Gość: katinka IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.02.04, 13:09 Znacie adresy godne polecenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: katinka Re: Second handy - Kraków IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 12.02.04, 14:22 Nie pierwszy raz o to pytam i widzę, że nie mam co liczyć na pomoc... :( Nie wiem czy brak tu dziewczyn z tych stron czy też nie mają zamiaru dzielić się posiadanymi informacjami? blue.angel - chyba pozostaje nam wybrać się samodzielnie na poszukiwania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blue.angel Re: Second handy - Kraków 12.02.04, 15:05 Z Krakowa to tu widziałam tylko Soczewicę(chyba?), ale może nie jest w temacie? Ja odwiedzałam swojego czasu taki s-h przy Starym kleparzu, na Filipa (po przeciwnej stronie), duży, coś tam się nawet dało znaleźć od czasu do czasu, jedna wielka zaleta: większość rzeczy wisi (nie cierpię grzebać w stosach ciuchów, odkąd szmateksy zeszły na psy i zaczęły się pojawiać normalne szmaty). Nabyłam tam świetną koronkową, czarną bluzkę za 20 zł, jakiś spódniczki po 5, sukienkę bez pleców w tej samej cenie. I taki śmieszny gorset (w ramach jajcarskiego prezentu dla siostry), czerwony z czarną koronką, jak z saloonu, zarykiwałyśmy się z mama ze śmiechu;) Wycenione są tylko szmatki w pierwszej części, bardzo tego mało, reszta jest na wagę. Ale cierpliwośc trzeba mieć:) Miałam taką ulubioną niewiellką budkę przy Długiej, ale było to strasznie dawno temu, od patu lat jest zamknięta. A moja druga siostra mówi, że otwarli coś ciekawego przy placu szczepańskim, ale tam już są tylko wyceniane. Ciekawe rzeczy się zdarzają, no ale to już nie te grosze:) Pozdrawiam blue Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Re: Second handy - Kraków 13.02.04, 09:52 Mogę polecić sklep na Nowym Bieżanowie, na piętrze pawilonu obok Domu Kultury (niedaleko pętli autobusowej). Sklep duzy, żeby nie powiedzieć ogromny, na przejrzenie czesci na wagę rezerwuję sobie zwykle 2 godziny. A jest jeszcze część z ciuchami wycenionymi.... Wszystkie rzeczy wiszą na wieszakach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka Re: Second handy - Kraków IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.02.04, 12:36 Serdecznie dziekuje za obie odpowiedzi! Osobiscie bardziej cenię sobie rzeczy, gdzie mniejsza częśc jest wyceniona - nie przeszkadza mi ten zapaszek, lubię polowac;) I ta satysfakcja kiedy znajdzie się coś ciekawego i już wyprane, wyprasowane zakłada... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: Second handy - Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 21:23 Jak juz pisalam przed sekunda moj ulubiony sklep tego typu znajduje sie na Basztowej prawie przy locie. Taki po schodkach w piwnicy. Drogi, ale polecam. Zawsze mozna tam cos ciekawego znalezc, a panie daja znizki:)! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Second handy - Kraków 25.02.04, 09:19 podbijam wątek :-) ja swojego czasu chodziłam do sklepów z sieci "roban" są w wielu miejscach, towar zmieniają co 3 tygodnie, wiekszość rzeczy jest na wagę, niektóre wycenione. często można trafic coś ciekawego. w wakacje z przyjciółką byłyśmy co 3 tygodnie na rakowickiej w poszukiwaniu ciuszków dziecięcych i zawsze wychodziłysmy obładowane, że aż strach :-) macie, jakies inne typy? gdzie można iść pobuszować? aha, a ten wspomniany przy placu szcepańskim tez jest z tej sieci, o której pisałam wyżej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Re: Second handy - Kraków IP: 213.17.133.* 25.02.04, 13:40 Polecam duży lumpeks w Biedronce przy Rondzie Matecznym - w poniedziałki po 5 zł na kilogram, część rzeczy wisi, ale nie wyceiają - wszystko na wagę. Są różnej jakości, ale naprawdę kupiłam ich tam mnóstwo. Dobre są też second handy firmy Mader, dwa z nich mieszczą się przy Bożego Ciała na Kazimierzu. Byłam raz w tym nowym przy Placu Szczepańskim, ale, według mnie, jes tam drogo i jakoś tak...ekskluzywnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: Second handy - Kraków 01.03.04, 11:09 podbijam wątek... jakieś nowe adresy? Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: Second handy - Kraków 19.03.04, 19:10 Polecam z wieszakowych: 1.siec Roban- ul. Mazowiecka prawie przy Alejach(obok Maszachaby), oraz na Starowisnej zawsze mozna cos ciekawego wyszperac 2. z drozszych ale bardzo fajnych -ul.Librowszczyzna zaraz za winklem z Wielopola ( jest tabliczka, po schodkach) to cos w stylu tego przy Basztowej- rodzinny biznes Mama z corka-doradza, mozna sie potargowac 3.Al Krasinskiego vis a vis Jubilata przy przystanku - towar wt-czwartek- duzy wybor spodni, niektore z metkami, tanio 4. jak macie po drodze warto tez zajrzec na Starowislna vis a via przystanku Miodowa ( przy poczcie)-malutki sklepic z szyldem z zielonymi literami, nie zawsze, ale czasem sie trafi perelka, ja tam kupilam swietna sukienke za 40 zl na ramiaczkach i elegancka na caly karnawal:) 5. no i dziewczyny, czy nikt nie bywa, czy sie nie przyznaje czas na Zyda! Czyli niedzielny lumpex pod golym nieben na Placu Nowym. Kogo nie zniechecaja trudne warunki przymiarki, naprawde moze upolowac cuda za male pianiadze. Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Second handy - Kraków 20.03.04, 10:44 hej! A ja polecam lumpex przy nowym kleparzu, jak zaczyna się ul.długa to po prawej stronie wchodzi się w taką dużą bramę, a potem do budynku i na 3 piętro! Dość dużo fatałaszków, wszystkie na wieszakach! Odpowiedz Link Zgłoś
kiwiczek Re: Second handy - Kraków 20.03.04, 12:09 Polecam sklep na Azorach, nad sklepem ABC, wieka przestrzeń podzielona na pół: wycenione i na wagę,są naprawdę super rzeczy(vero moda, zara, jackpot) czynny od 9 do 19 a w soboty od 10 do 14, nie kupować kiedy sprzedaje facet - właściciel nigdy nie obniża cen(lepiej zostawić na przetrzymanie na kilka dni i zamydlić mu oczy ewentualnym doradzeniem u pań bardzo miłych sprzedawczyń które ZAWSZE obcinają końcówkę ceny, nie ma tego specyficznego zapachu, wszystko jest na wieszakach, pozdrawiam wiosennie buszujące w szmatkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Second handy - Kraków IP: 81.210.38.* 24.03.04, 14:47 Tak rzadko tu zaglądam i dopiero teraz trafiłam na ten wątek. Większość adresów, które podajecie to raczej nie moje rejony. ;-) Ale chyba wybiorę się na Azory! Znam jeszcze inne sklepy. Za os. Widok, przy Balickiej, w rejonie giełdy. Tam są dwa sklepy. Jeden, bliżej ulicy - w podziemiu, drugi, z drugiej strony budynku - na piętrze. I jeszcze jeden - za pawilonem na Widoku, w budynku obok, sklep jest w podziemiu. Dosyć fajny. Jedna część z rzeczami na wagę, druga - z wycenionymi. Z tego, co pamiętam to raczej głównie wszystko na wieszakach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miska Re: Second handy - Kraków IP: *.kurdwanow.kolornet.pl / *.kurdwanow.kolornet.pl 03.04.04, 19:49 polecam plac zydowski (plac Nowy dla niewtajemniczonych). Skompletowalam tam cala szafe. Swietne miejsce dla lubiacych m.in. Orsaya, Esprita, H&M, Promod... Bardzo rozne ceny, rozna jakosc. Polecam goraco, skompletowalam sobie juz cala szafe za stosunkowo nieduze pieniadze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: Second handy - Kraków 06.04.04, 22:31 A ja wrocialm po dlugiej nieobecnosc do Huty - os Zlota Jesien - dawna stolowka.Ogramna hala, duzo towaru, dobre metki, tanio. Swiatlo dzienne, mozna poogladac dokladnie, wszystko an wieszakach. Ciuchy dokladane codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anula36 Re: Second handy - Kraków IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 09.04.04, 23:42 oj nie pamietam ktory to jest numer budynku, Os. Zlota Jesien w polowie miedzy przystankami autobusowymi ( 139,153,123) trzeba wysiasc na przystanku przy szpitalu Rydygiera i podejsc kawalek w kierunku Kosciola Arki w ten sposob ciuchy znajduja sie po lewej, w tym budynku jest tez market "Lewiatan" mozna dla niepoznaki zapytac o niego:) Odpowiedz Link Zgłoś