Dodaj do ulubionych

Alertowiczka: Pożar już w Atenach, jest pełno dymu

23.08.09, 10:33
no...nie dokońca tak napisałam ale ok :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaśka Re: Alertowiczka: Pożar już w Atenach, jest pełno IP: *.home.otenet.gr 23.08.09, 11:10
      Mam nadzieję, że nie do końca tak napisałaś i treść zmienił autor tego artykułu, bo po pierwsze - Agia Paraskiewi nie jest w centrum Aten, ja mieszkam na Kipseli i uwierz mi, tutaj ogień napewno nie dojdzie, tylko dym. Po drugie - tylu polaków nieświadomych tego, co się dzieje wokół nich, nie znających języka, nie rozumiejących telewizji - tragedia! Dobrze, że choć Ty jesteś tak mądra, że zdajesz sobie sprawę z zaistniałej sytuacji i że masz chłopaka greka, który np. pokaże Ci DROGĘ DO CENTRUM! ;)
      • Gość: Kris Re: Alertowiczka: Pożar już w Atenach, jest pełno IP: *.mycosmos.gr 23.08.09, 11:27
        dajcie spokój.. pożar to jedno, internet drugie, tv trzecie.
        - na star, alter, skai są na bieżąco 4 okienka i widać co się dzieje, a z tego
        co wiem sa niekodowane..
      • cosczegoniebylo Polak bez telewizora? 23.08.09, 14:17
        Polak bez ukochanego przyjaciela - telewizora nie potrafi żyć, więc nie wiem jak
        statystyczny konsument siedzący w Grecji przed telewizorkiem daje sobie radę.

Gość portalu: Kaśka napisał(a):

> Po drugie - tylu
        > polaków nieświadomych tego, co się dzieje wokół nich, nie znających języka, nie
        > rozumiejących telewizji - tragedia! Dobrze, że choć Ty jesteś tak mądra, że zd
        > ajesz sobie sprawę z zaistniałej sytuacji i że masz chłopaka greka, który np. p
        > okaże Ci DROGĘ DO CENTRUM! ;)
    • pensioner63 Czesem pożar powstaje w wyniku podpalenia 23.08.09, 11:10
      Kiedyś czytałem, że Grecy podpalali lasy aby móc tam budować domy. Drzew nie
      wolno wycinać, a jak się spali to problem znika.

Podpalenia czasem skutkują w wiele śmiertelnych ofiar. Na
      english.aljazeera.net/news/middleeast/2009/08/2009817142338945193.html
      jest informacja jak była żona oblała banzyną namiot gdzie odbywało się wesele
      jej byłego męża. W efekcie pożaru zginęły 43 osoby - głównie kobiety i dzieci.
      Ten pożar był w Kuwejcie gdzie kobiety i mężczyźni bawią się oddzielnie.
    • Gość: 085 35 zastepow, 150 strazakow.. albo nie sa to adekwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 11:29
      tne sily i srodki, albo 'koszmarnosc' tego pozaru jest przesadzona.
      A moze greckie oszczednosci na tym polegaja, ze w kazdej remizie
      jest po jednym wozie, to teraz maja :]
    • Gość: dawid13 Alertowiczka: Pożar już w Atenach, jest pełno dymu IP: *.on2.ontelecoms.gr 23.08.09, 11:51
      co roku w Grecji to samo,kto tutaj mieszka to wie na mnie nie wywiera to juz
      wiekszego wrazenia tylko,zal mi tych ludzi co traca dobytek sweojego
      zycia.nowe domy,autostrady i niedalekie wybory....i nagle wielki pozar na
      attikach normalka.Tylko czym bedziemy oddychac???jak juz cala zielen Aten jest
      wypalona.
      P.S.Zgadzam sie kolega/kolezanka powyzej zaden pozar NIGDY nie "dojdzie" do
      centrum Aten(Kipseli,Patisia itp.)za duzo tam betonu.
    • Gość: ateny Alertowiczka: Pożar już w Atenach, jest pełno dymu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 13:08
      Sytuacja jest tragiczna. Palą się domy w dzielnicach Aten!!! wstyd ,że Polskie
      wiadomości, portale nic prawie nie wymieniają na ten temat.Musimy oglądać
      zagraniczne portale. Wstyd!!!!!
    • Gość: ateny wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 17:01
      Życzę wszystkim, którzy siedząc komentują w ten skandaliczny sposób wydarzenia
      w Grecji, żeby nic złego nigdy ich nie spotkało, ani powódź, ani pożar ani
      żadna inna katastrofa. Jeśli jednak coś takiego się zdarzy ciekawa jestem co
      będą wtedy pisać.
      To skandal i wstyd tak krytykować i być tak nieczułym na ludzkie cierpienie.

Jest takie powiedzienie : (nie chcę nikomu życzyć złego, bo nie jestem
      gruboskórnym idiotą, który gapi się na tv pijąc piwsko i drapie się w krocze)
      " tu gdzie jesteś byłem a tu gdzie jestem będziesz".!!!!
      • Gość: Antek Re: wstyd IP: *.aster.pl 23.08.09, 18:21
        Ludzkie cierpienie to jedno, a bezmyślnośc greckich władz,polityków i pobłażliwość dla podpalaczy to drugie. Co roku jest to samo (pożar za pożarem), a nikt do tej pory nie wyciągnął z tych tragedii żadnych konstruktywnych wniosków. Czego mamy się wstydzić?
    • panagiota Alertowiczka: Pożar już w Atenach, jest pełno dymu 23.08.09, 21:10
      Brawo Kaska, po prostu z ust mi wyjelas te slowa :))))
      Jak dobrze, ze moja matka w Polsce nie czyta tych bzdur, bo by dostala zawalu
      . Waaa wszyscy sploniemyyy!

Kipseli girl

• Gość: adolfik Alertowiczka: Pożar już w Atenach, jest pełno dymu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.09, 21:20
      ploncie lahony na sexwakacjach!
    • webkoala Alertowiczka: Pożar już w Atenach, jest pełno dymu 24.08.09, 02:38
      Kaska dobrze gada! Dac jej chleba!
      A tak powaznie to w polowie smieszne bylo to co przeczytalem.
      Zrozumialbym jeszcze grekow ktorzy napisaliby w ten sposob o polakach, ale bez
      przesady.. Sami sobie wioche robimy
    • Gość: magda Alertowiczka: Pożar już w Atenach, jest pełno dymu IP: *.dip.t-dialin.net 24.08.09, 09:55
      mieszkałam kilka lat w Grecji i widziałam ile śmieci wyrzucają do lasu gdyby
      dbali o swoje otoczenie nie musieli by co roku walczyć z żywiołem.
    • magdalena_ateny Pożar już w Atenach 24.08.09, 10:11
      mieszkałam kilka lat w Grecji i widziałam ile śmieci wyrzucają do lasu gdyby
      dbali o swoje środowisko nie musieli by walczyć co roku z żywiołem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka