Gość: szcz Re: Bliźniaki liczą sie podwójnie? IP: *.hcz.com.pl 30.01.07, 12:33 Bo inaczej może się okazać, że taka wspaniała rodzina Kaczyńskich nie spełnia kryteriów i biedna Królowa Matka może stracić szacunek w partii swoich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Wzorowa rodzina a la PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 12:34 patriarchalizm rules... rzygać się chce... abstrachując od jej praw i wolności, które gwarantuje jej kostytucja..., ciekawe co zrobi ta kobieta gdy ją mąż np zostawi lub umrze... una i dzieci będa mogli umrzeć z głodu - tak w ramach rodzinnej solidarności... a gdyby ją bił będzie mogła służyć mu za worek bokserski do końca życia, nie mając szans zarobić na własne życie... no chyba, że Państwo Kaczyńscy (z bratem:) będę łożyć na ich utrzymanie... no a jeszcze jakby sie temu męzowi jeszcze żonka w domku znudziła to kochanek w pracy nie zabraknie... jakby czwórka w domu okazała się zbyt skromna, niech chłopak obsieje jeszcze nie jedno pole! dzieci w końcu nigdy za mało. no... proszę, jaki to twórczy pomysł! gratuluję i zaproponuję posłowi Piłce żeby zainwestował w swoje zdrowie, może on sam da jeszcze naszemu społeczeństwu gromadkę dzieci; jeśli zachowa się jak Sz.P. poseł Łyżwiński z kolegami to partnerek nie zabraknie. W końcu nie ma jak kariera w pisie. Podsumowując ręce opadają poniżej publiczni przyjętych poziomów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwyostroyebiec A-ta-ku-ją kloo-ny, bę-dą nas mi-lioo-ny. Dzisiaj IP: *.catv.net.pl 30.01.07, 12:54 Polska, Europa, jutro cały SWIAT!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACUJĄCA MATKA Wzorowa rodzina a la PiS IP: 194.205.246.* 30.01.07, 12:36 JA BYM POSTULOWAŁA, ŻEBY NAJPIERW USUNĄĆ Z pIS TYCH POSŁÓW (A SZCZEGÓLNIE POSŁANKI) KTORZY NIE MAJĄ CZWÓRKI DZIECI. JA OBIECUJĘ DOROBIĆ SOBIE BRAKUJĄCĄ DWÓJKĘ JAK ZARAZ PO PANI PREZYDENTOWEJ I PREMIEROWEJ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amon Dużo dzieci to bieda i ciemnota IP: *.satfilm.net.pl 30.01.07, 12:38 Dużo dzieci to bieda, bieda to ciemnota, ciemnota to naturalny elektorat PiS-u i LPR-u raz stała klientela sukienkowych. Widzicie jak prawica potrafi myśleć o swojej przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maddrake a la la la la la IP: 62.148.86.* 30.01.07, 12:39 I co dzieciaki najedzą się tym biletem do kina i popiją wodą z basenu ???? 1000 PLN na 6-ro dzieci to daje 166 PLN na dziecko - rozumiem, że to kieszonkowe na cukierki... Biorąc pod uwagę aktualną średnią krajową i fakt, że tylko Papa ma pracować to uzyskamy kwotę netto ok. 218,5 PLN na osobę. Średnio 7,29 PLN a więc nieco ponad 2 usd dziennie na żarcie... a co z mieszkaniem, ubraniami ? Na to da Wujo Piłka ????? Brawo ... PIS buduje IV RP - pierwszy raj III świata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralf Wzorowa rodzina a la PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 12:39 A co pan Piłka zaproponuje rodzinom z głębokiej polskiej prowincji, gdzie nie ma kin i muzeów, za to jest mnóstwo rodzin wielodzietnych? Czy za bilety na pociąg lub autobus, którym można dojechać do większego miasta, by pójść do kina, teatru, czy muzeum też będzie zwracał pieniądze? A jak często dzieci z prowincji odwiedzają kino - raz w roku - nie ze względu na ceny biletów, tylko przez to, że kino czy muzeum jest odległe czasem nawet o kilkadziesiąt kilometrów. Odpowiedz Link Zgłoś
rheum Wzorowa rodzina a la PiS 30.01.07, 12:42 Taaa....ojciec pracujący za 1600zł, w urzędzie, mający wyższe wykształcenie, czwórka dzieci i matka w domu +1000zł....przepraszam...a z czego oni będą żyli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralf Wzorowa rodzina a la PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 12:43 czwórka dzieci + żona + mąż = 6 osób - rozwiązanie całkowicie nieżyciowe, ponieważ większość samochodów osobowych jest rejestrowana na 5 osób - i jak tu z taką wielką rodziną dojechać do teatru, muzeum, czy kina, panie Piłka? Odpowiedz Link Zgłoś
maria10344 Wzorowa rodzina a la PiS 30.01.07, 12:44 Brakuje tylko bonu na bezpłatny pochówek Odpowiedz Link Zgłoś
gaianer Najpierw Ruscy wymordowali nam... 30.01.07, 12:44 ...cala inteligencje (kto nie zdazyl uciec jeszcze przed Hitlerowcami..). Potem pozostali Polacy SAMI sie kastrowali przez 50 lat pod jedynie slusznym przewodnictwem Kremla, dzielac spoleczenstwo na Klase Robotniczo-Chlopska, ze wszystkimi tego kretynizmu konsekwencjami i na Inteligencje (co brzmialo jak obelga..). TERAZ, juz BEZ kurateli Kremla (a moze ciagle jeszcze ?..) tacy kretyni, jak Pilka, czy Sobecka usiluja kastrowac NAROD ponownie.. usilujac WYMUSIC USTAWOWO dalsza NEGATYWNA EWOLUCJE polskiego Narodu... Obiecuje wstep do teatrow, idiota jeden... Po prostu wszystko opada w czlowieku...JAKOSC - spier***la wlasnie za granice, kto i dokad moze. Pilka i Sobiecka zamierzaja zajac sie motlochem, ktory pozostanie (pod kierunkiem tych mafijnych Przewodnikow Narodu, ktorzy pozostaja, bo im tu dobrze...Ciekawe, do czego to wszystko doprowadzi.. Bo NIE MA juz chyba nikogo w tym nieszczesliwym Kraju, kto bylby wladny (nno, moze by i byl. Ale musialby najpierw CHCIEC...) przeciwstawic sie takim smutnym twarzom poselskim, jak Pan Pilka i wskazac im odpowiednie miejsce do dzialanosci, aby nie zabierali glosu w sprawach kluczowych :-(... Polski Sejm.. Hmm.. I ludziki, z ktorych sie on sklada pod przewodnictwem Marszalkowskiego Kostura... Temat sam w sobie... Czuwaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio matka w domu, a ojciec pod sklepem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 12:45 zapomnieli dodać; oszołomy.... a całe stado na utrzymaniu tych, którzy pracują w tym ..ym kraju, i nie mają czasu, żeby pomyśleć o założeniu własnej rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenobia "baby do garow" IP: *.145.udn.pl 30.01.07, 12:45 tak w radio (do ktorego politycy jezdza po wskazowki) mowily zaproszone jakis czas temu panie; to byla bardzo ciekawa audycja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Wzorowa rodzina a la PiS IP: *.botany.gu.se 30.01.07, 12:46 Ludzie, czym wy sie bulwersujecie? Przeciez nikt wam nie kaze miec tyle dzieci, nikt wam nie kaze w ogole miec dzieci! A to ze rodziny wielodzietne, a szczegolnie te, ktore postawily wychowanie dzieci jako priorytet (dobrze wyksztalceni rodzice rezygnuja z kariery dla dobra dzieci) powinny miec wsparce - w dobie nizu demograficznego i problemow spolecznych wynikajacych z zaniku tradycyjnych form i wartosci, to inna sprawa. Taka pomoc maja w Niemczech, w Skandynawi, we Francji, w Wielkiej Brytani...Czym wiec sie tu podniecac? Wszystko zalezy jak taka oczywista rzecz sie przedstawi. PIS-u nie lubie ale sposob napisania tego artykulu to czysta manipulacja. Osobiscie chciala bym miec czworke dzieci i pozwolic sobie na luksus zostania z nimi w domu. Dla ich i swojego dobra, bo czy cos przynosi w zyciu wieksza satyswakcje niz cieple stosunki w rodzinie i grupa bliskich osob? A tego sie nie osiagnie bywajac w domu na kilka godzin wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
gaianer Racja. 30.01.07, 13:01 Sprawa zostala przedstawiona tendencyjnie, jak to w GW - aby namieszac, zeby cosik sie dzialo :-)).. Ale niestety - w Polsce bardzo niewiele kobiet (mam na mysli wyksztalcone i swiadome KOBIETY, a nie niecytate samiczki do rodzenia stad usmarkanych przyszlych alkoholikow-bezrobotnych.., w ktore celuje Pilka i Czarni..) bedzie stac na to, zeby sobie urodzic czworke (czy doadoptowac..) i "siedziec z nimi w domu" = zrezygnowac z aktywnego uczestnictwa w zyciu Spoleczenstwa. proponowalbym, aby Pan Pilka i Pani Sobiecka nabrali sobie dzieciakow do domu, zajeli sie nimi aktywnie - nie majac juz wiecej czasu na robienie zametu za panstwowe pieniadze 0 z podatkow, na ktore loza wszyscy BEZDZIETNI, a ciezko pracujacy.. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
fish79 A co na to Konstytucjonaliści? 30.01.07, 12:48 Zastanawiam się, czy mozna by było pozwać ich do sądu jeżeli ten dziki pomysł wejdzie w życie? jak dla mnie jest to jawna dyskryminacja (odmawianie korzyści tym osobom, które nie spełniają tych wymogów), wejście z buciorami w moje życie, a przecież w Konstytucji mam zagwarantowaną równość prawa wobec wszystkich obywateli (tego marnego państwa:) A tak poza tym to zastanawiam sie czyje opinie zaczynają mnie bardziej przerażać: p. Sobeckiej czy p. Piłki. Bo to już nawet nie jest śmieszne tylko przerazajace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Wzorowa rodzina a la PiS IP: *.dip.t-dialin.net 30.01.07, 12:49 A jesli beda mieli piecioro dzieci i oboje rodzice bezrobotni, co latwo sobie w Polsce ,to co wtedy?Ano beda pozostawieni sami sobie ,jak wynika ze slow Mariana Pilki i poslow PiS.Jak taka rodzina ma byc moralnie zdrowa , jesli funkcjonuje w niemoralnym srodowisku poslow PiS.Niemoralnym i zdegenerowanym .Panowie nie badzcie bardziej stalinowscy od Stalina.On juz dawno temu przeminal ,czego nie zauwazyliscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meff Re: Wzorowa rodzina a la PiS IP: *.chello.pl 30.01.07, 12:51 Poseł Pił-ka chyba jeszcze nie doszedł do siebie po tym ka (Koncentrat Alkoholowy)... Jeśli taki projekt przejdzie to ja definitywnie wyśle wniosek o pozbawienie mnie obywatelstwa Polskiego, i poproszę o azyl w jakimś normalnym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielodzietni++ nie ma i nie będzie IP: *.chello.pl 30.01.07, 12:56 mamy 4 dzieci, ulg nie ma i nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paddinktun Znamy to z historii - ludzie fermy byly w... IP: *.gdynia.mm.pl 30.01.07, 12:57 ...III Rzeszy i kojarza sie z ludzkimi dramatami a poza tym jest taka nauka - demografia - i opisuje ona prawa przyrostu. Przyrostowi sprzyja: nski poziom edukacji, niski poziom lub brak uslug med., wysoka religijnosc, bieda itd. Jesli zatem chca przyrostu musza gnoic spoleczenstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monarchista Re: Znamy to z historii - ludzie fermy byly w... IP: *.bielsko.n4a.pl 30.01.07, 13:03 Gość portalu: Paddinktun napisał(a): > ...III Rzeszy i kojarza sie z ludzkimi dramatami a poza tym jest taka nauka - > demografia - i opisuje ona prawa przyrostu. Przyrostowi sprzyja: nski poziom > edukacji, niski poziom lub brak uslug med., wysoka religijnosc, bieda itd. > Jesli zatem chca przyrostu musza gnoic spoleczenstwo. Tak, ale w tych fermach mieli prawo rozmnażać się tylko ludzie czyści rasowo. U nas też powinno się wprowadzić kryteria dla prawa bycia rodziną wielodzietną. Np. zabronić posiadania takich rodzin ateistom i wiernym innych wyznań niż rzymsko-katolickie. Wtedy dopiero będzie tak, jak należy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paddinktun Re: Znamy to z historii - ludzie fermy byly w... IP: *.gdynia.mm.pl 30.01.07, 13:15 Chyba nie przeczytales mojej wypowiedzi: ateizm nie stymuluje rozmnazania. Mozesz wiec byc spokojny. Odpowiedz Link Zgłoś
b.zyk Re: Kapcie, kapcie i tylko kapcie 30.01.07, 13:10 Pani Sobańska, niech pani najpierw wprowadzi zakaz handlu obuwiem damskim, dopuszczalne tylko papucie domowe, lub trampki-żeby po zakupy kobieta mogła truchcikiem do sklepu...reszta pójdzie z górki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaskółka chore pomysły !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 13:19 Zdenerwował mnie ten artykuł! Nie będę tu pisać o kwestiach merytorycznych, chcę tylko wyrazić swoje emocje. Z jakiej racji jakiś polityk chce decydować o tym, jak mam żyć?!? Jestem wolnym człowiekiem, mam własny pomysł na swoje życie i NIGDY nie dałabym się zamknąć w domu, żeby wychowywać czworo dzieci! Chyba bym zwariowała, gdybym musiała 24 godziny na dobę zmieniać pieluchy, gotować, prać, sprzątać i może jeszcze usługiwać mężusiowi - panu i władcy... NIGDY!!! Takie życie uważałabym za karę, czułabym się jak w więzieniu, a w konsekwencji znienawidziłabym siebie, dzieci i taką rodzinę. Ciekawa jestem, w jaki sposób byliby mnie w stanie do czegoś takiego zmusić??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakole Wzorowa rodzina a la PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 13:02 Uważam, że pomysł wspierania rodzin wielodzietnych jest dobry, ale nie poprzez darmowe bilety do kina! Jest to kropla w morzu potrzeb takiej rodziny i dużo lepszą pomocą byłoby np. zwolnienie z podatku vat na pewne artykuły - gdyz taka rodzina poprzez swoją ogromną konsumpcję (jedzenie, energia, co roku książki, buty, kurki itp.) płaci do skarbu państwa ogromny podatek, oczywiście po uprzednim odprowadzeniu podatku od zarobków tatusia(też raczej dużych przy licznej rodzinie). A może by tak podatek podzielic na liczbę osób w rodzinie? I eszcze jedno: raczej slusznie byłoby dać matce która wychowa gromadkę dzieci szanse na emeryturę, której sobie nie odłozy nie pracując zawodowo. Natomiast jej dzieci utrzymują potem innych poprzez swoją pracę i odprowadzany Zus, nie ją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pykaczu Tylko jedna kobieta?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 13:05 bez sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiks Re: Tylko jedna kobieta?? IP: *.catv.net.pl 30.01.07, 14:01 Co z nadmiarem kobiet, które nie znajdą męża? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOLA Wzorowa rodzina a la PiS IP: *.uci.agh.edu.pl 30.01.07, 13:03 Hahaha..świetny pomysł na serial dla osób które nic nie musza robić!! Jaka szanująca się kobieta i jaki normalny mężczyzna da sobie wmówić że to jest idealny model rodziny!? Skandal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Wzorowa rodzina a la PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 13:10 ale dno!!! swietny model rodziny. a moze 10dzieci ??? dramat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: A jak pięcioro to bez kasy??? IP: *.resetnet.pl 30.01.07, 13:11 To nienormalne. Mam pięcioro dzieci - w tym jedno 7-miesięczne i jak najszybciej chcę wrócić do pracy!!!Pensja dla matki?Proszę bardzo - ale niezależna od ilości dzieci na miły bóg! Niech Sobecka z Piłką wezmą 1000 zł i spróbują za to utrzymać nawet jedno dziecko miesięcznie!!!!Para idiotów. Polityka prorodzinna pis i lpr to jedno wielkie g...o drodzy państwo! Odpowiedz Link Zgłoś
korhon Wzorowa rodzina a la PiS 30.01.07, 13:12 Dla mnie to paranoja! Pokażcie mi ilu facetów w tym kraju zarobi na taką rodzinę? A już "nagroda" to szczyt arogancji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot w butach ale niby dlaczego kobieta ma siedziec w domu??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 13:12 takie pomysly mnie rozbrajaja... mam 2-ke dzieci i kolejne w drodze i nie widze powodu dla ktorego miala bym rezygnowac z pracy. Zarabiam dokladnie 3 razy wiecej od meza i nie wyobrazam sobie jak mogli bysmy utrzymac siebie i nasze pociechy z pensji meza. Umowilismy sie, ze jesli nie bedziemy dawali sobie rady z wychowaniem naszych dzieci to z pracy zrezygnuje maz a nie ja i uwazam, ze jesli jakakolwiek wielodzietna rodzina zdecyduje sie na takie rozwiazanie nie powinna byc dyskryminowana przez panstwo. Jakos nie wydaje mi sie, ze fakt, ze to tata bedzie zajmowal sie domem wplynie negatywnie na zdrowie moralne mojej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka1021 Re: ale niby dlaczego kobieta ma siedziec w domu? IP: *.teledisnet.be 30.01.07, 13:23 a dlatego iz pan Pilka tak sobie wymyslil, jezeli ta koalicja dluzej miejsce zagrzeje to kobieta zostanie zepchnieta na wykonywanie 2 zadan w komorce rodzinnej:fabryka dzieci i kuchta. A TVN dzic pan Pilka stwierdzil iz jego model najlepszy bylby 2+3 ale wolalby 2+4, bo jezeli tak nie bedzie to przeciez Bulgarzy i Rumuni beda odsylac swoje pobory do ich kraju i nie beda wzmacniac finansowo polskich funduszy emerytalnych, tylko zapomnial iz ani jedni ani drudzy dio Polski na saksy nie przyjada wola na zachod, to takie pierniczenie kotka za pomoca mlotka. Cofamy sie wielkimi krokami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc z Canady. Wzorowa rodzina a la PiS IP: 24.122.75.* 30.01.07, 13:14 PIS-zapomial o jeszcze jednym warunku;Dzieci w tych rodzinach nie moga chodzic do szkoly tylko kosciola-typowy wzor rodziny MURMONSKIEJ. Jeszcze jedno - ojcami tych dzieci i mezami tych kobiet bedzie Lepper i Lyzwinski/murmonska bigamia/.Jeszcze jeden wielki krok PIS-u do zacofania narodowego. Odpowiedz Link Zgłoś