Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

LONDON STYLE

11.01.11, 11:51
    Hej!
    Liczę na waszą pomoc bo sama jestem kompletnie kreatywnie wypalona. W niedzielę wybieram się na 18-tkę koleżanki z klasy. Wymyśliła sobie tematykę LONDON i każdy powinien jakoś sie do tego ustosunkować... No i tu właśnie kieruje do was pytanie... jak mam się ubrać co ze sobą zrobić żeby jakiś związek z londynem mieć? zastanawiałam się czy nie przebrać się za jakąś sławną osobę z londynu... ale szczerze mówiąc obawiam się ze może to nie wyjść szczególnie ze nie będę rozpoznawalna i kojarzona jako ta osoba bo chyba nie ma takich super charakterystycznych "historii londynu" zeby wszyscy wiedzieli ze to włąsnie ta osoba jak np merlin monroe - "historia ameryki" ...
    mam koszulkę "I <3 london" przywiozłam ją sobie stamtąd do spania wiec ten t-shirt jest na mnie 3 rozmiary za duży ;/ zastanawiałm sie czy z tym czegoś nie wymyslić ale... jakoś tego nie widze, poza tym nie należe do szupłych osób coś koło M (ale takie grubsze M) i założenie tej koszulki wcale by mi nie pomogło... Co mam sobie kupić, co połączyć z takich standardowych ciuchów "polskich" które gdzies tam mam w szafie żeby to jakoś wyglądało? (ps zdaje sobie sprawe ze nie wiecie co mam w szafie... ale jak powiem że standard to mysle ze jestescie sobie w stanie jakos to wyobrazić z reszta nvm po prostu każda rada moze sie przydać..)

ps sorry zdaje sobie że piszę nie składnie. Proszę o powstrzymanie się od komentarzy "ależal"

i z goóry dzięki za odp ;*
    Obserwuj wątek
      • torio.claven Re: LONDON STYLE 11.01.11, 12:40
        zaden zal, tylko ostatnio temetyczne przebieranki sa modne nie tylko w karnawale, a co wywoluja, to za zamiast dobrej zabawy, zazenowanie u uczestnikow... ;)

nie wiem, google pod tym haslem pokazuje zwykla mode uliczna, zadnych charakterystycznych rzeczy, pewnie jedyne co ja wyroznia sposrod innych miejsc na ziemi to napisy na metkach (moze to jest klucz)... ;)

przychodzi mi do glowy charakterystyczna kratka burberry, ale to tyle... albo gadget z brytyjska flaga, troche sie tego poniewiera po swiecie...

PS. osoba w rozmiarze M, nawet wiekszym M jest odoba szczupla... :)
      • martalis30 Re: LONDON STYLE 11.01.11, 15:02
        zrób/kup broszkę, a najlepiej kilka z napisem londyn,underground lub www.archiwumrocka.art.pl/blog/images/hallo-tu-londyn.jpg
        a strój zwykły, uliczny, krótka spódnica, może męski kapelusz.
      • jej_torebka Re: LONDON STYLE 11.01.11, 16:55
        a może bardziej historycznie, w stylu Twiggy?
        albo damską interpretację Sherlocka Holmesa?
      • maitresse.d.un.francais Re: LONDON STYLE 11.01.11, 17:09
        za królową brytyjską, poważnie
      • rei-ko Re: LONDON STYLE 11.01.11, 18:11
        ubrania: kratka, broszki, mundurki, apaszki, kapelusze, boho i kolorowo, punkowo i poszarpanie ;)

postacie: Vivienne Westwood, Kate Moss, Sienna Miller, dziewczyny ze Spice Girls (szczególnie Geri i jej sukienka w brytyjską flagę;)), Lady Di, Scherlock Holmes, Bridget Jones, pooglądaj sobie zdjęcia z serialu 'Skins' (Cassie i Effy są dosyć charakterystyczne i akurat mają 18 lat)

(część z tego wyżej nie niekoniecznie wiąże się z Londynem, ale pewnie bardziej chodzi o to, żeby było brytyjsko:))

poza tym obronisz się we wszystkim, przecież to Londyn! ;)
      • ida_listopadowa Re: LONDON STYLE 11.01.11, 19:23
        Styl, który Londyn dał światu to mod fashion. na pewno kojarzysz. To czas swinging sixties - graficzne zestawienia kolorów, proste, cięte fasony, silne kontrasty.
        najbardziej typowa dla mod fashion jest taka sukienka:
        www.stylefeeder.com/i/cwmp6f2f/The-Ultimate-In-Retro-Sixties-Mod-Fashion-Pure-Sixties-Yves-Saint-Laurent-Influenced-Design-Null
        www.atomretro.com/product_info.cfm?product_id=1673
        Yves Saint Laurent inspirowany geometrycznymi obrazami Mondrianiego.

druga charakterystyczna sukienka jest połączeniem białego z czarnym, z ostrymi krawędziami kolorów:
        www.gettyimages.com/detail/88841514/Hulton-Archive
        w tym się dobrze wygląda, ale białe kozaczki lub białe podkolanówki będą KONIECZNE :)
        • jej_torebka Re: LONDON STYLE 14.01.11, 17:53
          "Yves Saint Laurent inspirowany geometrycznymi obrazami Mondrianiego. "

Mondriana, jak już.
      • dorota_w_krainie Re: LONDON STYLE 11.01.11, 19:32
        Może kalosze? :D lub raczej parasolka?
      • myniek1 Re: LONDON STYLE 12.01.11, 19:20
        tweed na przykład, styl punkowy jak najbardziej, koszulki z typowo brytyjskimi nadrukami, krata burberry lub jakas szkocka krata, berecik z pomponem itp.
        Np. ja bym założyła np.:
        tweedowe lub sztruksowe spodnie pumpy (w brązach lub ciemnozilone jak na polowanie z Księciem Karolem), bluzkę golf z żabotem bez rękawków, jakiś wspomniany wyzej znaczek typu flaga Brytyjska lub "Underground", czapkę: beret z popmonem najepij w kratę lub kaszkiet + jakieś fajne buty.
        • ding_yun Re: LONDON STYLE 14.01.11, 22:50
          A może spróbuj się "przebrać" za typową brytyjską nastolatke/studentkę? Baleriny, najlepiej jakieś w panterkę albo z widoczną złotą klamerką czy ozdóbką, rajstopy kryjące lub wzorzyste, prosta mini, do tego jakaś koszulka (może być trochę bardziej obszerna), duża ilość długich naszyjników, na głowę jakiś kapelusz lub opaska założona "na indiankę". Wrzucam kilka inspiracji.
          www.collegefashion.net/college-life/study-abroad-style-diary-inspiration-is-everywhere/
          www.fashionising.com/forums/t--London-Street-Style-3504-5.html
          Jak w piszesz w google images london street style, poczujesz ten klimat :) Generalnie ma być luźno i niedbale, wszystko od czapy, dużo dodatków.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka