ciociazlarada
13.12.10, 19:23
Stałam się szczęśliwą posiadaczką 1 sztuki, to i pozwalam sobie założyć wątek marce.
W moje ręce wpadł pas ciemnofioletowy, w rozmiarze S. Dopiero go rozpakowałam i obejrzałam, dłuższe testy polowe w planie od jutra.
Pas jest wykonany bardzo starannie, jakość dobra, nie mam się absolutnie do czego przyczepić. Z przodu bardzo ładna koronka w kropeczki, nie odznacza się pod ciuchami, bo kropki są raczej płaskie; z wyglądu pas raczej pełny niż wycięty. Całość jest uszyta z podwójnej, dość wiotkiej dzianiny, zobaczymy jak będzie się sprawować "w praniu".
Mam wersję bez regulatorów i już widzę, że ta machina to musi jedynie do długich pończoch:). Jeśli ktoś lubi nosić stare nylony, takie do pół uda albo masujące Elbeo (czyli również takie do pół uda), to nie z tym pasem, bo regulatory sięgają mi akurat tam, gdzie nogi rozpoczynają swą epicką podróż w stronę ziemi:).
Do długich pończoch nadają się natomiast świetnie, paski są bardzo elastyczne, żabki super jakości.
Rozmiar jak najbardziej zgodny ze wszystkimi normami, S to naprawdę S, siedzi miło i ciasno na najciaśniejszej haftce, mam 65 cm w talii.
Ogólnie polecam, jakością i wzornictwem nie ustępują pasom zza granicy, a w porównaniu z KMD to w ogóle cud miód i orzeszki:) Dla foremek z Lobby - mój nowy pas kolorystycznie zgrywa się z Miss Mandalay Paris w kolorze Cassis, jak ktoś ma Miskę to warto uzupełnić komplet:)
Przesyłka dotarła do mnie bardzo szybko:).
Na koniec musi być jednak łyżka dziegciu - absolutnie dwója minus za zdobienia podwiązek:( Owszem, są ładne i ozdobne, grube ale ukryte umiejętnie pod fioletową taśmą - no i właśnie tutaj pojawia się problem. Pas jest w kolorze ciepłej śliwki, tak jak już pisałam, pasuje do tego stanika: www.missmandalay.com/ViewCollection.aspx?ID=139, natomiast ozdobna wstążka to taki zimny fiolet. Gryzą się te dwa kolort niesamowicie i cały efekt jest trochę zepsuty.