vesna2 19.04.04, 13:20 Co sądzicie o butach jarmilkach (czeszki)? Jak myślicie z jakimi ubraniami wyglądały by najlepiej? Bardzo mi się podobają i zastanawiam się nad kupnem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Klara Re: jarmilki IP: *.crowley.pl 19.04.04, 13:38 Kutwa, co to się porobiło! Buty kaczuszki, teraz jarmilki?? Co to jest do psa? Czy ktoś może mnie uświadomić jakimś linkiem, albo co...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: jarmilki IP: *.kurdwanow.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.04, 20:24 jak byłam małą dziewczynką, to chyba były modne... Nie do kupienia, bo tylko przemycano je z (jeszcze wtedy) Czechosłowacji. Wielki come back? Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: jarmilki 22.05.04, 20:48 jak szukałem butów na onetowej wyszukiwarce i wpisałem hasło 'old style', to wyskoczył mi producent jarmiłek:) tylko kurcze nie pamiętam strony.. ale to chyba jaja? jak byłem przedszkolakiem to nawet w przedszkolu wstydziłem się w tym chodzić:) moim zdaniem nie pasuje to do niczego w takim samym stopniu, a więc możesz nosić do wszystkiego;) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Re: jarmilki 22.05.04, 21:29 blinski napisał: > jak szukałem butów na onetowej wyszukiwarce i wpisałem hasło 'old style', to > wyskoczył mi producent jarmiłek:) > tylko kurcze nie pamiętam strony.. > ale to chyba jaja? jak byłem przedszkolakiem to nawet w przedszkolu wstydziłem > się w tym chodzić:) hehe kapitalistyczne rozpasanie;-) baby to zamawiały u znajomych bo innych damskich tenisówek nie było aleś miał obrandowane przedszkole - świadomość marki u mlodych potencjalnych klientów hehe;-) obiektywnie nie pasuje do niczego, to fakt, ale żeby już w przedszkolu nad tym dumać??? Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: jarmilki 23.05.04, 09:21 miałem swoje znienawidzone elementy ubioru:) już w przedszkolu. np. nienawidziłem wtedy dżinsów (mimo że symbol kapitalistycznego rozpasania:)) cyba na równi z rajtami, tylko bawełniane dresiki wchodziły w grę:) poza tym jakie tam kapitalistycze? 88/89 to był:) Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: jarmilki 23.05.04, 09:40 vesna2 napisała: > Co sądzicie o butach jarmilkach (czeszki)? Jak myślicie z jakimi > ubraniami wyglądały by najlepiej? Bardzo mi się podobają i > zastanawiam się nad kupnem. ee przesadzają dla mnie to one zresztą wyglądają jak hit sezonu - baletki, tylko w wersji lajt i sport ja bym sobie z chęcią w nich pochodziła - jeśli bym tylko znalazła - bo we Wrocławiu mam problem ze znalezieniem normalnych tenisówek w kolorze innym niż czarny (za normalną cenę) a do czego pasują? zdaje mi się, że do rybaczek, sportowych spódnic Odpowiedz Link Zgłoś
trinka Re: jarmilki 23.05.04, 09:55 blinski, no nie, ubierano cię w jarmiłki? Dla mnie to typowe damskie obuwie:) Ja paetam, że ciągle ciągnęłam w nich za tę gumkę i strykałam nią, żeby tylko pękła i nie musiałabym w nich chodzić. Niestety mama mnie przechytrzała i spowrotem gumkę wszywała i tak w koło;) Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: jarmilki 23.05.04, 10:34 no cóz, jak się ma 6 lat to się nie kuma co kobiece co nie:) (ale nie mówię o sukienkach czy szpilkach oczywiście;) zresztą wszyscy nosili, jakoś przebolałem, ale wolałem tradycyjne wsuwane tenisówki.. co za czasy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Re: jarmilki IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 23.05.04, 12:04 o nie! nie mowcie, ze ten koszmar z dziecinstwa wrocil!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: jarmilki IP: *.kurdwanow.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.04, 12:48 z poczatku myślałam, że chodzi o jarmułke :-))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 'cause I like soul Re: jarmilki IP: *.udn.pl 23.05.04, 15:04 Jakieś 3 lata temu byłam w Jeleniej Górze i weszłam do jednego ze sklepów obuwniczych w Cieplicach. Nie wiem czy mówimy o tym samym, bo mnie te nazwy nie do końca są znane. W każdym razie, jeśli mówimy o tym samym obuwiu, to ja je znam pod nazwą 'czeszki'. Takie białe buciki, z gumeczką z czerwonym i niebieskim. Kupiłam je wtedy. Tak... z sentymentu. mnie się te buty podobają i pamiętam, że zasuwałam w nich trochę. Wcale nie uważam, że są kiczowate, wystarczy je odpowiednio dobrać do ubrania. A to już sztuka. -- bo nie ma we mnie nic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salja Re: jarmilki IP: *.karwiny.multicon.pl / *.karwiny.multicon.pl 23.05.04, 19:58 znalazlam link, chyba o to wam chodzi? To link do aukcji, gdzie mozecie kupic te buciki ;) i od razu zaznaczam, ze to nie moja stronka, szukalam jak one wygladaja i to znalazlam ;) pp.allegro.pl/show_item.php?item=25585130 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salja Re: jarmilki IP: *.karwiny.multicon.pl / *.karwiny.multicon.pl 23.05.04, 20:01 i jeszcze www.dagrod.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ladyt Re: jarmilki 23.05.04, 23:46 fuj :/ ochyda :/ jach :/ zobaczcie sami => www.dagrod.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 Re: jarmilki 24.05.04, 15:48 :-)))))) jakie fajne :-))))))))))))))))))))))))0 tylko do czego je nosic..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: jarmilki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 11:53 ja do nich nosze dzinsy, chyba z niczym innym nie pasuja ja w kazdym razie nic innego do nich nie wymyslilam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mankalita Re: jarmilki 02.06.04, 12:27 Zaraz zaraz... coś mi świta, pamiętam tą flagę z boku, która ciągle mnie korciła i starałam się jaj oderwać i sparciałą gumę... to są zdaje się buty mojego wczesnego dzieciństwa. Czy to możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś