Dodaj do ulubionych

Jaki net polecacie

IP: *.acn.waw.pl 06.08.09, 19:53
W następnym miesiącu konczy mi sie umowa z dotychczasowym operatorem z który
nie za dobrze mi słuzył Chciałbym założyć sobie tańszy od tego który miałem. W
gre nie wchodzi internet moblilny ani radiowy. Czy w Wawie można założyć dobry
stacjonarny net ??
Obserwuj wątek
    • Gość: Benio Re: Jaki net polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 17:13
      Jest paru dobrych operatorów warszawaskich ale najczesciej ich oferty oplacaja
      sie dopiero przy wykupie paru usług. Podoba mi sie oferta nowego w Warszawie
      operatora - Vectry. Czytałem na paru innych forach że mają dobry internet. I
      także po przejęciu Spray'u jeszcze polepszyła się jakość usług, czy może ktoś
      kto korzysta to potwierdzić??
      • los_bomberos Re: Jaki net polecacie 07.08.09, 20:06
        ja mam Vectre zarówno internet i tv. net się nie zacina, nigdy nei miałem z tym
        problemów
        • Gość: Zuzia496 Re: Jaki net polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 16:42
          Hej Chłopaki,
          ja z koleji mam takie pytanie jaki jest stosunek ceny do jakości usłuh?? bo
          oferte programową mają ciekawą, internet podają że jest stabilny i ludzie na
          różnych forach to potwierdzają.
          • los_bomberos Re: Jaki net polecacie 09.08.09, 14:33
            powiem Ci, że jakość jest dobra. problemów zero. cenowo jest nieźle, bo mają
            kilka fajnych promocji. vectra.pl/promocje,1,1,6.html
            • Gość: Jordanek Re: Jaki net polecacie IP: *.spray.net.pl 11.08.09, 20:26
              Hej,

ja jestem użytkownikiem Vectry i mogę powiedzieć że net jest całkiem szybki,
              stabilny i nie zwalnia o żadnej porze dnia.
              • Gość: tybald Re: Jaki net polecacie IP: *.serverloft.de 12.08.09, 21:33
                Brzmi ciekawie, ja właśnie się zastanawiam na co przejść, bo korzystałem przez
                jakiś czas z tp i już mam troszeczkę tego dosyć! Najbardziej wkurzające są te
                limity i ograniczenia...ehhh...po tym jak wspomnieliście o vectrze to zajrzałem
                na ich stronę i na szczęście ten operator trochę pomyślał i nie stawia takich
                durnych progów za co ma u mnie duży plus.
                • arturas.dwa Re: Jaki net polecacie 23.08.09, 22:05
                  porównałem ofertę vectry i neostrady, jeśli chodzi o neta, są różnice, nawet o
                  10 - ponad 20 zeta miesięcznie vectra jest tańsza niż TP, zależy jak szybkiego
                  zamówi się neta, im większa szybkość tym różnice w cenie są większe. Niby
                  przedzial 10 - 20 zeta to nie jest jakaś wielka kwota, ale jak podliczy się
                  miesiącami, to wyjdzie jakaś tam oszczędność. A jeżeli jakość jest porównywalna,
                  to bardziej się opłaca zamówić neta od vectry. Nie wiem jak cenowo kształtują
                  się oferty od innych dostawców, bo sam mam neta od "dziwnego" operatora
                  osiedlowego.
              • Gość: gutek Re: Jaki net polecacie IP: *.aster.pl 14.08.09, 09:37
                też sie zastanawiam nad zmianą operatora i właśnie oferta vectry nie jest zła i widzę że opinie są dobre, musze jeszcze przejrzeć jakąś telewizje i może zdecyduje się na coś łączonego...
    • Gość: carlo Re: Jaki net polecacie IP: *.xdsl.centertel.pl 12.08.09, 18:16
      Net w kablówkach jest ok ale właśnie często jest tak że wychodzi ok jak się
      weźmie to w pakiecie z tv i tel. A do czego będzie Ci net potrzebny? określ
      swoje potrzeby. Generalnie kalkuluje się wziąć coś na łączu TP, nie musisz
      dokupywać wspomnianej tv a tel i linie już masz. Z aktualnych ofert to cóż, może
      być freedom od orange, dobra opcja jak masz koma w ich sieci, bo po za
      niewysokim abo dostajesz jeszcze kasę na komórkę.
      • Gość: macias Re: Jaki net polecacie IP: *.spray.net.pl 13.08.09, 13:44
        W stolicy jest dużo operatorów, tylko zależy w jakiej dzielnicy mieszkasz.
        Największe problemy są w starych kamienicach, gdzie mieszkają starsi ludzie
        niezainteresowani kablówką. Napisz jakie masz do wyboru to może coś doradzimy.
        Ja mam pakiet z Vectry i działa ok, a cenowo na pewno są konkurencyjni. Jeśli
        masz możliwość założenia stałego neta, itd. to sieci kablowe są najlepsze po
        względem możliwości/ceny.
      • Gość: magda Re: Jaki net polecacie IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.09, 23:33
        Najchętniej to zrezygnowałabym w ogóle z telefonu od TP i wzięła sam internet od
        innego operatora, może ewentualnie z tv. Opłaca się tak zrobić?
    • docteur.ravic Wolny od PiSu. 12.08.09, 20:19
      Gość portalu: adam napisał(a):

> W następnym miesiącu konczy mi sie umowa z dotychczasowym
      operatorem z który
      > nie za dobrze mi słuzył Chciałbym założyć sobie tańszy od tego
      który miałem. W
      > gre nie wchodzi internet moblilny ani radiowy. Czy w Wawie można
      założyć dobry
      > stacjonarny net ??
      • Gość: malinka Re: Wolny od PiSu. IP: *.aster.pl 19.08.09, 15:38
        We wrześniu kończy mi się umowa z aster i chcę się z nimi rozstać. Gdzie warto
        się przenieść, żeby było taniej? Zależy mi na programach dla dzieci i na jak
        najtańszych połączeniach międzynarodowych. Wszystkie usługi muszą być od jednego
        operatora.
        • Gość: kowol Re: Wolny od PiSu. IP: *.chello.pl 19.08.09, 18:15
          Możliwości masz w sumie 3:) UPC, Aster lub wchodząca niedługo do wawy Vectra-
          ile jesteś ze stolicy, bo w innych miastach już jest.
          Popatrz sobie na ich oferty i zdecyduj. Myślę, że jak nowy operator będzie
          wchodził to jakieś promocje możesz trafić.
          • Gość: Gutek Re: Wolny od PiSu. IP: *.acn.waw.pl 19.08.09, 21:02
            Promocje na pewna jakeis wymysla, w koncu musza czyms przyciagnac klientow, a z
            tego z uslyszalem maja miec najszybszy net na rynku warszawskim. Ale poczekamy
            zobaczymy =)
            • Gość: kowol Re: Wolny od PiSu. IP: *.chello.pl 21.08.09, 15:04
              Dokładnie, nie ma co chwalić dnia przed zachodem słońca:) ale jesteś nastawiony
              w pozytywnie i mam nadzieje, ze kolejny operator to krok do obniżenia cen
              internetu w Polsce.
              • Gość: drakia Re: pakiety IP: *.spray.net.pl 21.08.09, 20:13
                Plusem
                • Gość: drakia Re: pakiety IP: *.spray.net.pl 21.08.09, 20:13
                  Plusem są w ofercie rozbudowane pakiety dla dzieci co mnie w sumie jakoś
                  interesuje, nie tylko ze względu na dziecko :) sam nigdy z tego nie wyrosłem :)
                  • Gość: pokemon Re: pakiety IP: *.nullroute.net 22.08.09, 20:07
                    Nikt nie wyrasta z bajek =) Widzę po ip, że masz spray i jak się spisuje?
                    • Gość: reroro Re: pakiety IP: *.acn.waw.pl 22.08.09, 20:16
                      Wiem coś o tym. Bajki są czymś co nie jednego potrafią zrelaksować. Na przykład
                      mnie :) A tak na poważnie to dużo mają tych kanałów z bajkami tzw. dla dzieci?
                      • Gość: hipopotan Re: pakiety IP: *.aster.pl 23.08.09, 10:28
                        Mini Mini, Jetix, Jetix Play i jeszcze chyba to nie wszystko, ja osobiście polecam jetix...
                        • Gość: rychu Re: pakiety IP: *.spray.net.pl 23.08.09, 17:04
                          są też inne: Bebe.tv, Kids Co, Cbeebies
                          • Gość: chocopoco Re: pakiety IP: *.171.104.102.static.crowley.pl 26.08.09, 14:20
                            Ehh...mają tego więcej sprawdziłam u nich na stronie. Pod hasłem "programy dla
                            dzieci", kryje się Mini Mini, ZIG ZAP (polecam, wieczorem zmienia się w
                            HYPER'a), Cartoon Network, Bebe.tv, Cbeebies, Disney Channel (też bardzo fajny
                            kanał i można bajki Disney pooglądać), KIDSCO, Nickelodeon, Jetix, Jetix
                            Play....chyba wszytskie wypisałam :)
                            • Gość: sigmak Re: pakiety IP: *.aster.pl 28.08.09, 14:47
                              Chyba mały offtopic poszedł z tymi bajkami...Mam pytanie do tematu: jak to
                              będzie z netem od vectry w wawie-pisali o 24mbitach, a coś wolniejszego w
                              normalnej cenie? Kiedy można spodziewać się, że będzie można ich podłączyć na
                              terenie mokotowa? Umowa z aster kończy mi się pod koniec września, więc zostało
                              niewiele czasu jak miałbym się przenosić.
                              • Gość: ITguy Re: pakiety IP: *.acn.waw.pl 28.08.09, 22:39
                                oferta ma byc we wrzesniu, Spray chyba obejmowal mokotow wiec nie powinno byc
                                problemu, i polecam ten maly artykul z info na temat,
                                gsmonline.pl/portal/news/news.jsp?&s0n_id=23227
                            • Gość: Aś Re: pakiety IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.09, 00:47
                              Gość portalu: chocopoco napisał(a):

> Ehh...mają tego więcej sprawdziłam u nich na stronie. Pod hasłem "programy dla
                              > dzieci", kryje się Mini Mini, ZIG ZAP (polecam, wieczorem zmienia się w
                              > HYPER'a), Cartoon Network, Bebe.tv, Cbeebies, Disney Channel (też bardzo fajny
                              > kanał i można bajki Disney pooglądać), KIDSCO, Nickelodeon, Jetix, Jetix
                              > Play....chyba wszytskie wypisałam :)

Cartoon Network to jeszcze ze swojego dzieciństwa pamiętam;)
                              • Gość: Beck Re: pakiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 18:06
                                rzeczywiście sporo tych kanałów. dobrze, że są dla dzieci w różnym wieku, bo
                                Bebe jest dla najmłodszych, a Nickelodeon już dla tych starszych. W sumie sam
                                czasem obejrzę jakąś kreskówkę na Cartoon typu "Jam Łasica", a mam 21 lat :)
        • kr-uk Re: Wolny od PiSu. 31.08.09, 00:31
          Wszystko zależy od tego, kto działa w twojej okolicy. Ponoć Aster i UPC się
          wykluczają w zasięgu;) Nie wiem czy to prawda, może jakiś zbieg okoliczności na
          danym obszarze. Trzeba poczekać na tę Vectrę, może będą tańsi (i lepsi?).
    • Gość: szaman Re: Jaki net polecacie IP: *.spray.net.pl 23.08.09, 21:11
      inni rozpisali sie na temat vectry ja miałem spraya teraz mam vectre. Wiadomo ze
      czasem sie zamuli ale chyba wszedzie tak jest i nie jest to zalezne od zadnego
      człowieka. Mnie na razie słuzy dobrze
      • Gość: ubuntu Re: Jaki net polecacie IP: *.aster.pl 26.08.09, 21:48
        ja posiadam net z aster i coraz częsciej się zdarza że go nie ma, niby połączenie sieciowe jest ale nie odbiera pakietu, jak myślicie to wina operatora?
        • Gość: ITguy Re: Jaki net polecacie IP: *.acn.waw.pl 27.08.09, 21:00
          to zalezy, masz jakis router albo cos miedzy modemem a maszynka do ktorej net
          jest podlaczony?? najlepiej jesli nic nie masz po drodze to zglos reklamacje na
          to ze gubi ci net sygnal. I oprocz pomocy dodadza ci jeszcze jakis gratisik
          pewnie na poprawienie humoru. Mozliwe ze beda chcieli 35 zl chyba teraz jest za
          wizyte "specjalisty".

A tak juz nie OT moge powiedziec ze teraz bedzie 3 "duzych" graczy na
          warszawskim rynku, Aster, UPC i Vectra ktora ostatnio robila przeniesienia dla
          uzytkownikow Spray'a i z tego co mi wiadomo a siedze troche w tym biznesie, to
          przeszlo to bez bolu i tylko uzytkownicy ktorych ekipy nie zastaly nie mieli w
          terminie wymienionego sprzetu. Pozatym zapowiada sie obiecujaco.
          • Gość: ubuntu Re: Jaki net polecacie IP: *.aster.pl 29.08.09, 09:21
            Jeszcze sformatuje dysk i skonfiguruje router ponownie i zaobaczymy jak nic to nie da to do nich zadzwonie i zamówie specjaliste szkoda tylko ze to coś kosztuje :(
            • Gość: ITguy Re: Jaki net polecacie IP: *.acn.waw.pl 30.08.09, 21:39
              albo podziękuj im za umowe jesli to bedzie ich wina (tzn. jesli powiedza ze z
              modemem ich i kablami jest ok wiec to nie po ich stronie problem i wezmą kasę bo
              tak często jest, dlatego ja u siebie postawilem wlasny modem zamiast tego bubla
              co się w standardzie dostaje).

I znów pytanie coraz bliżej do premiery usług vectry w wawie jakieś pomysły?? i
              jak nastroje?? ktoś coś już wie ciekawego??
        • Gość: klopsik Re: Jaki net polecacie IP: *.acn.waw.pl 29.08.09, 21:53
          ubunt nie wiem czy to wina operatora, ale wiem o czy mówisz, bo też jestem w
          asterze. Ostatnio są jakieś skoki ja podejrzewałem, że coś modem mi szwankuje,
          bo nie obchodziłem się z nim za dobrze ale teraz to nie wiem......
      • Gość: klopsik Re: Jaki net polecacie IP: *.acn.waw.pl 29.08.09, 21:49
        szaman a weź powiedz, bo jestem ciekawy, bo pisali że spray'owcy dostali lepszą
        ofertę niż mieli przedtem, czy to prawda?
        • Gość: tykawka Re: Jaki net polecacie IP: 212.122.223.* 30.08.09, 18:13
          Ja miałam pakiecik tv + net w Sprayu, więc teraz jestem w Vectrze. W prezencie po przejściu dostałam dodatkowe kanały telewizyjne w tej samej cenie abonamentu. Jak na razie zarówno net jak i tv działają dobrze, żadnych problemów nie ma, także mogę swobodnie polecić usługi tej firmy.
          • Gość: likłid Re: Jaki net polecacie IP: *.chello.pl 30.08.09, 22:33
            Prezenty prezentami, poczekamy i zobaczymy jak się będzie nowy operator
            spisywał. Na razie jest dużo szumu, ale ja rewelacyjnych ofert nie widziałem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka