Dodaj do ulubionych

Alimenty po nowemu

IP: 194.12.212.* 29.11.06, 11:36
Dlaczego nie podaja granicy zarobkow, ktora ojciec zatrzymuje dla siebie, na
wlasne utrzymanie?W niemczech jest to 890euro powyzej tego ma obowiazek
alimentacyjny, ale te 890euro ma mu wystarczyc na zycie(mieszkanie i inne
minimalne wygody)do tej granicy nikt nie ma prawa sie przyczepic.A czy w tej
kwocie 890 euro kupi samochod i go utrzyma to jego prywatna sprawa. Policzmy
logicznie, jezeli na dziecko ma dac 500zl, a ma 2je dzieci z poprzedniego
malzenstwa a zarabia 1500zl, koszty mieszkania to okolo 400zl (z mediami) to
jak ta osoba ma przezyc?Pozatym "ojciec" ktory ma rodzine ma tez obowiazek
alimentacyjny wobec swojej np"nie pracujacej zony" i dzieci z ta zona!Totalna
bzdura z tym prawkiem, co to ma na celu?
Obserwuj wątek
    • Gość: agnieszka Alimenty po nowemu IP: *.chello.pl 29.11.06, 12:16
      a co zrobić z alimentarzami ktorzy się ukrywają i nie placą na swoje dzieci czy
      dziecko jest temu winne i często żyje w ubóstwie a matka musi żebrać o pomoc w
      opiece lub u najbliższej rodziny. rodzina byłego męża też nic nie pomaga i
      wspiera synka w ukrywaniu.
      • Gość: max Re: Alimenty po nowemu IP: 194.12.212.* 29.11.06, 12:36
        Zawsze sa skrajnosci, nie popadajmy w nie, mozna na ten temat polemizowac do
        upadlego, dopuki nie bedzie jasno okreslonych przepisow w tej sprawie to mozna
        tylko gdybac. W panstwie licza sie dowody, jezeli ktos jest w stanie to
        sprawdzic to powinno sie takich ukarac.
        Ale na logike to co proponuja parlamentarzysci nie idzie w parze z rozumem!
        Minimum socjalne to 504zl na osobe, niby rodzice maja rowne prawa, tylko ze ta
        rownosc jest krzywa i matka dziecka i dziecko sa na wygranej pozycji. Brak
        rownosci odczuwaja ojcowie. Jezeli ktos zarabia i stac go na wlasne utrzymanie
        to niech placi, ale 500zl/dziecko to stawka na polskie olbrzymia. Przeciez nie
        chodzi tu o utrzymanie calej/EX/ rodziny, tylko o dotacje na zycie dla dziecka,
        prawda? Dla porownania w niemczech kobieta od urzedu lub ojca dziecka dostaje
        122euro miesiecznie(dla dziecka od 0-6 lat) tylko ze stawki i zarobki sa wyzsze
        niz w Polsce. I kwestia minimum ktore jest potrzebne do zycia dla ojca to 890
        euro, po nizej tego zgodnie z konstytucja Panstwo przejmuje obowiazek
        alimentacyjny! W polsce, niestety Panstwo umywa rece od wszystkiego, a
        obowiazki konstytucyjne wobec swoich obywateli ma "gdzies"...bo w koncu to oni
        rzadza!
    • Gość: Paulina Alimenty po nowemu IP: *.btk.net.pl 29.11.06, 13:51
      Nie zgadzam sie z propozycja zabierania praw jazdy,gdyż niektórzy dzięki temu
      maja prace,a nie każdy posiadajacy prawko od razu ma swoje auto!Reszta jest
      ok,rodzice musza byc odpowiedzialni za poczete dzieci,to niczemu winne istotki
      które zawsze najbardziej cierpią!!!!!!
    • Gość: Karolina Alimenty po nowemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 14:45
      Alimenty po nowemu?? Ja dostaje na dzieci tylko 300 zł, a mam ich dwoje. Sąd
      wziął pod uwagę wykazane dochody byłego. A co z kasą która dostaje jako dodatek
      do pensji i nie wykazany jest w dochodach. Każdy może wykazać najniższą
      krajową. Najpierw trzeba to wyprostować. Za to powinni się wziąć. A zabieranie
      becikowego to drugi absurd. po co wprowadzają coś co potem chcą zabrac. ktoś
      przecież głosował za ta ustawą.
    • Gość: alimenciarz Alimenty po nowemu IP: *.pie.edu.pl 29.11.06, 16:06
      Nie mam nic na przeciwko ustawie, więzienia i tak pełne a dobrej pracy za
      godziwe pieniądze w kraju nie ma. Bardzo dobra zachęta na zwiękrzenie przyrostu
      naturalnego. Perspektywy dla posiadających dzieci iście Europejskie.
    • Gość: srokrotka Alimenty po nowemu IP: *.asta-net.com.pl 29.11.06, 16:21
      Wiec co ztymi dziećmi, których mama wyszła ponownie za maż? Znowu nie będą im
      się nalezały alimenty?
    • Gość: kris Alimenty po nowemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 22:52
      To po co właściwie na nasz koszt był likwidowany Fundusz Alimentacyjny ?
      • Gość: Erni Re: Alimenty po nowemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 20:34
        temu kto zlikwidowal fundusz powinni zbudowac pomnik w kazdym miescie Polski
      • Gość: ojciec Re: Alimenty po nowemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 14:06
        O to jest pytanie! Fundusz Alimentacyjny zlikwidowało SLD, a PiS przywraca.
        Ciekawe, czy jak za trzy lata wybory wygra centrolewica to znowu powróci
        zaliczka alimentacyjna a Fundusz zostanie zlikwidowany? :)
    • Gość: tatagdańsk Alimenty po nowemu IP: *.orange.pl 29.11.06, 23:39
      Możemy się pienić bez końca na , nie pracujące nyguski,pazerne,zachłanne na
      alimenty.Zapiekłe w nienawisci ,podłe i bezwzgledne dla których samotne
      wychowanie dziecka jest sposobem na życie a separacja dzieci od ojca jest
      potrzebna dla uzasadnienia alimentacji.Ale w kwestii opieki nad dziećmi te
      zdemoralizowane kobiety są dla sądów świętymi krowami.Wynika to z lewicowego
      przyznania kobiecie większych praw niż mężczyznie.. Zawsze rozstrzygają na
      korzyść samotnej matki , nie kierując się interesem dziecka a jedynie
      stereotypami , przekonaniem że dziecko jest własnością matki . W efekcie
      półsieroctwo dzieci posiadających ojców staje się faktem usankcjonowanym prawem
      Państwo legalizuje patologię zamiast walczyć z jej przejawami..A przecież
      państwo nie powinno zastępować mężczyzn w podejmowaniu odpowiedzialności za
      losy swoich dzieci.Czy my wszyscy zaangarzowani w obronę elementarnych praw
      naszych dzieci możemy obecnie mieć nadzieję na zmiany?
      Okradają własne dziecko!zamiast pracować na zaspokojenie własnych potrzeb
      podbierają z pieniędzy przeznaczonych dla dziecka?
      Chyba nawet w świecie zwierząt tego nie ma by matka żyła kosztem swego nie
      potrafiącego samozielnie żyć dziecka . Wyrodna matka wykorzystuje wrogie ojcom
      nastawienie sądów i w sposób nikczemny i kłamliwy wyłudza pieniądze na swe
      utrzymanie .Zraniona, porzucona, wykorzystana - tak zapewne o sobie mysli ,co
      nie?A w rzeczywistości podła i bezwzględna dla własnego dziecka.Pazerna i
      zachłanna na alimenty.
      tatagdańsk www.ojcowie.pl
      • Gość: Adam Re: Alimenty po nowemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 20:39
        co sie dziwisz przeciez 90% sędziów to kobiety. Feminizacja tego zawodu powoduje
        takie a nie inne orzecznictwo.
        • Gość: Karolina Re: Alimenty po nowemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 12:17
          u mnie przy rozwodzie sędzią był facet i dał taki wyrok jaki kazdy by dał.
          • darr.darek "Taki jak każdy" ? 03.12.06, 20:20
            Gość portalu: Karolina napisał(a):
            > u mnie przy rozwodzie sędzią był facet i dał taki wyrok jaki kazdy by dał.

Jak każdy lewicowo wyedukowany funkcjonariusz ds. realizacji ideii "walki z
            wielowiekowym uciskiem kobiet" ?
            Chroń Boże przyszłe pokolenia przed takimi funkcjonariuszami w togach
            sędziowskich i resztą lewicowej hołoty rozpieprzającej "patriarchalną"
            cywilizację w Europie (Europie starzejącej się, nierozwijającej się już
            gospodarczo, zalewanej obcą imigracją, staczającej się do drugiej i trzeciej
            ligi światowej).
            Mam nadzieję, że opamiętanie przyjdze przed całkowitym upadkiem, do jakiego
            doprowadzają Europę lewicowe szmaty.

• Gość: Karolina Re: Alimenty po nowemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 12:16
        Człowieku nie bądź taki mądry. Ja na rozwodzie słyszałam od swojego byłego, że
        on też chce być prawnym opiekunem dzieci i że będzie ich odwiedzał codziennie i
        pomagał w trudnych chwilach kiedy to dzieci potzrbuja ojca a nie matki i co??
        wyjechał za granice i sie wogóle nie odzwywa. Nie masz pojęcia co my
        przechodzimy.
    • Gość: ELA Re: Alimenty po nowemu IP: *.cust.tele2.be 30.11.06, 10:15
      Kiedy mysli o kolejnym dziecku,niech i pomysli o tych,ktore juz sa.Ja czekam na
      alimenty od dziewieciu lat/lacznie po 400 ZL miesiecznie/,a kobieta,ktora
      urodzila dziecko znacznie pozniej otrzymoje je z gminy bez problemu od
      reki.Czym moje dzieci sa gorsze?Chyba tylko tym,ze ich matka musi wiecznie
      pracowac,zeby im starczylo na zycie.Czy kwota po dwiescie zlotych to tak
      wielkie pieniadze.
    • Gość: Roland Alimenty po nowemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 20:29
      To bez sensu, zwykle rozdawnictwo, ci co nie płacą na alimenty i tak nie będą
      płacic. Kazdemu wydaje sie ze to jakis dobrze sytuowany osobnik, który opływa w
      bogactwa a w rzeczywistosci to jest zazwyczaj bezdomny alkoholik.
    • Gość: benia Alimenty po nowemu IP: *.asta-net.com.pl 05.12.06, 17:58
      Jak mozna zabrac becikowe ,zabierzcie wiezniom ,poslom i senatorom ,bo tak nic
      madrego nie robią a biora duże diety,a nie pozbywajcie biednych matek 1000 zl
      ktore przy zarobkach 580 l jest potrzebne chociaż na sam początek
    • a1996 Alimenty po nowemu 10.12.06, 16:02
      To co przecztale to juz nawet nie absurd ale paranoja graniczaca z obledem.Sam
      musze placic alimenty w kwocie 450 zł ,poniewz nie bylem w stanie placic moja
      exs poszła po zaliczke efekt taki ze zamiast 450 komornik chce 550.Pytanie czy
      jeden z drugi Pan posel sie zastanowil nad tym jak pomoc ocja placacym
      alimenty.Przy pensji 1200 zl netto jak mi potraca 550 zl to pozostaje mi650
      zl.Na wszysko pytanie tylko na co na przezycie tak ale juz na nic wiecej
      .A znam sytuacje gdzie mąz zarabiajacy minimalna 650 netto ma zasadzone 800 zl
      alimentow i co ma isc krasc.Jestem ciekaw z kąd Pan Giertych i panowie z
      saamooobrony na czele z wodzem Leperem zamierzaja znalezc kase na pokrycie
      kosztów pobytu takiego alimenciaza w kiciu ,o ile pamietam to jest kwota jakis
      3-4 tys zł.Pytanie co to zalatwi.Jak zwykle nic.Mam tylko nadzieje ze na wiosne
      nie bedzie tego sejmu tych ludzi u rzadu.Kaczynscy powinni ze wstydu odejsci
      wyjechac daleko daleko.Ale cóz w porównaniu z rzadem Marka Belki obecny ma 40%
      doradców wiecej a zanosi sie na nastepnych.Jeszcze chwila i trzeba bedzie ta
      chołote z pod znaku Popisu <LPR i Samooobrony pogonic recznie.Ludzie nie
      pozwólmy sie zwariowac.
      • Gość: ky Re: Alimenty po nowemu IP: *.chello.pl 10.12.06, 18:19
        To dlaczego nie starasz się o obniżenie alimentów? Starczy złożyć wniosek w
        sądzie, udokumentować swoje dochody i masz jak w banku obniżkę. Ale co trzeba
        wtedy podać gdzie się mieszka, wykazać dochody i wtedy już nie będziesz miał
        tak cienko?
    • Gość: EWA Alimenty po nowemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 04:59
      OGROMU CHAMSTWA I DEBILIZMU JAKIMI POPISAL SIE RZAD, ODBIERAJACY MATKOM I
      DZIECIOM Z NIEPELNYCH RODZIN SRODKI DO ZYCIA (LIKWIDUJAC FUNDUSZ ALIMENTACYJNY]
      NIE OKRESLA ZADNE NAWET NAJGORSZE SLOWA. WIDOCZNIE ZROBILI TO LUDZIE TEGO SAMEGO
      POKROJU CO OJCOWIE ZOSTAWIAJACY BEZDUSZNIE WLASNE DZIECI SAMYM SOBIE.JEDNYM
      SLOWEM -PRZESTEPCY I ZLODZIEJE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka