka
      odpowiedzialność jajiej podejmuje sie matka to duże brzemie.Wiem bo widze to na
      przykładzie swojej mamy,widze jak sie stara jak robi wszystko żeby wszystko
      miało swoje miejsce i porządek.Jest nam trudno ponieważ nasza rodzina składa
      sie z 5 osób i utrzymujemy sie z jednej pensji 800 zł wieć jak najbardziej
      przydałaby sie pensja dla mamy która pracóje również w pełnym wymiarze pracy.I
      przy tym wkłada swoje całe serce.
      • daniel40 Re: Dadzą matce pensje 20.09.06, 11:23
        Gość portalu: natalia20 lat napisał(a):
        > miało swoje miejsce i porządek.Jest nam trudno ponieważ nasza rodzina składa
        > sie z 5 osób i utrzymujemy sie z jednej pensji 800 zł wieć jak najbardziej
        > przydałaby sie pensja dla mamy która pracóje również w pełnym wymiarze pracy.I
        > przy tym wkłada swoje całe serce.
        Za to tobie przydałby się słownik ortograficzny, a twojej matce antykoncepcja:)
        • Gość: Kasia Re: Dadzą matce pensje IP: 80.51.73.* 22.09.06, 09:49
          Nie zapominaj, że u nas za antykoncepcję też trzeba płacić...
      • Gość: gshegosh Re: Dadzą matce pensje IP: 217.153.136.* 21.09.06, 10:49
        A pomyślałaś kiedyś, że może gdybyśmy nie mieli państwa, które rozdaje kasę na
        lewo i na prawo, a skądś tę kasę brać musi (czyt. ściąga m.in. z pensji z której
        żyjesz), skala problemu biedy byłaby znacznie mniejsza?
    • Gość: danuta Dadzą matce pensje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 11:30
      Panowie posłowie,w jakim świecie żyjecie, w jaki sposób uzyskaliście wyższe
      wykształcenia, doktoraty? Z jadnej strony kombinujecie od kogo i ile można
      jeszcze wyciągnąć a z drugiej strony w jaki sposób powiękrzyć dziurę
      budrzetową.Wasze propozycje to dla więkrzości rodzin ubogich sposób na życie i
      co z tego że kobiety będą rodziły dzieci,czy to co dostaną starczy na wychowanie
      tych dzieci w godziwych warunkach,czy te dzieci będa miały możliwości zdobycia
      wykształcenia, czy będą niały pracę? A może tak zastanowicie się nad tym co
      zrobić żeby ludzie mogli pracować za godne wynagrodzenie mając na godne życie a
      nie za granicą Kraju zostawiając najbliższe rodziny,żeby emeryci i renciści
      mieli odpowiednie emerytury i renty które wystarczały by na leczenia i lekarstwa
      a nie jak ukończył 70 lat to szpitale ich nie przyjmują bo nie opłaca się leczyć
      najlepiej żeby wymarli. Panowie posłowie czy to tak trudno pojąć,że jak będzie
      praca i godne wynagrodzenia to będzie się żyło lepiej nie tylko zwykłym ludziom
      ale i przedsiębiorcom oraz Wam ludziom rządzącym w naszym Kraju. Zacznijcie
      myśleć logicznie.
    • Gość: Ala Dadzą matce pensje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 11:38
      Słuchajcie... tu nie ma dobrego wyjścia. Zawsze ktoś będzie miał w plecy, a
      ktoś inny nieuczciwie zarobi. PIS, LPR i cala reszta popaprancow krzycza i
      rzucaja slowa na wiatr a i tak guzik zrobili, robią i będa robic...
    • Gość: a co z matkami pra Dadzą matce pensje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 13:00
      nam prosze dać rozłąkowe bo my pracujemy i płacimy na mamusie które nie skalały
      się pracą tylko dziedzi robia a potem biegaja do opieki. ten pomysł to nastepne
      kretyństwo naszego rządu i znowu patologie maja ucieche
      • gosc19 Re: Dadzą matce pensje 20.09.06, 14:45
        ja chciałabym żeby było mnie stać chociaż na 1 dziecko, bo przy obecnej
        sytuacji jest to niemożliwe. Fakt, że ktoś nie pracował nie oznacza siedzenia
        na garnuszku państwa. Wiele rodzin nie może związać końca z końcem, ale nie
        korzysta z opieki społecznej. Nie można mówić o jakiejś części społeczeństwa
        jako całości. Co do samego pomysłu, to myślę, że jest on NIEREALNY! Nas
        przecież na to nie stać!
    • Gość: BECIA Re: Dadzą matce pensje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 14:30
      SKORO NIE LEŻYSZ PRZED TEWLEWIZOREM TO SIEDZISZ PRZED KOMPUTEREM CHYBA Z NUDÓW
      I CHCIAŁABYŚ ŻEBY KTOŚ CI ZA TO PŁACIŁ NO ŁADNIE JA SIE WTEDY ZWOLNIE I TEŻ
      BĘDĘ SIEDZIĆ PRZED KOMPEM BO PO CO MAM PRACOWAĆ SKORO BĘDĄ MI PŁACIĆ ZA
      RODZENIE DZIECI
    • Gość: Kasia Dadzą matce pensje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 17:43
      Stać nas czy nie stać to chory pomysł. Mnie na pewno nie zachęci do urodzenia
      czwórki dzieci. Co to w ogóle jest 850 zł brutto na czwórkę małych dzieci. I to
      tylko do 6 roku życia. A co potem? Nastpne czworo dzieci?
      A np. samotne matki z trójką małych dzieci nie będą miały ani czasu dla swoich
      pociech ani nie specjalnie skorzystają na opłacaniu składek przez państwo.
      Wyrzucanie pieniędzy.
    • Gość: Mira Dadzą matce pensje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 17:47
      ile będzie zarabiała bedąc w domu ,matka która wychowuje jedno dziecko zdrowe?
      nie tylko rodziny wielodzietne mają problemy.co to za głupi pomysł
    • Gość: agnieszka Dadzą matce pensje IP: 212.33.92.* 20.09.06, 20:33
      a wy wszysacy myslicie ze troje dzieci nie zasługuje na te pieniadze ?inaczej
      sie je chowa?ja mam troje i w2cale nie jest mi lekka a maz nie pracuje jedno
      sie uczy a wiemy ile to kosztuje!to dlaczego dopiero od czwórki??a inne dzieci
      to co ?nie sa polakami??
    • Gość: kaska Re: Dadzą matce pensje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 21:09
      takie datki dla dzieci dopoki nie skoncza szesciu lat a co dalej
    • Gość: elżbieta Re: Dadzą matce pensje IP: *.chello.pl 20.09.06, 21:58
      Popieram wypowiedź i jeszcze dodam P. E Oleander zanim będzie miała potomka
      powinna poznać zasady opieki i wychowania dziecka.
    • vharia gorsze dzieci 20.09.06, 22:26
      Fascynuje mnie od jakiegoś czasu i nie przestaje,
      ze w tym kraju pierwsze i drugie dziecko jest gorsze niz np. czwarte i piąte.
      Panom posłom sie zapomniało, ze pierwsze dzieci, to też DZIECI. Drugie dzieci
      tak samo. W czym są gorsze i mniej potrzebne, że na te następne naród się ekstra
      składa a na nie NIE?!

To co sie wyrabia w imię sprawiedliwości (że to słowo jeszcze w tym kraju
      przechodzi przez gardło komukolwiek!) społecznej doszło do absurdu. Są rodziny,
      których nie stać na pierwsze dziecko nie mówiąc juz o drugim. Nie tylko mała
      drużyna piłkarska wymaga odważnej decyzji w kraju z gospodarką w takim stanie.

A idiotyzm samego pomysłu płacenia za siedzenie w domu to osobna sprawa.
    • Gość: AGNIESZKA Dadzą matce pensje IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.09.06, 07:57
      UWAŻAM ŻE SĄ TO JAK ZWYKLE TYLKO OBIETNICE PRZED WYBORAMI A CO Z MATKAMI KTORE
      MAJĄ TROJE DZIECI CZY IM SIĘ NIE NALEZY .WYCHOWAĆ TROJE TO JUZ JEST
      PROBLEM .JA MAM TROJE DZIECI 14LAT 7LAT 5LAT NIE PRACUJĘ BO NIKT MNIE NIE CHCE
      BO MAM DZIECI ,NIE MAM RODZICÓW ANI RODZEŃSTWA SAMA WYCHOWUJE DZIECI ZABRANO
      NAM ALIMENTY I TAK MAMY PRZEŻYĆ ZA ZASIŁEK KTÓRY DOSTALIŚMY W SIERPNIU JA NP
      939 ZŁOTYCH JEST WRZESIEŃ SZKOŁA A NAM WYPLACONO 420 ZL RODZINNEGO A ZALICZKE
      DOPIERO MOŻE W PAZDZIERNIKU CZY KTOŚ ZASTANOWIŁ SIE JAK MAMY PRZEZYĆ TO
      BEZSENSU
    • proces7 Re: Dadzą matce pensje 21.09.06, 08:07
      Bardzo dobry pomysł i jest w tym logika. Nie chodzi tu etyczny, moralny, czy po
      prostu ludzki wymiar, chodzi o czystą ekonomię. Do każdej europejskiej krowy UE
      dopłaca średnio około 230 złotych miesięcznie. Inwestowanie w dzieci, czyli
      przyszłość, z ekonomicznego i demograficznego punktu widzenia, ma głęboki sens.
      Dotacje do rolnictwa są bezcelowe, ot co.
      • gaiaa Re: Dadzą matce pensje 21.09.06, 09:54
        proces7 napisał:

>Inwestowanie w dzieci, czyli
        > przyszłość, z ekonomicznego i demograficznego punktu widzenia, ma głęboki
        sens.
        >

Zgoda, ale, to co proponuje nam władza ustawodawcza, to nie jest inwestowanie w
        dzieci. Doinwestowania wymaga edukacja (dla rodziców co rok to większy
        wydatek), w przypadku rodzin wielodzietnych zazwyczaj kończona bardzo wcześnie.
        To procentuje na rynku pracy i jest w tym logika: żeby ci ludzie pracowali w
        przyszłości na nasze emerytury, najpierw sami muszą znaleźć pracę. Przy obecnym
        rozwoju techniki potrzeba coraz mniej rąk, potrzeba ludzi wykształconych.
        Dobrym przykładem są banki komenrcyjne - rozwój bankowości elektronicznej
        zmniejszył zapotrzebowanie na kasjerów, potrzeba za to dobrych informatyków.

Tak na marginesie, jak sobie wyobrażasz utrzymanie czwórki dzieci za to ledwie
        800 zł, jeżeli mąż ma, dajmy na to, tyle samo? I to do 6-go roku życia, tylko,
        czy wystarczy, że jedno z tych dzieci ma mniej niż 6 lat, czy cała czwórka? I
        wreszcie, to, na co zwracają uwagę ekonomiści - z czego to sfinansują? Nie
        trzeba być ekspertem, żeby wywnioskować, że żeby komuś dać, trzeba zabrać
        innemu. Praca w Polsce jest opodatkowana kolosalnie, składki ZUS są wygórowane.
        Nie dziwię się temu, bo ZUS jest praktycznie bankrutem - wszystkie wydatki
        finansuje z bieżących wpływów, a to co odkładali na swoje emerytury nasi
        rodzice zostało utopione w Hucie Katowice i innych upadających się kolosach.

Mam wrażenie, że politycy szerokim łukiem omijają problem wyjazdów młodych
        ludzi z kraju - już jest nas o milion mniej. Za ciężko się zastanowić, co
        zrobić, aby ci ludzie mieli do czego wracać, za to jest nadzieja na
        patriotyczne wychowanie nieistniejącego jeszcze wyżu demograficznego. Niech
        dzieci w Polsce jedzą tynk ze ścian, byle by rodziło się ich coraz więcej.
        Niech nie będzie stać na edukację, bo po co? Ciemnotą rządzi się najłatwiej.
    • czerniakowianka Idioci. 21.09.06, 09:46
      Świetny pomysł na generowanie kolejnych patologii. Ucieszą się nie pracujące
      darmozjady i menele, im więcej dzieci, tym więcej na wino dostaną. I kto za to
      zapłaci? Pan zapłaci, pani zapłaci, ja zapłacę, społeczeństwo.
      Chciałabym móc wysłać dziecko do bezpłatnego przedszkola (nie przepełnionego i
      nie na drugim końcu miasta), chciałabym otrzymać możliwość pracy dla mojej
      firmy w domu albo na część etatu. Chciałabym, żeby pracodawcy nie obawiali się
      zatrudniania matek, z korzyścią dla nich i dla siebie. Marzenia...
      Najprościej bezmyślnie rozdać pieniążki. Oczywiście nie swoje. Dlaczego Polakom
      zawsze rzuca się rybę, a nie wędkę?

Przygnębiające :((( Być może naprawdę trzeba zacząć myśleć o wypisaniu się z
      tego kraju :(
    • Gość: dorota Dadzą matce pensje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 09:50
      Bardzo dobry pomysł sama mam 4 dzieci i nikt nie chce mnie przyjąć do pracy ze
      względu na liczbę dzieci a tak będę miała chociaż na drobne wydatki to już coś
      bo na wiele to nie starczy.Popieram takie myślenie!
      • Gość: gshegosh Re: Dadzą matce pensje IP: 217.153.136.* 21.09.06, 11:00
        Jeżeli jedynym Twoim atutem jest posiadanie licznego potomstwa, to nic dziwnego
        że nikt Cię nie chce do pracy. Wmawiaj tu wszystkim, że pierwsze o co Cię pytają
        na rozmowach o pracę, to ilość dzieci :>

Jak Cię nie stać na wykarmienie takiej gromadki, to trzeba było zainwestować w
        antykoncepcję, albo zgodnie z nauką Kościoła powstrzymywać się od seksu, a nie
        teraz wyciągać łapę po nie swoje.

Ja się zaraz żenię. Jestem rozsądnym człowiekiem i nie planuję więcej niż 1-2
        dzieci, bo mnie na nie nie stać. I tu jest sedno problemu - gdybym co miesiąc
        nie musiał oddawać ponad 2 tysięcy złotych w podatkach (a muszę tyle oddawać, bo
        takich jak Ty, którym po prostu się należy, ciągle wspiera polskie państwo),
        chętnie postarałbym się o liczniejsze potomstwo.

Ale polskim rządom bardziej się kalkuluje, by dzieci rodziły się głównie w
        rodzinach niewykształconych, biednych i żyjących z zasiłków. Takimi łatwiej
        rządzić i trzymać ich ekonomicznie za mordy ("bo zabierzemy zasiłek"). Takim
        łatwiej wmówić, że "sprawiedliwe" świadczenia socjalne nie są finansowane przez
        innych obywateli, tylko przez jakiegoś Kaczyńskiego czy Kwaśniewskiego i innych
        Onych. A rozsądni, pracujący ludzie niech dalej będą okradani przez takich
        bezmyślnych ludzi, jak Ty.
      • vharia Re: Dadzą matce pensje 21.09.06, 12:49
        Rzeczywiście, baaardzo dobry: na Twoje dzieci będą sie składać moje dzieci
        (dostaniesz pieniądze m.in. z moich podatków, które mi sie zabiera zamiast
        pozwolić wydać na moje własne potomstwo, które POSIADAM)
        Bo są dwa a nie cztery?
        Dyskryminowanie dzieci dlatego, że są pierwsze i drugie a nie czwarte to szczyt.
        Ale to taki kraj właśnie.
    • Gość: mariola Dadzą matce pensje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 09:55
      a dlaczego maja dac tym bogatym nich dadza tym biednym i od trzeciego dziecka
      co te sa gorsze
      • Gość: gshegosh Re: Dadzą matce pensje IP: 217.153.136.* 21.09.06, 11:03
        A dlaczego mają zabierać bogatym? Niech zabiorą tym biednym, co oni są lepsi?

Czemu mam płacić w podatkach za utrzymanie matki która bezmyślnie urodziła
        czwórkę dzieci, nie mogąc ich utrzymać, podczas gdy moja żona będzie musiała
        pracować i zaniedbywać po części własne 1-2 dzieci, bo z mojej w połowie
        rozkradzionej pensji na ich utrzymanie już nie wystarczy?
    • el775 Re: Dadzą matce pensje 21.09.06, 11:03
      Co znaczy do ukończenia przez dzieci 6 lat? Tzn. przez które dziecko? Bo
      przecież wszystkie naraz nie kończą 6 lat.
      Tak w ogóle to jakieś głupie gadanie, ot, kiełbasa wyborcza.
    • Gość: gshegosh Re: Dadzą matce pensje IP: 217.153.136.* 21.09.06, 11:07
      Tak, Kobieto, tylko taki jest los KAŻDEJ rodziny, nawet z jednym dzieckiem.

A te s..yny znowu dowalą akcyzą, VATem lub innym podatkiem w tych
      "aspołecznych", co pracują zamiast trzaskać kolejne dziecko, tylko po to żeby
      mieć kasę na rozdawanie - nie oszukujmy się - głównie menelom i bezmyślnym
      nierobom. Bo rodzin wielodzietnych jest najwięcej wśród ludzi pijących bądź z
      niskim wykształceniem. I inwestowanie w ich dzieci bynajmniej nie spowoduje, że
      one kiedyś zapracują na moją emeryturę.
    • Gość: sowa Dadzą matce pensje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 15:27
      to jest bzdura nie będzie pieniędzy w budżecie na przyszłe emerytury ,a na
      siedzenie w domu z obowiazku będą pieniądze?
    • Gość: Marta Witecka Dadzą matce pensje IP: *.chello.pl 21.09.06, 19:17
      Uważam, że jest to bardzo dobry pomysł. Sama jestem mamą trzech synków, jeden
      jest niepełnosprawny. Zajmowanie się nimi i wychowywanie na pewno nie polega na
      leżeniu przed telewizorem. Jest to dla mnie pełen radości czas, choć bywają
      chwile trudne, kiedy zmęczenie dokucza. Ale jestem pewna, że inwestuję w bardzo
      ważną sprawę - przyszłe pokolenie i nie zamierzam z tego zrezygnować
      niezależnie od sytuacji politycznej. Jednak żyjemy jedynie z pensji męża i nie
      stać nas na przykład na zakup mieszkania. Zamierzamy mieć czwarte dziecko i
      taka pensja bardzo by nam się przydała. Podobne wypowiedzi jak Pań z artykułu
      sa mi znane, ale to nie oznacza że wszystkie kobiety tak myślą. Jestem
      pracownikiem Misji Służby Rodzinie. Dla nas matka ma wartość, a dla naszych
      mężów nie jesteśmy kurami domowymi. Opinie innych tak naprawdę nie mają
      znaczenia. Na wspólnych spotkaniach uczymy się jak wychowywać dzieci,
      prowadzimy też spotkania z cyklu "Twórcza partnerka", czyli jak być lepszą
      żoną. Powiem szczerze, że raczej czasu brakuje na to wszystko.
      Kończąc jestem zdecydowanie za tą ustawą, wiele matek nie będzie przeżywac
      dylematu, czy oddać opikunce i iść do pracy, tylko zostanie ze swoim ukochanym
      dzieckiem, które przecież bardzo jej potrzebuje.
      • Gość: Asia Re: Dadzą matce pensje IP: *.acn.waw.pl 21.09.06, 21:12
        Jestem mamą trójki dzieci i zapewniam czytelników że wychowanie ich jest na
        tyle absorbujące, że nie pozostawia wiele wolnego czasu, którego tym bardziej
        nie marnuję na oglądanie tv. To że ja pozostaję w domu z dziećmi było świadomą,
        wspólną decyzją moją i męża. Nie ma nic cenniejszego niż mieć wpływ na przyszłe
        pokolenie i przekazać mu te wartości, które są i dla mnie ważne.
        Myślę, że to ważna inwestycja w przyszłe pokolenia. Jeżeli dodatkowe pieniądze
        pozwolą matkom wychowywać własne dzieci, a nie podejmować pracę "na etacie"
        całkowicie popieram tą ustawę.
        • Gość: Agusia Re: Dadzą matce pensje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 22:23
          Bardzo zainteresował mnie ten temat. Jestem mamą trójki dzieci i mając wyższe
          wykształcenie oraz niezłe perspektywy zawodowe zdecydowałam się na pozostanie
          z dziećmi w domu. Od 10 lat jestem żoną, mamą i prowadzę dom. Mam poczucie, że
          proponowana ustawa wreszcie "zauważa" kobiety takie jak ja.A wcale nie jest nas
          mało ! Jak najbardziej popieram ten projekt.
          Jako 5 osobowa rodzina utrzymujemy się tylko z pensji męża i oczywiście
          pieniądze byłyby pomocne. Ale chyba nawet nie to jest tutaj najważniejsze.
          Chodzi o to jak jesteśmy postrzegane - kobiety, które z takich czy innych
          powodów zajmują się "pełnoetatowo" wychowywaniem dzieci i prowadzeniem domu.Bo
          jeśli w czyjejś opinii sprowadza się nas do "leżących przed telewizorem " to
          naprawdę gruba pomyłka. Przy trójce, nawet dwójce dzieci nie ma na to czasu !
          • daniel40 Re: A z jakiej racji mam łożyć na wasze bachory? 22.09.06, 00:37
            Ja wam ich nie strzaskałem. To, że byłyście zbyt durne, żeby pomyśleć o
            antykoncepcji, jest waszym problemem, a nie moim. Także łapy wyciągajcie do
            waszych mężów-frajerów, nie do podatników, którzy na swoje utrzymanie ZARABIAJĄ.
    • Gość: marta b Re: Dadzą matce pensje IP: *.acn.waw.pl 21.09.06, 21:23
      Do wszystkich którzy interesują się tym tematem. Jak przeczytałam te wypowiedzi
      to nie mogłam pozostawić tego bez żadnego własnego wkładu. Nie wiem czy np Pani
      Elżbieta wie ale pensja ma być dla matek kóre mają czwórke dzieci a
      ubiezpieczenie dla wszystkich więc jeszcze raz zapytam bo już widziałam takie
      pytania na forum, kiedy matka czwórki dzieci ma siedziec przed telewizorem?!!!!
      TO po pierwsze a po drugie to całkowicie zgadzam się z opinią że kobieta
      22letnia bez dzieci nie ma pojęcia o czym pisze, mam dwójkę dzieci i pomimą iż
      obie są w wieku szkolnym i przedszkolnym zdecydowałam sie nie iść do pracy i być
      z nimi w domu, bynajmniej nie po to aby ogladać telewizję ale aby mieć czynny
      udział w wychowaniu kolejnego pokolenia - nie chce potem zrzucić
      odpowiedzialności za zachowanie mojego dziecka na panią w żłobku, przedszkolu
      czy szkole. A tak na marginesie znam wiecej dziewczyn które nie pracują zawodowo
      po to aby PRACOWAć w domu dla swoich rodzin i myślę że miały niezły ubaw z tego
      stwierdzenia o telewizorze, bo ja nie pamiętam kiedy ostatnio miałam taki
      dzień!!i jeszcze jedno, może niech wszystkie mamy sobie to przemyślą - to są
      nasze dzieci i tylko od nas zależy jak będzie wyglądało ich rpzyszłe życie, będą
      goniły za kasą czy postawią na miłość i rodzinę? Ja już wiem co moje wybiorą!!
      • vharia Re: Dadzą matce pensje 21.09.06, 21:44
        Ależ to prywatna sprawa każdego/każdej co robi w domu. Może tam cieżko pracować
        obrabiając dzieci i dom albo leżeć przed TV i poganiać służbę, może edukować
        dzieci albo gnić przed kompem. WSZYSTKO JEDNO. Od utrzymywania osoby, która
        podjęła taką decyzję jest JEJ MĄŻ- szcześliwy beneficjent korzyści z posiadania
        potomstwa, a nie ogół podatników. Nikt nie broni mężom pań nie pracujących
        zawodowo opłacać za nie składek i zasypywać gotówką. Wyciaganie ręki do innych
        osób, które były na tyle odpowiedzialne, żeby zaplanować liczbę dzieci, na jaka
        ich stać (często ograniczając swoje chęci w tej materii) jest żenujące.
        • Gość: al Re: Dadzą matce pensje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 09:56
          Mam niepełnosprawne dziecko w domu i nie stać mnie na to, żeby nie pracować. Nasze Państwo nie potrafi zagwarantować chorym odpowiedniej ilości rehabilitacji, po to, aby w przyszłości taki człowiek nie musiał być na utrzymaniu innych. A to co obecnie proponuje, to utopia. Nie ma pieniędzy na emerytury, myślą O WYDŁUŻENIU CZASU PRACY KOBIET, a nagle mieliby dać pieniądze za bycie w domu. GŁUPOTA. To tylko łapanie punktów przed kolejnymi wyborami.
          Panowie na stołkach zacznijcie realnie myśleć!!!!!!!!!!!!
          Jeszcze trochę to ogrodzicie Polskę murem, zaczniecie sprzedawać bilety i wpuszczać jak do CYRKU!!!! OBUDŹCIE SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka