plaszcz 24.11.06, 17:12 Nic nie zastąpi kontaktu z żywą istotą! Co Hubert H powiedział o Kaczyńskich - Wzorowy obywatel IV RP Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: radmir Paro - robot do okazywania uczuć IP: *.core.lanet.net.pl 24.11.06, 17:27 straszne rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Batou Re: Paro - robot do okazywania uczuć IP: *.orange.pl 24.11.06, 21:30 Straszne to mało powiedziane. Jak można opakować plastyk, elektronikę i oprogramowanie w postać milutkiego zwierzątka i sprzedawać to jako namiastkę uczucia? Ludzie potrzebują ciepła od innych ludzi, nieważne czy to starsi, samotni czy chore dzieci. Robot za 3 tys euro to okrutna droga na skróty. Odpowiedz Link Zgłoś
arczello Re: Paro - robot do okazywania uczuć 24.11.06, 17:39 Ja wolę tego robota niż niejedną polską pielęgniarkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Paro - robot do okazywania uczuć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 17:44 robot - ok, ale opisana sytuacja z domem seniora budzi troche mieszane uczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Paro - robot do okazywania uczuć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 17:47 a co masz do niejednej polskiej pielęgniarki arczello ? często bujasz się po szpitalach ? Odpowiedz Link Zgłoś
marron_jeanne Re: Paro - robot do okazywania uczuć 24.11.06, 18:59 Prawda. Ale co zrobisz, jeśli ty będziesz już w takim ośrodku i ciebie też nikt z rodziny nie będzie odwiedzał? Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka.latania Re: Paro - robot do okazywania uczuć 24.11.06, 19:31 Nie wiem jak ze starcami, ale takie roboty powinny raczej przede wszystkim znaleźć się na oddziałach dziecięcych? Tam chyba najbardziej by się przydały :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Paro - robot do okazywania uczuć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 19:55 No ciekawe kiedy zrobia pierwsza kobiete-robota z uczuciami. Przydalaby sie w tych czasach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Czy wyprodukowano już Paro-kobiete? IP: *.server.ntli.net 24.11.06, 20:24 Chętnie dorzucilbym jej do pieca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zvi Re: Czy wyprodukowano już Paro-kobiete? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 07:10 Nie. Ale wyprodukowano już parostatek. Jemu można dorzucać do pieca. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Dlaczego Paro, 24.11.06, 20:47 skoro pErsonal robot? Nie rozumiem. Czyżby Japończycy tak wymawiali "personal"? Odpowiedz Link Zgłoś
mniklas5 Re: Dlaczego Paro, 24.11.06, 22:38 moja Aspen jest psem terapeutycznym, czesto odwiedza domy starcow i szpitale, Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Dlaczego Paro, 25.11.06, 00:26 mniklas5 napisał: > moja Aspen jest psem terapeutycznym, czesto odwiedza domy starcow i szpitale, Mój pies Elliot nie jest psem terapeutycznym, a też odwiedzał dom starców i budził powszechną radość. Mój kochany, łagodny kosmatek :) Odpowiedz Link Zgłoś
a_lucka Paro - robot do okazywania uczuć 25.11.06, 11:33 Ponoc jest niezdrowo przebywac ze sprzetem elektronicznym, ktore niszczy nasze wlasne pole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisniewska ponoć... IP: *.chello.pl 25.11.06, 12:10 ponoć nowakowa wzrokiem odbiera mleko krowom... Odpowiedz Link Zgłoś
alanovack Paro - robot do okazywania uczuć 25.11.06, 13:04 a ja chcę,żeby zrobili takiego faceta, który mnie obejmie ,przytuli...nic więcej Odpowiedz Link Zgłoś
mw1969 Re: Paro - robot do okazywania uczuć 25.11.06, 15:41 Jeśli nie masz obwodu jak baobab, to ja Cię mogę poprzytulać... i nic więcej! Tez mi czasem brakuje tego, co Niemcy zowią "Streicheleinheiten". Odpowiedz Link Zgłoś