rudakoza 07.03.10, 11:50 Spodobały mi się te buty. Zastanawiam się do czego można je nosic? sukienki odpadają. www.deichmann.pl/site/pl/catalog.php?brand=18&category=0060157100000549&product=1006507 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabrielafrancuz Re: Ładne czy totalny obciach? 07.03.10, 12:13 Z bliska są brzydkie. Odpowiedz Link Zgłoś
pusza123 Re: Ładne czy totalny obciach? 07.03.10, 12:23 nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
factory2 Re: Ładne czy totalny obciach? 07.03.10, 12:25 Na grzyby. Albo na ryby. Odpowiedz Link Zgłoś
durneip Re: Ładne czy totalny obciach? 07.03.10, 13:04 > Spodobały mi się te buty. Zastanawiam się do czego można je nosic? do ogródka. 160zł za plastikowe buty, dobrze widzę? Odpowiedz Link Zgłoś
phenn Re: Ładne czy totalny obciach? 07.03.10, 13:35 > do ogródka. 160zł za plastikowe buty, dobrze widzę? źle.to jest skóra naturalna.ale za te buty i tak 160 pln bym nie dała. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa_diablica na pielgrzymkę miodzio! 07.03.10, 14:36 do normalnego użytku - obciach zupełny. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais codziennie z rana zwalczaj deichmanna 07.03.10, 16:38 nie kupuj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dagny1001 Re: i CCC, o jeee :) 07.03.10, 20:38 Żartujecie z tym zwalczaniem czy na serio? A jeśli serio, to dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa_diablica Re: i CCC, o jeee :) 07.03.10, 21:07 dlatego, że są to buty marnej jakości i najczęściej tandetnego wykonania. odstręczają wyglądem - plastiku i tworzyw sztucznych, bo to jest główny materiał w ich produkcji. Nie działa to też leczniczo na stopy, które pocą się, odparzają itp. Pomijając fakt trudnego dopasowania ich do stopy w trakcie używania. Nie mówię, że buty należy kupować tylko od blahnika, sama najczęściej kupuję w kazarze bądź aldo, kazar uwielbiam. Też nie jest to półka super luksusowa. A po butach naprawdę BARDZO widać, czy jest to wyrób ok, czy tandeta. Odpowiedz Link Zgłoś
dagny1001 Re: i CCC, o jeee :) 07.03.10, 21:13 Ależ ja też nie lubię plastiku i doskonale wiem, dlaczego plastikowe buty są słabe:) Mam kilka par skórzanych, porządnych i ładnych butów, które kupiłam sobie i dziecku w CCC. Znakomicie się noszą, więc o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: i CCC, o jeee :) 07.03.10, 21:17 Mam kilka par skórzanych, porządnych i ładnych butów, które kupiłam sobie i dziecku w CCC. Znakomicie się noszą, więc o co chodzi? Mają kiepskie wzornictwo. Mówiąc po polsku, są BRZYDKIE. Odpowiedz Link Zgłoś
dagny1001 Re: i CCC, o jeee :) 07.03.10, 21:25 Nie wszystkie rzecz jasna, ale niektóre z nich są ŁADNE. Nie kupiłabym przecież brzydkich butów:) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: i CCC, o jeee :) 07.03.10, 22:00 no dobrze, w cecececie ujdzie linia Lasocki, w dajśmanie nic nie ujdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dagny1001 Re: i CCC, o jeee :) 07.03.10, 22:05 No, no, właśnie Lasockiego coś mam, i jeszcze jedna linia dziecięca, nie pamiętam nazwy, jest super. O deichmanie się nie wypowiadam, bo rzadko bywam. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa_diablica Re: i CCC, o jeee :) 07.03.10, 22:16 na stronie ccc też byłam. jedna para była nawet do ogarnięcia, ale że były to pantofle i kosztowały 79,99, powątpiewam aby zrobione były z porządnego materiału. Reszta jakoś nie w mój gust, choć muszę przyznać, że na pewno level wyżej od dajśmana :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa_diablica Re: i CCC, o jeee :) 07.03.10, 21:29 dokładnie tak. Są brzydkie. Odpowiedz Link Zgłoś
laracroft82 Re: i CCC, o jeee :) 08.03.10, 14:25 maitresse.d.un.francais napisała: > Mam kilka par skórzanych, porządnych i ładnych butów, które kupiłam > sobie i dziecku w CCC. Znakomicie się noszą, więc o co chodzi? > > Mają kiepskie wzornictwo. Mówiąc po polsku, są BRZYDKIE. co sie komu podoba, tobie nie musi Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: i CCC, o jeee :) 07.03.10, 21:17 A ja mam kilka par dobrze wykonanych butów z syntetyku z Deichmanna, w tym niezdzieralne, megawygodne kozaki na każdą pogodę Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa_diablica Re: i CCC, o jeee :) 07.03.10, 21:33 za venezią nie przepadam również, ale w kazarze buty są naprawdę baaardzo ok. I jakościowo i wyglądowo. W zamszowych kozakach na bardzo wysokiej i cienkiem szpilce przełaziłam prawie cały paryż i choć nogi miałam zmęczone, o tyle ani odcisków, ani bólu stóp, jeszcze nigdy kupione w kazarze buty mnie nie zawiodły. Choć racja - w dajśmanie za tę cenę miałabym 6 par. Jednak podziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: i CCC, o jeee :) 07.03.10, 22:12 W zamszowych kozakach na bardzo wysokiej i cienkiem sz > pilce Ekhm. Ale widzisz, nie każdemu podobają się kozaki na cienkiej szpili. Dla mnie taka "estetyka" jest po prostu nie do przyjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa_diablica Re: i CCC, o jeee :) 07.03.10, 22:44 akurat znalazłam całkiem podobne, tylko te są skórzane i w okropnym szarym kolorze. www.luxlux.pl/artykul/13438/but_dnia_kozaki_kazar no tak, dla każdego estetyka znaczy co innego, jednak w wydaniu dajśmana słowo to brzmi raczej ironicznie. Tym delikatnym stwierdzeniem zakończę wątek i wymowie zamilknę. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa_diablica Re: i CCC, o jeee :) 07.03.10, 21:26 wielką znawczynią tych sklepów nie jestem, od kiedy sama na siebie zarabiam, nie odwiedziłam ani dajśmana ani cecece. Być może jest tam linia "exclusive", ale sądząc po wystawach, które mijam, asortyment świetnie odpowiada tam swojej cenie. Szczerze mówiąc nie widziałam nigdy choć jednej pary, która naprawdę by mi się podobała. Taka tania masówka. Ale są różne gusta :) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: i CCC, o jeee :) 07.03.10, 21:30 > sądząc po wystawach, które mijam, > asortyment świetnie odpowiada tam swojej cenie Otóż to. To właśnie największa zaleta tych sklepów. Ja, jak mijam Kazara z tymi łszczącymi się czubiastymi remizowymi ohydztwami, albo jak czytam o kolejnej forumowiczce, której po tygodniu rozwaliły się buty Venezii, też się mocno zastanawiam nad stosunkiem ceny do "asortymentu". Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa_diablica Re: i CCC, o jeee :) 07.03.10, 21:41 porównajmy zatem błyszczące bazarowe czubiaste ohydztwo (kazar) kazar.pl/pl-produkt-574-20142_8475_02_00-1.html piękne, świetne jakościowo obuwie (dajśman) www.deichmann.pl/site/pl/catalog.php?brand=2&category=0060157100000549&product=959343 www.deichmann.pl/site/pl/catalog.php?brand=18&category=0060157100000549&product=1006693 (mam nadziję, ze linki działają poprawnie) Odpowiedz Link Zgłoś
dagny1001 Re: i CCC, o jeee :) 07.03.10, 21:47 Daj spokój, w ten sposób można się licytować w nieskończoność, wynajdując różne skrajności. Mi chodziło tylko o to, że w tych sklepach są i dobre, i złe buty, jak prawie wszędzie. Nie odważyłabym się powiedzieć o sklepie, do którego nie chodzę, że tam wszystkie buty są BRZYDKIE. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa_diablica Re: i CCC, o jeee :) 07.03.10, 21:53 no właśnie aż z ciekawości obejrzałam CAŁĄ stronę www.deichmann.pl nie znalazłam tam butów, które są ładne i/lub porządnie wykonane. jeśli Ci się chce, rzuć okiem i pokaż mi choć jedną taką parę. Odpowiedz Link Zgłoś
dagny1001 Re: i CCC, o jeee :) 07.03.10, 21:57 z deichmanna akurat chyba nic nie mam, mówiłam o ccc:) Odpowiedz Link Zgłoś
factory2 Re: i CCC, o jeee :) 08.03.10, 16:01 A słyszała ląderka od całodniowego śmigania po Paryżu i only Kazaara vel Venezii - LOL - o czemś takim, jak de gustibus non disputandum est? My tutaj wyrażamy jedynie swoje opinie, o których to wyrażenie poprosiła nas szanowna założycielka wątku. Szuraj se w tych Kazarach, ile wlezie, tylko nie postponuj, pliz, tych, którzy: mają inny gust, niż twój; nie mają potrzeby trąbienia o tem, że only buty za min. 500 zł kupują; nie mają ochoty chadzać w resztkach po pomordowanych zwierzetach. Odpowiedz Link Zgłoś
blu88 Re: i CCC, o jeee :) 07.03.10, 22:02 tak, spalmy Dajśmana i CCC, niech nie szpecą polskich ulic ;] a prawda jest taka, że i w jednym i w drugim można znaleźć buty ładne i ohydne, tak samo jak w Kazarach czy innych Veneziach. tylko że cena jest dużo wyższa. ja kupuję buty w Deichmannie i CCC, bo szybko mi się nudzą, więc nie muszę mieć wyrzutów sumienia przy wywalaniu ich po sezonie. owszem, zdarzyły mi się bardzo niewygodne buty z CCC, ale miałam też takie nie do zdarcia za 50zł. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: i CCC, o jeee :) 08.03.10, 16:28 kolorowa_diablica napisała: > dlatego, że są to buty marnej jakości i najczęściej tandetnego wykonania. Mam z Deichmana cudowne sandały, czysta, mięciutka, ale bardzo wytrzymała skórka, bezbłędnie wykonane, niesamowicie wygodne i nie do zdarcia. Za jakieś śmieszne pieniądze kupione. Oczywiście większość tamtejszego obuwia to plastikowy szajs, ale naprawdę zdarzają się tam rzeczy jakości przynajmniej przyzwoitej. A wzornictwo to już kwestia gustu. Ja, przy swoich niecodziennych gustach, niestety zwykle to już więcej nierażących mojego zmysłu estetycznego butów znajdę w tym nieszczęsnym Deichmanie niż w sklepach o wyższych półkach, które to niestety zwykle mają asortyment na jedno kopyto. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Ładne czy totalny obciach? 07.03.10, 17:40 Buty jak buty, na zdjęciu mają ładny kolor, jeśli ci się podobają, noś np. do luźnych, jasnych lnianych spodni. Odpowiedz Link Zgłoś
ida_listopadowa Re: Ładne czy totalny obciach? 07.03.10, 23:12 kolorowa_diablica: jeżeli upierasz się na porównywaniu, to należy porównywać rzeczy porównywalne, np: kazar - kazar.pl/pl-produkt-555-20419_8490_07_51-1.html tandetne białe balerinki z eko-skóry, ze "złotym" kwiatkiem deichmann - www.deichmann.pl/site/pl/catalog.php?brand=18&category=0060157100000549&product=1006090 klasyczne, skórzane balerinki z kokardką, w ciekawym kolorze. Różnica - trzykrotnie droższe są bazarowe "piękności" z kazara. zresztą, zalinkowane przez ciebie uprzednio czółenka kazara są baaaardzo bazarowe - aż trudno uwierzyć, że chcą za te "półlakierowane szpileczki" KOSMICZNYCH 400 ZŁ! Odpowiedz Link Zgłoś
lafere Re: Ładne czy totalny obciach? 08.03.10, 11:45 W tej całej dyskusji zabrakło mi jednego argumentu - rozmiarówka. Buciki z Deichmana są, jakie są, ale da się u nich kupic buty w rozmiarze 42.Ja noszę 41 i nie we wszystkich sklepach taki rozmiar jest "oczywistą oczywistością" (był juz tu kiedyś wątek o prawdopodobieństwie kupna butów w tym rozmiarze w Venezi). Naprawdę nie zazdroszczę więc kobitkom które noszą większy rozmiar - dla tego dobrze, że jest chociaż taki dajśman, w którym mogą sobie coś kupić -stacjonarnie i bez większego zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: Ładne czy totalny obciach? 08.03.10, 19:29 Właśnie miałam o tym napisać. Gdyby nie Deichmann, chodziłabym w męskich butach :/ Odpowiedz Link Zgłoś
factory2 Re: Ładne czy totalny obciach? 08.03.10, 16:05 Ależ Ido - panna paryżanka posądzi Cię zaraz o złośliwe porównywanie, co jest sprzeczne z jej stanem umysłu wąskohoryzontowego - Kazar rulez. A dlaczego? Bo Kazar najlepszy jest! A te Twoje linki - cudo. Te baleriny za prawei 400 zł z Kazara to obora taka, że az o pomste do nieba woła. Za darmo bym takich nie chciała. Ale pewnie paryżance się podobają - jej wybór, jej gust. Amęt. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa_diablica Re: Ładne czy totalny obciach? 08.03.10, 19:18 panna paryżanka - cóż za jad. Boże, boże, nie zapień się. Jak już dobrze zauważyłaś jest to forum społeczne i ogólnodostępne, gdzie każdy moze się wypowiedzieć. Nie powiedziałam, że dajśman & co. to szit bo tak. Według mnie to tandeta i badziewie i znalezienie tam ładnych, porządnych butów graniczy z cudem - bo wzornictwo nie jest atrakcyjne, a wykonanie godne swej ceny. Oczywiście możesz pluć nienawiścią, że oczerniam Twój ulubiony sklep i wolę dołożyć kupując coś lepszej jakości - czy to kazar, czy aldo, czy ninewest (venezia nie jest godna polecenia). Masz ochotę kupować badziewie, kupuj badziewie, uwierz mi, że wisi mi to niżej kolan. Autorka zapytała, czy zalinkowane buty są ładne, czy obciachowe, dyskusja poszła nieco dalej, ale to jest właśnie specyfika forum. pozdrawiam, bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
factory2 Re: Ładne czy totalny obciach? 08.03.10, 23:19 >Według mnie To jest redundantne :-) >cóż za jad A to, z kolei, w psychologii nazywamy projekcją :-) Wyluzuj, dziefczę, będziesz zdrowsza i piękniejsza. I trochę dystansu do świata i samej siebie - nie zaszkodzi, a wręcz pomoże :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Ładne czy totalny obciach? 09.03.10, 17:42 > ożyć kupując coś lepszej jakości - czy to kazar, czy aldo, czy ninewest od kiedy to tandeta spod znaku aldo czy ninewest jest "czyms lepszej jakosci"? rrrrotfl Odpowiedz Link Zgłoś
factory2 Re: Ładne czy totalny obciach? 09.03.10, 19:06 Nie znasz siem ;-) Wszak ona po Paryżu przecież śmigała dzień cały aż (sic! a raczej - sik) w szpileczkach z zamszu - lol po dwakroć Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa_diablica Re: Ładne czy totalny obciach? 09.03.10, 19:45 factory, nie chciałam się już wypowiadać i brać dalej udziału w tej dyskusji od kiedy się pojawiłaś. Napisałam co myślę o marce, o tych butach, do nikogo personalnie się nie rzucałam. Przyszłaś Ty, wymawiając mi od razu przykład z paryżem, nazywając mnie panną paryżanką(przenosząc dyskusję o butach na personalny atak). Masz jakieś kompleksy? Napisałam prosty przykład, a czepiasz się strasznie. Rozumiem, ze jakbym napisała, że przechodziłam w takich butach całe Suchodoły, to byłoby dobrze? Weź kobieto wyjdź do ludzi, rusz się poza wieś w której mentalnie tkwisz i nie lecz swoich frustracji na forum. Ewidentnie masz problem ze sobą. Proszę Cię już nie odpowiadaj mi i nie pogrążaj swojej osoby jeszcze bardziej. Zakończmy wspólną wymianę zdań, bo taki poziom wypowiedzi mnie nie interesuje. panna paryżanka wymeldowuje się z żenady jaką zaprezentowałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
wolczykmalgosia Re: Ładne czy totalny obciach? 09.03.10, 18:04 ładne myślę że pasują do spodni rurek w kolorze ciemnym pasują również do krótkich sukienek jedno kolorowych. Ł22 Odpowiedz Link Zgłoś
taka_jedna_ewka Re: Ładne czy totalny obciach? 10.03.10, 10:42 Nie podobają mi się... Odpowiedz Link Zgłoś