Dodaj do ulubionych

Pensja z ogłoszenia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 08:28
ja dostalam taka prace teraz jestem fryzjerka za 2 tys. zl na targowku tak
jak pisali w gazecie tak zalacili
Obserwuj wątek
    • Gość: jagoda Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 08:50
      1300 zlotych na reke plus premie dostalam dwa miesiace temu przeczytalam takie
      ogloszenie w wyborczej i rzeczywiscie tyle placa. Pracuje w wypozyczalni na
      ochocie jagoda
      • Gość: rafael Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 09:33
        Ha..to mozliwe? Siedze na wakacjach w Pl i czytam z niedowierzaniem. To ja mam
        tyle samo w firmie pod Southampton na reke 5,6 tys na nasze, po zalaceniu
        wszstkich kosztow zostaje mi prwie 2 tyts. ktore wysylam do Polski chetnie sie
        zatrudnie niech ktos napisze gdzie mozna taka prace znalezc Kierowca, 15 lat
        doswiadczenia na miedzynarodowych kat. C + E
        piszczcie do Rafala
        • Gość: Paweł Re: Pensja z ogłoszenia IP: 89.125.56.* 27.06.07, 12:59
          Hej mistrzu, zapomniałeś w tym cv zostawić jakiś danych kontaktowych ;)
          • tetlian Re: Pensja z ogłoszenia 27.06.07, 19:21
            Dobra strategia. Szkoda, że dopiero teraz wchodzi w życie.
            • Gość: calabora.com Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.sd.sd.cox.net 29.06.07, 05:26
              zalezy gdzie - zobacz sobie calabora.com

kazda praca ma WYSKOSC zarobkow obowiazkowo.
        • Gość: Ozio Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.171.49.148.crowley.pl 27.06.07, 20:42
          W Wielkiej Brytanii i Irlandii w każdym ogłoszeniu podają stawki.
          • Gość: !!!! Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.sd.sd.cox.net 29.06.07, 05:27
            w USA wcale nie podaja stawek w ogloszeniach.
            TO ZUPELNE BZDURY. jest jak i w Polsce jeddi podaja inni sie PYTAJA a ile chcesz
            zaabiac?
            ale sa serwisy co wymuszaja podawanie zarobkow.
            np w calabora.com

kazda praca ma WYSKOSC zarobkow obowiazkowo.
      • Gość: milenka Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.aster.pl 27.06.07, 10:08
        A ja mam 12 tysięcy na renke plus premie. Przeczytałam ostatnio ogłoszenie w wyborczej i rzeczywiście tyle płacą. Pracuje w agencji na Mokotowie! Praca lekka, łatwa i przyjemna.
        • Gość: karol Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 10:17
          chyba w TEJ agencji, pani od "renki"...
        • Gość: jasiek Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 12:05
          Ok, przestań bawić się komputerem curuś ..:)
        • mister1 Re: Pensja z ogłoszenia 27.06.07, 12:13
          glownie na wznak ?
          • Gość: Jas Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 12:33
            No co chcesz? leżąca robota
            • Gość: pimpus Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 22:20
              Czy sie klęczy czy sie leży 12 patoli sie należy
        • Gość: axe Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.ha.pwr.wroc.pl 27.06.07, 20:09
          Ja mam juz troche doswiadczenia zawodowego, bardzo dobrze zarabiam, ale
          chcialbym robic to co lubie - zostac nauczycielem na uczelni. Musze wiec
          ukonczyc jeszcze studia doktoranckie. Mam nadzieje, ze w 3 lata (za to bez
          rownoleglej pracy - bez dochodu). I wtedy bede mogl zarabiac az 2000zl na reke,
          no niecale. Moge wtedy rzetelnie wykonywac swoja prace za te 2000zl, albo
          dorabiac na boku nie przygotowujac sie do zajec i opozniajac habilitacje... Po
          15 latach dojde do 4000zl jako profesor. Hm... Wyksztalce tysiace specjalistow,
          ktorzy beda zarabiac po 10.000zl i wiecej (tyle sie zarabia w moim zawodzie).
          Budujace to wszystko. Robic to co lubie, czy robic kase? Tylko kto bedzie uczyl
          moje dzieci?
          • Gość: Delfina Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.zaodrze.punkt.pl 27.06.07, 20:24
            Rób to co lubisz, to ważniejsze niż kasa... No i wakacje będziesz miał długie:)
        • Gość: Jerzyk z Tworek A mnie i tak nie przebijecie - nauczyciel..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 21:20
          .....w państwowej szkole, goły etat i 24 tys. na rękę. I co???? Łyso wam??? A
          teraz mam ponad dwumiesięczne wakacje i jadę połowić sobie merliny u tow. Fidela
          na Kubie. Po powrocie skok do Frisko a wdrodze powrotnej mały tydzień w Londynie
          popatrzeć jak Polaki zaiwaniają w pubach. Zaprawdę powiadam wam - nie ma
          lepszego rządu niż obecna koalicja.
          Pozdrawiam wszystkich, którym się uczyć nie chciało :)
      • mario-radyja asymetria informacyjna 27.06.07, 11:14
        dotychczas pracodawcy stosowali strategię asymetrii informacyjnej: ja wiem ile
        wy chcecie, ale wam nie powiem ile jestem w stanie zapłacić.
      • Gość: jeczuss Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 17:42
        Ja pracuje na Mickiewicza i produkujemy agd , wtedy nie było ogłoszeń o pracy
        za ile !!!!!
      • Gość: Jozef Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.icpnet.pl 27.06.07, 22:42
        Bardzo bym chciała zarabiać chociaż 1500 zł w Poznaniu. Mam 40 lat ,bogate
        doświadczenie zawodowe , średnie ekonomicznie i w miarę noramlnych godzninach
        tj. 7-8 do 15-16. Jakos tak trudno. Teraz pracuję jako krawiec za 650 zł i nie
        stać mnie na tę pracę powoli ...
    • Gość: greg Re: Pensja z ogłoszenia IP: 213.227.114.* 27.06.07, 09:53
      Hehe. Szybka ewolucja intelektualna byznesmenów??? Normalnie, nie uwierzę.
      Boże, co to się porobiło w tym kraju.
    • Gość: xxx Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 09:54
      Czyżby pracodawcy wreszcie poszli po rozum do głowy? Lepiej późno niż wcale!
      • Gość: wilkuzi Re: Pensja z ogłoszenia IP: 195.116.25.* 27.06.07, 10:15
        Oni nie poszli po rozum do głowy, po prostu przystosowujš się do warunków
        panujšcych na rynku pracy.
    • Gość: Kulpon Nareszcie na to wpadli IP: 170.252.72.* 27.06.07, 09:56
      Przeciez to jasne jak slonce, ze tak powinno to dzialac. Bardzo sie ciesze,ze
      ktos na to wpadl w koncu i moze stanie sie to bardziej popularne.
    • Gość: Marcin Pensja z ogłoszenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 10:11
      No niesamowite, co za genialny pomysł. Szkoda że jak na razie panuje paranoja
      polegająca na tym że to kandydat ma SAM PODAĆ ILE CHCE ZARABIAĆ! To paranoja na
      skale światową. W normalnych krajach to firma sama podaje ile płaci, a
      kandydatowi albo sie to podoba, albo nie. A nie jakieś chore określanie się, co
      prowadzi do niezręcznych sytuacji. Fajnie że się to zmienia, szkoda tylko że
      reguluje to prawo rynku a nie prawo.
      • Gość: byla agora Re: Pensja z ogłoszenia IP: 87.204.218.* 27.06.07, 10:20
        Ciekawe jakie ogloszenia dawalaby Wyborcza? ZOSTAN DZIENNIKARZEM GW W JEDNYM Z
        DUZYCH MIAST POLSKI. PLACIMY JUZ OD 1,2 TYS. NETTO NA REKE ZA SZESC DNI PRACY W
        TYGODNIU. NAGRODY DAJEMY PO UWAZANIU NIEKOMPETENTNEGO KIEROWNICTWA. SOCJAL
        PRAWIE NIE ISTNIEJE. CO JAKIS CZAS URZADZAMY WESOLE ZWOLNIENIA GRUPOWE. ZWIAZKOW
        ZAWODOWYCH ZAKLADAC NIE WOLNO. PRACUJ W NAJLEPSZEJ GAZECIE W KRAJU!
      • Gość: Daisy Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.07, 10:29
        Oj nie masz racji. Na zachodzie jak najbardziej pracownik pytany jest ile chce
        zarabiac, chociaz firma z gory wie ile jest w stanie za ta prace zaplacic.
        Naturalnie jest to szeroko stosowany chwyt psychologiczny zmuszajacy pracownika
        do samooceny, odzwierciedlajacy pewnosc siebie, czy zdolnosc negocjacii.
        • Gość: jan Gdzie "na Zachodzie"? IP: 195.116.110.* 27.06.07, 10:43
          Przegladalem oferty z Anglii, Irlandii, Danii, Norwegi. 90% bylo z
          wynagrodzeniem.
          • Gość: Daisy Re: Gdzie "na Zachodzie"? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.07, 11:08
            Niemcy, Szwajcaria, Austria, Francja...
            • mariuszdd Re: Gdzie "na Zachodzie"? 27.06.07, 13:04
              Gość portalu: Daisy napisał(a):

> Niemcy, Szwajcaria, Austria, Francja...
              Eeee ,jeżeli ktoś chce pracować jako murarz ,otwiera gazetę i są stawki .
              Jeżeli nawet ktoś nie poda ,to w ogłoszeniu poniżej są podane stawki .
              I po wysokości wypłaty można stwierdzić kogo szukają ,początkującego czy
              fachowca .
              Polski cwaniak nie podaje za ile ,bo szuka fachowca za stawkę amatora
          • Gość: bolig Re: Gdzie "na Zachodzie"? IP: *.acn.waw.pl 27.06.07, 11:13
            Nawet jesli sa z wynagrodzeniem to pytanie pada.
            Wynagrodzenie jest orientacyjne. Jesli masz mocne argumenty zadasz wiecej, ale
            oni tez staraja sie znalezc najtanszego
            • Gość: jan Re: Gdzie "na Zachodzie"? IP: 195.116.110.* 27.06.07, 11:47
              Nie mowie ze nie pada. Przewaznie podane sa widelki od-do, a nawet jesli nie to
              lepszy kandydat moze powiedziec troche wiecej. Ale z góry wiadomo czego mozna
              sie spodziewac. W Polsce doswiadczylem niestety chciejstwa (a moze braku
              doswiadczenia?) pracodawcow prowadzi do absurdalnych sytuacji, ktorych sam
              doswiadczylem. Najpierw rozmowa, pozniej testy, wszystko trwa ze trzy godziny a
              na koncu pytanie o oczekiwania no i wyraz zaskoczenia rekrutujacego. Strata
              czasu z obu stron. No ale zawsze moze sie pojawic jakis niezorientowany
              czlowiek, ktory poda za niska stawke. I chyba o to chodzi.
              • Gość: audi tt Niemcy-zasilek 6 tys a praca 5 tys ! IP: *.proxy.aol.com 27.06.07, 12:07
                nie ma ja to w socjalnym panstwie-niemczech- tu dochodzi do takich
                paradoksow ,ze na zasilku placa srednio-6 tys pln (podaje przelicznik z euro)a
                jako wykwalifikowany pracownik ze sr.wykszt. ciezko jest o prace za...5 tys-
                netto !!!!!(na poczatek rozumie sie)
        • mister1 Re: Pensja z ogłoszenia 27.06.07, 12:15
          w Holandii w kazdym ogloszeniu podaja place (i to nie jest nic nowego)
      • Gość: Gośka/Pomorze W normalnych krajach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 12:11
        "W normalnych krajach to firma sama podaje ile płaci"

W normalnych krajach to się normalnie płaci zamiast iść po najmniejszych
        kosztach...!!!
        • Gość: auti tt Re: W normalnych krajach IP: *.proxy.aol.com 27.06.07, 12:18
          intencja tego co napisalem wczesniej bylo to, ze wlasnie ciezko jest dostac
          gdziekolwiek prace lepiej platna niz wysokosc zasilku...!!! firmy niedosc ze
          nie zatrudniaja na stale ( tylko jakies umowy probne ...na dwa lata!!!! itp.)to
          jeszcze placa zazwyczaj marnie (albo chca placic)
        • Gość: pracodawca Re: W normalnych krajach IP: 84.203.168.* 27.06.07, 12:23
          W normalnych krajach to sie da normalnie placic, gdyz niskie koszty zatrudnienia
          na to pozwalaja. Ja bym Ci Gosiu najchetniej placil cala pensje brutto na reke,
          ale widzisz, panstwo nie pozwala.
          • Gość: pracodawca lepszy do pracodawcy od... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 15:36
            ... pracodawcy sprawniejszego lepiej, bo czy inni pracodawcy nie sa obciazeni kosztami pracy?? a mimo to potrafia dac jakies miminimum, a wiec jakies 1,6 - 1,7 na reke, to nie jest majatek, aby pracownik mogl w miare godnie zyc zamiast mi tu cwaniakowac lub myslec o odejsciu do innej firmy
            • Gość: pracodawca Re: do pracodawcy od... IP: 84.203.168.* 27.06.07, 17:53
              Zgoda, ale ja mowie o tym, ze gdyby zalozmy Gosia zarabiala 1600-1700 na reke,
              to w "normalnym panstwie" przy zalozeniu, ze jest to ok. 2600 brutto wykonujac
              dokladnie te sama prace i kosztujac mnie, jako pracodawce dokladnie tyle samo
              zarabialaby 2300 na reke. I ona i ja bylibysmy szczesliwsi.
              Ludzie nie kumaja, ile ich wlasnych ciezko zarobionych pieniedzy zabiera panstwo
              i ze mozna, a nawet nalezy to zmienic.
              • Gość: kaj Re: do pracodawcy od... IP: *.chello.pl 27.06.07, 19:45
                Zgoda, ale ja mowie o tym, ze gdyby zalozmy Gosia zarabiala 1600-1700 na reke,
                > to w "normalnym panstwie" przy zalozeniu, ze jest to ok. 2600 brutto wykonujac
                > dokladnie te sama prace i kosztujac mnie, jako pracodawce dokladnie tyle samo
                > zarabialaby 2300 na reke. I ona i ja bylibysmy szczesliwsi.
                > Ludzie nie kumaja, ile ich wlasnych ciezko zarobionych pieniedzy zabiera panstw
                > o
                > i ze mozna, a nawet nalezy to zmienic

Ale Ty jeste
              • Gość: kaj Re: do pracodawcy od... IP: *.chello.pl 27.06.07, 19:55
                Ale ty jesteś głupim pracodawcą. Zarabiając u Ciebie 600 euro byłaby
                szczęśliwa???I tylko 80 euro na ubezpieczenia i podatki???? To z tych 600 euro
                na rekę musiałaby zapłacić sobie ubezpieczenie zdrowotne, szkołe dla swoich
                dzieci, zaoszczędzić sobie na emeryturę, opłacić sobie prywatną policję itd.
                Ciekawe ile zostałoby jej z tych 600 euro na normalne życie i czy byłaby taka
                szczęsliwa jak napisałes;))))
                • Gość: Leppiej Re: do pracodawcy od... IP: *.205.219.87.dynamic.jazztel.es 27.06.07, 23:22
                  A teraz to kto placi za te uslugi? Krasnoludki?

A z emerytura to palnales jak Lepper. Gdybys na zwykly rachunek biezacy
                  odkladal to, co panstwo Ci zabiera na ZUS to na emeryturze bys oplywal w
                  dostatki. Nie mowiac o tym, ze to co by z tej sumy pozostalo po twojej smierci
                  moglbys przekaz wnukom.
    • raveness1 Re: Pensja z ogłoszenia 27.06.07, 10:16
      Podawania zarobkow przy ogloszeniu jest jak najbardziej naturalne i konieczne.
      Dziwne, ze niektorzy postrzegaja to jako extra udogodnienie czy nawet luxus.
    • wojtasone1 Pensja z ogłoszenia 27.06.07, 10:19
      w koncu moze zarobki zaczna byc umieszczane w ogloszeniach o prace, tak jest
      zawsze np w anglii czy irlandii. polski rynek pracy moze w koncu se wygrzebie z
      reliktow komunizmu...
      • scibor3 Re: Pensja z ogłoszenia 27.06.07, 20:09
        Bełkot. Akurat w PRL-u ani oferowane zarobki ani wypłacane nie były żadną
        tajemnicą. Lista płac była jawnym dokumentem.
    • Gość: Pracownik Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 10:30
      Te firmy które płacą marnie podawać nie będą. Wstyd im przed przyszłymi pracownikami i konkurencją. Po za tym jak podadzą to nikt nie przyjdzie. A tak to może ktoś przyjdzie i się da namówić na pracę za grosze.
      • raveness1 Re: Pensja z ogłoszenia 27.06.07, 11:47
        To niech nie podaja. Im szybciej zwina interes, tym mniej porzadnych ludzi na
        tym ucierpi.
      • Gość: elibre Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.leed.cable.ntl.com 27.06.07, 16:21
        "A tak to może ktoś przyjdzie i się da namówić na pracę za grosze. "

i tak samo tą pracę wykona..
        • Gość: jan Re: Pensja z ogłoszenia IP: 195.116.110.* 27.06.07, 16:23
          Chyba, ze wczesniej przejrzy na oczy i popracuje 3 miesiace
    • Gość: Ekspert Cywilizowane rozwiązanie IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 27.06.07, 10:34
      Nareszcie niektórzy pracodawcy pomyśleli o odejściu od stereotypu kto krzyknie
      mniej tego wezmę do roboty.
      Uważam też że firmy podając w ogłoszeniach zdanie "atrakcyjne wynagrodzenie" a
      podczas rekrutacji próbując wyciągnąć z Ciebie info typu za ile najmniej
      chciałbyś pracować powinny być zobowiązane do podawanie konkretów co się kryje
      za "atrakcyjnym wynagrodzeniem"!
      • Gość: lysy64 Re: Cywilizowane rozwiązanie IP: *.dsl.bell.ca 27.06.07, 21:11
        w Kanadzie stawka jest podana a jak niema to sie pytaja zaile jestes sklonny
        pracowac ale maja stawki poczatkowe, ale roznica nie jest wielka
    • hans123 Pensja z ogłoszenia 27.06.07, 10:54
      Nareszcie idzie normalność.

Oby jak najszybciej koniec buraków, którzy uważali, że samo to, ze oferują pracę
      to wielkie wyróżnienie a jak trafili na niezorientowanego pracownika i udało się
      go zatrudnić za mniej niż przeciętna na rynku to już szczyt radości.

Jeśli znane są zagraniczne zarobki na różnych stanowiskach to śmieszne
      zachowywanie tajemnicy w Polsce przestanie istnieć.
      • Gość: yourij Re: Pensja z ogłoszenia IP: 141.197.14.* 27.06.07, 11:12
        W Holandii też podają kwote, za ile się będzie pracować... A mówie tu o
        ogłoszeniach w polskojęzycznej gazecie z ogłoszeniami dla Polaków... !
        • Gość: mat Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 11:30
          niepodawanie wysokości wynagrodzenia w ofercie jest niepoważne, ja gdy np.
          dzwoni pani z agencji pośrednictwa pracy z propozycją jakiejś pracy a nie chce
          podać na telefon wynagrodzenia zwyczajnie jej dziękuję, już nie raz straciłam
          dzień, pieniądze na dojazd kilkuset kilometrów do Warszawy ...by na miejscu
          dowiedzieć się że to praca za 1200 zł. Takim pracodawcom dziękujemy.
          • jarekp666 Re: Pensja z ogłoszenia 27.06.07, 11:36
            Ja kiedys ubiegajac sie o prace w dziale handlowym dowiedzialem sie po 3-ciej
            rozmowie, ze wynagrodzenie wynosi 0zl, tylko prowizja za sprzedaz bedzie
            naliczana... a wymagania mieli niezle, wlasny samochod, wlasna dzialalnosc
            gospodarcza... i to duzy nasz dobrze znany posrednik finansowy : )) o wloskich
            korzeniach ; )

• mariuszdd Re: Pensja z ogłoszenia 27.06.07, 13:11
              jarekp666 napisał:

> Ja kiedys ubiegajac sie o prace w dziale handlowym dowiedzialem sie po 3-ciej
              > rozmowie, ze wynagrodzenie wynosi 0zl, tylko prowizja za sprzedaz bedzie
              > naliczana... a wymagania mieli niezle, wlasny samochod, wlasna dzialalnosc
              > gospodarcza... i to duzy nasz dobrze znany posrednik finansowy : )) o wloskich
              > korzeniach ; )

Takie firmy powinny być przedmiotem czytanek szkolnych ,żeby straszyć dzieci i
              zachęcać w przyszłości do dobrych i rozsądnych wyborów.
              Tytuł czytanki "Jak to było za Balcerowicza"
              • chudymisio Re: Pensja z ogłoszenia 27.06.07, 20:49
                Fajny pomysł z tymi czytankami, mi się podoba. Jednak zanim znowu zaczniesz
                sobie wycierać gębę Balcerowiczem, spróbuj zrozumieć jego teksty.
    • Gość: Gośka/Pomorze Pozazdrościć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 12:01
      Naprawdę gratuluję. Bo nie straciłaś 5 lat na studiowanie, żeby zarabiać w
      kancelarii prawniczej 1.200,- zł (na stanowisku asystentka/sekretarka). Tej
      wysokości wynagrodzenie dostałam po roku, a na okres próbny miałam marny
      okrągły tysiaczek....

Spodziewałoby się wyzszych zarobków w Trójmieście, nieprawdaż?

Hm... I pomyśleć, że gdy byłam małą dziewczynką chciałam zostać fryzjerką. Może
      trzeba było??...

Tak trzymaj, dziewczyno i negocjuj o jeszcze więcej za jakiś czas :)
      • Gość: Gośka/Pomorze Re: Pozazdrościć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 12:08
        To było do Anny, I-ej na forum.
    • Gość: Domino Pensja z ogłoszenia IP: 195.172.110.* 27.06.07, 12:18
      Ja pracuje w UK i wszystkie ogloszenia sa z zarobkami i wiesz ile mozesz sie
      spodziewac, poza tym na rozmowie nadal mozesz negocjowac stawke. U mnie w pracy
      juz 2 razy podniesli mi wyplate i nawet mi nic nie powiedzieli, takze nie jest
      zle:)
      Poza tym do pracodawcow, jesli wezmiesz tanszego pracownika i zaplacisz mu
      mniej wtedy on bedzie nieusatysfakcjonowany i bedzie wykonywal gorzej i mniej
      pracy niz ten ktoremu dobrze zaplacisz i zadbasz o niego. Oto przyklad:
      Jezdze po hotelach i na starcie dla door mana daje zawsze piatke funtow, wtedy
      zawsze ktos bierze moje bagaze na gore, pyta o restauracje robi mi rezerwacje
      znajduje na mapie gdzie mam dojechac jutro itd. Moj kumpel nic nie daje i sam
      musi wozic bagaze i czekac dlugo na obsluge. Niestety tak to dziala. W UK jest
      taki zwrot: If you'll look after me i look after you.
      Sila
      • zima0001 Re: Pensja z ogłoszenia 27.06.07, 16:43
        Gość portalu: Domino napisał(a):

> Ja pracuje w UK ... U mnie w pracy juz 2 razy podniesli mi wyplate i nawet mi
        > nic nie powiedzieli

no to juz czyste draństwo
        wpędzać człowieka na siłę w konsumpcjonizm
    • Gość: Basia Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 27.06.07, 13:14
      moze w koncu nastapi normalizacja na rynku pracy. Obecnei to bylo taka zabawa w
      atrakcyjne wynagrodzenie, ktore czesto okazywalo sie odpoweidnim tylko z punktu
      widzenia pracodawcy. Moze w koncu pracodawcy zaczna szanowac czas pracownikow,
      ktorzy beda odpowiadali tylko na ogloszenia, ktore beda ich interesowaly takze
      z finansowego punktu widzenia.
    • Gość: Greg Troche normalnych pracodawców sie zdarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 14:15
      Dla mnie to normalne ze skoro praca jest towarem jak kzady inny, sa 2 strony
      ktore sie dogaduja to oczywiste jest ze warunki umowy sa jasne i nikt tajemnicy
      z rzeczy zasadniczej nie robi. Brak info o zarobkach = brak jakiegokolwiek
      szacunku dla pracownika bo co - dla chwaly sie pracuje czy dla pieniedzy??!!

Hipokryzja.
    • Gość: Daniel Ciekawe kiedy w jobpilot zaczna podawac wynagrodze IP: *.streamcn.pl 27.06.07, 14:21
      Podoba mi sie stwierdzenie pana z tego seriwisu tylko szkoda ze sami tego nie
      wymagaja od swoich klientow
    • and_nowak Nareszcie! 27.06.07, 14:28
      To, co było do tej pory, to głupota!
      Pracodawca nie pisał ile jest gotów zapłacić, a pracownikowi "nie wypadało"
      napisać w CV, że interesuje go praca powyżej xxx PLN.
      W efekcie ludziska odbywali dużo rozmów kwalifikacyjnych, gdzie na końcu padała
      stawka i obie strony z uśmiechem się rozchodziły.

W Stanach proponowana pensja jest standardowym elementem ogłoszenia o pracę.
      Zazwyczaj wynagrodzenie jest podawane jako przedział od - do.
      • Gość: gr Nie ciesz sie tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 14:40
        nie ciesz sie tak bo to zwykly news jakich wiele na gazeta.pl - jak bywa
        najczesciej tego typu "rewelacja" to ochlap rzucony w tumult zeby wzbudzic
        emocje. Jest to oderwane od naszej rzeczywistosci-nie wierzysz-obserwuj przez
        nastepne 2 miesiace czy cos sie w tej materii zmienia.
        • Gość: d Re: Nie ciesz sie tak IP: 195.172.110.* 27.06.07, 15:04
          jESLI NIE BEDA PODAWAC ZAROBKOW, W TAKIM RAZIE PRACODAWCY STRACA DOBRYCH
          PRACOWNIKOW, WYKWALIFIKOWANYCH, DOSWIADCZONYCH GOTOWYCH DO ROZWOJU RAZEM Z
          FIRMA.
          • mariuszdd Re: Nie ciesz sie tak 27.06.07, 16:20
            > jESLI NIE BEDA PODAWAC ZAROBKOW, W TAKIM RAZIE PRACODAWCY STRACA DOBRYCH
            > PRACOWNIKOW, WYKWALIFIKOWANYCH, DOSWIADCZONYCH GOTOWYCH DO ROZWOJU RAZEM Z

Jezeli nie będą podawać ,tzn. nikt nikogo nie szuka
        • Gość: Rysiek Re: Nie ciesz sie tak IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 27.06.07, 15:54
          Trafne stwierdzenie! Jeśli to nie przeszkadzaq autorowi to ja się pod nie też
          podpisuję! Gazeto! Przestań manipulować ludźmi lub stań się naprawdę miarodajną!
    • Gość: zen Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 15:30
      W końcu ktoś zrozumiał jakie są ogólnie przyjęte standardy na świecie, gdzie
      zarobki nie są tematem tabu.
    • wenussa Bardzo dobry pomysł. 27.06.07, 15:58
      Wiadomo, że są takie zajęcia, kiedy po prostu nie da się podać konkretnych
      zarobków, albo inne specyficzne sytuacje, ale myślę, że jesli tylko da sie
      przewidzieć płacę przez pracodawcę, to powinien ją podać w ogłoszniu. Tylko
      patrząc od strony pracodawcy, to może on nie chce sie odkrywać przed konkurencją
      ile płaci? Bo mu ludzi podbiorą za 50zł podbitki?
    • Gość: wujek Re: Pensja z ogłoszenia IP: 213.152.230.* 27.06.07, 16:31
      To dopiero nasi polacy sa moadrzy, oj madrzy. W UK prawie kazde ogloszenie o
      prace ma podane zarobki, od smieciarza do dyrektora i tak bylo od wiekow. A tu
      mamy wynalazek. I co, so rece do pracy?
    • Gość: ZiomisławPaliblant To kierowcy tak zajebiście zarabiają? IP: *.e-wro.net.pl 27.06.07, 19:30
      LOL, na co ja się uczyłem....?
      • matt.cobosca Re: To kierowcy tak zajebiście zarabiają? 27.06.07, 19:59
        Do pracodawcy - co ty pieprzysz farmazony o podatkach? Ja pracuje w UK, na
        ostatnim payslipie mialem £1640 brutto, na reke dostalem £1250, a prawie £400
        poszlo na podatek. Podobne proporcje sa w Polsce. Tylko tyle, ze tu mnie stac
        na wynajecie pokoju, rachunki i jedzenie, a jeszcze z tego polowe odloze,
        mieszkajac w jednym z najdrozszych miast swiata - Londynie. Sprobuj odlozyc
        polowe wyplaty z 1250 zl netto w Warszawie ;-)
        • Gość: London Co ty nie napiszesz, misiaczku? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 28.06.07, 00:44
          1,640 funtów to 9,348 złotych przy kursie 5.7 PLN.
          W Wielkiej Brytanii płaca netto to od takiej sumy to 7,204 złotych.
          W Polsce - 6129 złotych.
          Koszt w PL to 11,268.
          Ogólny koszt takiej płacy w UK to 10,230 złotych.
          Gdby Polski pracodawca chcial zaplacic tyle na rękę co brytyjski to
          kosztowałoby go to 13,276. "Drobna" róznica, prawda?

Możesz więc wyjaśnić jak pracodawca w PL może ci zapłacić tyle ile w UK?
      • Gość: ro... Re: To kierowcy tak zajebiście zarabiają? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 20:20
        Każdy widzi ile kierowca zarabia, ale nikt nie widzi ile czasu On spędza w
        pracy, że śpi w kabinie, i inne takie...dwa miesiące pracowałem w komunikacji
        miedzymiastowej, miałem prawie 230godzin - pensja lekko ponad 1200zł. netto
        dostalem, to są dobre pieniądze? - zrezygnowałem (ale na pewno wróce do jazdy,
        wcześniej czy później - bo poprostu to lubię:) ; a w ubiegłym roku jak szukałem
        pracy na ciężarówkę, gość chcial zebym z tydzień-dwa darmo jeżdził bo nie mam
        doświadczenia, wszytko rozumiem - nie chcę tyle co osoba z dośwadczeniem, ale
        za darmo to nie będę pracował...
        • Gość: awanturnik Re: To kierowcy tak zajebiście zarabiają? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 20:42
          jaka to byla firma? Podaj nazwe lub kontakt do goscia a obsmarujemy mu tylek
          • Gość: ro.. Re: To kierowcy tak zajebiście zarabiają? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 17:29
            to była firma państwowa jeszcze...państwowe autobusy co wożą ludzi, trasy
            podmiejskie, międzymiastowe...woj. mazowieckie, więcej nie napisze...
    • Gość: jaceloth Pensja z ogłoszenia IP: *.icpnet.pl 27.06.07, 21:33
      gdyby dyrektor mojego szpitala (jeden z renomowanych szpitali klinicznych w
      swojej specjalności, stale wysoko w rankingach) podawał przy ofertach pensję to
      tylko mogłoby odstraszyć - 1200zł na rękę dla lekarza, ja jako psycholog 1000 zł
      po 6 latach pracy.
    • Gość: Wiedźmin Pensja z ogłoszenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 22:44
      Ze strony pracodawców jest to wręcz epokowe odkrycie. Pogratulować wielu lat
      namysłu i pracy nad tym odkryciem.
    • Gość: fryz w Dublinie to normalne IP: *.tcd.ie 27.06.07, 23:07
      nawet na najnizej platnych stanowiskach wiesz ile dostaniesz za godzine i nie
      jest to jakis temat tabu jak w polsce podczas interview
      ps pozdrowienia dla kaczorow i psychopaty giertycha i swiniopasa lepera
    • Gość: adamdark01 Pensja z ogłoszenia IP: *.red.bezeqint.net 28.06.07, 07:08
      I nie tylko- w normalnym Europejskim państwie, i, nie tylko w Europejskim,
      najniższa pensja za miesiąc pracy, jest minimum 1000.-dolarów Amerykańskich,
      keżeli Polska chce być na mapie ,to powinna urególować tą sprawę jednym
      rozporządzeniem,mianowicie,- każdy sektor zatrudniający do pracy siłę najemną,
      wypłaci każdej kub każdemu,za każdą godzinę pracy nie mniej jak 12 zł.za
      godzinę. tak ma być wprowadzone i to natychmiast,
      12 razy 200 godzin w miesiącu, równa się 2400 brutto, summa ta winna być
      wolna od podatku głównego, z tego są różne opłaty inne,
      wiele którzy wyjechali, powrócą do kraju, ale Rząd musi budować mieszkania
      na komorne i to nizkie, dla proletariatu i nie proletariatu i bezrobotnych,
      a za komorne dla bez robotnych opłaci Rząd, za posrednictwem Urzędu Miasta.
      Panie i Panowie, rządzący Polską, czy nieczas po 17 latach wreszcie rozpocząć
      być Rządem dla Narodu i dla Kraju?
      • lambert77 Re: Pensja z ogłoszenia 28.06.07, 09:28
        żeś się troszkę zagalopował :) a pieniądze to co dodrukujesz???
        • Gość: emk Re: Pensja z ogłoszenia [OT] IP: 62.87.244.* 28.06.07, 09:57
          Lambert... Pokaz tym dwudziestu milym ludziom psie budy.

tak mi sie przypomnialo :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka