przyczajony_mason_ukryty_zyd serwery "NK" 16.01.08, 11:45 serwery "naszej" to masakra...regnałem sie tam, znalazłem swoja klase z bywszego ogolniaka, ale to wszystko, nie da sie sensownie tam pisac -korespondowac etc...,chyba ze po godz 24. Portal sie krzaczy i laguje strasznie. No ale nie dziwota przy takim obłozeniu userami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc123456789 GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.jt-int.com 16.01.08, 11:45 Dzien dobry, To rzeczywiscie wyglada na paranoje. Codziennie atakujecie nasza-klase!!!! Dlaczego? Czy to znowu polskie piekielko? Pewnie, zawsze latwiej atakowac prace innych ludzi niz samemu zrobic cos konstruktywnego. Krytykowanie jest najprostsza akcja i moze byc pozyteczne ale to co robicie wyglada na effekt glebokiej frustracji. Mieszkam we Francji od ponad 20 lat i odnalezienie moich kolegow bylo dla mnie ogromna raodoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw32 GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 11:46 Przeciez to idiotyczne. To najwyrazniej strach przed nieznanym tzn przed internetem. Generalnie w internecie juz w tej chwili znalezc mozna o wiele wiecej informacji niz w naszej klasie. W moim zawodzie to najzupelniej normalne wstawiac do internetu pelny zyciorys z adresem i telefonem. Mnostwo ludzi ma gdzies na jakiejs stronie umieszczone prywatne zdjecia. Czesto wystarczy wpisac imie i nazwisko do yahoo i mozna dowiedziec sie bardzo wiele. Powiedzialbym ze jesli o kims w internecie niczego znalezc sie nie da tzn ze nie jest to czlowiek sukcesu a nawet raczej jest to osoba technicznie niedorozwinieta... A jesli w dodatku ktos chce komus zaszkodzic np jakiejs prokurator to wystarczy ze pojdzie za nia do domu i zobaczy jak wyglada jej corka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 11:52 stanislaw czlowiekiem sukcesu, buhahahaha stanislaw - daj swoje namiary w naszej klasie to ocenimy twoj sukces. Czego sie boisz Stanislaw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.01.08, 12:02 Jezeli umiescilem tam tylko imie, nazwisko, miasto i zdjecie to nie widze wiekszego zagrozenia. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Ktoś kto bardzo prywatne sprawy opisuje 16.01.08, 12:15 na forum portalu jest nienormalny moim zdaniem, od tego sa komunikatory, adresy mailowe, wtedy nikt z portalu nasza-klasa.pl oprócz osób zainteresowanych nie będzie widział tych rozmów, troszke wyobraźni wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Oczywiście jak ktoś zrobi coś co odniesie sukces IP: *.aster.pl 16.01.08, 12:17 to najlepiej zmieszać go z błotem. A niektórzy nadal nie mogą pojąć prostej prawdy że na świecie nie ma zabezpieczeń nie do obejścia. Pamiętacie jak w Warszawie przechodziliśmy z papierowych znaczkowych biletów miesięcznych na hologramowe. Akcja się udała nie dlatego że hologramowe były nie do podrobienia tylko dlatego że koszty podrobienia były za wysokie dla fałszerzy. I nie wiem dlaczego IODO wszczyna kontrolę przecież to sami ludzie podali swoje dane z własnej woli. A przecież ile razy już mówili w telewizji że w internecie nikt nie jest anonimowy. Trzeba było też swego czasu posłuchać Kevina Mitnicka w TOK FM, który powiedział że nie ma takich zabezpieczeń których nie da się złamać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Stanisławie Jakubowski!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 12:36 świetne foty strzelasz!!! Bomba!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Taka rola GIODO. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 12:45 > I nie wiem dlaczego GIODO wszczyna kontrolę GIODO wszczyna kontrolę, bo taka jego rola. Jeżeli są osoby, które uznały że ich dane osobowe są zbierane w zakresie i w sposób przekraczającym dopuszczone w ustawie i zgłosiły to do GIODO - GIODO wszczyna kontrolę. Natomiast jest już pierwsza informacja z GIODO podana przez PAP - że ze wstępnych ustaleń wynika, że autorzy bardzo profesjonalne podeszli do kwestii ochrony danych osobowych. Wskazał też na lekkomyślność użytkowników w publikowaniu informacji o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.rzeczpospolita.pl 16.01.08, 12:18 Wstretna zla nasza-klasa nie chciala sie sprzedac GW, to ma za swoje?:P Odpowiedz Link Zgłoś
teyoo gazeta ma obsesję na punkcie NK 16.01.08, 12:50 Ojej, Gazetę aż nosi ze złości, że to nie ich portal jest taki popularny. Korzystam z umiarem z NK, nie przeceniam jej wartości, ale i daleka jestem od tego, by ją demonizować. Jak wszędzie, i tu najlepszy jest umiar. Gazetę (Wyborczą) kiedyś ceniłam za rzeczowość i obiektywność, ale ostatnio stacza się coraz niżej. Bardzo łatwo teraz wyłapać aktualnie obowiązujące w tym portalu trendy. Niedawno było to nachalne i prostackie promowanie Second Life, które to artykuły ukazały się w liczbie co najmniej 4, i nikogo nie obeszły (ale były z uporem drukowane), teraz przyszedł czas na mieszanie z błotem Naszej Klasy. Jakież to żałosne, Gazeto. Zawiść aż z was wyłazi. Naprawdę, czekam na moment, gdy spadniecie na poziom Faktu - to już chyba bliska przyszłość. Co do NK - ja mam w profilu tylko te dane, które był konieczne do odnalezienia przez znajomych - nazwisko w zupełności wystarczy. Sugerowanie przez artykuł, że potrzebne do tego są i inne dane (zdjęcie, gg, telefon) i że portal do tego zachęca, to naciągana teoria. Jak nie chcesz, to nie podawaj tych danych i już. Porównywanie NK (ilośc danych) do banków czy urzędów jest śmieszne i na wyrost. Co takiego "wie" o człowieku NK - jak ma na imię, nazwisko, z jakiego jest miasta i jakie szkoły skończył (tylko tyle wystarczy podać!). Urząd i bank wie o tobie WSZYSTKO, więc zrównywanie tych instytucji ze sobą to duże nadużycie. Gazeciane sugestie są tak żałosne i nędzne, że aż przykro to czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawcio25dg GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.chello.pl 16.01.08, 12:55 żal co nie którym tyłek ściska że młodzi ludzie zrobili fortune, szkoda gadać. Może komisje śledczą utworzą?-parodia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzyk1969 Nasza Klasa dobrze chroni dane - TVN24.PL IP: *.magma-net.pl 16.01.08, 13:21 www.tvn24.pl/-1,1535558,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
zxwill Niech GIODO zbada google.pl 16.01.08, 13:22 Dlaczego GW prowadzi tak negatywną kampanię przeciwko portalowi nasza-klasa.pl, większość wyszukiwarek wyświetla dane osobowe (patrz: yahoo.com i sprawa chińskiego opozycjonisty, którego dane na prośbę rządu udostępniła). Nie rozumiem - czyżby Agora miała w rękawie konkurecyjny projekt? Zatrudniono speców od czarnego PR wypuszczających co kilka dni kolejnego 'NEWS'a. Podchodźcie do tych artykułów z rezerwą - przecież Allegro.pl też udostępnia Twoje dane niekoniecznie osobie zainteresowanej zakończeniem transakcji... reasumując: internet jest mało prywatny... Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 hehe amerykanizacja ludzikow 16.01.08, 13:31 juz niedlugo pojawi sie instrukcja obslugi papieru toaletowego, ale czy zrozumia tekst pisany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe jestem przeciw naszej klasie IP: 212.76.37.* 16.01.08, 13:33 mam gdzieś zagrywki finansowe miedzy portalami. ale jestem przeciw umieszczaniu moich zdjec i nazwiska na naszej klasie. o calym szumie dowiedzialem sie z mediow, zajrzalem na nasza klase i sie odnalazlem w 2 szkolach. toczenie potem bojow z pacanami o usuniecie jest upierdliwe, bo oni k... mają prawo powspominac. acha, zwroccie uwage ze wyceniono dane jednej osoby na ponad 21 zl. wyceniono je, czyli ktos trzebie na tym kasiore. naprawde nie widze powodu, aby ludzie sie nie mieli spotkac w necie ktorzy chca. szkole odnalesc latwo. potem kontakt z moderatorem klasowego forum, weryfikacja, i dalej wejscie na forum zamkiniete na uzytkownikow klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: jestem przeciw naszej klasie IP: 195.33.121.* 16.01.08, 13:49 > szumie dowiedzialem sie z mediow, zajrzalem na nasza klase i sie odnalazlem w 2 > szkolach. Ktos sie pod Ciebie podszyl, czy co? Co to znaczy, ze sie znalazles w 2 szkolach? Albo sie tam zapisales, albo nie... Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Każde forum na n-k można zamknąć dla postronnych. 16.01.08, 18:58 Trzeba tylko trochę poczytać a nie sadzić głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
sylverand GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 13:43 czytałem więcej o tym tutaj: media21.pl/internet/nasza-klasa-do-kontroli/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozsądny GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.privacyfoundation.de 16.01.08, 13:48 Wiekszość wypowiadających się nie rozumie powagi sytuacji, tu niechodzi o to , czy ja się zarejstruje czy nie , tylko np: o dodawanie zdjęć z podpisanym nazwiskiem bez mojej zgody, cała sprawa rozchodzi się właśnie oto, portal nasza klasa dostaje codziennie KILKA TYSIĘCY!!!!!!!!! zgłoszeń o naruszeniu dobrego imienia, ludzie wy chyba nie rozumiecie powagi sytuacji. Uwazacie że jak się niezarejestrowaliście to śpicie spokojnie, BZDURA , wystarczy że jakiś wasz "kolezka" wrzuci bez waszej wiedzy zdjęcia i podpisze je z imieni i nazwiska , no i co wtedy ???. Taki portal jak nasza klasa powinien być bezpieczny jak twierdza, a tu co rejestracja to kpina, zdjęcia może kpoiowac i powielać praktycznie każdy " zarejestrowany". W niemczech pre-paidy kupuję się już na dowód, małego tego jest pomysł rejstracji kont G-mail, na zasadzie systemu alegro, czyli wysyłaniu listu do domu na podany w formularzu adres. I to jest pomysł który sie sprawdza. A w Polsce hulaj dusza piekła niema, zobaczymy jak długo.Do pierwszych powazniejszych spraw sądowych, które już sa na wokandzie. Brawo dla Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: 195.33.121.* 16.01.08, 13:54 Rownie dobrze ktos moze Twoje zdjecie porozwieszac na drzewach w okolicy. Razem z Twoim adresem, numerem telefonu i imionami rodzicow... I co? Poskarzysz sie miastu?? Czy moze pozwiesz drzewa do sadu? Ludzie maja prawo domagac sie usuniecia zdjec, czy innych informacji na swoj temat z naszej-klasy (jesli te umieszczone sa bez ich zgody), ale to nie rozni sie w zaden sposob od procedury usuwania zdjec z drzew, albo innych miejsc. Nasza klasa nie ma tu nic do rzeczy, ani to czy dobrze, czy zle chronia dane osobowe. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 14:36 Gość portalu: Rozsądny napisał(a): > Uwazacie że jak się niezarejestrowaliście to śpicie spokojnie, > BZDURA , wystarczy że jakiś wasz "kolezka" wrzuci bez waszej wiedzy > zdjęcia i podpisze je z imieni i nazwiska , no i co wtedy ???. O rany! No właśnie, co wtedy się stanie?! Jak rozumiem coś przerażającego, ale dokładnie co? Tak jak ktoś już napisał. Twoje zdjęcie, wraz z wszelkimi danymi może porozwieszać na drzewach dowolna osoba. Może ona również założyć stronę na której będą te dane (plus jakiś kompromitujący komentarz). W dobie Internetu każdy jest więc zagrożony w każdej chwili na takie działanie i akurat nie potrzeba do tego naszej-klasy. A jeśli komuś nie podoba się zamieszczenie zdjęcia, to niech się zwróci do osoby zamieszczającej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.artimi.com 16.01.08, 14:09 Sanepid na nich jeszcze nasłać! ;-) Pewnie jedzą przy komputerach i mają masę okruchów w klawiaturach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaroslaw Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 14:16 kiedys pokazywali na tvn, ze on tam jada na zupkach chinskich i ciesza mordy. Smutne robic za miche ryzu i kubek herbaty. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw32 GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 15:16 no coz autor artykulu Vadim Makarenko nie przejmuje sie tym co pisze i sam korzysta z naszej klasy... Skonczyl dziennikarstwo na Uniwersytecie Warszawskim, jak pisze, ma 34 lata. Ma juz 8 znajomych w tym np Julie Izmalkowa, 30 letnia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasko GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 16:32 W ramach dalszej lepperyzacji/palikotyzacji obyczajów zadam kilka pytań: - Czy wiadomość o kontroli w "naszej-klasie" jest aż tak ogromną sensacją dnia, że kwalifikuje się na pierwszą stronę i olbrzymi tytuł? - Czy nie było w tym dniu innych, ważniejszych wydarzeń? - Czy miała na to wpływ ta przysłowiowa bezinteresowna polska zawiść, czy też może jakaś inna interesowna zawiść? - Skąd tak wielkie, codzienne, zainteresowanie tym portalem i troska o jego użytkowników? - Czy może chodzi o zniechęcenie wszystkich do korzystania z tego portalu i posianie paniki? - Czy ktoś mi na to odpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Wirt GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 16:45 Podaje nazwisko by wszyscy wiedzieli. Mogłbym podać więcej i nikt mi tego nie zabroni. To ja decyduje co moge umiesci i komu. Nkt nie bedzie o tym decydował za mnie.Polacy maja fobie prześladowczą. To pozostałość po PRL i długo z niej nie wyjdą. W szwecji czy w finlandi moge się dowiedziec o zarobkach nazwisku i wielu innych informacjach o czlowieku z internetu ( social.salon24.pl/56717,index.html ) Odpowiedz Link Zgłoś
alaluk Boją się bandyci i alimenciarze! 16.01.08, 17:47 Moim zdaniem o tzw "ochronę danych" najbardziej boją się bandyci i alimenciarze. Ludzie, którzy nie mają nic do ukrycie, nie mają sie czego bać. Ta ochrona danych to jakaś paranoja! Jerzy Andrzejewski zaczął jedną książkę od słów: Ściga mnie 100 tysięcy esbeków... I to chyba się udziela tym, co się tak boją. W PRL były listy lokatorów w każdej kamienicy, były normalne książki telefoniczne, mozna było normalnie odnaleźc człowieka, a teraz wszystko ukrywają. No to inni podsłuchują, nagrywają i to za nasze, podatników pieniądze. A jam mam to gdzieś, nie mam nic do ukrycia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszekdepeszek GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 17:18 I ponownie GW robi zamieszanie - najwieksza baza dany, dane kosztują tyle ... to nasza klasa zarobić może tyle ... to panią mecenas zastraszano... to pielegniarki z napisem ... Wniosek jest następujący - Gazeta.pl i inne temu podobne maja niezłą konkurencję w zakrsie reklamy zamieszczanej na portalach - z tego co wiem to firmy tam się reklamujące płacą od każdego wejścia na stronę Ha Ha. ZADROŚĆ DUSI WASZE GARDŁA I TYLE. Piszecie o potężnej bazie danych osobowych naszej klasy (jakie dane pytam - imię nazwisko oraz data urodzenia - przecież Kowalskich z tą samą datą urodzenia może być w Polsce wielu, sam znalazłem osobę z ta samą datą urodzenie, imieniem i nazwiskiem jak ja). Jak robić z tym porządek to wywalmy w kosmos szkolnictwo.pl, fotka.pl i całą masę sklepów internetowych, które tak jak nasza klasa mają co BAAAZĘĘĘ DAAANYYYYCH, bo niestety należy się tam zalogować i w niektórych przypadkach udostepnić wiecej danych niż te wymagane przez naszą klase. Ryzyko spotaknia debila, pedofila i innego dewianta podczas korzystania z internetu jest zawsze i wszędzie i niech się pani mecenas nie obrusza, bo groźby mogą spotkać również lekarza, który źle wykonał zabieg (nic nie mam do lekarzy). Uważam, że to co pojawia się na profilu użytkownika zależy tylko i wyłacznie od użytkownika. Jeżeli chce on pokazać przed starymi znajomymi czego to się on dorobił i jaki to on nabity kasą to jego sprawa - poziom inteligencji generalnie nie jest uzależniony od stanu majątkowego. To tyle - pozdrawiam forumowiczów Odpowiedz Link Zgłoś
qba_la GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 17:19 nie rozumiem dlaczego wszedzie tam, gdzie tworzy sie jakas spoleczna wspolnota ludzi ktos staje na drodze dla tej inicjatywy. odnosze wrazenie, ze komus po prostu jest nie na reke by serwis ten sie rozrastal i ma w tym swoj interes zeby w tym przeszkodzic. przeciez nikt kto sie tam loguje nie robi tego z przymusu, tylko dobrowolnie. nikt tez nie musi podawac kompletnych danych, jesli juz je wprowadzi to przeciez moze je ukryc i wtedy widoczne sa jedynie dla wybranych osob. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak A ja sie pytam kto wywali autorow szmatlawego arty 16.01.08, 18:33 To sie w glowie nie miesci jak GW upadla, ze takim szmaciakom pozwala sie publikowac na pierwszej stronie. Proponuje postraszyc ciemny lud sepsa i Zydami-krwio-upuszczaczami-na-mace. Zawsze dziala i zwieksza czytelnikom chec czytania okolicznych reklam. Wstyd. Ale czego sie spodziewac moglem jak Michnik juz od czasu dluzszego sie nie zajmuje tym teraz juz szmatlawcem. Jesli ktos ma watpliwosci co do wiarygodnosci tez zawartych w "atykule" niech sobie na przyklad zada pytanie: co ma GIDo do tego co zostawiaja userzy na stronie tej firmy? Niby czemu ma kontrolowac? A czemu nie skontroluje GW z jej kontami? Bo tu tylko 100 userow? A jaka to roznica? Ubeckie metody, czy najswiezszy import kultury ze wschodu (poznalem po Vadimie ...)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Przeczytajcie: moze w kocu teraz do Was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 18:50 to dotrze. Moim zdaniem Wybiórcza od zawsze pierze ludziom mózgi. Głownie politycznie i to z dobrym skutkiem. Teraz próbuje ise zniszczyc tendencyjna nagonka N-K. Ale to co sie udaje w polityce tutaj nie wypalilo. Ludzie pomimo roznic politycznych i spolecznych w wiekszosci stalenli murem za N-K. I cale szczescie, nie dajmy si eoglupiac. Podano tutaj dziesiatki przykladow ze N-K to bardzo dobra inicjatywa, a to ze sa jakies sporadyczne wpadki i to glownie ze strony nierozwaznych czlonkow portalu to tego sie nie da uniknac. BO gdzie ich nie ma? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Jak tam jest 6 mln. ludzi to... 16.01.08, 18:55 ...paru głupków się znajdzie - cóż ryzyko wliczone. A bandziory jak mają kogoś namierzyć to zrobią to i tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motyla_noga a co z grono.net, goldenline.pl?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 19:12 Grono.net: poza danymi, które można wrzucić na naszej-klasie, dochodzi "geolokalizacja", gdzie informujesz innych gdzie dokładnie mieszkasz, grona tematyczne, których jest mnóstwo i z których można się dowiedzieć na prawdę dużo o użytkownikach.... Goldenline: praktycznie całe CV. Jak ktoś ma profil zarowno na gronie, goldenline i naszej-klasie to jest jak otwarta książka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezalogowany GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.promax.media.pl 16.01.08, 19:45 Kiedyś rozbawiła mnie informacja ze w stanach w "manulau" kuchenki mikrofalowej była informacja żeby nie umieszczać w niej zwierząt, myslalewm ze to jakaś kpina kto o zdrowych zmysłach wkłada np. kota do miktrofali .... ale patrząc na podane przykłady w artykule nic mnie nie dziwi bo: >>>>Prawniczka z Wrocławia opowiedziała nam ostatnio o pogróżkach, które dostała od byłego klienta. Odnalazł ją na Naszej-klasie. Straszył, że "policzy się" z nią, bo "położyła sprawę". - Dobrze, że nie zdążyłam zamieścić w internecie zdjęcia swojej córki - mówi z ulgą prawniczka.<<<<<< Trzeba być kretynką zeby wykonując ten zawód zamieszczać takie informacje w necie( zdjęcia dzieci) i później mieć pretensje - pewnie jeszcze ta pani w wielkiej euforii ze zdobędzie kolejnego zanjmoego dodała osbę składająca pogróżki do listy znajomych A kolejnych przykład jest porostu zdumiewający, to jakby pokazać d u p ę w tv przed głównym wydaniem wiadomości i póżniej mięć pretensje ze widziało to prawie 10 mln os. >>>Pielęgniarka z Łodzi sfotografowała się w czepku z napisem "Siostra pawulon", przekonana, że zdjęcie pokazuje tylko koleżankom z klasy. Za makabryczny żart - pavulonem mordowano pacjentów w łódzkim pogotowiu - skarcił ją przypadkowy internauta.<<<<<< Kwestia poczucia humoru tych pan bez komentarza Ciekawe czy GIODO zbada ochronę danych osobowych np: słupów reklamowych, telebimów, lokalnych gazetek osiedlowych no i powszechnie znaną metodę: karteczki na drzewie ;p Tylko ciekawe kogo personalnie skarze za ew. błędy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.08, 19:59 No cóż, JUDECJA z GW skapowała, że nie wpadła na taki sam pomysł i przeszło im koło NOSÓW duuużo kasy! Pazury zjadać z rozpaczy będą. I tyle. Szkoda czasu na te koszerną gazetę! Odpowiedz Link Zgłoś