Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    19.04.04, 13:20
    Co sądzicie o butach jarmilkach (czeszki)? Jak myślicie z jakimi
    ubraniami wyglądały by najlepiej? Bardzo mi się podobają i
    zastanawiam się nad kupnem.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Klara Re: jarmilki IP: *.crowley.pl 19.04.04, 13:38
        Kutwa, co to się porobiło! Buty kaczuszki, teraz jarmilki?? Co to jest do psa? Czy ktoś może mnie uświadomić jakimś linkiem, albo co...?
      • Gość: Miśka Re: jarmilki IP: *.kurdwanow.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.04, 20:24
        jak byłam małą dziewczynką, to chyba były modne... Nie do kupienia, bo tylko
        przemycano je z (jeszcze wtedy) Czechosłowacji. Wielki come back?
        • blinski Re: jarmilki 22.05.04, 20:48
          jak szukałem butów na onetowej wyszukiwarce i wpisałem hasło 'old style', to
          wyskoczył mi producent jarmiłek:)
          tylko kurcze nie pamiętam strony..
          ale to chyba jaja? jak byłem przedszkolakiem to nawet w przedszkolu wstydziłem
          się w tym chodzić:)
          moim zdaniem nie pasuje to do niczego w takim samym stopniu, a więc możesz
          nosić do wszystkiego;)
          • kochanica.francuza Re: jarmilki 22.05.04, 21:29
            blinski napisał:

> jak szukałem butów na onetowej wyszukiwarce i wpisałem hasło 'old style', to
            > wyskoczył mi producent jarmiłek:)
            > tylko kurcze nie pamiętam strony..
            > ale to chyba jaja? jak byłem przedszkolakiem to nawet w przedszkolu wstydziłem
            > się w tym chodzić:)

hehe kapitalistyczne rozpasanie;-)
            baby to zamawiały u znajomych bo innych damskich tenisówek nie było
            aleś miał obrandowane przedszkole - świadomość marki u mlodych potencjalnych
            klientów hehe;-)
            obiektywnie nie pasuje do niczego, to fakt, ale żeby już w przedszkolu nad tym
            dumać???
            • blinski Re: jarmilki 23.05.04, 09:21
              miałem swoje znienawidzone elementy ubioru:) już w przedszkolu.
              np. nienawidziłem wtedy dżinsów (mimo że symbol kapitalistycznego rozpasania:))
              cyba na równi z rajtami, tylko bawełniane dresiki wchodziły w grę:)
              poza tym jakie tam kapitalistycze? 88/89 to był:)
      • facecja Re: jarmilki 23.05.04, 09:40
        vesna2 napisała:

> Co sądzicie o butach jarmilkach (czeszki)? Jak myślicie z jakimi
        > ubraniami wyglądały by najlepiej? Bardzo mi się podobają i
        > zastanawiam się nad kupnem.

ee przesadzają
        dla mnie to one zresztą wyglądają jak hit sezonu - baletki, tylko w wersji
        lajt i sport
        ja bym sobie z chęcią w nich pochodziła - jeśli bym tylko znalazła - bo we
        Wrocławiu mam problem ze znalezieniem normalnych tenisówek w kolorze innym niż
        czarny (za normalną cenę)
        a do czego pasują? zdaje mi się, że do rybaczek, sportowych spódnic
      • trinka Re: jarmilki 23.05.04, 09:55
        blinski, no nie, ubierano cię w jarmiłki? Dla mnie to typowe damskie obuwie:)
        Ja paetam, że ciągle ciągnęłam w nich za tę gumkę i strykałam nią, żeby tylko
        pękła i nie musiałabym w nich chodzić. Niestety mama mnie przechytrzała i
        spowrotem gumkę wszywała i tak w koło;)
        • blinski Re: jarmilki 23.05.04, 10:34
          no cóz, jak się ma 6 lat to się nie kuma co kobiece co nie:) (ale nie mówię o
          sukienkach czy szpilkach oczywiście;)
          zresztą wszyscy nosili, jakoś przebolałem, ale wolałem tradycyjne wsuwane
          tenisówki.. co za czasy:)
      • Gość: ixi Re: jarmilki IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 23.05.04, 12:04
        o nie! nie mowcie, ze ten koszmar z dziecinstwa wrocil!!!
      • Gość: Miśka Re: jarmilki IP: *.kurdwanow.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.04, 12:48
        z poczatku myślałam, że chodzi o jarmułke :-)))))))))))))))))))
        • Gość: 'cause I like soul Re: jarmilki IP: *.udn.pl 23.05.04, 15:04
          Jakieś 3 lata temu byłam w Jeleniej Górze i weszłam do jednego ze sklepów
          obuwniczych w Cieplicach. Nie wiem czy mówimy o tym samym, bo mnie te nazwy
          nie do końca są znane. W każdym razie, jeśli mówimy o tym samym obuwiu, to ja
          je znam pod nazwą 'czeszki'. Takie białe buciki, z gumeczką z czerwonym i
          niebieskim. Kupiłam je wtedy. Tak... z sentymentu. mnie się te buty podobają i
          pamiętam, że zasuwałam w nich trochę. Wcale nie uważam, że są kiczowate,
          wystarczy je odpowiednio dobrać do ubrania. A to już sztuka.

--
          bo nie ma we mnie nic...
          • Gość: Salja Re: jarmilki IP: *.karwiny.multicon.pl / *.karwiny.multicon.pl 23.05.04, 19:58
            znalazlam link, chyba o to wam chodzi? To link do aukcji, gdzie mozecie kupic
            te buciki ;) i od razu zaznaczam, ze to nie moja stronka, szukalam jak one
            wygladaja i to znalazlam ;)
            pp.allegro.pl/show_item.php?item=25585130
            • Gość: Salja Re: jarmilki IP: *.karwiny.multicon.pl / *.karwiny.multicon.pl 23.05.04, 20:01
              i jeszcze

www.dagrod.com.pl/
      • ladyt Re: jarmilki 23.05.04, 23:46
        fuj :/ ochyda :/ jach :/ zobaczcie sami => www.dagrod.com.pl/
        • Gość: *** Re: jarmilki IP: *.icpnet.pl 24.05.04, 15:21
          hahahahahahahha
          • dc22 Re: jarmilki 24.05.04, 15:48
            :-))))))
            jakie fajne :-))))))))))))))))))))))))0

tylko do czego je nosic.....
            • Gość: aga Re: jarmilki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 11:53
              ja do nich nosze dzinsy, chyba z niczym innym nie pasuja ja w kazdym razie nic
              innego do nich nie wymyslilam :-)
      • mankalita Re: jarmilki 02.06.04, 12:27
        Zaraz zaraz... coś mi świta, pamiętam tą flagę z boku, która ciągle mnie
        korciła i starałam się jaj oderwać i sparciałą gumę... to są zdaje się buty
        mojego wczesnego dzieciństwa. Czy to możliwe?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka