Gość: anna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 08:28 ja dostalam taka prace teraz jestem fryzjerka za 2 tys. zl na targowku tak jak pisali w gazecie tak zalacili Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jagoda Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 08:50 1300 zlotych na reke plus premie dostalam dwa miesiace temu przeczytalam takie ogloszenie w wyborczej i rzeczywiscie tyle placa. Pracuje w wypozyczalni na ochocie jagoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafael Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 09:33 Ha..to mozliwe? Siedze na wakacjach w Pl i czytam z niedowierzaniem. To ja mam tyle samo w firmie pod Southampton na reke 5,6 tys na nasze, po zalaceniu wszstkich kosztow zostaje mi prwie 2 tyts. ktore wysylam do Polski chetnie sie zatrudnie niech ktos napisze gdzie mozna taka prace znalezc Kierowca, 15 lat doswiadczenia na miedzynarodowych kat. C + E piszczcie do Rafala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Pensja z ogłoszenia IP: 89.125.56.* 27.06.07, 12:59 Hej mistrzu, zapomniałeś w tym cv zostawić jakiś danych kontaktowych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Pensja z ogłoszenia 27.06.07, 19:21 Dobra strategia. Szkoda, że dopiero teraz wchodzi w życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calabora.com Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.sd.sd.cox.net 29.06.07, 05:26 zalezy gdzie - zobacz sobie calabora.com kazda praca ma WYSKOSC zarobkow obowiazkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ozio Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.171.49.148.crowley.pl 27.06.07, 20:42 W Wielkiej Brytanii i Irlandii w każdym ogłoszeniu podają stawki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!! Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.sd.sd.cox.net 29.06.07, 05:27 w USA wcale nie podaja stawek w ogloszeniach. TO ZUPELNE BZDURY. jest jak i w Polsce jeddi podaja inni sie PYTAJA a ile chcesz zaabiac? ale sa serwisy co wymuszaja podawanie zarobkow. np w calabora.com kazda praca ma WYSKOSC zarobkow obowiazkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milenka Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.aster.pl 27.06.07, 10:08 A ja mam 12 tysięcy na renke plus premie. Przeczytałam ostatnio ogłoszenie w wyborczej i rzeczywiście tyle płacą. Pracuje w agencji na Mokotowie! Praca lekka, łatwa i przyjemna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 10:17 chyba w TEJ agencji, pani od "renki"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 12:05 Ok, przestań bawić się komputerem curuś ..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jas Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 12:33 No co chcesz? leżąca robota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimpus Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 22:20 Czy sie klęczy czy sie leży 12 patoli sie należy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axe Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.ha.pwr.wroc.pl 27.06.07, 20:09 Ja mam juz troche doswiadczenia zawodowego, bardzo dobrze zarabiam, ale chcialbym robic to co lubie - zostac nauczycielem na uczelni. Musze wiec ukonczyc jeszcze studia doktoranckie. Mam nadzieje, ze w 3 lata (za to bez rownoleglej pracy - bez dochodu). I wtedy bede mogl zarabiac az 2000zl na reke, no niecale. Moge wtedy rzetelnie wykonywac swoja prace za te 2000zl, albo dorabiac na boku nie przygotowujac sie do zajec i opozniajac habilitacje... Po 15 latach dojde do 4000zl jako profesor. Hm... Wyksztalce tysiace specjalistow, ktorzy beda zarabiac po 10.000zl i wiecej (tyle sie zarabia w moim zawodzie). Budujace to wszystko. Robic to co lubie, czy robic kase? Tylko kto bedzie uczyl moje dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Delfina Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.zaodrze.punkt.pl 27.06.07, 20:24 Rób to co lubisz, to ważniejsze niż kasa... No i wakacje będziesz miał długie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzyk z Tworek A mnie i tak nie przebijecie - nauczyciel..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 21:20 .....w państwowej szkole, goły etat i 24 tys. na rękę. I co???? Łyso wam??? A teraz mam ponad dwumiesięczne wakacje i jadę połowić sobie merliny u tow. Fidela na Kubie. Po powrocie skok do Frisko a wdrodze powrotnej mały tydzień w Londynie popatrzeć jak Polaki zaiwaniają w pubach. Zaprawdę powiadam wam - nie ma lepszego rządu niż obecna koalicja. Pozdrawiam wszystkich, którym się uczyć nie chciało :) Odpowiedz Link Zgłoś
mario-radyja asymetria informacyjna 27.06.07, 11:14 dotychczas pracodawcy stosowali strategię asymetrii informacyjnej: ja wiem ile wy chcecie, ale wam nie powiem ile jestem w stanie zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeczuss Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 17:42 Ja pracuje na Mickiewicza i produkujemy agd , wtedy nie było ogłoszeń o pracy za ile !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozef Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.icpnet.pl 27.06.07, 22:42 Bardzo bym chciała zarabiać chociaż 1500 zł w Poznaniu. Mam 40 lat ,bogate doświadczenie zawodowe , średnie ekonomicznie i w miarę noramlnych godzninach tj. 7-8 do 15-16. Jakos tak trudno. Teraz pracuję jako krawiec za 650 zł i nie stać mnie na tę pracę powoli ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Pensja z ogłoszenia IP: 213.227.114.* 27.06.07, 09:53 Hehe. Szybka ewolucja intelektualna byznesmenów??? Normalnie, nie uwierzę. Boże, co to się porobiło w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 09:54 Czyżby pracodawcy wreszcie poszli po rozum do głowy? Lepiej późno niż wcale! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilkuzi Re: Pensja z ogłoszenia IP: 195.116.25.* 27.06.07, 10:15 Oni nie poszli po rozum do głowy, po prostu przystosowujš się do warunków panujšcych na rynku pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kulpon Nareszcie na to wpadli IP: 170.252.72.* 27.06.07, 09:56 Przeciez to jasne jak slonce, ze tak powinno to dzialac. Bardzo sie ciesze,ze ktos na to wpadl w koncu i moze stanie sie to bardziej popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Pensja z ogłoszenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 10:11 No niesamowite, co za genialny pomysł. Szkoda że jak na razie panuje paranoja polegająca na tym że to kandydat ma SAM PODAĆ ILE CHCE ZARABIAĆ! To paranoja na skale światową. W normalnych krajach to firma sama podaje ile płaci, a kandydatowi albo sie to podoba, albo nie. A nie jakieś chore określanie się, co prowadzi do niezręcznych sytuacji. Fajnie że się to zmienia, szkoda tylko że reguluje to prawo rynku a nie prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byla agora Re: Pensja z ogłoszenia IP: 87.204.218.* 27.06.07, 10:20 Ciekawe jakie ogloszenia dawalaby Wyborcza? ZOSTAN DZIENNIKARZEM GW W JEDNYM Z DUZYCH MIAST POLSKI. PLACIMY JUZ OD 1,2 TYS. NETTO NA REKE ZA SZESC DNI PRACY W TYGODNIU. NAGRODY DAJEMY PO UWAZANIU NIEKOMPETENTNEGO KIEROWNICTWA. SOCJAL PRAWIE NIE ISTNIEJE. CO JAKIS CZAS URZADZAMY WESOLE ZWOLNIENIA GRUPOWE. ZWIAZKOW ZAWODOWYCH ZAKLADAC NIE WOLNO. PRACUJ W NAJLEPSZEJ GAZECIE W KRAJU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daisy Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.07, 10:29 Oj nie masz racji. Na zachodzie jak najbardziej pracownik pytany jest ile chce zarabiac, chociaz firma z gory wie ile jest w stanie za ta prace zaplacic. Naturalnie jest to szeroko stosowany chwyt psychologiczny zmuszajacy pracownika do samooceny, odzwierciedlajacy pewnosc siebie, czy zdolnosc negocjacii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Gdzie "na Zachodzie"? IP: 195.116.110.* 27.06.07, 10:43 Przegladalem oferty z Anglii, Irlandii, Danii, Norwegi. 90% bylo z wynagrodzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daisy Re: Gdzie "na Zachodzie"? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.07, 11:08 Niemcy, Szwajcaria, Austria, Francja... Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: Gdzie "na Zachodzie"? 27.06.07, 13:04 Gość portalu: Daisy napisał(a): > Niemcy, Szwajcaria, Austria, Francja... Eeee ,jeżeli ktoś chce pracować jako murarz ,otwiera gazetę i są stawki . Jeżeli nawet ktoś nie poda ,to w ogłoszeniu poniżej są podane stawki . I po wysokości wypłaty można stwierdzić kogo szukają ,początkującego czy fachowca . Polski cwaniak nie podaje za ile ,bo szuka fachowca za stawkę amatora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolig Re: Gdzie "na Zachodzie"? IP: *.acn.waw.pl 27.06.07, 11:13 Nawet jesli sa z wynagrodzeniem to pytanie pada. Wynagrodzenie jest orientacyjne. Jesli masz mocne argumenty zadasz wiecej, ale oni tez staraja sie znalezc najtanszego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Gdzie "na Zachodzie"? IP: 195.116.110.* 27.06.07, 11:47 Nie mowie ze nie pada. Przewaznie podane sa widelki od-do, a nawet jesli nie to lepszy kandydat moze powiedziec troche wiecej. Ale z góry wiadomo czego mozna sie spodziewac. W Polsce doswiadczylem niestety chciejstwa (a moze braku doswiadczenia?) pracodawcow prowadzi do absurdalnych sytuacji, ktorych sam doswiadczylem. Najpierw rozmowa, pozniej testy, wszystko trwa ze trzy godziny a na koncu pytanie o oczekiwania no i wyraz zaskoczenia rekrutujacego. Strata czasu z obu stron. No ale zawsze moze sie pojawic jakis niezorientowany czlowiek, ktory poda za niska stawke. I chyba o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audi tt Niemcy-zasilek 6 tys a praca 5 tys ! IP: *.proxy.aol.com 27.06.07, 12:07 nie ma ja to w socjalnym panstwie-niemczech- tu dochodzi do takich paradoksow ,ze na zasilku placa srednio-6 tys pln (podaje przelicznik z euro)a jako wykwalifikowany pracownik ze sr.wykszt. ciezko jest o prace za...5 tys- netto !!!!!(na poczatek rozumie sie) Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: Pensja z ogłoszenia 27.06.07, 12:15 w Holandii w kazdym ogloszeniu podaja place (i to nie jest nic nowego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka/Pomorze W normalnych krajach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 12:11 "W normalnych krajach to firma sama podaje ile płaci" W normalnych krajach to się normalnie płaci zamiast iść po najmniejszych kosztach...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auti tt Re: W normalnych krajach IP: *.proxy.aol.com 27.06.07, 12:18 intencja tego co napisalem wczesniej bylo to, ze wlasnie ciezko jest dostac gdziekolwiek prace lepiej platna niz wysokosc zasilku...!!! firmy niedosc ze nie zatrudniaja na stale ( tylko jakies umowy probne ...na dwa lata!!!! itp.)to jeszcze placa zazwyczaj marnie (albo chca placic) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracodawca Re: W normalnych krajach IP: 84.203.168.* 27.06.07, 12:23 W normalnych krajach to sie da normalnie placic, gdyz niskie koszty zatrudnienia na to pozwalaja. Ja bym Ci Gosiu najchetniej placil cala pensje brutto na reke, ale widzisz, panstwo nie pozwala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracodawca lepszy do pracodawcy od... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 15:36 ... pracodawcy sprawniejszego lepiej, bo czy inni pracodawcy nie sa obciazeni kosztami pracy?? a mimo to potrafia dac jakies miminimum, a wiec jakies 1,6 - 1,7 na reke, to nie jest majatek, aby pracownik mogl w miare godnie zyc zamiast mi tu cwaniakowac lub myslec o odejsciu do innej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracodawca Re: do pracodawcy od... IP: 84.203.168.* 27.06.07, 17:53 Zgoda, ale ja mowie o tym, ze gdyby zalozmy Gosia zarabiala 1600-1700 na reke, to w "normalnym panstwie" przy zalozeniu, ze jest to ok. 2600 brutto wykonujac dokladnie te sama prace i kosztujac mnie, jako pracodawce dokladnie tyle samo zarabialaby 2300 na reke. I ona i ja bylibysmy szczesliwsi. Ludzie nie kumaja, ile ich wlasnych ciezko zarobionych pieniedzy zabiera panstwo i ze mozna, a nawet nalezy to zmienic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaj Re: do pracodawcy od... IP: *.chello.pl 27.06.07, 19:45 Zgoda, ale ja mowie o tym, ze gdyby zalozmy Gosia zarabiala 1600-1700 na reke, > to w "normalnym panstwie" przy zalozeniu, ze jest to ok. 2600 brutto wykonujac > dokladnie te sama prace i kosztujac mnie, jako pracodawce dokladnie tyle samo > zarabialaby 2300 na reke. I ona i ja bylibysmy szczesliwsi. > Ludzie nie kumaja, ile ich wlasnych ciezko zarobionych pieniedzy zabiera panstw > o > i ze mozna, a nawet nalezy to zmienic Ale Ty jeste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaj Re: do pracodawcy od... IP: *.chello.pl 27.06.07, 19:55 Ale ty jesteś głupim pracodawcą. Zarabiając u Ciebie 600 euro byłaby szczęśliwa???I tylko 80 euro na ubezpieczenia i podatki???? To z tych 600 euro na rekę musiałaby zapłacić sobie ubezpieczenie zdrowotne, szkołe dla swoich dzieci, zaoszczędzić sobie na emeryturę, opłacić sobie prywatną policję itd. Ciekawe ile zostałoby jej z tych 600 euro na normalne życie i czy byłaby taka szczęsliwa jak napisałes;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leppiej Re: do pracodawcy od... IP: *.205.219.87.dynamic.jazztel.es 27.06.07, 23:22 A teraz to kto placi za te uslugi? Krasnoludki? A z emerytura to palnales jak Lepper. Gdybys na zwykly rachunek biezacy odkladal to, co panstwo Ci zabiera na ZUS to na emeryturze bys oplywal w dostatki. Nie mowiac o tym, ze to co by z tej sumy pozostalo po twojej smierci moglbys przekaz wnukom. Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: Pensja z ogłoszenia 27.06.07, 10:16 Podawania zarobkow przy ogloszeniu jest jak najbardziej naturalne i konieczne. Dziwne, ze niektorzy postrzegaja to jako extra udogodnienie czy nawet luxus. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtasone1 Pensja z ogłoszenia 27.06.07, 10:19 w koncu moze zarobki zaczna byc umieszczane w ogloszeniach o prace, tak jest zawsze np w anglii czy irlandii. polski rynek pracy moze w koncu se wygrzebie z reliktow komunizmu... Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Pensja z ogłoszenia 27.06.07, 20:09 Bełkot. Akurat w PRL-u ani oferowane zarobki ani wypłacane nie były żadną tajemnicą. Lista płac była jawnym dokumentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 10:30 Te firmy które płacą marnie podawać nie będą. Wstyd im przed przyszłymi pracownikami i konkurencją. Po za tym jak podadzą to nikt nie przyjdzie. A tak to może ktoś przyjdzie i się da namówić na pracę za grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: Pensja z ogłoszenia 27.06.07, 11:47 To niech nie podaja. Im szybciej zwina interes, tym mniej porzadnych ludzi na tym ucierpi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elibre Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.leed.cable.ntl.com 27.06.07, 16:21 "A tak to może ktoś przyjdzie i się da namówić na pracę za grosze. " i tak samo tą pracę wykona.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Pensja z ogłoszenia IP: 195.116.110.* 27.06.07, 16:23 Chyba, ze wczesniej przejrzy na oczy i popracuje 3 miesiace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekspert Cywilizowane rozwiązanie IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 27.06.07, 10:34 Nareszcie niektórzy pracodawcy pomyśleli o odejściu od stereotypu kto krzyknie mniej tego wezmę do roboty. Uważam też że firmy podając w ogłoszeniach zdanie "atrakcyjne wynagrodzenie" a podczas rekrutacji próbując wyciągnąć z Ciebie info typu za ile najmniej chciałbyś pracować powinny być zobowiązane do podawanie konkretów co się kryje za "atrakcyjnym wynagrodzeniem"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy64 Re: Cywilizowane rozwiązanie IP: *.dsl.bell.ca 27.06.07, 21:11 w Kanadzie stawka jest podana a jak niema to sie pytaja zaile jestes sklonny pracowac ale maja stawki poczatkowe, ale roznica nie jest wielka Odpowiedz Link Zgłoś
hans123 Pensja z ogłoszenia 27.06.07, 10:54 Nareszcie idzie normalność. Oby jak najszybciej koniec buraków, którzy uważali, że samo to, ze oferują pracę to wielkie wyróżnienie a jak trafili na niezorientowanego pracownika i udało się go zatrudnić za mniej niż przeciętna na rynku to już szczyt radości. Jeśli znane są zagraniczne zarobki na różnych stanowiskach to śmieszne zachowywanie tajemnicy w Polsce przestanie istnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yourij Re: Pensja z ogłoszenia IP: 141.197.14.* 27.06.07, 11:12 W Holandii też podają kwote, za ile się będzie pracować... A mówie tu o ogłoszeniach w polskojęzycznej gazecie z ogłoszeniami dla Polaków... ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 11:30 niepodawanie wysokości wynagrodzenia w ofercie jest niepoważne, ja gdy np. dzwoni pani z agencji pośrednictwa pracy z propozycją jakiejś pracy a nie chce podać na telefon wynagrodzenia zwyczajnie jej dziękuję, już nie raz straciłam dzień, pieniądze na dojazd kilkuset kilometrów do Warszawy ...by na miejscu dowiedzieć się że to praca za 1200 zł. Takim pracodawcom dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
jarekp666 Re: Pensja z ogłoszenia 27.06.07, 11:36 Ja kiedys ubiegajac sie o prace w dziale handlowym dowiedzialem sie po 3-ciej rozmowie, ze wynagrodzenie wynosi 0zl, tylko prowizja za sprzedaz bedzie naliczana... a wymagania mieli niezle, wlasny samochod, wlasna dzialalnosc gospodarcza... i to duzy nasz dobrze znany posrednik finansowy : )) o wloskich korzeniach ; ) ____________________________________ więcej o <a href=http://www.sukces.pepekswiata.pl/>sukcesie</a> Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: Pensja z ogłoszenia 27.06.07, 13:11 jarekp666 napisał: > Ja kiedys ubiegajac sie o prace w dziale handlowym dowiedzialem sie po 3-ciej > rozmowie, ze wynagrodzenie wynosi 0zl, tylko prowizja za sprzedaz bedzie > naliczana... a wymagania mieli niezle, wlasny samochod, wlasna dzialalnosc > gospodarcza... i to duzy nasz dobrze znany posrednik finansowy : )) o wloskich > korzeniach ; ) Takie firmy powinny być przedmiotem czytanek szkolnych ,żeby straszyć dzieci i zachęcać w przyszłości do dobrych i rozsądnych wyborów. Tytuł czytanki "Jak to było za Balcerowicza" Odpowiedz Link Zgłoś
chudymisio Re: Pensja z ogłoszenia 27.06.07, 20:49 Fajny pomysł z tymi czytankami, mi się podoba. Jednak zanim znowu zaczniesz sobie wycierać gębę Balcerowiczem, spróbuj zrozumieć jego teksty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka/Pomorze Pozazdrościć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 12:01 Naprawdę gratuluję. Bo nie straciłaś 5 lat na studiowanie, żeby zarabiać w kancelarii prawniczej 1.200,- zł (na stanowisku asystentka/sekretarka). Tej wysokości wynagrodzenie dostałam po roku, a na okres próbny miałam marny okrągły tysiaczek.... Spodziewałoby się wyzszych zarobków w Trójmieście, nieprawdaż? Hm... I pomyśleć, że gdy byłam małą dziewczynką chciałam zostać fryzjerką. Może trzeba było??... Tak trzymaj, dziewczyno i negocjuj o jeszcze więcej za jakiś czas :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka/Pomorze Re: Pozazdrościć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 12:08 To było do Anny, I-ej na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domino Pensja z ogłoszenia IP: 195.172.110.* 27.06.07, 12:18 Ja pracuje w UK i wszystkie ogloszenia sa z zarobkami i wiesz ile mozesz sie spodziewac, poza tym na rozmowie nadal mozesz negocjowac stawke. U mnie w pracy juz 2 razy podniesli mi wyplate i nawet mi nic nie powiedzieli, takze nie jest zle:) Poza tym do pracodawcow, jesli wezmiesz tanszego pracownika i zaplacisz mu mniej wtedy on bedzie nieusatysfakcjonowany i bedzie wykonywal gorzej i mniej pracy niz ten ktoremu dobrze zaplacisz i zadbasz o niego. Oto przyklad: Jezdze po hotelach i na starcie dla door mana daje zawsze piatke funtow, wtedy zawsze ktos bierze moje bagaze na gore, pyta o restauracje robi mi rezerwacje znajduje na mapie gdzie mam dojechac jutro itd. Moj kumpel nic nie daje i sam musi wozic bagaze i czekac dlugo na obsluge. Niestety tak to dziala. W UK jest taki zwrot: If you'll look after me i look after you. Sila Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Re: Pensja z ogłoszenia 27.06.07, 16:43 Gość portalu: Domino napisał(a): > Ja pracuje w UK ... U mnie w pracy juz 2 razy podniesli mi wyplate i nawet mi > nic nie powiedzieli no to juz czyste draństwo wpędzać człowieka na siłę w konsumpcjonizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 27.06.07, 13:14 moze w koncu nastapi normalizacja na rynku pracy. Obecnei to bylo taka zabawa w atrakcyjne wynagrodzenie, ktore czesto okazywalo sie odpoweidnim tylko z punktu widzenia pracodawcy. Moze w koncu pracodawcy zaczna szanowac czas pracownikow, ktorzy beda odpowiadali tylko na ogloszenia, ktore beda ich interesowaly takze z finansowego punktu widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Troche normalnych pracodawców sie zdarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 14:15 Dla mnie to normalne ze skoro praca jest towarem jak kzady inny, sa 2 strony ktore sie dogaduja to oczywiste jest ze warunki umowy sa jasne i nikt tajemnicy z rzeczy zasadniczej nie robi. Brak info o zarobkach = brak jakiegokolwiek szacunku dla pracownika bo co - dla chwaly sie pracuje czy dla pieniedzy??!! Hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Ciekawe kiedy w jobpilot zaczna podawac wynagrodze IP: *.streamcn.pl 27.06.07, 14:21 Podoba mi sie stwierdzenie pana z tego seriwisu tylko szkoda ze sami tego nie wymagaja od swoich klientow Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Nareszcie! 27.06.07, 14:28 To, co było do tej pory, to głupota! Pracodawca nie pisał ile jest gotów zapłacić, a pracownikowi "nie wypadało" napisać w CV, że interesuje go praca powyżej xxx PLN. W efekcie ludziska odbywali dużo rozmów kwalifikacyjnych, gdzie na końcu padała stawka i obie strony z uśmiechem się rozchodziły. W Stanach proponowana pensja jest standardowym elementem ogłoszenia o pracę. Zazwyczaj wynagrodzenie jest podawane jako przedział od - do. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gr Nie ciesz sie tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 14:40 nie ciesz sie tak bo to zwykly news jakich wiele na gazeta.pl - jak bywa najczesciej tego typu "rewelacja" to ochlap rzucony w tumult zeby wzbudzic emocje. Jest to oderwane od naszej rzeczywistosci-nie wierzysz-obserwuj przez nastepne 2 miesiace czy cos sie w tej materii zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Nie ciesz sie tak IP: 195.172.110.* 27.06.07, 15:04 jESLI NIE BEDA PODAWAC ZAROBKOW, W TAKIM RAZIE PRACODAWCY STRACA DOBRYCH PRACOWNIKOW, WYKWALIFIKOWANYCH, DOSWIADCZONYCH GOTOWYCH DO ROZWOJU RAZEM Z FIRMA. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: Nie ciesz sie tak 27.06.07, 16:20 > jESLI NIE BEDA PODAWAC ZAROBKOW, W TAKIM RAZIE PRACODAWCY STRACA DOBRYCH > PRACOWNIKOW, WYKWALIFIKOWANYCH, DOSWIADCZONYCH GOTOWYCH DO ROZWOJU RAZEM Z Jezeli nie będą podawać ,tzn. nikt nikogo nie szuka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Re: Nie ciesz sie tak IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 27.06.07, 15:54 Trafne stwierdzenie! Jeśli to nie przeszkadzaq autorowi to ja się pod nie też podpisuję! Gazeto! Przestań manipulować ludźmi lub stań się naprawdę miarodajną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: Pensja z ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 15:30 W końcu ktoś zrozumiał jakie są ogólnie przyjęte standardy na świecie, gdzie zarobki nie są tematem tabu. Odpowiedz Link Zgłoś
wenussa Bardzo dobry pomysł. 27.06.07, 15:58 Wiadomo, że są takie zajęcia, kiedy po prostu nie da się podać konkretnych zarobków, albo inne specyficzne sytuacje, ale myślę, że jesli tylko da sie przewidzieć płacę przez pracodawcę, to powinien ją podać w ogłoszniu. Tylko patrząc od strony pracodawcy, to może on nie chce sie odkrywać przed konkurencją ile płaci? Bo mu ludzi podbiorą za 50zł podbitki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek Re: Pensja z ogłoszenia IP: 213.152.230.* 27.06.07, 16:31 To dopiero nasi polacy sa moadrzy, oj madrzy. W UK prawie kazde ogloszenie o prace ma podane zarobki, od smieciarza do dyrektora i tak bylo od wiekow. A tu mamy wynalazek. I co, so rece do pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiomisławPaliblant To kierowcy tak zajebiście zarabiają? IP: *.e-wro.net.pl 27.06.07, 19:30 LOL, na co ja się uczyłem....? Odpowiedz Link Zgłoś
matt.cobosca Re: To kierowcy tak zajebiście zarabiają? 27.06.07, 19:59 Do pracodawcy - co ty pieprzysz farmazony o podatkach? Ja pracuje w UK, na ostatnim payslipie mialem £1640 brutto, na reke dostalem £1250, a prawie £400 poszlo na podatek. Podobne proporcje sa w Polsce. Tylko tyle, ze tu mnie stac na wynajecie pokoju, rachunki i jedzenie, a jeszcze z tego polowe odloze, mieszkajac w jednym z najdrozszych miast swiata - Londynie. Sprobuj odlozyc polowe wyplaty z 1250 zl netto w Warszawie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: London Co ty nie napiszesz, misiaczku? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 28.06.07, 00:44 1,640 funtów to 9,348 złotych przy kursie 5.7 PLN. W Wielkiej Brytanii płaca netto to od takiej sumy to 7,204 złotych. W Polsce - 6129 złotych. Koszt w PL to 11,268. Ogólny koszt takiej płacy w UK to 10,230 złotych. Gdby Polski pracodawca chcial zaplacic tyle na rękę co brytyjski to kosztowałoby go to 13,276. "Drobna" róznica, prawda? Możesz więc wyjaśnić jak pracodawca w PL może ci zapłacić tyle ile w UK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ro... Re: To kierowcy tak zajebiście zarabiają? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 20:20 Każdy widzi ile kierowca zarabia, ale nikt nie widzi ile czasu On spędza w pracy, że śpi w kabinie, i inne takie...dwa miesiące pracowałem w komunikacji miedzymiastowej, miałem prawie 230godzin - pensja lekko ponad 1200zł. netto dostalem, to są dobre pieniądze? - zrezygnowałem (ale na pewno wróce do jazdy, wcześniej czy później - bo poprostu to lubię:) ; a w ubiegłym roku jak szukałem pracy na ciężarówkę, gość chcial zebym z tydzień-dwa darmo jeżdził bo nie mam doświadczenia, wszytko rozumiem - nie chcę tyle co osoba z dośwadczeniem, ale za darmo to nie będę pracował... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awanturnik Re: To kierowcy tak zajebiście zarabiają? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 20:42 jaka to byla firma? Podaj nazwe lub kontakt do goscia a obsmarujemy mu tylek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ro.. Re: To kierowcy tak zajebiście zarabiają? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 17:29 to była firma państwowa jeszcze...państwowe autobusy co wożą ludzi, trasy podmiejskie, międzymiastowe...woj. mazowieckie, więcej nie napisze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceloth Pensja z ogłoszenia IP: *.icpnet.pl 27.06.07, 21:33 gdyby dyrektor mojego szpitala (jeden z renomowanych szpitali klinicznych w swojej specjalności, stale wysoko w rankingach) podawał przy ofertach pensję to tylko mogłoby odstraszyć - 1200zł na rękę dla lekarza, ja jako psycholog 1000 zł po 6 latach pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiedźmin Pensja z ogłoszenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 22:44 Ze strony pracodawców jest to wręcz epokowe odkrycie. Pogratulować wielu lat namysłu i pracy nad tym odkryciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fryz w Dublinie to normalne IP: *.tcd.ie 27.06.07, 23:07 nawet na najnizej platnych stanowiskach wiesz ile dostaniesz za godzine i nie jest to jakis temat tabu jak w polsce podczas interview ps pozdrowienia dla kaczorow i psychopaty giertycha i swiniopasa lepera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamdark01 Pensja z ogłoszenia IP: *.red.bezeqint.net 28.06.07, 07:08 I nie tylko- w normalnym Europejskim państwie, i, nie tylko w Europejskim, najniższa pensja za miesiąc pracy, jest minimum 1000.-dolarów Amerykańskich, keżeli Polska chce być na mapie ,to powinna urególować tą sprawę jednym rozporządzeniem,mianowicie,- każdy sektor zatrudniający do pracy siłę najemną, wypłaci każdej kub każdemu,za każdą godzinę pracy nie mniej jak 12 zł.za godzinę. tak ma być wprowadzone i to natychmiast, 12 razy 200 godzin w miesiącu, równa się 2400 brutto, summa ta winna być wolna od podatku głównego, z tego są różne opłaty inne, wiele którzy wyjechali, powrócą do kraju, ale Rząd musi budować mieszkania na komorne i to nizkie, dla proletariatu i nie proletariatu i bezrobotnych, a za komorne dla bez robotnych opłaci Rząd, za posrednictwem Urzędu Miasta. Panie i Panowie, rządzący Polską, czy nieczas po 17 latach wreszcie rozpocząć być Rządem dla Narodu i dla Kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Pensja z ogłoszenia 28.06.07, 09:28 żeś się troszkę zagalopował :) a pieniądze to co dodrukujesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emk Re: Pensja z ogłoszenia [OT] IP: 62.87.244.* 28.06.07, 09:57 Lambert... Pokaz tym dwudziestu milym ludziom psie budy. tak mi sie przypomnialo :) Odpowiedz Link Zgłoś