Gość: adam Telewizję widzę cyfrową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 11:27 I znowu widac jak wyglada podzial Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
pitland.pl Telewizję widzę cyfrową 16.07.09, 11:32 ja już się pogubiłem w tym jaki telewizor kupić aby za 5 lat nie posiadać w domu muzeum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Telewizję widzę cyfrową IP: *.radomsko.vectranet.pl 16.07.09, 11:52 pitland.pl napisała: > ja już się pogubiłem w tym jaki telewizor kupić aby za 5 lat nie posiadać w > domu muzeum. Telewizor z tunerem DVB-T MPEG 4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Telewizję widzę cyfrową IP: *.radomsko.vectranet.pl 16.07.09, 11:54 Np. taki: www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/dane-techniczne-samsung-le37b550.bhtml#content_3c Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok_pl Re: Telewizję widzę cyfrową 16.07.09, 12:28 Najlepiej, żeby się nie zamykać od razu zarówno z DVB-S, jak i z DVB-T+ i koniecznie ze slotem CI, bo za darmola mało co będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok_pl Po pierwsze wybrany system jest już przestarzały 16.07.09, 12:15 bo świat przechodzi na DVB-T2 Po drugie skąd wiadomo ile będą kosztowały przestarzałe dekodery za trzy lata. Ja szacuję, że ich cena nie przekroczy stówy. Po trzecie po cholerę komu jakaś TVP w multipleksie? Niech się buja we własnym zakodowanym strumieniu. Ja żadnego kanału z TVP nie potrzebuję i nie mam nawet obecnie nastrojonego. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: Po pierwsze wybrany system jest już przestarz 16.07.09, 13:08 Znaczy co? telepatię będą uprawiać? Nie będzie już częstotliwości nośnej WCZ, podnośnych, przetwornika a/c, detekcji i korekcji sygnału, procesora DSP? Dlaczego nikt nie wpadnie na pomysł umieszczania w TV wymiennych modułów dekodujących? Kiedyś spokojnie można było wymienić jedną płytkę i z systemu SECAM przechodziło się na PAL. W komputerze wymieniasz podzespoły i masz znów rakietę. To takie trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok_pl Re: Po pierwsze wybrany system jest już przestarz 16.07.09, 13:19 hardy01 napisał: > Znaczy co? telepatię będą uprawiać? > > Nie będzie już częstotliwości nośnej WCZ, podnośnych, przetwornika a/c, detekcji i korekcji sygnału, procesora DSP? > Dlaczego nikt nie wpadnie na pomysł umieszczania w TV wymiennych modułów dekodujących? Kiedyś spokojnie można było wymienić jedną płytkę i z systemu SECAM przechodziło się na PAL. W komputerze wymieniasz podzespoły i masz znów rakietę. To takie trudne? ----------------------------------------------- DVB-T2 Ty nie kombinuj, bo co dwa lata masz kupować nowy telewizor, a poprzedni, jeszcze sprawny wyrzucać na śmietnik. Producenci nie mają interesu we wdrażaniu podobnych pomysłów z wymiennymi płytkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek temat zastępczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.09, 12:47 opium dla mas.. Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok_pl Re: temat zastępczy 16.07.09, 13:24 W końcu lato jest i ogórki rosną. Odpowiedz Link Zgłoś
dokto A co ja oglądam? 16.07.09, 13:15 Mam w domu kabel z UPC z kilkoma podstawowymi programami typu TVP1, 2, 3, Posat, TVN, TV4. Jaki jest tam sygnał analogowy czy cyfrowy? Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok_pl Re: A co ja oglądam? 16.07.09, 13:24 Może być albo analogowy albo cyfrowy albo jeden i drugi, zależnie od wykupionego pakietu. W każdym razie jeśli cyfrowy to DVB-C (MPEG-2) Artykuł nie dotyczy telewizji kablowej tylko naziemnej DVB-T+ (MPEG-4) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy Re: A co ja oglądam? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.09, 15:38 Na 99% ogladasz analogowy z kabla. I wbrew temu co przeczytałeś w nagłówku nadal w 2013 będziesz oglądał to samo analogowo. Rząd nie chce cyfryzacji sieci kablowych więc one będą analogowe jak długo klienci sobie bedą życzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikron doplaty? IP: *.desy.de 16.07.09, 13:59 do telewizora??? Dlaczego nie do szpitali, domow dziecka czy hospicjow? Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok_pl Re: doplaty? 16.07.09, 14:05 Gość portalu: mikron napisał(a): > do telewizora??? > Dlaczego nie do szpitali, domow dziecka czy hospicjow? ---------------------------- Bo: - szpitale mają kasę ze składek na NFZ - domy dziecka są likwidowane - pacjentom w hospicjach niestety żadne dopłaty już nie pomogą a Kowalski musi mieć dostęp do wypowiedzi posłów, tak jak do prądu, wody i powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
man345 Telewizję widzę cyfrową 16.07.09, 15:45 Czy pani minister rzeczywiście uważa że w technice cyfrowej która jest lepsza od analogowej nie da się uzyskać lepszego zasięgu ?? Przecież już dziś np. TVP1 ma zasięg prawie 100% i chyba każdy kto chce może złapac naziemny sygnał TVP1 a w cyfrze może być tylko lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś