Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pasy Greta Lingerie

13.12.10, 19:23
    Stałam się szczęśliwą posiadaczką 1 sztuki, to i pozwalam sobie założyć wątek marce.

W moje ręce wpadł pas ciemnofioletowy, w rozmiarze S. Dopiero go rozpakowałam i obejrzałam, dłuższe testy polowe w planie od jutra.

Pas jest wykonany bardzo starannie, jakość dobra, nie mam się absolutnie do czego przyczepić. Z przodu bardzo ładna koronka w kropeczki, nie odznacza się pod ciuchami, bo kropki są raczej płaskie; z wyglądu pas raczej pełny niż wycięty. Całość jest uszyta z podwójnej, dość wiotkiej dzianiny, zobaczymy jak będzie się sprawować "w praniu".

Mam wersję bez regulatorów i już widzę, że ta machina to musi jedynie do długich pończoch:). Jeśli ktoś lubi nosić stare nylony, takie do pół uda albo masujące Elbeo (czyli również takie do pół uda), to nie z tym pasem, bo regulatory sięgają mi akurat tam, gdzie nogi rozpoczynają swą epicką podróż w stronę ziemi:).
    Do długich pończoch nadają się natomiast świetnie, paski są bardzo elastyczne, żabki super jakości.
    Rozmiar jak najbardziej zgodny ze wszystkimi normami, S to naprawdę S, siedzi miło i ciasno na najciaśniejszej haftce, mam 65 cm w talii.

Ogólnie polecam, jakością i wzornictwem nie ustępują pasom zza granicy, a w porównaniu z KMD to w ogóle cud miód i orzeszki:) Dla foremek z Lobby - mój nowy pas kolorystycznie zgrywa się z Miss Mandalay Paris w kolorze Cassis, jak ktoś ma Miskę to warto uzupełnić komplet:)

Przesyłka dotarła do mnie bardzo szybko:).

Na koniec musi być jednak łyżka dziegciu - absolutnie dwója minus za zdobienia podwiązek:( Owszem, są ładne i ozdobne, grube ale ukryte umiejętnie pod fioletową taśmą - no i właśnie tutaj pojawia się problem. Pas jest w kolorze ciepłej śliwki, tak jak już pisałam, pasuje do tego stanika: www.missmandalay.com/ViewCollection.aspx?ID=139, natomiast ozdobna wstążka to taki zimny fiolet. Gryzą się te dwa kolort niesamowicie i cały efekt jest trochę zepsuty.
    Obserwuj wątek
      • ciociazlarada Testy polowe zaliczone:) 16.12.10, 20:36
        Na plus: pas jest bardzo, bardzo wygodny. Miałam go na sobie ponad 10 godzin i w ogóle go nie czułam. Ze względu na wiotkość dzianiny nie ma właściwości modelujących. Żabki bardzo fajne, nie odpinają się, a miałam dopięte grube, wełniane pończochy we wzorki.

Na minus: ozdobne wstążki, naszyte na podwiązki są elastyczne (muszą się rozciągać razem z gumą, prawda?) i nie są w żaden sposób wykończone. Po jednokrotnym założeniu wyglądają jak żałosne, postrzępione szmatki, nitki "sypią się" z końców. Nie miałam na sobie włosienicy, tylko zwykłą, ołówkową spódnicę, a mimo to bardzo ciężko przeżyły testy polowe. Naprawdę radzę jakoś je sobie zabezpieczyć przed pierwszym założeniem pasa!

Wiem, że producentka odwiedza forum, czy mogłabyś mi podpowiedzieć czym mogę sobie wykończyć te wstążki, żeby przestały się tak strzępić? Z góry dziękuję!
        • greta-lingerie Re: Testy polowe zaliczone:) 17.12.10, 22:02
          Na samym początku chciałabym powiedzieć, że strasznie się wzruszyłam ;) - naprawdę! Pierwsza recenzja i tyle pozytywów...Czuję się jakby ktoś chwalił moje własne, dopiero narodzone dziecko :) Dziękuję.
          Co do minusów - od początku czułam, że coś w tym kolorze nie gra...dobrze, że "produkcja" tego modelu skończyła się na kilku sztukach...Nie chcę rezygnować z fioletu, więc muszę wymyślić coś innego na wykończenie podwiązek, bo sama guma wydaje mi się taka...nieelegancka.
          Wstrętna tasiemka, nie dość, że w niedopasowanym kolorze, to jeszcze się strzępi, autentycznie mi wstyd, że nie przewidziałam/nie przetestowałam tego przed wypuszczeniem na świat. Przepraszam - cały czas się uczę.
          Jedyne, co w tej chwili przychodzi mi do głowy (oprócz rezygnacji z tej tasiemki w ogóle, w następnych modelach oczywiście), to obszycie jej po bokach takim samym zygzakiem, jakim jest szyta pośrodku.
          Jeśli chcesz, możesz mi odesłać pasek i ja to zrobię (oczywiście pokryję koszty wysyłki w obie strony).
          • ciociazlarada Re: Testy polowe zaliczone:) 19.12.10, 11:31
            Nie no, bez przesady, to nie jest problem warty doinwestowywania Poczty Polskiej:)
            Bardziej chodzi mi o to, czy mogę sobie na przykład przeciągnąć końce tej wstążki delikatnie lakierem bezbarwnym (metoda chałupnicza, którą planuję), czy też da się ją ujarzmić przy pomocy czegoś gorącego. Myślałam o lekkim nadtopieniu prętem do szaszłyków - ale niestety nie mam kawałka testowego - czy ta wstążka wytrzyma i nie spali się?

Kolor jest przepiękny i jestem wielką fanką odcieni śliwkowych:) miło słyszeć, że będzie ich więcej!
            • greta-lingerie Re: Testy polowe zaliczone:) 19.12.10, 12:58
              Ja bym obstawiała lakier, obawiam się, że wstążka może okazać się łatwopalna, chwileczkę...
              ...Zgadza się. Po przyłożeniu gorącego metalu wstążka topi się w sposób nieregularny i nieprzewidziany. Zatem lakier.
              • ciociazlarada Re: Testy polowe zaliczone:) 19.12.10, 14:18
                Dziękuję! To je sobie wylakieruję i po problemie.
                W sumie to jest naprawdę ciężka sprawa, bo ta ozdobna wstążka to naprawdę dobry pomysł, podwiązki są dzięki temu dużo ciekawsze, no ale musi być też elastyczna, stąd tendencje do puszczania nitek, prawda?
      • margo13ak Zgaszony różowy z małymi kropeczkami, roz. L 18.12.10, 20:55
        Dorwałam L-kę :) Pasuje na wymiary podane w aukcji, obecnie zauważyłam, że nieco "przesunęła" się rozmiarówka - wg podawanej w aukcjach w inną L-kę już nie wejdę z moimi 84cm w talii. Ale ten jest idealny. Wrażenia mam podobne do ciociazlarady - staranne wykonanie, dobrze wszyta i "płaska" koronka, sprawiająca wrażenie wiotkiej, ale trzymająca dzianina. Mój też nie ma regulacji długości - ale dla mnie jest idealnie - mam krótkie nóżki i lubię długie pończochy ;), więc w sam raz. Trzyma się jak przyklejony, ładnie pracuje na ciele. Obawiałam się obciągania pasa do przodu i wrzynania w brzuch, miałam tak w podobnie ciętych modelach innych firm (mimo dobrego rozmiaru), ale nic takiego się nie dzieje - gdzie go założę, tam zostaje :). I spełnia inne moje ciche nadzieje - dzięki krojowi "półpełnemu" nie spłaszcza mi i tak płaskiej z natury pupy :))). Lubię nosić pełne pasy, ale wyglądam w nich z boku jak kołek - po pośladkach mam ledwie ślad krzywizny. W tym mam bardziej kobiecą sylwetkę (mówię o widoku z boku ;))
        Nie zaobserwowałam strzępienia wstążeczek, za to nieco mnie denerwują przy przypinaniu pończoch - zmieniają strony, podwijają się, gdzie popadnie, plączą pod palcami - ale to raczej kwestia wprawy/przyzwyczajenia i staranności w zakładaniu - zazwyczaj się spieszę ;)
        Testy polowe były ostre - gnanie z dziećmi (starszą i młodszą w nosidle) biegiem do szkoły, łącznie z całą gimnastyką po drodze - wiązaniem butów dzieci po drodze, podnoszeniem upuszczonych rękawiczek, akrobacjami w pełnym autobusie i biegiem na czas pod górkę po śniegu ;) Nic się nie przesunęło, nic nie odpięło. Co prawda, nie biegałam w nylonach, tylko w elastykach i wełenkach, ale inne pasy tego typu w tych warunkach odpinają mi się z przodu bez względu na rodzaj pończoch. Jedyne, co mi przeszkadza go stale nosić, to ekstremalna poranna temperatura - w pełnym pasie z grubszej dzianiny mi cieplej ;)
        Z pewnością będę czatowała na inne modele :)
        • greta-lingerie Kwestia rozmiarówki 18.12.10, 22:05
          Kwestia rozmiarówki - niestety, poszczególne modele w tym samym rozmiarze mogą troszkę się różnić rozciągliwością / obwodem - jest to zależne od użytego materiału. Na aukcji zawsze podane są dokładny wymiar w talii w lekkim i maksymalnym rozciągnięciu i na ten wymiar proszę przede wszystkim zwracać uwagę.
      • antekcwaniak Ceny poszybowały w górę !!! 21.01.11, 12:49
        Niestety ceny nowych modeli zdecydowanie poszybowały w górę. Za nowy model z pasa w groszki trzeba zapłacić już 99 zł. Poza kolorem pasa, nie ma tam żadnej nowości.
        Trochę szkoda, że firma tak podchodzi do sprawy :(

allegro.pl/pas-do-ponczoch-pin-up-rockabilly-groszki-s-36-i1421350104.html
        • greta-lingerie Poszybowały??? 25.01.11, 14:00
          Nie wiem jak odebrać ten komentarz... Wystawiliśmy JEDEN model pasa w cenie wyższej o 10zł od dotychczas najdroższego modelu. Ceny wcześniejszych modeli nie zmieniły się. Tak jak obiecałam na początku, ceny nie przekraczają 99zł, są też modele za 59, czy 69 złotych.
      • margo13ak Satynowy ciemno-zielony i kwiatowy jasny beż-róż 26.01.11, 20:39
        Oba z regulatorami podwiązek. Satynowy mam XL na 82cm w talii, jasny kwiatowy wzięłam L, bo XL nie było na aukcji, a bałam się, że znowu przegapię, no i mam tendencje spadkowe wagi. I okazało się, że oba pasują - kwiatowy jest dużo bardziej rozciągliwy, moja L-ka rozciąga się do wymiaru max naciągniętej satynowej XL-ki (w spoczynku kwiatowy L jest oczywiście mniejszy od satynowego XL). Dla mnie to akurat dobrze ;) ale, być może, nie dla wszystkich. Dziewczyny, które wahają się między rozmiarami kwiatowego, powinny chyba wziąć mniejszy.
        A teraz po kolei - oba pasy mają chyba nieco inny krój, niż mój poprzedni (róż z kropeczkową koronką, nie porównam, bo siedzi w praniu), szersze zapięcie z tyłu i regulatory, bardzo przyzwoite.
        Satynowy - z przodu butelkowozielona satyna, boki odcięte czarną koroneczką, boki i tył z ciemnoturkusowej dzianiny - co pasuje do koloru satyny średnio, ale się nie gryzie, a dzięki temu daje się dopasować do większej ilości moich staników ;). Ogólnie jest stabilniejszy od pozostałych dwóch, jakie posiadam i pasuje mi do Emmy KrisLine, jednego z moich ulubionych biustonoszy :)
        Kwiatowy - cały z dzianinki, wykończony koroneczką, podszyty beżową dzianiną od spodu. Dość ciągliwy, na biało-kremowym tle kwiatowe wzory, stonowane różowo-beżowe, konturowane grafitową szarością. Bardzo ładny - i daje się dopasować do większości mojej jasnej bielizny, co było celem zakupu ;) Jedyny minus - lekko żółtawy odcień gum podwiązek nieco kłóci się z biało-różową koroneczką wykończenia i ogólną kolorystyką pasa - lepsze chyba byłyby śnieżnobiałe.
        Oba pasy czekają na testy polowe ;)
        Wniosek ogólny - bardzo dobrze, że każdy model pasa jest mierzony i opisywany na aukcji - podawane w opisie wymiary, na jakie pas powinien pasować, są dość adekwatne do rzeczywistości. Jest to niezła metoda na niwelowanie nieprzewidywalności rozmiarowej danego modelu, wynikającej z użytych materiałów.
      • greta-lingerie SPECJALNA PROMOCJA PRZEDWALENTYNKOWA! :) 06.02.11, 23:01

Darmowa wysyłka dla pasów zakupionych na Allegro w dniach 7 - 10 lutego na hasło: GAZETA. Hasło należy wpisać w formularzu opcji dostawy po zakupie.
        ZAPRASZAM :)
      • anulla1974 Re: Pasy Greta Lingerie 23.02.11, 13:48
        Fajny wzór jest u Renulca w sklepie
        nosze biustonosze
        i notka na
        blogu
      • renulec Pasy Greta Lingerie w noszebiustonosze.pl 12.03.11, 20:26
        Mam obecnie w moim sklepie (noszebiustonosze.pl) trzy pasy od Greta Lingerie:
        - Brigitte to wzór, który można kupić tylko w noszebiustonosze - czarny, z jasnobeżową wstawką z przodu, przykrytą czarną koronką.
        - BettieB. - czarny w różowe kropki.
        - Mata Hari - czarny, z satynowym przodem.

Wszystkie posiadają 6 regulowanych podwiązek, są solidnie uszyte i mają porządne żabki. Jestem bardzo zadowolona z rozszerzenia asortymentu o ten towar i ze współpracy z panią Marią. To świetna, pracowita osoba z dużą ilością zapału i z jeszcze większą ilością pomysłów :)

• ciociazlarada Re: Pasy Greta Lingerie w noszebiustonosze.pl 12.03.11, 22:57
          Nieomieszkam skorzystać:)
      • szczebora Re: Pasy Greta Lingerie 13.03.11, 17:04
        Ja też kupiłam jeden: czarny w fioletowe/różowe kwiaty. Materiał jest bardzo miły w dotyku. :)

Myślałam, że wejdę w niego na wcisk i po rozciągnięciu będzie dobry, ale okazał się szerszy/bardziej rozciągliwy niż sądziłam i od początku jest w sam raz. Żabki trzymają bez zarzutu. Co prawda nie fikałam w nich koziołków, ale wchodzenie po schodach, spacery i podbieganie na autobus znoszą bez problemu.
        To mój pierwszy "porządny" pas i wiem już, że na jednym się nie skończy. Jak się wzbogacę, to poszukam czegoś pod jasne spódnice. I prawdopodobnie skrócę przednie i boczne podwiązki gdy tylko kupię inne pończochy i zobaczę jak się sprawują. Jako niska-okrągła wolę chyba mieć całe nogi owinięte. :)
      • greta-lingerie Poszerzamy rozmiarówkę :) 18.03.11, 17:59
        Już w tym tygodniu większość modeli będzie uzupełnionych o rozmiar XXL (do około 96 - 98 cm w talii - w zależności od modelu)
        • anulla1974 Re: Poszerzamy rozmiarówkę :) 20.03.11, 15:41
          A kiedy można się spodziewać jasnych pasów - beż, krem, biały, wanilia?
          • greta-lingerie Jasne kolory 22.03.11, 16:16
            Właśnie nad tym pracuję :) Mam nadzieję, że jeszcze przed końcem marca uda nam się wystartować z beżowinką :) W planach też wanilia
            • anulla1974 Re: Jasne kolory 25.03.11, 09:14
              A kiedy będą "muffinki"? Bo najpierw musze juednak sprawić sobie jasny pas, a takie ekstrawagancje :) to niestety później :(.
              • greta-lingerie Re: Jasne kolory 25.03.11, 21:21
                Muffinki już są, tzn szyjemy na zamówienie. Są wystawione na Allegro:
                allegro.pl/pin-up-retro-pas-do-ponczoch-w-babeczki-s-i1525561023.html
      • anulla1974 Re: Pasy Greta Lingerie 02.05.11, 08:52
        Mam pas waniliowy. Śliczny, starannie wykonany, dobra jakość. Mam XS więc chwilkę musialam poczekać, ale zostałam o tym uprzedzona wcześniej. Mimo to przesyłka i tak doszła szybko.
        I kontakt z firmą bardzo dobry.
      • ola_pozytywna Re: Pasy Greta Lingerie 20.08.11, 08:43
        Czy pasy tej formy mają właściwości modelujące?
        • mszn Re: Pasy Greta Lingerie 20.08.11, 18:00
          Mam dwa - cały czarny i cielaka - i one są uszyte z takich bardzo wiotkich i rozciągliwych tkanin. Nie mają szans wymodelować czegokolwiek, a na mnie gumki w pasie wbijają się w ciało w taki nieładny sposób, który dodaje mi kilka kilogramów.

W ogóle przeszło mi ostatnio zachwycanie się pasami Grety, które było chyba spowodowane tym, że Grety kupiłam po dwóch latach w jednym jedynym Admirale, którego wady wszystkie znamy, więc zachwicić się było łatwo. Gumki w talii są paskudne, oba pasy zsuwają mi się z talii w trakcie noszenia, bardzo nieładnie wbijając się w łuk bioder. Dzieje się tak nawet w pasie, który na co dzień noszę z przedłużką, bo zapięty sam najluźniej jest za ciasny do chodzenia. Ale nawet wtedy pas potrafi zjechać.
          • ola_pozytywna Re: Pasy Greta Lingerie 20.08.11, 20:46
            Dziękuję za odpowiedź. Reazygnuję w takim razie z zakupu. Trochę szkoda, ale lepiej uniknąć rozczarowania post factum.
      • ariadna83 Re: Pasy Greta Lingerie 02.02.12, 12:39
        jeśli chodzi o pasy od Grety mam girdle czerwony boski..ac. jestem zadowolona jak nigdy. Pięknie utrzymuje pończochy na swoim miejscu, jego budowa zapewnia delikatnie ściśnięcie tu i ówdzie co dla moich kształtów jest zaletą. Poszalałam w nim porządnie i nic się mu nie stało. Co do jakości jest pięknie ozdobiony i wykończony :). Całość wieńczy urocza kokardka

jedynym zdaniem: chcę jeszcze
        • wanilianna76 Re: Pasy Greta Lingerie 02.02.12, 17:20
          Ja sobie bardzo chwalę lateksowy pas Grety z sześcioma zapięciami - jest naprawdę niesamowity!
          Wspaniale trzyma pończochy! Nosi się go komfortowo - poza tym jest przepiękny!!!! Reasumując: praktyczny, elegancki, zachwycający!
          • klizma Re: Pasy Greta Lingerie 03.02.12, 01:43
            Czy da się w takim pasie chodzić przez cały dzień ?
      • angis.zvaigzde kwiatowy 03.02.12, 09:19
        Mam kwiatowy pas Grety w rozmiarze M. To ten, którego wzór przypomina mi stare angielskie tapety :-)
        Uszyty z bardzo miękkiej i bardzo rozciągliwej tkaniny, dlatego myślę, że można spokojnie zejść ze swoim rozmiarem o 1 w dół.
        To mój drugi pas do pończoch w życiu, jest bardzo wygodny w noszeniu i ładnie wykonany. Dzięki długim przedłużkom nie ma problemu z noszeniem dłuższych i krótszych pończoch.
        Jak na razie oszczędzam go na specjalne okazje i na cieplejsze sukienkowe dni, więc mam nadzieję, że długo chłopak jeszcze pociągnie ;-)))
      • noszebiustonosze model Marilyn cielisty - Promocja na Dzień Kobiet 08.03.12, 17:01
        Do końca dzisiejszego dnia ogłaszam promocyjną cenę 80zł na cielisty model Marilyn, zapraszam :)

https://www.noszebiustonosze.pl/popups/Products.php?foto=Marilyn2.jpg&products=409
        • greta-lingerie Ruszył sklep :) 11.05.12, 07:25
          Zapraszam serdecznie do nowo otwartego sklepu gretavintagestore.com.pl/
          Ceny niższe, niż na Allegro i mnóstwo nowych modeli :) Wkrótce planujemy też poszerzyć znacznie ofertę bieliźnianą - nie-pasową... ;)
      • greta-lingerie Nowość! Modelujące pasy girdle :) 23.07.12, 16:30
        Po długich próbach i testach udało nam się opracować kroje, które nas satysfakconują :)
        Obecnie w sprzedaży są trzy modele - czarny, czarno-różowy i fioletowy. Do końca sierpnia pojawi się jeszcze biało-kremowy i czarno - panterkowy.
        Zapraszamy gretavintagestore.com.pl/
      • greta-lingerie Nowy sklep 06.04.13, 12:39
        gretastore.pl/
        Zapraszam serdecznie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka