Dodaj do ulubionych

Działkowcy do eksmisji

31.05.07, 22:05
Ogródki działkowe, które tylko w części są zadbane, niech się przeniosą na
obrzeża miast. Szkoda dobrych terenów miejskich. PZD to relikt komunizmu, dziś
(podobnie jak centrale spółdzielcze) przybudówki SLD.
Ustawa ta może być jedną z nielicznych dobrych inicjatyw PiS.
Obserwuj wątek
    • introligator_snu Kaktus mi na dloni wyrosnie jak 01.06.07, 09:24
      PiS uchwali ta ustawe. Trzeba pamietac ze jest to 600tys. wyborcow, do tej pory
      przewazajaco PiSowych. Gdyby stawa przeszla PiS moze zapomniec o ich glosach.
      • Gość: Maniek Re: Kaktus mi na dloni wyrosnie jak IP: *.centertel.pl 01.06.07, 11:57
        Te 600 tysięcy to wiekszość z nich to lewe podpisy o których nawt jezeli sa to
        faktycznie istniejący ludzie to nawet oni nie więdzą że ktoś ich wciągnął na
        listę. Nastepna część tych podpisów została złozona dla tak zwanego świetego
        spokoju, zeby prezes sie nie czepiał, zresztą prezesi oficjalnie strasza jak
        nie podpiszesz to tracisz działeczkę. Wiec jak ma ktoś sczególnie starszy
        człowiek, podpisze ze zwykłego ludzkiego strachu przed zemstą prezesa. W ten
        sposób zbierane podpisy są bezwartościowe. Dzieki tej nowej ustawie tylko
        dodadzą PiS nowych wyborców.
        Ludzie już mają dość tych prezewsów!!!
        • Gość: działkowicz Re: Kaktus mi na dloni wyrosnie jak IP: *.chello.pl 20.09.07, 21:59
          Racja z 600tys trzeba odjąć 2/3 bo reszta to dobre
    • Gość: Krystian Re: Działkowcy do eksmisji IP: *.centertel.pl 01.06.07, 11:29
      Rada Krajowa PZD to klika, Kondracki zatrudnił cała rodzinę nawet konkubrnci
      jego córeczki załapali sie na ciepłe posadki. Prezes zarządu okregowego w Łodzi
      zarabia 6,5 tysiąca miesięcznie, to ile ta klika zarabia w Warszawie. Nie ma co
      sie dziwić, że bronią swoich dochodowych stołków. Prezesi zbierają pod
      przymusem podpisy, żeby tylko ochronić swoją władzę i przywileje. Kondracki ze
      społecznych pieniędzy zebranych od przymusowych członków płaci prezesom
      poszczególnych ogrodów od 5 do 10 złotych za każdy uzyskany podpis na tych
      listach. Listy te nie zawierają numeru pesel, więc prezesi tworzą je sami, żeby
      tylko wyrwać kasę. Łatwo przeliczyć jaka to kasa 600 tysięcy razy 5 albo 10
      złotych od podpisu. PZD stać na to !!!! A mogą tak działać bo nawt NIK nie ma
      prawa kontroli.
      U nas prezes w ogrodzie jak sobie wypił to chwalił sie , że nazwiska brał
      poprostu z książki telefonicznej. Tak to w demokratycznej Polsce działaja
      prezesi z PZD.
      Ogrody traktują jak prywatne folwarki i jak ktoś im podpadnie, to go wyrzucają
      i ograbiają z tego co jest na działce. Aktualnie bardzo nasiliły sie te
      działania. Prezesi pod byle pretekstem wyrzucają starszych ludzi , a działki
      przydzielają swoim kolesiom. Działkowiec nie moze sie bronić, bo zwiazek stać
      na najlepszych i najdroższych adwokatów. U nas działkowiec chciał iśc do sądu
      zeby bronić swojej działki i majątku, to jak zobaczył ile zażądał adwokat z
      PZDza prowadzenie tej sprawy (chciał ponad 10 tysięcy) to odrazu ten
      działkowiec zrezygnował i wycofał pozew. Prezesunio już przydzielił działkę
      swojemu. Ile to już działek w ostatnim czasie przejeli prezesi i za pieniądze
      sprzedali innym. To co wyprawiają prezesi to zbrodnia której nikt nie ściga.
      • Gość: Zenek Re: Działkowcy do eksmisji IP: *.centertel.pl 01.06.07, 11:34
        To jest prawda! U nas też tak się dzieje na ogrodzie, co atrakcyjniejsze
        działki przejmują prezesi, dlaczego nikt nie powstrzyma tych prezesów, gdzie są
        prokuratury i policja. Horor nie organizacja. Precz z
        PZD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: krzysiek Re: Działkowcy do eksmisji IP: *.centertel.pl 01.06.07, 12:39
          Święta prawda za te podpisy to Kondracki dawno powinien siedzieć.
      • Gość: Działkowicz Re: Działkowcy do eksmisji IP: *.chello.pl 20.09.07, 21:56
        popieram a zarobki pana kondrackiego w Warszawie to 400 tys złotych
        rocznie szokująca prawda córeczka 250 tyś konkubent 240 tys
    • Gość: Karol Działkowcy do eksmisji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 20:54
      Bzdury piszecie ,działkowca wcale nie jest łatwo wyrzucić z działki nawet jak
      zaniedbuje uprawy i nie płaci składek, bronią go przepisy PZD ,statut i
      Regulamin. Wykluczenie ze Związku i pozbawienie działki to długa i żmudna droga,
      dlatego też w ogrodach jest dużo zaniedbanych działek. A co do podpisów to sam
      się podpisałem w obronie obecnej ustawy bo chcę mieć dalej działkę i spokojnie
      ją uprawiać a pis chce mnie jej pozbawić bo chce generalnie zlikwidować
      ogrodnictwo działkowe w Polsce i przejąć tereny ogrodów.Tylko bardzo naiwni mogą
      wierzyć w dobre intencje projektodawców rozdania działek za darmo. Rozdać za
      darmo dla "komuchów" bo w/g PiS tacy otrzymywali działki- Kto w to uwierzy?
      • Gość: bezdomny Re: Działkowcy do eksmisji IP: *.smsnet.pl 02.06.07, 17:44
        Ja ma działkę 440m2 .
        Zamiast zabrać niech mi Kaczyński stworzy możliwość zbudowania na niej domu 200m2
        Wodę mam , prąd też, kanalizę mogę poprowadzić wzdłuż ścieżki a że jest szeroka
        więc zmieści sie chodnik i jednopasmowa ulica - czyli jak w Anglii.
        Ale lepiej zabrać i dać deve"leperowi" bo wmawia że sprzeda z upustem czyli po 8
        a nie 9 tysięcy
      • Gość: Stary działkowiec Re: Działkowcy do eksmisji IP: *.centertel.pl 03.06.07, 11:09
        Bzdury to ty piszesz człowieku, te tzw. przepisy to chronią tylko działaczy PZD.
        Są tak skonstruowane, zeby działkowiec nie miał żadnych szans obrony.
        Widać jeszcze nie podpadłeś prezesowi, jakbyś chociażby odmówił tego podpisu to
        miałbyś już "kłopoty" i inaczej byś śpiewał. Działaczy PZD wygląd działki nic
        nie obchodzi (sam to widzisz), jak siedzisz cicho to nawet na działce mozesz
        mieć hodowlę marychy. U nas człowiek podpadł władzom z PZD bo się sprzeciwił
        malwersacjom prezesa ogrodu (przez lata prezesowstwa zagarnął prawie 50 tysięcy
        zł). Ten w ramach zemsty i pozbycia się go, żeby nikt mu nie patrzył na ręce,
        pozbawił go członkostwa i prawa uzytkowania działki. I pozbawił od razu całą
        jego rodzinę, nawet jego dzieci zostały wurzucone. Prezes okręgu koleś tego
        prezesa ogrodu (też prawdopodobnie zamieszany w te machlojki), wynajał szybko
        za 10 tysiecy złotych adwokata(PZD stać na takich adwokatów bo mają pieniądze z
        haraczu od działkowców). Teraz ten adwokat wystapił do sądu o eksmisję, adwokat
        z PZD ma dojścia gdzie trzeba, więc to tylko formalność wywalenie tego
        człowieka i jego rodziny. Podobnie działaja prezesi spółdzielni mieszkaniowych
        ilu to ludzi wywalili z mieszkań, a mieszkania sprzedali z zyskiem). To taka
        sama banda która ty człowieku swoim podpisem popierasz. Banda którą jak PiS nie
        zrobi porządku bedzie dalej kraść i wywalać ludzi, żeby ich mienie sprzedać z
        zyskiem.
        Jakby działkowcy byli właścicielami to tacy wszechwładni prezesi nie mogli by
        tak działać. A ty człowieku kiedyś obudzisz sie z ręką w nocniku, jak
        podpadniesz, chyba że lubisz być pokorny i przymykać oczy na machlojki prezesów.
        A co do podpisów to u nas była lista i każdy obowiazkowo musiał się podpisać,
        na Walnym kazali wszystkim i koniec, żadne tłumaczenie, że ktoś jest za
        uwłaszczeniem.
        Widać jestes młody i nie znasz możliwości prezesów z PZD.
    • Gość: Józef Re: Działkowcy do eksmisji IP: *.centertel.pl 03.06.07, 11:36
      U nas co druga działka to pędzą bimber i urządzają popijawy, jak byłem z tym u
      prezesa to mnie pogonił. Powiedział jak mi się nie podoba to wynocha.
      Zresztą co tu gadać prezes to też moczymorda.
      • Gość: KosA Re: Działkowcy do eksmisji IP: *.centertel.pl 03.06.07, 12:10
        Teraz jest jedyna okazja żeby w końcu zmienić stan prawny działek. Żadna partia
        nie chicła zająć sie problemem działkowców, jedynie PiS. Jeżeli dojdzie do
        przekształcenia wieczystego uzytkowania PZD we własnośc dopiero zobaczą
        działkowcy co to znaczy władza. Ceny działek będą niskie jak barszcz bo kto
        będzie chciał kupić cos takiegoo i byc poddanym władzy absolutnej. Teraz PZD ma
        wieczyste albo zwykłe a czuja się jak paniska. Robią co chcą a każdy sprzeciw
        władzy jest traktowany jak zamach na organizację. Po to PZD ciągle modernizuje
        ustawy i statuty żeby mieć wszechwładzę nad działkowcami. Obudźcie się
        zaślepieni wyznawcy związku.CZas na uwłąszczenie i wcale nie zadarmo jak
        niektórzy piszą. Tyle chociaż mozna w tej sprawie duzo więcej.
        • Gość: Sebastian Re: Działkowcy do eksmisji IP: *.centertel.pl 04.06.07, 10:09
          W pełni się zgadzam, już teraz działacze PZD rządza się na działkach jak na
          prywatnych folwarkach. A Kondracki ten despota juz dawno powinien być na
          emeryturce , przez tyle lat co on sie nachapał i cała ta jego klika, już
          starczy tego złodziejstwa.
          Jedyna prawde co on mówi to to, że działki powinny być, tylko bez tego tyrana z
          Warszawy. Czas uwolnić ogrody od tej bandy z zarządów okręgowych i od tej
          zachłannej bandy z Warszawy. Cała rodzina plus konkubenci córeczki furera
          Kondrtackiego żyją na koszt działkowców. Czas skończyć z tym obszarnikiem w XXI
          wieku. Kondracki won!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Zenek Re: Działkowcy do eksmisji IP: *.centertel.pl 04.06.07, 10:34
            POPIERAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: Renata Re: Działkowcy do eksmisji IP: *.centertel.pl 04.06.07, 11:21
              Szok !! Znalazłam przypadkowo informację na stronie internetowej Sejmu RP, że
              działkowcy skarżą się w listach do Sejmu, że są zmuszani podpisywać listy
              poparcia, że prezesi zmuszają ich do podpisów. Tak nie może być !! U nas na
              ostatnim Walnym leżała taka lista i też kazał prezes podpisywać się ludziom, ja
              odmówiłam!! Pewnie teraz przy lada okazji bedzie sie mnie czepiał.
              Kiedy ten komunistyczny relikt w postaci PZD bedzie zniesiony.
              • Gość: Aurelia Re: Działkowcy do eksmisji IP: *.centertel.pl 04.06.07, 14:01
                Oj możesz mieć kłopoty!! Lepiej idź i podpisz!!
                • Gość: Gruby Re: Działkowcy do eksmisji IP: *.centertel.pl 05.06.07, 09:53
                  Nie podpisuj !!! nie daj się tym hamom !!! Ja też nie podpisałem mimo, że
                  prezes robił podchody i naciskał na mnie.
                  • Gość: Konkret Re: Działkowcy do eksmisji IP: *.centertel.pl 05.06.07, 10:56
                    O jakich wy pierdołach piszecie, jakieś podpisy jakie to ma znaczenie. Czy
                    trzysta tysięcy sfałszowane czy więcej. Najgorsze jest w tym, że PiS zapowiadał
                    ustawę w czerwcu, a juz znalazłem w internecie informację, że dopiero we
                    wrzesniu po wakacjach. O to trzeba monitować PiS żeby w koncu uchwalono ustawę
                    a nie piszecie o jakiś pierdołowatych podpisach, które tak naprawdę nie mają
                    znaczenia.. Ktoś nie podpisał to jego sprawa, a nie prezesa. Trzeba odrzucic
                    to psychiczne uzaleznienie od PZD. Zachowujecie sie jak niedorozwinięte dzieci,
                    dzięki wam PZD dalej istnieje w takiej formie! Wy tak naprawdę daliście się
                    otumanić tym prezesom, a podpisy to temat zastępczy. PZD zależy zeby dyskusja
                    rozbijała sie o pierdoły, a nie o sprawę uwłaszczenia. PZD sprowadzając
                    dyskusję na inny temat zyskuje odsuwanie sprawy uwłaszczenia,miejąc nadzieję,
                    że czerwoni wrócą do władzy !.
                    Nie sprzeczajcie się o to kto was zmusił do podpisu, ale naciskajcie na PiS
                    żeby w końcu wprowadził ustawę. Naciski na wprowadzenie nowej ustawy są teraz
                    najważniejsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka