Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    IP: *.31.36.41.Dial1.NewYork1.Level3.net 06.02.04, 01:57
    Czy sklep H&M w Polsce jest tak dobry jak na Zachodzie pod wzgledem mody i
    cen?
    Obserwuj wątek
      • uasiczka Re: H& M 06.02.04, 09:19
        nie wiem jak na zachodzie ale w Polsce koszmarne łachy jak z wysypiska.
        jedynie kolekcja dziecięca się do czegoś nadaje
        • Gość: AniaWarszawa Re: H& M IP: *.acn.pl 06.02.04, 11:12
          W Stanach H&M jest siecią bardzo tanią,na którą stać wszystkich.W Polsce jest
          to sklep tzw. firmowy,więc ceny wcale nie są dostępne dla każdego.Choć jest
          tańszy od Zary czy Promodu.
          Ja mam kilka rzeczy z H&M.Ale to prawda,że większość ubrań wygląda
          nieatrakcyjnie,sprawia wrażenie szmat i znalezienie czegoś fajnego wymaga dużo
          cierpliwości.Ja jej nie mam,nie znoszę chodzić między setkami wieszaków
          ściśniętych do granic możliwości i godzinami przetrząsać wszystkie,by w końcu
          znaleźć coś dla siebie.Chyba tylko wyjątkowo "odkrywcze" natury lubią się tak
          bawić - moja przyjaciółka ma dar do wyszukiwania ciekawych ciuszków pośród tych
          wszystkich szmatek.
          Jedyny dział,który naprawdę lubię to ten z bielizną.Mam do niej słabość,bo choć
          wiele kompletów jest okropnych,można znaleźć też naprawdę ładną i wygodną
          bieliznę.I tylko za to H&M ma u mnie plus.A drugi za mój ukochany sweterek :-)
          • Gość: Dorota Re: H& M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 19:25
            Zgadzam sie odnośnie bielizny, zrobilam maly tescik i nabylam 2 pary majteczek
            i po zwyklym praniu wygladaja jak nowe. super chyba wybiore sie na poszukiwanie
            czegos jeszcze w tym wydaniu.
        • kochanica.francuza Re: H& M 24.03.04, 19:54
          uasiczka napisała:

> nie wiem jak na zachodzie ale w Polsce koszmarne łachy jak z wysypiska.

to po jaką cholerę go otworzyli w Wawie, zamykając przy tym bar, gdzie były
          świetne naleśniki?:-(
          • Gość: Sylwi@ Re: H& M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.04, 20:12
            W Niemczech ciuchy z H&m sa lepsze jakosciowo, tansze i calkiem inna jest
            kolekcja.Podobnie jest z innymi sklepami typu Orsay czy C&a.
      • mejbi Re: H& M 06.02.04, 13:09
        Byłam kilka razy w H&M w Austrii. Mam wrażenie, że mają ciut inne kolekcje i w
        sklepach generalnie ciut większy porządek. Ale wszystko tylko "ciut" :)
        • Gość: Inga Re: H& M IP: *.acn.waw.pl 06.02.04, 13:19
          Kupiłam tam wczoraj fajny gruby golf po 50 procentowej obniżce, przyda się
          jeszcze na ferie, zaś nowa kolekcja składa się jednak z jakiś sztucznych
          materiałów i sprawia dość przykre wrażenie.
      • Gość: nikita Re: H& M IP: *.cable.wanadoo.nl 06.02.04, 20:06
        Mieszkam w Holandii i tutaj H&M jest jednym z tanszych sklepow. Jakosc tych
        ciuchow jest naprawde kiepska, mam wrazenie ze z roku na rok gorsza. Ogladalam
        kiedys taki program, ze takie firmy jak H&M celowo robia ciuchy miernej jakosci
        aby stac bylo na nie wszystkich ludzi a szczegolnie mlodziez i aby te ciuchy
        byly "jednorazowkami", tak ze na kolejna okazje kupujesz sobie cos nowego, bo
        cie na to stac. Ja mam kilka ciuszkow z H&M ktore lubie, ale kupuje je tylko na
        obnizkach, bo wole dolozyc i kupic cos co mi posluzy. To, co widzialam ostatnio
        w Warszawie mnie podlamalo. Nie wiedzialam czy smiac sie czy plakac.
        • Gość: Lenka Re: H& M IP: *.chello.pl 06.02.04, 21:08
          Nie wiem jakie ciuszki maja za granicą. Polskie sklepy H&M nie przedstawiają
          się ciekawie.Dla mie to po większości same szmaty,może jakaś perełka by się
          tam znalazła jak by lepiej poszukać.Ale ja tą sieć omijam z daleka.
          Podobnie zresztą ja Zarę.
      • Gość: aksiak Re: H& M IP: *.acn.waw.pl 08.02.04, 17:33
        Pierwsza rzecz , która mnie odrzuciła
        wchodząc do tego sklepu był zapach taki jak
        się spotyka w ciuchlandach , oczywiście nie twierdzę
        że są to rzeczy używane bo nie są.Muszę również przyznać
        że ubranka dla dzieci są ładne, ale jak prezentują
        się jakościowo to nie wiem.
      • Gość: motylek Re: H& M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 11:19
        Bylam ostatni w poznanskim H&M.Niesety nie ma porownaniz niemieckim.Rzeczy
        jakies dziwne,material cos nie taki.W Niemczech z H&M wychodzilam opakowana
        torbami a z tego wyszlam jedynie z niesmakiem.
        • Gość: Sally_29 Re: H& M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 13:41
          A ja się z wami drogie panie zgodzić nie mogę! Mieszkam w W-wie i bardzo lubię
          robić zakupy w H&M, kupiłam tam świetne spodnie w prążki w kant, 2 bluzki,
          sztruksową spódnicę i wiele innych fajnych ciuchów, to jedyna tak marka (nie
          droga)gdzie jest tak duży wybór w rozmiarach, poza tym z jakości jestem bardzo
          zadowolona, więc nie rozumiem o co wam chodzi, koleżanki...nie jesteście
          czasami zbyt zblazowane, co?
          • Gość: aguś Re: H& M IP: *.codexmedia.com.pl 25.03.04, 11:27
            To masz szczęście, fakt, że cenowa są przystępni ale jakość wykonania -
            pozostawia wiele o życzenia. Ubrania są uszyte byle jak - gdyby tak szyły
            dziewczyny z odzieżówki to by ich oblano na egzaninie. Fakt, że w centrum to
            wygląda najlepiej w GM szmaciarnia zwłaszcza swetry.
      • Gość: s Re: H& M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 14:09
        Zgadzam sie z Sally,aczkolwiek sądze,że najlepiej zaopatrzony jest H&M w
        Warszawie w centrum
        • Gość: Anka Re: H& M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.04, 08:20
          Czy w innych miastach też są sklepy H&M? Jestem z Krakowa; wiem, że u nas nie
          ma sklepu...
          • Gość: graza Re: H& M IP: 217.153.6.* 13.02.04, 12:05
            na pewno bedzie w Szczecinie, tylko nie wiadomo kiedy otwarcie-czekam juz pol
            roku i nie moge sie doczekac; ostatnia wersja - to marzec.
          • Gość: kika H& M w Krakowie!!! IP: *.washtec.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 18:37
            No właśnie - kiedy będzie HM w Krakowie??! Jest już w Poznaniu, W-wie,
            Szczecinie, Gdańsku, Wrocławiu... A my co :)? Może ktoś coś słyszał?
        • Gość: kerl Re: H& M IP: *.bait.pl / *.bait.pl 13.02.04, 14:44
          tak ja tez tak mysle jedyna wada tego sklepu to to ze nie w kazdym sa meskie
          ubrania poza tym jest tani mozna cos w nim ciekawego znalezc jakosc jest niezla
          nawet bielizna jest ladna moim zdaniem wybor..... owszem moze troche mniejszy
          niz na zachodzie ale tylko troche reasumujac.... przestancie gadac bzdury bo
          h&m to jeden z lepszych i tanszych sklepow z ciuchami... a centrum moze i jest
          najlepiej zaopatrzone ale tam jest niezly burdel za to nawtykali tych lachow
          tyle ze nie jest to przejrzyste dobrze zaopatrzony jest tez h&m w promenadzie i
          zdecydowanie lepiej to wszystko tam wyglada....
          • Gość: Lenka Re: H& M IP: *.chello.pl 13.02.04, 15:13
            Nie wiem, może to kwestia gustu.Byłam w H&M i w Centrum i w Wola Park i za
            każdym razem nic tam dla siebie nie znajdowałam.Nie cierpię też Zary.
            • Gość: danka Re: H& M IP: *.icpnet.pl 13.02.04, 16:37
              już kilkakrotnie spotkałam się z Twoją negatywną opinią dot. Zary . dlaczego???
              • Gość: Lenka Re: H& M IP: *.chello.pl 13.02.04, 18:01
                Ja z kolej Danusiu cały czas napotykam na pochlebne opinię odnośnie Zary.
                I za każdym razem jak tam jestem nic ciekawego nie znajduję.Nie wiem, może
                przychodzę w nieodpowiedim momencie i te najlepsze ciuchy są już przebrane?
                Ostatnio szukałam białej bluzki z kołnierzykiem,owszem były (fason nawet mi
                odpowiadał)ale cena wysoka, a bluzka strasznie poplamiona.
                Zawsze lubiłam River Island, Esprit(niestety dawno tam nie byłam).Jak były
                wyprzedaże wybrałam sie więc do tego sklepu w centrum i przeżyłam mały szok-nie
                poznałam tego sklepu,ciuchy w zupełnie innym stylu,a z głośników płynęła ta
                beznadziejna piosenka (hej suczki).
                Kurde już nie wiem, czy naprawdę zaszły jakieś zmiany i ciężko coś znaleźć
                ciekawego dla siebie czy poprostu tak mi się gust zmienił bo zrobiłam się
                strasznie wybredna.

• Gość: skara Re: H& M IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.04, 22:28
                  H&M stosuje chyba praktyke takich samych cen w kazdym kraju. Tylko to co w
                  Szwecji na tamte warunki kosztuje grosze, w Polsce może sie wydawac drogie. Mam
                  kupę ciuchow z H&M, ale kupionych w Sztokholmie - sa bardzo dobrej jakosci
                  (głownie z bawełny). Uzywam ponad rok i swietnie sie trzymaja. Ale w Warszawie
                  nie kupiłam nic. Nie wiem czy daja różne wzory na różne kraje, czy ten rok tak
                  się beznadziejnie przedstawia, ale nic nie mogłam wybrać. Byłam bardzo
                  zadowolona jak się dowiedziałam o otwarciu filii w Warszawie, ale teraz nawet
                  tam nie chodzę.

A co do Zary to w Polsce też mi się nie udaje nic znaleźć. W Hiszpanii są
                  piękne i niedrogie (stosunkowo rzeczy), ale tutaj nie mogę trafić na nic
                  fajnego w rozsądnych cenach.
                  • florencja29 Re: H& M 18.02.04, 17:41
                    Ja z kolei zaopatrywałam się w 3 H&M-ach w Zurüchu, nie ma porównania. Tam ten
                    sklep był na prawdę tani- zawsze wychodziłam przynajmniej z kilkoma rzeczami i
                    chociaż tam nie zarabiałam wiele mam masę rzeczy z H&M-u. U nas z kolei to
                    sklep markowy, tylko rzeczy nie zasługuja na miarę markowych.
                    • Gość: Meelka Re: H& M IP: *.chello.pl 22.02.04, 13:49
                      Dla siebie nic poważniejszego tam nie kupuję bo nic mi jeszcze nie przypadło
                      do gustu poza bielizną, skarpetkami i piżamkami.
                      Dla dziecka natomiast ostatnio kupuje tam wszystko od majtek i rajstop po
                      spodenki i kurtki bo wzornictwo b. ładne, gustowne a jesli chodzi o jakośc mimo
                      ciągłego prania i zdzierania, plamienia nie mam nic do zarzucenia!!!
                      Wzornictwo i jakość w sklepach z ubrankami dla dzieci typu Smyk czy 5-10-15
                      czasem straaaszne a ceny też przesadne. Więc H&M zostaje...
                  • Gość: AniaWarszawa Re: H& M IP: *.acn.pl 22.02.04, 14:44
                    H&M ma rózne kolekcje w różnych krajach.Gdy byłam w Kopenhadze widziałam
                    zupełnie inne rzeczy niż te,które można kupić w Warszawie.Niestety tam były
                    dużo ładniejsze.
      • agnessi Re: H& M 22.02.04, 22:54
        Ja polecam kolekcje dla dzieci. Ciuszki super wyglądają, dobrze się noszą i
        pranie, któreś z kolei też nic im nie robi. Co do ubrań dla dorosłych, to
        trzeba umieć szukać. Część rzeczy - zwłaszcza tych na wyprzedażach jest
        specjalnie produkowna do tego celu. Wprowadza się taką kolekcję na jakiś krótki
        czas do sklepu i zaraz jest wyprzedaż. Typowe działanie marketingowe ... Cena
        nie jest wtedy wysoka takich ubrań no i jakośc też niestety nie
        • Gość: Justa Re: H& M IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.04, 12:36
          Myslę ze ceny ubran w H&M za granicą ( np w Amsterdamie, Hadze czy
          Rotterdamie, Berlinie) są bardzo zblizone do naszych w Polsce. Jezeli chodzi o
          kolekcje to również można kupić taką samą rzecz w Warszawie jak i Amsterdamie.
          A ciuchy dla dzieci są super można naprawdę coś fajnego wybrać, od kilku lat
          ubieram w tym sklepie moją córeczkę. Polecam wszystkim
          • Gość: macska do skary!! IP: *.acn.waw.pl 03.03.04, 11:45
            To chyba bardzo dawno nie byłaś w hiszpani... Ja byłam stosunkowo nie dawno i
            zaglądałam do ZARY w madrycie, barcelonie i granadzie... Owszem ciuszki
            fantastyczne i oczywiście obkupiłam się jak mogłam. Po przyjeżdzie poszłam
            sobie kontrolnie do warszawskiej ZARY i przeżyłam szok, dokładnie te same
            ciuchy co w hiszpani jako nowa kolekcja i to troszeczkę tańsze( może
            przelicznik euro tak działa) oczywiście się wkurzyłam, bo nie mogłam poszleć w
            oryginalnych ciuszkach, także co do ZARY, to nie ma rzadnej różnicy w
            kolekcjach.pozdrawiam.
      • Gość: sansovina Re: H& M IP: *.interecho.com / 62.233.170.* 22.03.04, 11:04
        Niedawno otworzyli H&M w Gdańsku,ale jeszcze tam nie byłam. Wystarczyły mi bllboardy z reklamą i podana ceną. Z tego co wiem, to zagranicą rzeczy są tam bardzo tanie,ale w Naszym kraju chyba mieszkają same rezusy, skoro dają takie ceny. Jestem przerażona,że tak wiele osób narzeka na jakość rzeczy z polskich H&M, a to zniechęca. Ja mam wiele ciuchów stamtąd, ale kupionych w "ciucholandach", więc używanych z Niemiec czy Szwecji. A skoro kupuję używane, i tak mało zniszczone i świetnej jakości i już długo je noszę, to samo przez się rozumie, że ich zagranoczne ciuchy są lepsze...
        • dordulka Re: H& M 22.03.04, 14:41
          Bylam w h&m gdanskim. Mam jednak wrazenie, ze sklepy w alfie i we wrzeszcu maja nieco inny asortyment. Ogolnie jestem pozytywnie zaskoczona. Nie wszystkie ciuchy mi sie podobaja, ale juz sobie kilka kupilam i kilka upatrzylam. Cieszy mnie przeogromnie ich rozmiarowka, 34-44, 42 jest tu normalnym rozmiarem, a nie wybrykiem natury. Milo. Duzy wybor niedrogich dodatkow. Mozna samodzielnie kompletowac garniturki, osobno gory i doly. Z powodu tloku w przymierzalniach mozliwosc wymiany lub zwrotu ciuchow przez 2 tygodnie. Dla mnie to farjda, bo nie wiem dlaczego, ale nie znosze mierzyc ciuchow w sklepie. Wiec bez ryzyka moge cos kupic. A ceny? Porownywalne z reserved i innymi takimi sklepami. A wzornictwo, jak dla mnie, ciekawsze. Polecam wizyte, szczegolnie w alfie.
          • risando Re: H& M 24.03.04, 18:10
            gdzie w Gdansku jest alf?Wybieram sie do Trojmiasta na zakupy, zalezy mi na
            odwiedzeniu H&M,ale wiem tylko gdzie sie jest we Wrzeszczu
            • dordulka Re: H& M 24.03.04, 19:01
              Alfa Centrum jest na przymorzu. Mozesz dojechac tam skm-ka i wysiasc na przystanku Przymorze wlasnie lub tramwajem, najlepiej 2 ( z dworca glownego) lub 12 z wrzescza, choc to troche na okolo. Nie sposob nie zauwazyc. Obok jest real, wiec dwa wielkie klocki sa nie do przeoczenia.
              • Gość: Alicja Re: H& M IP: 62.233.186.* 25.03.04, 12:26
                ja jestem z Poznania i ciesze się, ze tez mamy H&M...jak dla mnie super
                ciuszki, jakoś całkiem ok, ale zalezy oczywiście kto co kupi, bo przeciez widac
                od razu, czy coś jest dobrej jakości czy nie...ja mam kilka ciuszków i
                świetnych dodatków i odwiedzam dość regularnie, bo bardzo mi sie podoba:)
                • Gość: kasiajaś Re: H& M IP: *.man.polbox.pl 26.03.04, 15:19
                  Ja bardzo lubię HM i znam go zanim pojawił sie w Polsce bo czesto bywam w
                  Berlinie. Co do cen to mi odpowiadaja bo są niższe jak gdziekolwiek inndziej i
                  co do kolekcji to myslę że każdy znajdzie cos dla siebie ale ... minusem jest
                  to że np w Warszawie w Centrum jest sklep w którym sa wszystkie kolekcje tzn od
                  LOGG, DIVIDED poprzez młodziezowe (neonowe bluzeczki) po rzeczy które świetnie
                  nadaja się do pracy i na weekend dla troszkę starszych klientek, oczywiście dla
                  dzieci i mmężczyzn ale np w Galerii Mokotów sa tylko rzeczy młodzierzowe i
                  akurat te kolekcje kompletnie mi nie odpowiadaja ani stylistyką ani jakością. W
                  Wola PArk jest kolekcja damska i dziecięca ale bardzo okrojona. Czyli nie w
                  każdym sklepie mozna znależć to samo. Ale ja myslę że tam gdzie jest pełan gama
                  towarów tej sieci może ubrac się i wnuczka i córka i babcia. Zamierzam jutro
                  skoczyc do HM bo sa chyba jakies obnizki.
                  Pozdrawiam.
                  P.S. Dla mnie ceny i jakośc tych rzeczy co kupuję taka sama jak w Berlinie.(nie
                  mówię tu o kolekcji młodzieżowej)
            • Gość: olgga Re: H& M IP: *.era.pl 26.03.04, 15:27
              jesli chodzi o sklep w centum w-wy to jest tam lekki burdel ze wzgledu na
              ilośc osób przewijających sie przez to miejsce, dlatego zdecydowanie polecam
              promendę. w każdym sklepie są rzeczy dobre i złe, trzeba po prostu trochę sie
              wysilic i poszukać czegoś dla siebie. ja zawsze patrzę na metkę i sprawdzam czy
              to 100% bawełna szczególnie przy bluzkach, wtedy wiem że jest to dobra rzecz.
              (takie moje zdanie). co do zagranicznych hm to byłam w paryżu i jest to samo,
              bałagan :) mnóstwo ludzi, jakość ta sama, ceny takie same TYLKO ZAROBKI INNE :
              (((
          • Gość: ande Re: H& M IP: *.ydp.com.pl 05.05.04, 13:24
            bylam wczoraj we wrzeszczu w H&M i przezylam niemile zaskoczenie. Wieszaki sa
            tak obwieszone i napchane ze wyjecie ciuszka z wieszaka bez uszkodzenia
            wiszacego obok jest prawie niemozliwe. Rzeczy sa wygniecione, czesto
            poplamione. Tlum ludzi... przepychajacych sie, kolejki w przymierzalniach gdzie
            pietrza sie stosy ubran ktorych obsluga nie ma ochoty oproznic. Wzory sa
            koszmarne. Moze to sie podoba 16 latce ale przy moich 29 latach raczej nie
            wlozylabym tego na siebie nigdzie indziej poza ogorodkiem. Materialy z jakich
            wykonane sa ciuszki to same syntetyki i to strasznie marnej jakosci, szwy nie
            powykanczanem, wszystko lezy jak w koszach w supermarkecie... wyglada jakby
            ktos to przywiuzl furmanka i rozladowal widlami. O ile po przebraniu ciuszkow
            moze znalazlabym jakas koszulke nie bedaca pstrokacizna z poliestru w kolorze
            zgnilej zieleni z wzorekiem z kwiatkow i motylkow w koloze brazu z fioletem to
            bielizna wola o pomste do nieba, niepowykanczana, zle wyprofilowane miski
            stanikow w wiekszych rozmiarach, kolorystyka rodem z snu Haxleya, generalnie
            nie poje tam wiecej, wole robic zakupy sklepach gdzie garsonki sa wyprasowane i
            maja podszewke a ceny sa porownywalne chocby mevis
        • Gość: ciucholand.pl Re: H& M IP: *.sprintnet.pl 03.05.04, 10:24
          Zajrzyj na Klonową 1 w Gdańsku-Wrzeszczu, jest tam sklep z używaną odzieżą,
          gdzie oprócz H&M, znajdziesz mnóstwo innych markowych ubrań.
      • Gość: Weronika Re: H& M IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.04, 17:49
        Kiedy H&M będzie w Krakowie?????
        Czy ktoś wie>???
        • Gość: offfgirl Re: H& M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 22:39
          galeria kazimierz 2005 1 kwartał :)
      • Gość: Kasia Re: H& M IP: *.chello.pl 27.03.04, 18:51
        Czy wiecie kiedy H&M będzie w Katowicach????Kilka razy byłam w H&M w Niemczech
        i uważam, że zawsze można coś ciekawego znalezc.
        Pozdrawiam
        • Gość: Nikita Re: H& M IP: 217.153.194.* 28.03.04, 21:19
          Czy jest H&M w Krakowie?
      • tralalumpek Re: H& M 29.03.04, 21:40
        Nie czytalam wszystkich wpisow wiec nie wiem czy ktos z Austrii skomentowal,
        moze sie zatem powtorze.
        W Austrii to tani sklep dostepny portfelowo dla wszystkich, zadna marka.
        • Gość: rabbia81 Re: H& M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 00:32
          no nie wiem ja kupilam sobie tutaj kilka naprawde fantastycznych rzeczy
          kurteczke ktora sie wszyscy zachwycaja fajniejszej nie mialam zdecydowanie i
          cudowna spodnice z ktorej moja znajoma projektantka mody sciagala kroj bo jest
          naprawde zajebiscie ladna i oryginalnie uszyta. aa no i dwie zajeeebiste
          sukienki:)) ale fakt ze trzeba ostro pogrzebac bo 95% jest shitowe zwlaszcza
          bielizna to szczyt tandety..a i jeszcze paseczek z ostatniej chwili jest po
          prostu fantastycznyyy
          • Gość: kk Re: H& M IP: *.178-201-80.adsl.skynet.be 16.04.04, 17:47
            Najbardziej wkurzaja mnie H&M-owskie rozmiary spodniczek 34. Wisza mi w polowie
            tylka a wczesniej ten sam rozmiar byl OK
          • tralalumpek Re: H& M 16.04.04, 17:54
            Gość portalu: rabbia81 napisał(a):

> no nie wiem ja kupilam sobie tutaj kilka naprawde fantastycznych rzeczy
            > kurteczke ktora sie wszyscy zachwycaja fajniejszej nie mialam zdecydowanie i
            > cudowna spodnice z ktorej moja znajoma projektantka mody sciagala kroj bo
            jest
            > naprawde zajebiscie ladna i oryginalnie uszyta. aa no i dwie zajeeebiste
            > sukienki:)) ale fakt ze trzeba ostro pogrzebac bo 95% jest shitowe zwlaszcza
            > bielizna to szczyt tandety..a i jeszcze paseczek z ostatniej chwili jest po
            > prostu fantastycznyyy

moze dla ciebie to zajebiste a dla mnie chlam i nie ma o czym dyskutowac
            • Gość: Ania Re: H& M IP: *.lot.pl 16.04.04, 18:52
              Bywam często w Brukseli, tam H&M kojarzony jest bardziej z tandetą niż dobrą
              marką. Bałagan na półkach i wieszakach, krzywo skrojone spodnie, sprany
              materiał... Nawet nie wiem jak jest w Polsce, bo nigdy nawet nie zajrzałam do
              tego sklepu. Jestem już uprzedzona. Ale wydaje mi się że jest podobnie. Dlatego
              tak mnie śmieszyło otwarcie H&M w centrum, cała ta plejada gwiazd na otwarciu
              bazarowego sklepu, taka pompa, ze hoho!
              Ja uwielbiam Zarę i moje ukochane Mango... I nie mówcie mi że ceny w Zarze są
              wywindowane...
              • Gość: lodzianka Re: H& M IP: *.Astral.Lodz.PL 16.04.04, 19:03
                generalnie nosze rozmiar M, a tu zdarza sie, ze kupuje S lub L. ;P
              • Gość: Ewa Re: H& M IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.04.04, 21:40
                Zara jakością to taki sam szmatex jak H&M
              • tralalumpek Re: H& M 16.04.04, 21:55
                Gość portalu: Ania napisał(a):

> Bywam często w Brukseli, tam H&M kojarzony jest bardziej z tandetą niż dobrą
                > marką. Bałagan na półkach i wieszakach, krzywo skrojone spodnie, sprany
                > materiał... Nawet nie wiem jak jest w Polsce, bo nigdy nawet nie zajrzałam do
                > tego sklepu. Jestem już uprzedzona. Ale wydaje mi się że jest podobnie.
                Dlatego
                >
                > tak mnie śmieszyło otwarcie H&M w centrum, cała ta plejada gwiazd na otwarciu
                > bazarowego sklepu, taka pompa, ze hoho!
                > Ja uwielbiam Zarę i moje ukochane Mango... I nie mówcie mi że ceny w Zarze są
                > wywindowane...

Co do h&m potwierdzam a co do zary to to tez nie lepsza marka, taka na kieszen
                nastolatki, mango i zara to kiepskie mlodziezowe ciuchy, kiepsko uszyte,
                kiepsko wykonczone
                • Gość: kk Re: H& M IP: *.178-201-80.adsl.skynet.be 17.04.04, 09:17
                  Balagan na polkach w sklepie jest normalny w godzinach popoludniowych,
                  szczegolnie w Brukseli, gdzie jest masa klientow. Naturalnie lepiej utrzymac
                  porzadek w sklepie z kilkoma ekskluzywnymi ciuchami. Zarowno zara h&m jak i
                  mango sa sklepami o bardzo duzym asortymencie i ten balagan mnie w tym
                  przypadku nie dziwi.
                  Te ciuchy moze nie sa wszystkie tandetne, kupilam kilka lnianych spodnic w h&m
                  ze wzgledu na rozmiar i nie wydaje mi sie, zeby byly gorsze od innych
                  lnianych , ktore kupilam za wyzsza cene.
                  Jezeli chodzi o klientki to nie sa w/g mnie tylko mlode dziewczyny dysponujace
                  niewielka iloscia gotowki, ale rowniez kobiety w srednim wieku, ktorych
                  najzwyczajniej w swiecie nie stac na drozsze ciuchy.
                  Ponadto ja pracujac jako tlumacz, niejednokrotne na hali fabrycznej wole
                  zalozyc spodnice z h&m za 20 euro zamiast "meetingowej" kiecki za 100 euro
                  Pozdrawiam
      • niebieskaa1 Re: H& M 17.04.04, 20:48
        kupowalam 10 lat temu w szwecji i te rzeczy sa
        nadal w swietnym stanie. jeden sweter jeszcze nosze.
        u nas kupilam pare rzeczy, ale juz nie bede tam kupowac.
        po jednym dniu noszenia ze sweterka zrobil sie obsmyczony,
        zlachmaniony koszmarek. poszlam z reklamacja, a dziewczyna
        z HM mowi, ze nie moze przyjac, ze musi byc kierownik, ze
        wewnetrzne przepisy.
        uparlam sie, powiedzialam, ze sa w polsce i musza sie dostosowac do
        naszych uregulowan prawnych.
        stalam przy ladzie jak cycek ze 40 minut.
        bylam wsciekla.
        to chyba taktyka na przetrzymanie kilenta.
        efekt byl taki, ze przyjeli i dostalam w zamiam bony.
        teraz musze zapolowac przy kasie, zeby ktos je zamienil na gotowke.
        • Gość: Bunia Re: H& M IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.04, 15:33
          Wlasnie - pamietam jako dziecko jezdzilam do rodziny w Szwecji i
          zaopatrywalismy sie w HM. Ale to bylo przed miedzynarodowa ekspansja HM. Jak na
          szwedzkie standardy przystalo, ciuchy te byly siwetnej jakosci i przyzyly wiele
          lat eksploatacji. Niestety wraz z podbojem swiatowego rynku, jakosc ustapila
          cenie i wszechstronnosci kolekcji. Jeszcze jak otwierano pierwsze Hennesy w
          Austrii, to bylo co kupowac, a na przecenach mozna sie bylo niesamowicie
          oblowic. We Wroclawiu wlasnie otwarto pierwszy sklep. Ciuchy te same i ceny tez
          (no ale oczywiscie nasze zarobki nie takie...)
      • becia_be Re: H& M w krakowie 18.04.04, 22:42
        jezeli chodzi o H&M to oczywiscie wkrakowie go nie ma czasem przychodzi mi taka
        myśl ze mieszkam na prowincji hm , w kazdym razie cos siemoze ruszy
        prawdopodobnie bedziem mial lokalizacje w budujacej sie galerii kazimierz,
        ktorej zakonczenie budowy inwestor planuje na pierwszy kwartał 2005 roku coz
        przyjdzie nam jeszcze troche poczekać, to faktycznie przykre
      • yola66 Re: H& M 19.04.04, 10:14
        Ja polecam ubrania dla dzieci! Rewelacja, przepiękne wzornictwo i przystępne
        ceny. I do tego nawet po wielu praniach wyglądają przywozicie. Kupuję tam
        mojemu synkowi bardzo dużo i często. W porównaniu ze smykiem, 5-10-15, cubusem
        i kaphalem to HM jest najlepszy.
        Co do ubrań "dorosłych" to jakoś nic tam nie upatrzyłam dla siebie. Chociaż
        jestem typem osoby - szperacza. Uwielbiam godzinami przeglądać ciuszki w
        nadziei na znalezienie czegoś orginalnego. A tam jakoś nic nie mogę wybrać, a
        jak coś mi się już spodoba to cena nie jest aż tak rewelacyjna w odniesieniu do
        jakości.
        Yol
        • Gość: tea Re: H& M IP: 81.86.164.* 19.04.04, 11:32
          W Londynie to jeden z najtanszych i wedlug mnie najgorszych sklepow. Ale
          oczywiscie cieszy sie ogromnym powodzeniem, nie tylko wsrod nastolatek. Czasem
          kupuje cos z dzialu dzieciecego, reszte omijam. TANDETA!
      • Gość: miami Re: H& M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.04, 08:40
        Czy ktoś zna ceny w h&m ? Często zaglądam na allegro i widzę że jest to
        popularna marka. Dużo allegrowiczów sprzedaje towary z H&M. Nie wiem czy warto
        je kupować, czy są to ceny atrakcyjne dla kupującego , czy raczej sprzedający
        wykorzystują nieznajomość cen przez kupujących? Proszę odpowiedzcie bo niektóre
        rzeczy wydają mi się atrakcyjne.
      • Gość: achus Re: H& M IP: *.artkom.lublin.pl / 62.233.189.* 22.04.04, 19:16
        cze wiesz co niesstety nie bylam w polskim H&M ale powiem ci ze angielski jest
        boski! mieszkam tam i ubieram sie w tym sklepie, jest tani i ma cudowne rzeczy!
      • Gość: Mag Re: H& M IP: *.crowley.pl 27.04.04, 13:50
        lepsze rzeczy znajdziesz w lumpeksie. "salon sprzedazy" to zwykla sterta szmat,
        wydaje sie chyba odrzutow z kolekcji zachodnich
        Mag
        • klaryssa Re: H& M 28.04.04, 14:12
          Moje zdanie tez nie jest najlepsze, wczoraj odwiedzilam H&M w Gal.Mokotow i
          upewnilams sie tylko we wczesniejszej opinii ze ciuszki maja fatalne. Tragiczne
          materialy, fasony i wykonanie... a letnia kolekacja sukienek przeraza,
          wygladaja jakby szyli je z tkanin lezakowych (kolor, faktura etc.) Dla mnie
          tandeta niewarta swojej ceny.
          • Gość: jandy Re: H& M IP: *.era.pl 28.04.04, 17:18
            klarysso w galerii h&m ma tylek jedna kolekcje -divided dla mlodziezy. a ze
            teraz moda na lata 50-te to tak to wyglada. zajrzyj do h&m w innym miejscu,
            maja inne linie ubraniowe: logg-sportowe ciuchy i h&m tak zwana klasyczna.
            • klaryssa Re: H& M 29.04.04, 12:47
              Dzieki ale jednak sie nie skusze... jakosc materialow, wykonczenie etc.
              zwyczejnie mi nie odpowiada. Bylam tez w Gal.Centrum, w Promenadzie i na
              Targowku... nic nadzwyczajnego no i nie za takie pieniadze. NIe twierdze ze
              mozna cos wybrac ale jesli mam przekopywac sie przez gore szmat zeby znalezc
              jedna perelke to raczej nie jestem zainteresowana.
      • envi Re: H& M 04.05.04, 19:44
        czytam te wasze niepochlebne opinie i większości muszę się zgodzić:są to raczej
        ciuchy z badziewnych materiałów.Mnie jaednak udało się kupić tam fajną
        rzecz,taki biały sweterek z jakiejś moherkowej włóczki za ok.100zł.Kupiłam go
        jakoś w grudniu i służy mi do tej pory.Po tylu praniach wciąż wygląda jak
        nowy.Po za tym mam kilka par extra bielizny z H&M.Jest śliczna i też wciąż w
        genialnym stanie-jeden stanik o ile dobrze pamiętam kupiłam jakoś pod koniec
        września!Po za tym mają świetne dodatki.Po prostu jeśli ktoś ma czas to może
        pogrzebać w tych stertach wieszaków(bałagan także zauważyłam).
        • kinder.bueno Re: H& M 05.05.04, 00:08
          A ja baaardzo lubie ten sklep!!!Co prawda nigdy nie bylam w takowym w Polsce,
          ale kupiłam sporo ciuchów w wiedniu i szwajcarii!Mieszkam w Krakowie i bardzo
          chciałabym zeby był już jak najprędzej u nas ( ps.ma byc w Galerii Kazimierz
          razem z C&A)!!!! Gdzie znjadziecie sklep w którym możeci kupić wszystko ubrania
          dla każdego bielizne dodatki ( torebki czapki gumki rekawiczki rajtki
          wszystko?) ale oczywiste jest ze trzeba poszukaćprzez dłuższy czas..bo ile
          gustów tyle ubrań. Nie wiem niestety jak jest w polsce bo nie bylam..A codocen
          jak ktoś ju7z wcześniej trafniepowiedział ceny sątakiesame jak na zachodzie
          tylko ze oni zarabiają więcej i ludzie co tydzień wpdaja tam na zakupy i
          wychodzą z minimum 7 sztukami ubrań. Sama byłam swiadkiem gdzy kobieta przede
          mne kupowala chyba ponad 50 par bielizny ( 2 wielgasne torby wypachne dopełna).

pozdrawiam ps. jak nie h&m to co?
      • Gość: Anik Re: H& M IP: *.narwik.waw.pl / *.narwik.waw.pl 20.05.04, 12:11
        Ja jestem zadowolona z t-shirtów. Znalazłam dwa fasony (ale tylko dwa, reszta
        jest jakościowo do kitu)ze świetnej bawełny, ubiegłe lato przechodziłam
        non-stop, codziennie prałam (w pralce) - ani fason, ani kolor nie uległy
        zmianie. W zimę kupiłam dwa swetry - też prałam w pralce i są w porządku. Nie
        rozciągnęły się ani nie zmieniły koloru. Musze przyznać, że ubranka dziecięce są
        dobrej jakości - kupiłam synkowi czerwoną bluzę, jak nowa. Gorzej ze skarpetkami
        z antypoślizgiem.Kupione w październiku, po antypoślizgu nie było śladu już w
        lutym, a teraz przecierają się przy paluszkach.
      • ladyt Re: H& M 20.05.04, 12:18
        polecam bardzio stroje kapielowe bo sa bardzo fajne a ciuchy takie jak
        wszedzie :)
        A jeśli chodzi o te stroje kąpielowe to nie sądrogie bo za kąplet zapłacimy od
        60 zł
        • marta76 Re: H& M 21.05.04, 11:59
          Ja najbardziej lubie H&M w Jankach i w Wola Park ale szczrze mówiąc i tak
          najwięcej ciuchów tej marki mam z lumpeksu.Bardzo lubię kupować w sklepie
          ciuchy dla dziecka duzy wybór ceny nie z kosmosu i moje koleżanki tez
          zaopatrują w ciuchy dzieciaczki w HM
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka