Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Aksamitna sukienka

08.12.10, 08:52
    Witam,

Zostałam zaproszona na imprezę rodzinną. Impreza ta odbędzie się w domu.
    I pojawia się mały dylemat.
    Mam sukienkę podobną do TEJ.
    Moja jest w kolorze czarnym i nie ma kokardy - pod biustem jest wcięcie ale bez ozdoby.
    Czy w czymś takim można się ludziom pokazać?

Jestem w żałobie, noszę się na czarno i moja garderoba jest dość ograniczona. A z drugiej strony niekoniecznie chciałabym kupować coś specjalnie na tę okazję. Więc dlatego pomysł z sukienką z aksamitu. Jest ona dość stara - ale nigdy jej nie nosiłam. Przeleżała kilka sezonów w szafie. Czy mogę ją wykorzystać na spotkanie rodzinne? Fason sukienki mi odpowiada. Dobrze leży, dobrze się w niej czuje. Wątpliwości wynikają z materiału, z jakiego jest ona wykonana - aksamit.
    Do niej miałabym czarne buty, czarną torebkę i na szyję perełki. No i rajstopy czarne [chyba z tych cieńszych? Bo grubsze tu nie pasują?] Ujdzie takie coś?

Z góry dziękuję i pozdrawiam,
    Maja
    Obserwuj wątek
      • argentea Re: Aksamitna sukienka 08.12.10, 13:09
        Ujdzie :-) Moim zdaniem możesz też zdecydować się na grubsze rajstopy i jakąś ciekawszę biżuterię - nie muszą być perełki do aksamitu.
        • ladyjm Re: Aksamitna sukienka 08.12.10, 19:10
          imho zalinkowana sukienka jest b ladna
      • martalis30 Re: Aksamitna sukienka 08.12.10, 13:53
        sukienka ok, perełki zdecydowanie nie.
      • myaka Re: Aksamitna sukienka 08.12.10, 14:06
        Dzięki za opinie!

Więc co z biżuterią?
        Skoro nie te perły to może zdecydować się na kilka srebrnych bransoletek na ręku, a na szyi nic? Wszelkie świecidełka, wszelkie kolorowe, bardzo ozdobne naszyjniki, kolczyki odpadają. Ma być prosto, skromnie, klasycznie - stąd pomysł na perły.
        • martalis30 Re: Aksamitna sukienka 08.12.10, 15:29
          ja bym założyła kolczyki z kryształkami swarovskiego, jak ma być skromnie to poprzestałabym tylko na tym, aksamit i te kryształki tworzą wg mnie dobre połączenie na zimową imprezę. www.swarovski.com/is-bin/intershop.static/WFS/SCO-Media-Site/-/-/publicimages/CG/B2C/PROD/240/665159W240.jpg
          bransoletki wg mnie nie bardzo.
          • marinellla Re: Aksamitna sukienka 08.12.10, 20:07
            Ładnie wyglądałyby jakieś koronkowe rajstopy, ale jeżeli chcesz skromnie, to faktycznie może niekoniecznie. Ale ja bym jednak wzięła jakieś wysokiej jakości cienkie cieliste rajstopy do wariantu stonowanego, nie podobają mi się czarne sukienki z czarnymi rajstopami, prawie zawsze odcienie czerni nie współgrają ze sobą w takim zestawie :/
            • myaka Re: Aksamitna sukienka 09.12.10, 09:51
              Dzięki jeszcze raz za porady.
              Poszukałam w domu kolczyki podobne do tych zalinkowanych. Ładnie to razem wygląda. Dzięki za pomysł!
              Co do rajstop - aktualnie, z racji żałoby, tylko czarne u mnie wchodzą w grę.
              Natomiast koronkowe rajstopy + aksamit to już dla mnie za wiele.
              Więc będą cienkie, czarne.

I nie ukrywam, że bardzo się cieszę, iż ten aksamit nie został tutaj wygwizdany ;)

Pozdrawiam i miłego dnia życzę,
              Maja
      • szymianka21 Re: Aksamitna sukienka 09.12.10, 14:52
        @Myaka, a czemu grubsze rajstopy nie pasują? Oczywiście zgadzam się-koronkowe i ażurowe rajstopy w połączeniu z aksamitną sukienką-odpadają:) Ale myślę, że czarne rajstopki grubości 60 Den będą bardzo ładnie wyglądać:)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka