Gość: Ona IP: *.kikol.sdi.tpnet.pl 27.03.04, 17:09 Interesuje mnie czy buty z Deichmanna maja jakoąś wartość. Lepiej może kupić sobie oryginalne np. Nike? Jakie są teraz modne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lemob Re: Daichman cz warto kupować? 28.03.04, 15:54 jesli nie masz kasy to chyba nie masz wyboru, albo kupujesz buty na jeden sezon ze sztucznej skóry albo na kilka lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Daichman cz warto kupować? IP: 81.210.22.* 30.03.04, 16:10 Ja zwykle kupowalam drozsze=lepsze=ladniejsze buty, ale ubieglego lata skupilam sie na sliczne klapki z Daichmana (kosztowaly jakies smieszne 39 zl). Skonczylo sie to tak, ze 1.wiekszosc kolezanek z pracy przywitala mnie okrzykiem : jakie zaj...buty!!! 2.wiekszosc z nich natychmiast po pracy pojechala do Daichmana 3.klapki sa naprawde super i tego lata na 100% bede w nich chodzic 4.wczoraj kupilam w Daichmanie fajne baletko-sandalki za 69zl 5. dzis rano wiekszosc kolezanek z pracy....patrz punkt 1. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka Re: Daichman cz warto kupować? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.03.04, 08:36 Popieram ;) Jak przy kupowaniu czegokolwiek warto zwrócić uwagę na szcegóły - wykończenie itp. Już kilka razy zaopatrywałam się w Daichmanie. Efekt był taki, że mogłam sobie pozwolić na kilka par butów w ciągu roku. A wystarczy odpowiednia pielęgnacja i będą służyć długo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Warto! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.04, 08:46 Ja też polecam Deichmanna, kupiłam tydzień temu przepiękne sandałki na lato, odcień ecru, z wyraźniejszą kawową nitką, za 69 zł! Wyglądają na porządne, są naprawdę dobrze wykończone, BARDZO eleganckie; sądzę, że skuszę się jeszcze na 2-3 pary na lato. Do tej pory kupowałam np. Ryłko, ale po pierwsze, średnia cena wynosi 200 zł, a na dodatek nie ma żadnego wyboru kolorystycznego! Za śmieszną cenę kupiłam buty, o jakich marzyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: Daichman cz warto kupować? 31.03.04, 09:36 ja tez moge polecić te buty - kupiłam tam kilka par i nie narzekam - a poza tym mają dwuletnią gwarancję (tak dowiedziałam się ostatnio kupując kozaczki na szpilce za 90 zeta) Odpowiedz Link Zgłoś
ula_s Re: Daichman cz warto kupować? 31.03.04, 10:07 W Deichmanie wcale nie wszystkie buty sa ze sztucznej skory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa deichman, ale też CCC IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 10:56 Też polecam tą firmę, a poza tym - buty nie tylko z naturalnej skóry muszą być porządne. Ostatnio widziałam również buty, które wewnątrz były z naturalnej skóry, a zewnątrz ze sztucznej - za niecałe 80zł w CCC i też polecam tą firmę - mają super buty za niewielkie pieniądze, szczególnie dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olgga Re: deichman, ale też CCC IP: *.era.pl 31.03.04, 16:34 ja tez uwazam, ze najwazniejsza rzcza nie zaleznie od firmy jest wnetrze buta, skóra i tylko skóra. nogi beda wdzięczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
lady Re: Daichman cz warto kupować? 31.03.04, 16:36 ra zkupoilam tam skorzane kozaki za stowez groszem i do tej pory nic im nie jest (2 lata czy nawet trzy). W przeciwenstwie do tegorocznych za 500 zł z hiszpanskie skoreczki, po ktorej juz widac slady zuzycia... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evita Re: Daichman cz warto kupować? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 31.03.04, 18:49 A ja mam niemiłe doświadczenie, kupiłam kozaczki ze skóry ( stosunkowo drogie) i złamała mi sie podeszwa przy obcasie. W deichmanie pani powiedziała że kasy mi nie zwrócą, tylko mogą naprawić. Naprawili tyle że po miesiącu a to był juz marzec, więc w nich nie pochodziłam. Jesienią je założyłam i po kilku wyjściach sytuacja sie powtórzyła. Znów złamana podeszwa. Szkoda pieniędzy, a jeszcze skusiłam się na klapki na nizszym obcasie, ale on tez jakoś niebezpiecznie sie wygina. Felerna seria to 5th Avenue! ładnie wyglądaja ale do niczego, co innego klapeczki na płaskim obcasie z paseczkami może te będą lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Juz nigdy nie kupie butów w Deichmanie IP: 156.17.123.* 06.04.04, 15:56 Ja tez mam niemiłe doświadczenia. Zakupione dwie pary butów nie wytrzymały zbyt długo Rozpruły sie Przy jednych została uwzgledniona reklamacja, przy nastepnych juz nie. Zostałam wmanewrowana przez przyjmujacą reklamacje ekspedientke, która to dosyc natretnie pytała mnie , jaki był konkretnie miesiac "zepsucia sie" butów, podałam wrzesień, (dodam, ze buty zakupione w lipcu) zepsuły sie juz we wrzesniu, a zanislam je do reklamacji dopiero po sezonie zimowym Nie wiedzialam ze istnieje czas karencji i zbyt pozno zareklamowalam buty. Nigdy wczesniej , w innych sklepach , nikt nie wywierał na mnie nacisku o podanie konkretnej daty na zepsucie sie buta Liczył sie paragon Pani nawet sugerowała, ze jesli podam wczesniejsza date to bedzie lepiej Zapłacilam za buty prawie 200 zł, w ktorych to chodziłam niecałe dwa miesiace Nie liczył sie paragon ... dowód zapłaty, zbyt pozno zgłosiłam reklamacje BYc moz emoja wina, ale dziwie sie ze pani ekspedientka nie chciała wpisac daty przyniesienia przeze mnie obuwia... Co tu duzo mówic Deichman jest u mnie skreslony Odpowiedz Link Zgłoś
mandi.ole Re: Daichman cz warto kupować? 31.03.04, 19:46 mam bardzo dużo bucików z daichmana i o dziwo! wcale nie wyglądają na zakupione w tym sklepie. większość moich koleżanek potwierdza że widziały moje butki na półce ale nie prezentowały się tak jak na mnie...może to kwestia dodatków....tak czy inaczej polecam ten sklep bo buty tanie a modne...kupując rok czy dwa lata temu butki mówiłam że nie szkoda wydać niewiele groszy bo i tak na jeden sezon! nieprawda- w niektórych chodzę już trzeci sezon więc tanie nie znaczy nietrwałe..pozdrowionka:)) Odpowiedz Link Zgłoś
carmelaxxx Re: Daichman cz warto kupować? 01.04.04, 12:44 dla siebie nie kupowalam ale dla synka pierwsze zimowe buciki mial wlasnie z daichmana i byly super. Skorkowe ladnie wykonczone nieprzemakalne, naprawde byly extra. Odpowiedz Link Zgłoś
helena25 Re: Daichman cz warto kupować? 01.04.04, 14:12 Ja uwazam, ze nie tyle warto, co mozna. Jak sie ma 5-8 par dobrych butow na sezon, to tam mozna sobie dokupic "fanaberie" - np. rozowe baletki, pasujace do jednaj spodnicy. Jak buty bazowe sa poprostu nie wystarczajaco dobre, umiarkowanie wygodne, fasony "trendy" sa zwykle skoropodobne, a wykonczenie jest hmm... niezbyt staranne. Nie wyobrazam sobie biegania tygodniami w ceratowych, kiepsko wywazonych butach. Ale raz-dwa razy w tygodniu??? Czemu nie. H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Daichman cz warto kupować? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 14:21 Ja tez polecam ten sklep, mam kilka par butów zakupionych w tym sklepie, zaówno sandałki jak i półbuty oraz sportowe (także skórzane) i jestem zadowolona. Nic się z nimi nie dzieje, a dodam, ze dużo chodze pieszo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Polecam też CCC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.04, 09:58 Do mojej poprzedniej wypowiedzi mogę dodać, że oprócz Deichmanna polecam też CCC. Otóż: w zeszłe wakacje w zwykłym, małym sklepiku kupiłam sobie śliczne, białe japonki z malutkimi kamyczkami. Były dwa modele: płaski i taki na wyższej (grubszej) podeszwie, chyba z rafii czy czegoś podobnego. Mój rozmiar mieli tylko z pierwszego modelu, kupiłam za 90 zł. Jakiś czas temu w sklepie CCC spotkałam TE SAME BUTY, WERSJA DRUGA, za 59 zł!!! Różnica = 31 zł! Tą „ droższą” parę testowałam całe lato, są wygodne, ładne, spisały się rewelacyjnie. Po prostu mały sklepik kupił te buty w CCC i sprzedawał drożej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Polecam też CCC IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 07.04.04, 10:58 a ja ccc nie polecam. moja znajoma kupiła tam szpilki i poszła tego dnia na imprę, jak już wychodziła złamał się obcas i miala powikłania ze złamaną kością piszczelową!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Polecam też CCC IP: *.era.pl 07.04.04, 11:12 No jak ktoś w szpilkach chodzić nie potrafi, to choćby nie wiem z jakie firmy był but to nie pomoże. A po imprezie nie zawsze chodzi się prosto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabbia81 Re: Polecam też CCC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 00:06 wlasnie sobie kupilam pierwsze w zyciu buty z deichmana takie baletki na obcasiku za 69zeta i sa po prostu boskie tydzien wczesniej kupilam podobne w esprit na przecenie prawie za 300 no i oczywiscie caly czas biegam w tych z deichmana nie wiem moze to chodzi o jakis taki luz psychiczny ze jak sie pobrudza podrapia na tych krzywych stolecznych chodnikach to i tak nie bedzie tragedii?w kazdymn razie polecam nic sie z nimi nie dzieje na razie i sa super modne po prostu (podobno w tych tanich sklepach zatrudniaja naprawde niezlych designerow) Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamaciusia ja unikam CCC 08.04.04, 11:33 ja kiedyś kupiłam buty CCC, takie dosyc tradycyjne czarne buty, ale w miary modny krój. kosztowały 50 zł (jakieś 4 lata temu). rozwaliły się po 2 tyg. po prostu wszystko w nich się rozeszło na wszystkie strony. od tej pory nawet nie zaglądam do tego sklepu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka Re: ja unikam CCC IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 08.04.04, 13:40 Jeszcze nigdy nie byłam zadowolona z butów z CCC. Zawsze były jakieś problemy (a robiłam tam już zakupy kilka razy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadia Re: Daichman cz warto kupować? IP: *.eurocom.olkusz.pl 15.04.04, 21:16 a ktos zna strone tej firmy bede wdzieczna za wiadomosc na gg 1377161 Odpowiedz Link Zgłoś
seksowna.blondynka Re: Daichman cz warto kupować? 15.04.04, 21:44 modne sa tylko oryginalne. nie oszczedzaj bo nie warto. potem ci powiedza, ze wygladasz jak wiocha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m123 Re: Daichman ! IP: *.arbeitsamt.de 04.08.04, 16:02 Warto, majy tez buty ze skory, a ostatnio jest super promocja - kupisz 2 pary, trzecia dostajesz za darmo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joan Re: Daichman cz warto kupować? IP: *.interserv.net.pl / 62.233.214.* 04.08.04, 16:50 Ja tez kupuje od zcasu do czasu w Deichmanie i nie narzekam. Wiadomo, zie wszystko mi podchodzi co znajduje sie u nich na polkach, ale warto sie rozejrzec. CCC tez jest ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Daichman cz warto kupować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 19:21 Kupilam sobie w zimie kozaczki w Deichmanie, jestem bardzo zadowolona ,sa solidne, ladnie wykonczone. Lubie ich buty... Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczkamania Re: Daichman cz warto kupować? 05.08.04, 11:58 Ja sobie kupiłam tam buty tylko raz- klapki, różowe za jakieś 30 zł, akurat potrzebowałam a troche żal wydać kupę kasy na buty które rzadko sie nosi... Na wierzchu mają ponaszywane cekiny więc myślałam że po jednym założeniu będą do wyrzucenia ale jak narazie się trzymają.. założyłam je już z ... 5 razy i są OK ale dalej przyjmue zakłady ile wytrzymają.... Ja traktuje ten sklep jako miejsce w którym od czasu do czasu można kupić jakieś tanie, śmieszne buty na które w życiu by sie nie wydało dużo kasy a na które akurat ma się ochotę... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś