Gość: figa IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.04, 13:52 ...żeby nie wyglądać jak stara ciotka??? W co wy się ubieracie??/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lady Re: a w czym do pracy... 03.02.04, 13:59 Dzis mam brunatny kostiumik blisko ciala, ze spodniami i marynarka zapinana pod szyje. Ma jasne przeszycia z bokow spodni i przez biust. Pod tym ceglasty swetr z wieeelkim golfem z solara. I bezowe szpilki. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi Re: a w czym do pracy... 03.02.04, 15:54 Wszystko zalezy od charakteru pracy i częstotliwości spotykania się z ew. klientami. Ja - gdy wiem, że danego dnia takich spotkań nie będzie - ubieram się na elegancko-sportowo, np. spodnie typu bojówki, do tego elegancka koszula i np. taki szeroki golfik bez rękawów (wysuwa się wtedy ładnie kołnierzyk z golfa), buty sportowe. Ta koszula i staranna fryzura z makijażem nadają całości elegancji i schludności, a jednoczesnie sportowe spodnie i buty - oryginalności i luzu.. U mnie w firmie to przechodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: a w czym do pracy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.04, 08:50 Ja bardzo lubię klasyczny, elegancki styl; ubrania koniecznie z dobrych materiałów, klasyczne, ponadczasowe kostiumy. Bardzo lubię kolor czarny, do tego białe, błękitne, różowe dodatki (np. fajne bliźniaki). Mam noworoczne postanowienie - opróżnić szafę z przypadkowych, nietrafionych ciuchów, lub po prostu nielubianych. Wiecie, chyba każda z nas ma coś takiego w szafie, z tym, że ja mam pełno takich ubrań. Mój kochany mąż zrobił już zdjęcia tych rzeczy, wystawię je na allegro (większość jest w doskonałym stanie); a potem zamierzam stworzyć sobie super- bazę: 1. jeden czarny kostium 3-częściowy 2. koniecznie dobre buty i torebka 3. ze 2-3 ładne, eleganckie bliźniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: a w czym do pracy... IP: *.ostrowiec.sdi.tpnet.pl 05.02.04, 09:41 Dziś mam spodnie czarne z mankietami (wyglądają trochę jak jeansy), obcisłe, do tego żakiet czarny (super krój: rękawy pościnane tzn. z jednej strony dłuższe nieco z drugiej krótsze z guziczkami, przód żakietu krótszy, tył dłuższy jak we fraku, oczywiście długość nieco za biodra i blisko ciała) a do tego koszula czarna w granatowe połyskujące paski. Delikatna niebieska zawieszka na szyję......i to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka1 Re: a w czym do pracy... 05.02.04, 12:01 Charakter mojej pracy wymaga ode mnie elegancji z klasyką. Ja osobiście najlepiej czuję się w garniturach lub w kostiumach z długimi spódnicami. Dzisiaj np. mam na sobie krótki żakiecik z kołnierzykiem koszulowym, zapinany na guziczki i do tego długą spódnicę z rozporkiem z prawej strony z przodu. Kostium jest koloru ciemno fioletowego z czarnymi rzucikami z cienkiej, kaszmirowej wełenki, więc się nie gniecie. Bardzo ważne jest aby tkaniny były w dobrym gatunku i nie gniotły się. Do tego mam czarne pantofle w szpic na 5 cm prostym obcasie i grafitowe rajstopy. Przyznam, że w mojej szafie przeważają garnitury i kostiumy z różnych tkanin od sztruksu, weluru aż do wełny. Bardzo ważne jest aby tkaniny były w dobrym gatunku i nie gniotły się. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi Re: a w czym do pracy... 05.02.04, 13:23 Zzadroszczę tym którzy dobrze się czują w kostiumach, bo wówczas mogą je nosić bez stresu.. Ja dobrze czuję się tylko w sportowym stroju (i tylko w spodniach) i mam problem, gdy muszę załozyć coś eleganckiego - nigdy nie czuję się w tym na 100% dobrze, no ale cóż taka praca, czasami trzeba.. Na codzień staram się łączyć sport z nutką elegancji. Dzisiaj załozyłam fajny golfik z wełenki bladoróżowy, ale jest mi w nim za ciepło (15st. za oknem) grrr Odpowiedz Link Zgłoś