Dodaj do ulubionych

Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o Madonnie

IP: *.cable.ubr03.perr.blueyonder.co.uk 28.03.07, 17:29
Jest niekwiestiowaną gwiazdą i fantastyczną business-woman. Potrafi robić
pieniądze i nie ukrywa tego. Może dlatego, choć śpiewa relatywnie kiepsko,
jest gwiazdą najwyższego formatu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasiulla Re: Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o Madonni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 18:12
      To fakt. Madonna to fenomen popkultury. Choć wokalnie i tak bardzo się
      podciagnęła, szczególnie od roli Evity Peron, to nadal nieszczególnie imponuje
      głosem. Nie zmienia to faktu, że doskonale dopasowuje się do bieżących trendów,
      a nawet sama wprowadza nowe, cały czas będąc w awangardzie. Nie daje się
      wyprzedzić i chyba na tym polega zjawisko Madonny i jej ciągłe bycie na fali,
      choć przecież w międzyczasie przewinęło się już wiele pokoleń fanów.

Na początku, kiedy musiała sobie wyrobić "markę", doskonale reżyserowała
      skandale ze swoim udziałem, tak by media miały czym się eksytować, by miały co
      pożreć, przeżuć i wypluć, bo jej muzyka w latach 80. nie należała do przejawów
      szczególnego talentu. Zauwazcie jednak, że potem, mając już wystarczająco
      ugruntowaną pozycję i pieniądze, nie pozwoliła sobie nigdy na wpadki - do pracy
      nad jej kolejnymi płytami od lat 90. zatrudnia najlepszych ludzi, doskonanle
      przygotowuje wszystkie swoje trasy koncertowe, a kazdy jej występ jest wielkim
      show.

I choć nie zgadzam się z jej mocno lewackimi poglądami, jestem jej fanką od
      samego początku jaj kariery do dziś :))))) Doceniam to, że udało jej się nie
      popełnić takich błędów, jakie popełnił Michael Jackson, który z hukiem spadł z
      piedestału, choć przecież tytułowano go mianem króla popu, a Madonna była
      nazywana królową tegoż gatunku.
      • Gość: SmurfMądrala Re: Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o Madonni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 20:23
        Mnie kojarzy się z tirówka.

Jest bardzo "odważna"-robi streeptease na krzyżu.
        Rosjanie próbowali ja za to wygonić z kraju.Komercja zwycięzyła.
        Gdyby tak próbowała profanować muzułmański półksięzyc ,
        wtedy jej żywot trwałby krótko i zysk żaden.
        Jej filozofia "szmal" sie nazywa i odwagi czy prawdy nie potrzebuje.
        Jej stroje są natchnieniem prostytutek.

• Gość: black_and_white Re: Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o Madonni IP: *.state.gov 20.04.07, 14:15
          At teraz spojrz na swoj komentarz i zestaw go z komentarzem poprzedniczki.
          Widzisz roznice? Tym wlasnie rozni sie czlowiek kulturalny (nie Ty) od
          gruboskornego prostaka, jakim jestes. Oto komentarz zakompleksionego Polaka,
          ktory nie moze przebolec, ze dzieki ogromnej pracy komus cos sie udalo w zyciu
          dokonac. Madonne mozna lubic lub nie, ale nawet jak jej nie lubisz nie musisz
          obrzucac jej inwektywami.
          P.S. Gdzie widziales jak robi streaptease na krzyzu?
      • chavez6 Re: Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o Madonni 28.03.07, 23:37
        ja lubie jej muze... szczególnie starsze kawałki... a te nowe też nie są złe...

a po za tym na koncertach nie śpiewa z playbacku, przez co kaleczy niektóre
        piosenki... ale za odwagę i wyjątkowość tych występów traktuje śpiew na scenie z
        przymrużeniem oka.

na stronie teksty.org jest zbiór tytułów jej piosenek, pewnie nie wszystkich,
        ale nie spotkałem jeszcze więcej u kogoś innego z pop'u. Jest najbardziej płodna
        ze wszystkich... a zarzut że robi to tylko dla mamony wydaje mi się
        nieprawdziwy, na występach i w teledyskach czuć, że ona czerpie przyjemność
        grając dla innych. A że kase z tego ma... to świadczy o tym, że ją doceniają...
        jak by jej tak na kasie zależało to by robiła to co Bill Gates s Windowsem
        (antypirat).... np. poprzez gadanie o tym, że kopiowanie piosenek jest złe... a
        ona tego nie robi.. bo zraziłaby do siebie pewnien elektorat, który zdobywa
        kiedy ktoś jej słucha
    • Gość: sharp Re: Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o Madonni IP: *.aster.pl 28.03.07, 18:13
      Żenada. Artykuł sponsorowany.
      • Gość: JoJo Re: Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o Madonni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 18:58
        Gość portalu: sharp napisał(a):

> Żenada. Artykuł sponsorowany.

Choryś?
        • Gość: titta Re: Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o Madonni IP: *.botany.gu.se 28.03.07, 19:30
          Przez H&M :)
    • Gość: abhaod po prostu wspoczesna kobieta :))) IP: *.adsl.alicedsl.de 28.03.07, 18:22
      trzeba sie wybrac na jej koncert :)
    • pavliktoja Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o Madonnie 28.03.07, 19:14
      ona ma juz prawie 50?
      kurcze, ja nie dałbym jej więcej jak 30...
      no, ale coz:)
      • Gość: LGPL Re: Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o Madonni IP: *.user.ono.com 28.03.07, 19:52
        Heh, nie wiem co napisac :)
        Komentowac niczego nie trzeba.
        Zgadzam sie z Wami fanami.

Co mi sie spodobalo z artykulu to pytanie o przeczytanie ksiazki SEX przez jej
        corke. Typowa reakcja Madonny, na pewno powiedziala swojej asystence zeby
        dopisala 'tego dupka' do listy osob nie bedacych miec juz nigdy przyjemnosci
        porozmawiania z nia :)

Jedno jest pewne, nikt nie pozostaje obojetny wobec niej. Albo sie ja
        lubi/uwielbia, albo nie, chociaz argumenty wielu osob co do tego drugiego sa na
        prawde beznadziejne... i pewnie nizej je poczytacie, hehe.
        • wkosin Re: Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o Madonni 28.03.07, 23:36
          > Co mi sie spodobalo z artykulu to pytanie o przeczytanie ksiazki SEX przez jej
          > corke. Typowa reakcja Madonny, na pewno powiedziala swojej asystence zeby
          > dopisala 'tego dupka' do listy osob nie bedacych miec juz nigdy przyjemnosci
          > porozmawiania z nia :)

a ja wlasnie tak nie uwazam. ten redaktor chcial tylko obnazyc jej hipokryzje.
    • Gość: Anna G. Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o Madonnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 20:37
      Mimo wszystko wspaniała kobieta 95 % nas chciała by być na jej miejscu .
      Odniosła sukces , i to jest TO .
    • cookies3 Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o Madonnie 28.03.07, 20:38
      Kiedy przed laty przyjechała do nowego Jorku miała w kieszeni 35 dolarów. A
      dzis jedna z najbogatszcg kobiet.Osiąga zamierzone cele.I to jest to.
      Interesująca opowieść o interesującej kobiecie.
    • Gość: Jagna 160 cm wzrostu IP: *.man.com.pl 28.03.07, 20:40
      Wypraszam sobie!! ja też mam 160 cm wzrostu i nie uważam, że jest to wzrost
      nikczemny. Wręcz przeciwnie - bycie wysokim jest przereklamowane. Nie patrzcie
      na modelki, które mają zawsze powyżej 175 cm wzrostu - już dawno ktoś
      stwierdził że normalne kobiety nie wyglądają jak modelki. Poza tym niski wzrost
      nie wyklucza zgrabnej, proporcjonalnej budowy ciała.
      Proszę aby autor tekstu przeprosił wszystkie 160 centymetrowe - i niższe -
      kobietki za tak niemiłe określenie.
      Pozdrawiam!
      • titta Re: 160 cm wzrostu 28.03.07, 21:37
        To wyrazenie z Sienkiewicza...wiec nalezy traktowac z przymrozeniem oka.
        Pozdrawiam :)
      • alpepe Re: 160 cm wzrostu 16.04.07, 17:05
        w Niemczech kobiety są przeciętnie wyższe niż w Polsce. I ośmieszaj się żądając
        przeprosin od jakiegoś niemieckojęzycznego autora.
    • prezydent.polski Wszystko o Dorianie Greyu i upadku obyczajów 28.03.07, 21:30
      > portret Doriana Graya [który starzał się, w przeciwieństwie do samego bohatera
      słynnej powieści Oscara Wilda pod tym samym tytułem - przyp. tłum.].<

Na jakie psy [canis vulgaris - przyp. autora postu] musiała zejść Gazeta
      Wyborcza [pierwsza, niegdyś niezależna gazeta związana z dawno temu z pojęciem
      elementarnej erudycji - przyp. autora postu] jeśli musi w formie dwulinijkowych
      bryków [kolokwialna nazwa skrótu lektury szkolnej dla strasznych leni - przyp.
      autora postu] tłumaczyć kto to był Dorian Grey?!?
      • Gość: okrut_nick Re: Wszystko o Dorianie Greyu i upadku obyczajów IP: *.hsd1.il.comcast.net 28.03.07, 21:56
        Pomyslalem sobie dokladnie to samo !!!!!!!!!!!!!!zenada.
      • Gość: kerk A wiesz kto to Ender, Geralt czy choćby Eragon? IP: *.crowley.pl 29.03.07, 08:51
        Literatura płynie i zmienia się, nie wszyscy dziś znają klasykę (przynajmniej
        tak jak ty ja pojmujesz)
    • Gość: mirro Re: Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o Madonni IP: *.ipt.aol.com 28.03.07, 22:47
      jaki kretyn pyta matke czy pokazala juz swojemu 10-letniemu dziecku album
      erotyczny, ktory wydala 15 lat temu?
    • Gość: kerk Trochę zjadliwy ten artykulik,chyba cos nie wyszło IP: *.crowley.pl 29.03.07, 08:39
      panu dziennikarzowi w trakcie jego udzielania, pisze jak by ucierpiała jego
      duma osobista i chciał się w cichy sposób odegrać
      • Gość: ameba Re: Trochę zjadliwy ten artykulik,chyba cos nie w IP: *.dhcp.bluecom.no 29.03.07, 11:02
        Nigdy jej nie lubilam. Nie ma gosu, jest wulgarna a jej "sztuka" bazuje na
        bezczeszczeniu tego co dla niej nie ma znaczenia natmiast ma znaczenie dla innych.
        Poza tym wyglada tandetnie i tanio.
        • luciferia Re: Trochę zjadliwy ten artykulik,chyba cos nie w 29.03.07, 12:28
          Ja również lubię Madonnę za to, co robi :) Od 20 lat niezmiennie utrzymuje się
          na szczycie, sama wszystkim zarządzając i reżyserując wydarzenia i ich efekty.
          Przewiduje i sama lansuje trendy. Wie czego chce i po prostu to robi, a co
          lepsze, robi to bezbłędnie. To prawda, że głos ma dość słabiutki, ale często
          zdarza się jej tworzyć naprawdę ciekawe piosenki.
          Nie jestem jej fanką, bo nie każda jej piosenka mi podchodzi, ale uważam ją za
          bardzo kreatywną i rzadko spotykaną osobowość.
          • gobi03 nie osobowosc! 30.03.07, 15:09
            Madonna (piosenkarka popowa) jest produktem wspolnej pracy marketingwcow. Dlatego jej kariera to nasladowanie stada gwiazd, np. M. Monre.
            Nie widzialem u nej nic unikalnego - wciaz nasladuje.

Mam tylko nadzieje, Ze umie spiewac beZ PRAdu. Chociaz tyle.
    • Gość: Pinezka "ilość gości" w Gazecie Wyborczej IP: *.icm.edu.pl 19.04.07, 07:55
      Piszący dla Gazety Online spiesząc się wypisuja rózne brednie - ostatnio
      był "gwałt kotrolowany". W każdej porządnej redakcji jest jednak tzw. korekta.
      Widać GW nie jest porządną gazetą. Dlatego czytamy teksty z typowymi błędami
      językowymi lub logicznymi. Wstyd!
      Korekta/redaktor GW niech sobie zapisze i podkreśli wężykiem: LICZBA gości.
      Można ich przecież policzyć! W razie dalszych wątpliwości odsyłam do słownika
      języka polskiego dowolnego wydawcy.
    • 36krzysiek Re: Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o Madonni 20.04.07, 09:25
      Proszę nie doszukiwać się nawet krzty obiektywizmu w tym, co napiszę bo jestem
      fanem Madonny od 25 lat. Inna muzyka jest tylko dodatkiem. Ona jest Królową
      Pop. Fanatyzm nie presłania mi obrazu jej niedoskonałości, ale Nobody`s
      Perfect. Jej osobowość jest nieziemsko magnetyczna i może tu rodzi się jej
      sława? Miałem nieopisane szczęście widzieć Madonne dwa razy na żywo na
      kocertach i było to dla mnie przeżycie nie do opisania, choc zawsze powtarzam,
      że dla mnie mogłaby stać na scenie w szlafroku i papilotach i prasować Guy`owi
      koszule a ja i tak byłbym w siódmym niebie :)
      • Gość: ogórek Re: Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o Madonni IP: *.magma-net.pl 20.04.07, 15:20
        Można lubić Madonnę lub nie. Ale nie można nie dostrzegać jej olbrzymiego
        talentu. Dziewczyna nie ma zniewalającego głosu a'la Mariah Carey czy Whitney
        Houston, nie ma nieziemskiej urody a mimo to od 20 lat z okładem niezmiennie
        jest na szczycie i budzi emocje.
        Na pewno jest niesamowicie silna psychicznie. Zobaczcie choćby na wspomniane
        wyżej dwie divy. Carey ma za sobą załamanie nerwowe, Houston stała się żałosną
        narkomanką i nie wiadomo, czy jeszcze kiedyś zaśpiewa.
        A Madonna? Przeżyła, jak na początku kariery Playboy i Penthouse
        niespodziewanie wydrukowały jej akty z czasów, gdy pozując nago zarabiała na
        życie a potem sama zrobiła takie zdjęcia za konkretną kasę. Przeżyła druzgocącą
        krytykę swojego aktorstwa, która pojawiała się właściwie po każdym filmie - no,
        może z wyjątkiem "Evity". Porażek było wiele a ona z każdej wychodziła
        silniejsza. To naprawdę wyjątkowy człowiek i przypuszczam, że Madonna nie
        zejdzie z piedestału jeszcze przez długie lata. :) W sumie nawet tego jej
        życzę, bo na sukces ciężko zapracowała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka