tequilkuk 16.11.09, 01:09 Moja nowa wielka milosc. www.gai-lisva.dk/files/images/articles/kollektion%200901/moma_-_30802_-full_figure.jpg Chodze nad nimi od 2 tygodnii - sa idealne wszedzie poza cena. Nie miala baba klopotu, znalazla buty :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nie_lubie_muminkow Re: Motocycle boots 16.11.09, 02:06 Oj, mnie sie bardzo podoba takie ciezkie obuwie... na rowni ze szpilkami :D Motocyklowe czesciej jednak widywalam w zeszlym sezonie, teraz wiecej w sklepach butow glanopodobnych. Niczym powrot do przeszlosci (mojej). Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: Motocycle boots 16.11.09, 10:16 szpilka niekoniecznie - ladne toto ale ja szybko chodze wiec wole klasyczne slupki za to wysokie. Ale po 4 parach naszlo mnie wlasnie na plaskie ciezkie. Wczesniej przymierzalam sie do tych :) angulus.dk/modeller/6720.html Moze nawet w czerwieni - ale jak znalazlam te MOMA to zapomnij - wszystko z nimi przegrywa... Odpowiedz Link Zgłoś
nie_lubie_muminkow Re: Motocycle boots 16.11.09, 12:05 Te pierwsze zdecydowanie ladniejsze! Rok temu w brytyjskim Elle (albo Marie Claire) byla kilku stronicowa sesja zdjeciowa z krotkimi biker boots. Super wygladaly zarowno do zwiewnych kiecek jak i spodni. Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: Motocycle boots 16.11.09, 12:42 ja widzialam krotkie na dziewczynie ostatnio - super wygladala ale miala idealne lydki, moje sa umiesnione i troche krzywe wiec lepiej wygladam w dlugich. Zwlaszcza do krotkiej spodnicy albo sukienki bo podkreslaja moja silna strone, szczuple i ladnie umiesnione uda :)))) Mozna gdzies znalezc te sesje w necie? wlasnie o takich polaczeniach miedzy innymi myslalam .. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Motocycle boots 16.11.09, 13:04 O tych sesjach nic nie wiem, ale bardzo czesto motocyklowe buty mozna zobaczyc na modelkach. Obejrzyj sobie na przyklad watek o modelkach po pracy na forum Fashionspot, tam jest masa zestawow z takimi butami:) Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: Motocycle boots 17.11.09, 09:31 No wlasnie paleta mi sie po zakamarkach pamieci Kate Moss w czyms podobnym. Przejrze w weekend. Dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
nie_lubie_muminkow Re: Motocycle boots 16.11.09, 13:06 Sprawdze co to byla za gazeta, bo przeciez trzymam te bzdurne czasopisma w stertach :) Odpowiedz Link Zgłoś
nie_lubie_muminkow Sesja z biker boots w roli glownej 16.11.09, 13:49 On line nie znalazlam tych zdjec, wiec zrobilam tak na szybko fotki. Sorki za jakosc :P i676.photobucket.com/albums/vv130/nie_lubie_muminkow/1.jpg i676.photobucket.com/albums/vv130/nie_lubie_muminkow/2a.jpg i676.photobucket.com/albums/vv130/nie_lubie_muminkow/3.jpg i676.photobucket.com/albums/vv130/nie_lubie_muminkow/4.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Sesja z biker boots w roli glownej 16.11.09, 13:55 Bardzo fajna sesja. Ja wlasnie najbardziej lubie biker boots do szortow (tak juz je nosilam) i lekkich sukienek ( to juz raczej w nowym sezonie). Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: Sesja z biker boots w roli glownej 17.11.09, 09:52 Dokladnie o takich zestawach myslalam. Nawet jestem na etapie szukania fajnej cekinowej sukienki (znalazlam swietna latem ale moj rozmiar byl wyprzedany) a swetrow dlugich mam z 5 roznych. No nic, te buty sa mi po prostu neizbedne :) Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: Motocycle boots 16.11.09, 10:22 A na zywo sa jeszcze piekniejsze. Ta skora jest gruba ale fantastycznie miekka. Sa odpowiednio luzne: mozna wcisnac w nie spodnie ale miec fajnie luzne do spodnicy/sukienki/szortow. Znalazlam je na yoox.com za pol ceny ale wydaje mi sie ze tam jest inna wersja, z "Aged effect" i to nie jest to... BTW one beda super do prowadzenia samochodu prawda? :) Odpowiedz Link Zgłoś
eenso Re: Motocycle boots 16.11.09, 10:17 niezłe, ale mnie się bardziej podobają krótsze i szersze Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: Motocycle boots 16.11.09, 10:24 Ja wlasnie krtkich nie uznaje na sobie. Na innych owszem ale tylko jesli nogi sa idealne. Takie zboczenie mam :) Odpowiedz Link Zgłoś
esceven Re: Motocycle boots 16.11.09, 11:20 Fantastyczne. Ja mam krótkie (za kostkę) i szerokie i z deichmana:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: Motocycle boots 16.11.09, 11:42 Ja mam takie niezupelnie "motocyklowe", tylko bardziej w strone "roboczych". Lubie tez poloczenia tego typu butow z typowo "kobiecymi" ubraniami. To jedne z moich ulubionych butow. Maja wlasnie taki "aged effect" czyli lekko starta farbe. Nosze do grubych rajstop, leggingsow, waskich spodni. Sznuruje tylko tak do polowy (jak na zdjeciu). Zdjecie troche nieostre, bo robilam na "chybcika" i kot mnie potracil :-) i34.tinypic.com/wvq3d3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
nie_lubie_muminkow Re: Motocycle boots 16.11.09, 11:55 O, wlasnie o ten typ mi chodzi - tylko bez tej "firanki" z przodu. Wczesniej to chyba tylko w All Saints widzialam tego typu buty, teraz swoje wersje wypuscilo wiecej sklepow np. River Island. Gdzies jeszcze je widzialam, ale... nosz kurde nie pamietam. Strasznie mi sie takie buciory podobaja, mysle nad nimi intensywnie. W ogole ten styl menelsko-wojskowy bardzo mi sie podoba ;) Tylko ja juz to przerabialam pare lat temu... moze to z sentymentu? :P Odpowiedz Link Zgłoś
nie_lubie_muminkow Re: Motocycle boots 16.11.09, 12:02 Aaa mam mam. Kurt Geiger :) www.kurtgeiger.com/online-shop/103731-kg-sesame www.kurtgeiger.com/online-shop/123349-carvela-scoot A jak juz sie tak zachwycam, to takze nad tymi... www.kurtgeiger.com/online-shop/107915-kg-scarlet Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: Motocycle boots 16.11.09, 12:37 Te drugie z KG sa niezle. Pierwsze za bardzo przypominaja buty "wycieczkowe", a te ostatnie to jednak nie ten styl. Moje sa z wlasnie AllSaints (poprzednia kolekcja). W bierzacej kolekcji maja takie bez tych "fredzli" z przodu, ale mnie akurat te frendzle bardzo sie podobaly, ale jak kto woli. Ceny takie same jak w KG (£160 - 165). Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: Motocycle boots 16.11.09, 12:45 zazdroszcze - siostra ma tez fajne jasne z aldo ale szybko sie sciuchraly. Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: Motocycle boots 16.11.09, 12:33 Nie wiem gdzie w Polsce ale buty sa wloskiej firmy Moma - ze sklepow online znalazlam je na yoox.com ale wersje z postarzana skora .. Odpowiedz Link Zgłoś
silencia22 Re: Motocycle boots 16.11.09, 12:00 nie wiem co pieknego w takich buciorach, one są tylko modne..fajnie to moze w nich wyglądac jakaś ładna wysoka zgrabna piękność, bo nawet takie buciory nie przyćmią jej urody,..moja babcia w takich chodzi po polu:))) ale owszem muszą byc wygodne Odpowiedz Link Zgłoś
ala1986 Re: Motocycle boots 16.11.09, 12:06 silencia22 napisała: > nie wiem co pieknego w takich buciorach, one są tylko modne..fajnie to moze w > nich wyglądac jakaś ładna wysoka zgrabna piękność, bo nawet takie buciory nie > przyćmią jej urody,..moja babcia w takich chodzi po polu:))) > > ale owszem muszą byc wygodne Ja w takich wyglądam bardzo fajnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: Motocycle boots 16.11.09, 12:50 Nie kazdemu sie ten styl musi podobac. Mi akurat sie bardzo podoba. IMHO motocyklowki to jeden ze stalych elementow ktory przynalezy bardziej do stylu niz mody ale moda je wykorzystuje nawrotowo. Ja mam na nie faze od dluzzego czasu ale nie moglam znalezc takich ktore by mialy odpowiedni poziom "ciezkosci". I nie zgodze sie ze trzeba byc wysokim ale prawda ze szczuplym :)IMHO ladnie zestawione takie buty sa niesamowice sexy. Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: Motocycle boots 16.11.09, 13:29 Ja mam 160 cm wzrostu, jestem drobnej budowy i typ urody nazywany w krajach anglosaskich "pixie" (typowa "pixie" to np Dolores O'Riordan z Cranberries, wiecie o co mi chodzi...) I nosze takie butki. Co wiecej, uwazam, ze w nich dobrze wygladam. Wszystko zalezy od stylizacji, ja np bardzo lubie kontrasty typu damski-meski, slodko- ostro, i do tego sie bardzo tego typu buty nadaja. A tak w ogole to mojej szafie przewazaja buty na obcasach (nawet, powiedzialabym, bardzo wysokich). No ale kto powiedzial, ze drobne kobitki musza bez przerwy na obcasach chodzic? Albo, co gorsza, w "kobiecych" butach (cudzyslow zamierzony). Odpowiedz Link Zgłoś
rudapaskuda Re: Motocycle boots 16.11.09, 14:15 Też jestem niska i uwielbiam takie "buciory", mam model Aidan z butyku :) Dla mnie najlepiej wyglądają skontrastowane ze zwiewnymi sukienkami lub z rurkami i jakąś ciekawą tuniką/bluzką. A najbardziej lubię je nosić z sukienką Delia z All Saints :D Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk powazne pytanie 17.11.09, 17:04 Przyznac sie prosze kto mi wykupil moj rozmiar na yoox?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś