Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

idealny kolor lakieru do paznokci????

04.03.04, 19:57
    pomocy! zupelnie nie wiem, jaki kolor lakieru mam sobie dobrac :( a znudzil
    mi sie juz i spowszednial "naturalny" bezowy, rozowy... nie chce malowac
    paznokci na kolor ciemny, czerwony czy bordowy... jestem drobna brunetka o
    krecacych sie wlosach, raczej jasnej cerze i ciemno szarych, prawie czarnych
    oczach (kolor leciutko przechodzi w braz) - ostatnio zastanawiam sie nad
    kolorem miodowym, wzglednie zgaszonym rozem lub ciemnym bezem: kawa z
    mlekiem, co o tym sadzicie? moze macie jakies pomysly i doswiadczenia?
    doradzcie prosze (btw, czy mozecie tez polecic mi marke lakieru, takiego,
    zeby trzymal sie dlugo i mial idealny polysk)
    buziaczki
    Obserwuj wątek
      • r.richelieu Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 04.03.04, 22:15
        już Cię kocham, wyglądasz niemal dokładnie jak ja tylko mi oczka moje śliczne
        szarutkie przechodzą w niebieski co przy takim ciemnym kolorku wygląda jak
        granatowy. Włoski mi się kręcą wokół szyjki choć generalnie są nie za bardzo
        kręcone, takie falujące po prostu. Cerkę mam jasną, prawie porcelanową, trudno
        się opala, ale i trudno opalenizna schodzi, nie ma na mojej ślicznej cerce
        śladu różowości, raczej niedopalona opalenizna w zimie wyglądająca jak sina. To
        spadek po przodkach dawidowych. Nóżki mam śliczne, gładko wydepilowane
        najnowszym modelem depilatorka, prościutkie z kształtnymi kostkami i kolankami,
        choć trochę króciutkie, no, ale to przez moją filigranową postać. Pupkę mam
        kształtną, powabną i jędrną, żadnego celluliciku ani śladu ani widu ani słychu.
        Stopki też małe, kłopocik z bucikami jest, no, ale cóż. Brzuszek płaski jak
        deseczka do prasowanka za to cycuszki niezbyt duże, ale za to jędrne i
        sterczące, zwłaszcza wtedy gdy widzę modnie ubranego chłopczyka lub
        dziewczynkę. Rączki mam ze stosunkowo długimi paluszkami i choć wiem, że
        marnuję moje rączki nie lubię nosić pierścioneczków.

Jakie było pytanie w wąteczku?

buziaczki
        • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 05.03.04, 10:43
          pytanie w wateczku było o lakierek najstosownieńczuchny.
          Moze do powyższych charakterystyczek przypasował_by żółciutki kolorek? Chciaż
          lepiej z takim przejściem tonalnym - od zgniło-zielono-padlinowatego -> do
          zimno-żółto-cytrynkowego.
          • wladyslawa1912 Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 05.03.04, 12:49
            popieram padalcowa. zwlaszcza ze zolty i zielony to przeboje nadchodzacego
            sezonu. jak rowniez wiele innych kolorkow. proponuje malowac paznokietki we
            wszystkie kolory teczy, napewno bedziesz trendy. papatki!
            • kochanica.francuza Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 05.03.04, 17:53
              wladyslawa1912 napisała:

> popieram padalcowa. zwlaszcza ze zolty i zielony to przeboje nadchodzacego
              > sezonu. jak rowniez wiele innych kolorkow. proponuje malowac paznokietki we
              > wszystkie kolory teczy, napewno bedziesz trendy. papatki!
              i do tego robic na nich białe kropki!
              moje paznokcie maja lakier "naturalny", tzn. nie maluje ich niczym, hehe
              • wladyslawa1912 Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 05.03.04, 20:30
                kochanica.francuza napisała:
                > moje paznokcie maja lakier "naturalny", tzn. nie maluje ich niczym, hehe

ja tez bo mi sie nie chce :)

• wladyslawa1912 Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 05.03.04, 20:36
        lody_pistacjowe napisała:

(btw, czy mozecie tez polecic mi marke lakieru, takiego,
        > zeby trzymal sie dlugo i mial idealny polysk)

lakiery samochodowe w spray-u maja ladny polysk i sa naprawde trwale, serio!

czy mozesz napisac jaki zwiazek jest miedzy kolorem lakieru do paznokci, a
        kolorem oczu?

• p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 05.03.04, 21:14
          wladyslawa1912 napisała:

> > czy mozesz napisac jaki zwiazek jest miedzy kolorem lakieru do paznokci, a
          > kolorem oczu?
          >
          Oj, bo ty Władysława takich podstawowych asocjacji nie chwytasz. No wiesz! ;)
          • wladyslawa1912 Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 05.03.04, 21:29
            no wlasnie nie chwytam, kurcze, i dlatego pytam. moze mnie kto oswieci
            (kagankiem oswiaty)?

ja zazwyczaj dobieram kolor samochodu do koloru mojego lakieru. ale nigdy nie
            przyszlo mi do glowy dobierac lakieru do koloru oczu.

dobrze, ze jest to forum, moze sie czegos naucze.

papatki padalcowo! :)
      • envi Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 05.03.04, 21:33
        zgaszony fiolet.
        • r.richelieu Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 05.03.04, 21:46
          e, lepiej zapalony fiolet
      • conena taki ładny wąteczek a mnie tu jeszcze nie ma.... 05.03.04, 22:45
        więc znowu muszę popełnic mały apeleczek - proszę was moje złociutkie,
        zaprzestancie kpinek. lakiereczek do paznokietków to jest abolutnie ważny
        problemik. co zrobia lody pistacjowe, kiedy okaże sie wybrały lakiereczek
        niezgodny z trendzikiem w modeczce? toz to straszny fopasik. a jeśli
        koleżaneczki wysmieją? albo lakiereczek odprysnie z paznokietka na ćwiczonkach
        i spowoduje u wykładowczyka smieszek, albo u kolegów, którzy juz nie stwierdzą,
        że lodzik p. wyglada jak różowiutki cukieruchnek? to juz będzie porażeczka i
        trzeba będzie do psycholożka biegusiem...
        a wy tu żarciki, w takim poważnym wąteczku...
        • wladyslawa1912 Re: taki ładny wąteczek a mnie tu jeszcze nie ma. 05.03.04, 23:34
          zgadzam sie, to badzo powazny problem: czy naturalny bez zamienic na ciemny
          bez, czy tez na zgaszony roz. niewlasciwy dobor odcienia lakieru do paznokci
          moze zburzyc starannie wypracowany image slodkiego misiaczka.

a ja wciaz nie wiem co lakier ma do koloru oczu. mam nadzieje, ze lody
          pistacjowe w koncu mi odpowiedza.

papatki!
      • r.richelieu Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 05.03.04, 23:41
        dla mnie idealnym kolorem lakieru do paznokci jest krwisto czerwony, pasuje do
        przepychacza do klozetu
        • conena Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 05.03.04, 23:50
          droga pani richelieu a czy próbowała pani juz najnowszego odcienia lakiera
          marki wc kaczor-super kreator-dyktator mody, a mianowicie buraczkowego? jak
          pani sie un podoba?
          • r.richelieu Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 05.03.04, 23:54
            buraczkowy to ja noszę róż na twarzy, zaznaczam granice moich kości
            policzkowych od cyrkla różem wypełniając doskonale okrągły środek
            • conena Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 05.03.04, 23:57
              e to pani odwrotnie niż ja, bo ja muszę różu trupiobiałego używać, w celu
              zamaskowania nosa mojego fioletowopurpurowego, z którego jestem nieco dumna, bo
              pracowałam nań kilka lat, ale paznokietki to lubie sobie machnąć na jakiś
              wesoły koloreczek, buraczkowaty też.
              • wladyslawa1912 Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 06.03.04, 00:02
                conena napisała:

ale paznokietki to lubie sobie machnąć na jakiś
                > wesoły koloreczek, buraczkowaty też.

a pasuje chociaz ten buraczkowy do twoich oczu?
                papatki!
                • conena Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 06.03.04, 00:06
                  pasuje władziu złociutka, bo ja mam takie żółtokanarkowe a sąsiad to powiedział
                  nawet, że one są cytrynowe, uwierzysz?? a ty jakie masz? buraczkowy pasuje mi
                  nawet do włosów, bo ja sobie zrobiłam takie jak ma michałek wisniewski, tylko
                  tera mam problem, bo on jest platino, i znowu musze zmienić koloreczek włosków
                  mych. no i przez cały łikend będę siedziała i wymyślała nowy imidż w związku z
                  tą zmianą włosków.
                  • wladyslawa1912 Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 06.03.04, 02:48
                    no nie, kochana, ty to jestes kobitka z szykiem, gdzie mi do ciebie! widze, ze
                    musze sie wziac za siebie, bo daleko w tyle jestem, jesli chodzi o mode. oczy
                    mam w zwylym, banalnym kolorze, na kolorowe soczewki mnie nie stac, a wlosow
                    nie mam wcale bo od lat cierpie na lysienie plackowate. paznokcie za to mam i
                    zastanawiam sie na jaki kolor pomalowac: "bezowy cappucino" czy lepiej
                    moze "rozowy a la sprane gacie cioci halinki"? musze to przemyslec.

a michalka wisniewskiego uwielbiam, ma swietny styl, no i niesamowity glos!
                    papatki!
              • virus69 Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 06.03.04, 00:13
                conena napisała:

> e to pani odwrotnie niż ja, bo ja muszę różu trupiobiałego używać, w celu
                > zamaskowania nosa mojego fioletowopurpurowego, z którego jestem nieco dumna,
                bo
                >
                > pracowałam nań kilka lat, ale paznokietki to lubie sobie machnąć na jakiś
                > wesoły koloreczek, buraczkowaty też.

A dajta wy wszystkie se siana! Moj nos do waszych bylejakich nosów sie nie
                równa. To raz.
                Lakier( lakir???) do tych paznokciów to ja mam za przeproszeniem gdzieś.
                I proszę mi tu nie sarkać i nie smarkać. Kobieta polska niejedno ma
                imie.Łaskawie proszę o tym aspekcie sprawy nie zapominać.
                W kraju jest nędza. I proszę mi tu nie dyskryminować postów niespełniających
                wrunków " perdu_piredu_kwaku_kwaku ". Ale czy WY w ogóle takie wypowiedzi
                jesteście w stanie wyselekcjonować?? sama siebie ( i jego ) pytam. I tylko sama
                sobie ( jemu nie - bo on nie zrozumie ) odpowiadam: ...!!!!!NIE !!!
                Tak więc kończę, bo, z całym szacunkiem( cudownie hipokrytyczna fraza !!)chyba
                nie mam z kim TU_ I_TERAZ_I_O CZYM... polemizować, spierać się( hehehe)
                i dyskutować.
                ----
                Ale i tak Was kocham. Jesteśmy z jednej krwi.
                • conena Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 06.03.04, 00:19
                  virusie, nie poruszaj tu zbyt poważnych kwestii, bo my i tak nie zrozumiemy,
                  rzekła conena trzepocząc beztrosko długimi rzęsami i zamysliła się nad sensem
                  warunków typu "pierdu-pierdu-kwaku-kwaku"...
      • envi Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 06.03.04, 00:42
        zgaszony zimny fiolet.
      • envi Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 06.03.04, 00:51
        więcej cholera nie czytam co piszecie,bo już napisałam komuś że chcę
        kupić:zieloniutkie mokasynko-szpileczki.
        • conena Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 06.03.04, 09:47
          envi napisała:

> więcej cholera nie czytam co piszecie,bo już napisałam komuś że chcę
          > kupić:zieloniutkie mokasynko-szpileczki.
          hihihhi :))))) ja tez już nie czytam, bo to sie udziela i przechodzi na mowę
          mówioną niestety:)
      • lody_pistacjowe Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 06.03.04, 18:24
        O co wam chodzi? Prosilam w tym watku o pomoc w waznej dla mnie kwestii. Jesli
        nie macie nic sensownego do napisania i nie znacie sie na czyms (to akurat jest
        oczywiste dla wszystkich) to moze nie piszcie co? Chociaz nie... dziekuje Wam
        za ciagle odswiezanie watku.
        Poza tym jestescie totalnymi zerami w kwestii wygladu i urody... "Nie maluje
        paznokci, bo szkoda na to czasu" Zebow tez nie myjecie? Szkoda czasu? Ojej...
        Jestescie pewnie jakimis zagrzebanymi w papierzyskach potworkami o wiecznie
        tlustych.
        Co do pytania o zwiazek kolorku oczu z kolorem lakieru - ja staram sie by cala
        moja osoba stanowila stylistyczna, estetyczna i kolorystyczna calosc. Wiem, że
        to Wam zupelnie obce podejscie, ale niektorzy dbaja o siebie... W watku
        przedstawilam po prostu typ swojej urody.
        Dziekuje envi za pomysl, napewno wyproboje. Jutro wybieram sie na zakupki, wiec
        kupie oba lakiery: wybrany przez siebie miodowo - zloty i zgaszony fiolet :)
        Wybralam firme L'Oreal. Co o tym sadzicie? Mam nadzieje, że po uzyciu go moje
        paznokietki beda sliczne i blyszczace. Zalezy mi na tym, bo wiem, ze w pewnych
        kregach ludzi zwracaja uwage na takie sprawy. A jutro wybieram sie wlasnie na
        przedprzyjeciowe zakupki. Mam już upatrzoną czarna sukieneczke a la flamenco
        (gole plecki, duzy dekolt, mnostwo falbaneczek) + czarne rajstopki i pantofle
        na szplieczce z czarnej krokodylowatej, blyszczacej skorki, duze kolczyki z
        fioletowymi kamieniami, wloski w kok, makijaz w stylu Audrey Hepburn, jasno
        szare (kolor perłowy) futro babci. Moze bedzie do tego pasowal ten fioletowy
        lakier? Mysle, ze tak - to naprawde swietny pomysl. Zgadzacie sie ze mna?
        (pytam oczywiscie powazne osoby, ktore znaja sie na takich sprawach) Buziaczki
        dla Was wszystkich normalnych forumowiczek :* Papatki
        • r.richelieu Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 06.03.04, 19:26
          och, znam to towarzystwo w którym się liczą paznokietki. Kochana, nie pozwolę
          sobie tak łatwo klientów odbierać, nie pozwolę. Moimi wymalowanymi panokietkami
          wydrapię ci te twoej śliczne oczka. Bo najbardziej dzianych facetów zwabiasz do
          siebie. Nie pozwolę.
          W naszym fachu gdzie paznokietki się liczą nie ma strachu dopóki jesteśmy
          monopolistkami
          • envi Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 06.03.04, 23:20
            na lakierach Loreala zupelnie się nie znam.myślę że do Twojej kreacji-zwłaszcza
            te koczyki,lakier fioletowy by pasował.tylko nie kup jakiegoś niewypału,po
            którym ręce wyglądają jak trupie lub z poważną wadą krążenia.mnie raz się
            zdarzył taki nie wypał,w buteleczce wyglądał ok,ale na pazurach,o ble.Z
            dopasowaniem lakieru do koloru oczu to raczej przesada,myślę że bardziej
            powinien pasować do ciucha i reszty makijażu.I do typu twojej urody ogólnie.
            pozdrawiam!!!!!a wpisami zgryźliwych koleżanek się nie przejmuj tak
            dosłownie,ja uważam że są git:)))boki zrywać,co piszą:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
            • wladyslawa1912 Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 08.03.04, 03:01
              envi napisała:

> na lakierach Loreala zupelnie się nie znam.

ja znam. sa do kitu. robia sie smugi.
            • wladyslawa1912 Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 08.03.04, 03:07
              envi napisała:
              ja uważam że są git:)))

prawda? :))))))))
          • lody_pistacjowe Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 11.03.04, 14:56
            jestes odrazajaco wulgarna
            dla wiadomosci wszystkich osob zainteresowanych i KULTURALNYCH bylam po prostu
            na spotkanku - party z osobami prowadzacymi agencje fotomodelek i musialam sie
            dobrze zaprezentowac - jak dobrze pojdzie to za miesiac pierwsza sesja
        • wladyslawa1912 Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 08.03.04, 03:05
          lodzie pistacjowy!

dlaczego brak lakieru na paznokciach utozsamiasz z niemyciem zebow i brudnymi
          wlosami? czyzby paznokcie malowalo sie pod prysznicem?

mam nadzieje, ze opiszesz nam kolejne swoje stroje ze wszystkimi szczegolami.
          czekam z niecierpliwoscia!

papatki!
        • conena Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 08.03.04, 19:00

> O co wam chodzi?

Prosilam w tym watku o pomoc w waznej dla mnie kwestii. Jesli
          > nie macie nic sensownego do napisania i nie znacie sie na czyms (to akurat
          jest
          >
          > oczywiste dla wszystkich) to moze nie piszcie co? Chociaz nie... dziekuje Wam
          > za ciagle odswiezanie watku.
          > Poza tym jestescie totalnymi zerami w kwestii wygladu i urody... "Nie maluje
          > paznokci, bo szkoda na to czasu" Zebow tez nie myjecie? Szkoda czasu? Ojej...
          > Jestescie pewnie jakimis zagrzebanymi w papierzyskach potworkami o wiecznie
          > tlustych.
          > Co do pytania o zwiazek kolorku oczu z kolorem lakieru - ja staram sie by
          cala
          > moja osoba stanowila stylistyczna, estetyczna i kolorystyczna calosc. Wiem,
          że
          > to Wam zupelnie obce podejscie, ale niektorzy dbaja o siebie... W watku
          > przedstawilam po prostu typ swojej urody.
          > Dziekuje envi za pomysl, napewno wyproboje. Jutro wybieram sie na zakupki,
          wiec
          >
          > kupie oba lakiery: wybrany przez siebie miodowo - zloty i zgaszony fiolet :)
          > Wybralam firme L'Oreal. Co o tym sadzicie? Mam nadzieje, że po uzyciu go moje
          > paznokietki beda sliczne i blyszczace. Zalezy mi na tym, bo wiem, ze w
          pewnych
          > kregach ludzi zwracaja uwage na takie sprawy. A jutro wybieram sie wlasnie na
          > przedprzyjeciowe zakupki. Mam już upatrzoną czarna sukieneczke a la flamenco
          > (gole plecki, duzy dekolt, mnostwo falbaneczek) + czarne rajstopki i pantofle
          > na szplieczce z czarnej krokodylowatej, blyszczacej skorki, duze kolczyki z
          > fioletowymi kamieniami, wloski w kok, makijaz w stylu Audrey Hepburn, jasno
          > szare (kolor perłowy) futro babci. Moze bedzie do tego pasowal ten fioletowy
          > lakier? Mysle, ze tak - to naprawde swietny pomysl. Zgadzacie sie ze mna?
          > (pytam oczywiscie powazne osoby, ktore znaja sie na takich sprawach)
          Buziaczki
          > dla Was wszystkich normalnych forumowiczek :* Papatki
        • conena odpowiadam laskawie.... 08.03.04, 19:06

> O co wam chodzi?
          O NIC

> Poza tym jestescie totalnymi zerami w kwestii wygladu i urody...
          WSTRZĄSAJĄCE!!!!!!!!!!!!!

> Jestescie pewnie jakimis zagrzebanymi w papierzyskach potworkami o wiecznie
          > tlustych.
          TŁUSTYCH CZYM????

> Co do pytania o zwiazek kolorku oczu z kolorem lakieru - ja staram sie by
          cala
          > moja osoba stanowila stylistyczna, estetyczna i kolorystyczna calosc. Wiem,
          że
          > to Wam zupelnie obce podejscie, ale niektorzy dbaja o siebie... W watku
          > przedstawilam po prostu typ swojej urody.
          PORAŻAJĄCE!!!!!!!!!!!
      • kimmay "smutne forum o modzie"... no comment 06.03.04, 20:49
        Wszystkich objezdzacie.
        Krytykujecie.
        Ironizujecie.
        A przeciez pytanie o lakier jest calkiem normalne/na miejscu/zupelnie
        nieszkodliwe!
        To jest forum MODA!
        • Gość: Richelieu* Re: "smutne forum o modzie"... no comment IP: 217.98.107.* 06.03.04, 21:07
          noo, a przecież dobieranie ciuszków może dać tyyyle radości

ps. objeźdżanie czy ironizowanie nie może być modne? wiesz moja droag, w
          niektórych kręgach, które są prawdziwie trendy, ironizowanie jest bardzo modne,
          wspaniale pasuje do złotych szpileczek i świeżo nauczonych 10 słówek z języka
          bardzo obcego
      • printemps Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 06.03.04, 21:12
        -czekolada (mleczna)
        -żółty
        -kiwi
        -błękitny (wygląda ślicznie!)
        -ciemny burgund
        -malinowy

to moje ostatnie nabytki =) żółty się niestety nie sprawdza, ale na szczęście
        kupiłam jakiś tani
        Bardzo dobre lakiery w rozsądnych cenach robi Sally Hansen. Kupuję też często
        lakiery IsaDory, Lumene (małe buteleczki), Heleny Rubinstein (rewelacja!!),
        Guerlain
        • lody_pistacjowe Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 11.03.04, 15:06
          a jak kiwi i malinowy? bardzo zachecajace kolorki, moze kiedys wyproboje,
          chociaz uwazam ze moje rece zle wygladaja z nalozonym na paznokietki kolorem
          czerwonym (jakimkolwiek) wyglada to na mnie strasznie drapieznie :( za to kiwi
          wyproboje na pewno - mysle, ze bedzie sliczniutki, lakiery Heleny Rubinstein
          rzeczywiscie sa rewelacyjne, niestety nie mam za dobrego zdania o IsaDorze -
          bardzo szybko sie luszcza (przynajmniej w moim przypadku, ale wiadomo, ze kazdy
          musi kosmetyki dopasowac do indywidualnych wymagan) ja na razie intensywnie
          uzywam koloru miodowego i jest swietny, wyglada tak slodziutko, ze az mam
          ochote polizac paluszki, buziaczki i pozdrowionka
      • Gość: tatiana tak to faktycznie DUUUUUży problem IP: *.4web.pl 07.03.04, 18:14
        • envi Re: tak to faktycznie DUUUUUży problem 07.03.04, 22:23
          a czego się spodziewałaś na forum moda?problemów egzystencjalnych?czy ktoś
          mógłby wyrzucić te wszystkie półmózgie ignorantki które oburza poziom tego
          forum,i że o ciuchach gadamy?
          • Gość: małgo Re: tak to faktycznie DUUUUUży problem IP: *.compower.pl 08.03.04, 16:53
            Problem mniej lub bardziej infantylny ale zdrowy i poruszany w odpowiednim
            miejscu.Najgorzej miec problem ze sobą jak mniemam mają go te wszystkie
            altruistki ignorantki dające tu upust swoim pokaleczonym emocjom.To staje sie
            zalosne a poziom wypowiedzi co niektorych richelieu żenujący.

• Gość: Richelieu* Re: tak to faktycznie DUUUUUży problem IP: 217.98.107.* 08.03.04, 17:21
              musisz używać tych trudnych wyrazów, żałosny, żenujący. Na prawdę nie ma czasu
              w moim miejscu pracy szukać w słownikach znaczenia.
              i nie rozumiem dlaczego na forum moda mówi się tylko o ciuszkach, wolałabym
              mówić o modzie na przepychaczacze do klozetu
              • Gość: małgo Re: tak to faktycznie DUUUUUży problem IP: *.compower.pl 08.03.04, 17:24
                >musisz używać tych trudnych wyrazów, żałosny, żenujący. Na prawdę nie ma czasu
                w moim miejscu pracy szukać w słownikach znaczenia.
                i nie rozumiem dlaczego na forum moda mówi się tylko o ciuszkach, wolałabym
                mówić o modzie na przepychaczacze do klozetu

żenada , żenada
                • Gość: Richelieu* Re: tak to faktycznie DUUUUUży problem IP: 217.98.107.* 08.03.04, 17:30
                  ale co to znaczy żenada? pliiz, na prawdę. Tyle czasu spędzam na malowaniu
                  paznokietków, że nie mam czasu na wertowanie słowników
            • wladyslawa1912 Re: tak to faktycznie DUUUUUży problem 08.03.04, 18:05
              a gdzie ty tu widzisz altruistki i pokaleczone emocje? jak dla mnie to zabawa.
              nie musisz czytac, jak nie lubisz. a jesli chodzi o ignoracje, to faktycznie -
              brak zainteresowania odcieniami koloru bezowego lakieru do paznokci to kleska
              zyciowa :))))))))))))))
              papatki!
              ps. poza tym to forum jest dla wszystkich, wiec dla babci klozetowej tez :) nie
              czepiaj sie jej.
      • Gość: małgo Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? IP: *.compower.pl 08.03.04, 18:37
        Ahhhhhhh Wladzia w ostrej komitywie buahahaha
        • wladyslawa1912 Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 09.03.04, 01:45
          Gość portalu: małgo napisał(a):

> Ahhhhhhh Wladzia w ostrej komitywie buahahaha

buhahahhahahahahahahhahahahahahahah!!!
          pozdrawiam cie, molgos :)))))))))))))))))))))))))))))))))
      • envi Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 08.03.04, 19:21
        :DDDDDDD wpisy Władysławy i Richelieu są jak najbardziej na miejscu,także
        dotyczą mody lub ciekawej perspektywy patrzenia na tą modę,w mniej lub bardziej
        wyjaskrawiony sposób,ale tak przecież też bywa na serio!!!denerwują mnie
        jedynie strasznie przepoważne podejścia i naigrywanie się napowagę w ogóle z
        tego forum.Już sobie wyobrażam jak taka panna z trzęsącymi się z oburzenia
        rękami odpisuje ze my to "głuptaki jesteśmy bo się problemem koloru lakieru
        fiksujemy,a głód w Somalii?a wojna w Iraku?na Boga,to forum ma żenująco niski
        poziom!!!"z drugiej strony damy,które oburza beztroskie podejście Władysławy
        pielęgnującej głównie klozety:))też jest zabawne,ale te dziewczyny mają prawo
        się wkurzyć,bo to właśnie forum moda.
        uffff,ble,ble,ble.pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!111
        • Gość: Richelieu* Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? IP: 217.98.107.* 08.03.04, 19:37
          o przepraszma, kochana, od ceramiki użytkowej jestem ja a nie Władzia. I boleję
          nad tym neizmiernie bo środki do renowacji są szalenie niszczące moją delikatną
          skórkę rąk i muszę potem nałożyć cały centymetr kremu
          buu

a mamusia mi mówiła, ucz się dziecko
          • wladyslawa1912 Re: idealny kolor lakieru do paznokci???? 09.03.04, 01:50
            pozdrawiam envi i rychelieu (dzieki za wyjasnienie pomylki)!!
            do envy - widzialam wlasnie zielone (ale pastelowe) butki na kaczuszce w river
            island, nie wiem czy masz ten sklep w zasiegu... to a propos twojego watku o
            butach :)
            papatki!

• Gość: pinia Re: Idealny jest IP: 213.76.130.* 09.03.04, 09:50
        french manicure , śliczny, dyskretny i pasuje do wszystkiego..
        • kochanica.francuza Re: Idealny jest 09.03.04, 17:58
          Gość portalu: pinia napisał(a):

> french manicure , śliczny, dyskretny i pasuje do wszystkiego..
          Bleee...
          Poza tym, moja droga, mówi się: francuski manicure.
          Wiem, że chcialabys, abyśmy byli 51 stanem USA, ale wtręty angielskie tego nie
          spowodują...
          • Gość: małgo Re: Idealny jest IP: *.compower.pl 10.03.04, 11:29

> french manicure , śliczny, dyskretny i pasuje do wszystkiego..
            French jest dla modowych asekurantek to najbardziej bezpieczny pomysł na
            zdobienie paznokietków , bądz odwazna orginalna i zarzuc jakąs jadowitą barwe!
          • envi Re: Idealny jest 11.03.04, 17:22
            albo zrób sobie takie ogromne tipsy zdobione brylantami.
            • kochanica.francuza Re: Idealny jest 11.03.04, 20:18
              envi napisała:

> albo zrób sobie takie ogromne tipsy zdobione brylantami.
              uhmmm i wisiorkiem z tombaku
              • envi Re: Idealny jest 12.03.04, 19:33
                bez kitu-kiedyś jak miałam długie pazury to nosiłam na nich kolczyk z perłą.
          • Gość: pinia Re: Idealny jest IP: 62.148.87.* 13.03.04, 13:15
            O a skąd wiesz czego ja chcę :) 51 stanem Ameryki?...hmmm ..musialabym:) i
            sadzić "wtrędy" amerykańkie..A moim zamiarem była pomoc autorce tego wątku, na
            poważnie i bez wyglupow..
            Serdecznie ściskam i pozdrawiam kochanice.french.. do zobaczenia w nastepnych
            wątkach papa!!!
            • kochanica.francuza Re: Idealny jest 15.03.04, 21:10

> O a skąd wiesz czego ja chcę :)

Używasz "języka anglo-polskiego" (właściwie w tym wypadku anglo-francuskiego).
              Języki anglo-miejscowe , tzw. pigdiny, były powszechne na obszarach podbitych i
              skolonizowanych. Dlatego stawiam tezę, że posługiwanie się takim językiem
              świadczy o chęci "magicznego odwrócenia" tego procesu ("jak będę mówić
              polskoangielskim, to będziemy 51. stanem USA" - oczywiście jest to podswiadome
              i nieracjonalne, ale czlowiek jako taki nie jest racjonalny).

51 stanem Ameryki?...hmmm ..musialabym:) i
              > sadzić "wtrędy" amerykańkie..A moim zamiarem była pomoc autorce tego wątku,
              na
              > poważnie i bez wyglupow..

Chętnie wierzę.
              > Serdecznie ściskam i pozdrawiam kochanice.french..

Jestem zalogowana jako kochanica Francuza. System nie uznał mi wielkiej litery.
              Po angielsku, the frenchman`s lover. Po francusku, la maitresse d`un francais.
              Kochanica french to nie jest w zadnym języku.
              • Gość: pinia Re: Idealny jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.04, 21:32
                it doesn*t make sense....

• kochanica.francuza Re: Idealny jest 15.03.04, 22:01

> it doesn*t make sense....
                  Your opinion is very interesting - why do you think so?
                  • Gość: pinia Re: Idealny jest IP: 213.76.130.* 16.03.04, 13:17
                    kochanico.french...czy to ja mam zaszczyt byc adresatem Pani slów?
                    W jakim celu mnie atakujesz? bo "siem" pogubiłam?? Acha, nie lubisz
                    francuskiegop (french) ....manicure ..:)
                    Tylko litości ...po cholerę się czepiasz??!! Czy uraziłam Cie odpowiadając na
                    pytanie i wyrażając opinię (do takiej mam prawo) ?? Niew chce mi się już z Tobą
                    pisać!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka