Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

używane buty na Allegro

22.03.11, 15:07
    czy macie doświadczenie ze sprzedażą używanych butów na Allegro? mam kilka par, zupełnie niezniszczonych, a kosztowały mnie masakryczna kasę i szkoda jakoś tak się pozbywać za darmo, ale z drugiej strony widzę, że aukcji na używane buty jest na Allegro nie wiele..
    Obserwuj wątek
      • nioma Re: używane buty na Allegro 22.03.11, 15:55
        w ubieglym roku sprzedawalam kilkanascie par butow, markowych.
        moja mama uznala, ze juz nie bedzie chodzic na obcasach, buty byly jak nowe (niektore uzywane tylko raz na imprezie pod dachem). sprzedaly sie wszystkie, w bardzo dobrych cenach.
        warto dodac do aukcji duzo zdjec, takze podeszwy i obcasa, zeby bylo widac, ze buty nie sa zniszczone.
      • nowel1 Re: używane buty na Allegro 22.03.11, 16:19
        Jeśli są w dobrym stanie , powinny się sprzedać, ale nie przesadź z ceną wywoławczą.
        Sporo swoich par sprzedalam.
      • maggi9 Re: używane buty na Allegro 22.03.11, 16:48
        Wszystko zależy od tego jakie te buty są.Z czego zrobione, jaka firma czy w miarę "modne".Spróbuj.Wystaw z ceną jaka by Cię satysfakcjonowała (ale nie licz za bardzo na odzyskanie 100% kasy).
        Sprzedałam kilka par używanych butów.Zazwyczaj wszystkie się dobrze sprzedawały.
        • sz.asia Re: używane buty na Allegro 22.03.11, 17:24
          wielkie dzięki! w takim razie biorę się za zdjęcia - teraz z większym zapałem:) senkju senkju senkju!!

Szasia
          • nioma Re: używane buty na Allegro 22.03.11, 22:01
            jor łelkam :)
      • jej_torebka Re: używane buty na Allegro 22.03.11, 22:53
        właśnie wystawiłam 2 pary. zobaczymy jak mi pójdzie. jeżeli ktoś nosi 41, to mogę na priv wysłać link ;)

raz już prawie przeprowadziłam tego typu transakcję, ale podczas pakowania zauważyłam wadę, o której nie wspomniałam w opisie, więc poinformowałam o tym dziewczynę, ktora wylicytowała buty i przeprosiłam za niedoinformowanie.
        dziewczyna zrezygnowała z butów (nie dziwię jej się), ale nie chowała urazy ;)

zanim dziś wystawiłam buty oglądałam je niemal pod lupą, choć te były mało używane, toteż nie było aż takiego strachu :)
        • monique31 Re: używane buty na Allegro 23.03.11, 07:15
          Ja proszę zdjęcia na maila monique31@wp.pl bądź link do Twojej strony z aukcjami.
          Pozdrawiam!
        • magdie Re: używane buty na Allegro 24.03.11, 17:52
          ja poproszę linki :)
          • jej_torebka Re: używane buty na Allegro 25.03.11, 10:18
            na gazetowego?
      • ofelia1982 Re: używane buty na Allegro 23.03.11, 00:43
        Ja też wysprzedałam de facto wszystkie buty, które z jakichś powodów mi już nie pasowały. Zazwyczaj za sensowne ceny. Ale nie ma co przesadzać też - bo czasami widzę, że ktoś np używane Ryłko chce opchnąć za >100zł, no to bez przesady..Ja buty, które kupowałam zazwyczaj za 200zł sprzedawałam za ok 50zł, a nawet 70zł.
      • nothing.at.all Re: używane buty na Allegro 23.03.11, 09:02
        Jeśli faktycznie nie są zniszczone, dasz odpowiednią cenę i zdjęcia to powinno się udać.
      • dalenne Re: używane buty na Allegro 23.03.11, 11:38
        Niedawno wystawiłam buty które miałam na nogach 2 razy, kosztowały dużo, wykonane ze skóry, super-hiper. Leżały w szafie nieużywane, szkoda było mi się ich pozbywać, bo takie ładne i drogie. W końcu sie zdecydowałam. Znalazła się chętna. I tu pojawił sie problem, bo mimo, że z licytującą mamy bardzo podobny rozmiar stopy, różnica 2mm, twierdzi ona że buty są o cały rozmiar mniejsze niż ten który podałam. Gdyby tak było to moja przyjaciółka, która ma rozmiar stopy właśnie taki o jakim mówi licytująca wzięła by te buty, ale są na nią za duże i to centymetr. No i jest kicha, bo nie wiem co robić :/
        W związku z tym chyba już się nie zdecydują na aukcję z butami, mimo że mam kilka par w świetnym stanie, które mogłyby jeszcze komuś posłużyć.
      • mechantloup Re: używane buty na Allegro 23.03.11, 13:30
        Jednak dla mnie kupowanie używanych butów to jak kupowanie używanych majtek. Nie byłabym w stanie ich nosić
        Za bardzo mi się od razu kojarzy z grzybicą, przepoconymi stopami i innymi "przyjemnościami". Nie oszukujmy się, buty po weselu (a takich najwięcej w ofertach) raczej nie pachną fiołkami. Ble. Amator się pewnie znajdzie jakiś, w końcu ludzie sprzedają.

Ktoś kiedyś wystawiał używane buty do chodzenia po górach. Buty wielosezonowe dodam. I przez wiele sezonów użytkowane.
        • emily.2 Re: używane buty na Allegro 23.03.11, 16:25
          Taaa. Niby fe, niby "używane majtki". A jednak sprzedajemy i kupujemy właśnie takowe, używane buciki, nie pachnące fiołkami,przechodzone, przepocone. A niech mnie;)
          • cherry-cherry Tak sobie mysle 24.03.11, 09:48
            ...ze juz chyba predzej kupilabym w necie uzywane majtki niz buty. Wiem, ze to brzmi kuriozalnie, ale jezeli sie nad tym troche zastanowic to jest w tym sporo logiki. Majtki wrzuca sie do pralki i mozna porzadnie wyprac ze 3 razy pod kolej (dobre proszki sa bakterio- i grzybobojcze, wiec spoko) Butow zas wyprac sie nie da, i wchloniety pot z cudzych stop zostanie w nich juz na zawsze.
            Notabene sama sprzedalam w necie 2 kostiumy kapielowe oraz komplet bielizny. Buty tez, w dodatku wieeeele par. Fakt, ze byly to rzeczy malo uzywane, ale jednak. Sa ludzie, ktorzy nie maja oporow przed noszeniem rzeczy po kims, bo niska cena, za ktora moga je nabyc jest widocznie wazniejsza niz opory estetyczne.
            • alpepe Re: Tak sobie mysle 24.03.11, 10:12
              buty, niektóre owszem, wyprać się da, poza tym poza sandałami, to jednak większość butów nie jest na gołą stopę, a na skarpetę lub pończochę.
              Przecież w sklepie też nieraz but jest po x przymiarkach.
              Żeby nie było, nie kupuję obuwia używanego, bo nie mam gdzie.
              • emily.2 Re: Tak sobie mysle 24.03.11, 11:00
                Kurka tak mi teraz przyszło do głowy, że pewnie nie zastanawiamy nad tym, iż często takie oto buty, noszone częściej lub rzadziej, czy inne części garderoby, sprzedawane są po umarłych. No w zasadzie to nie ma znaczenia, czy osoba żyjąca sprzedaje używane rzeczy, czy żyjące po nieżyjącej. Ale jednak brrrr! O takie coś..
                • bell82 Re: Tak sobie mysle 24.03.11, 11:51
                  umarły tez człowiek heheh ;)
                • cherry-cherry Re: Tak sobie mysle 24.03.11, 13:09
                  Jezeli osoba niezyjaca chodzila w tych rzeczach za zycia, to w sumie w czym problem? ;) (ze tak przewrotnie zapytam) Na jedno chyba wychodzi....
                  Kiedys jako studentka namietnie kupowalam ciuchy w second handach, potem przestalam i teraz powiem szczerze nawet do lumpexow nie zagladam. Mam opory, odstrasza mnie glownie ten smrodek, choc nie powiem - kiedys przyszlo mi raz czy dwa do glowy pytanie ktore zadalas ;) Teraz gdybym mialabyl sie skusic na cos uzywanego, wolalabym chyba alllegro, te rzeczy sa wtedy takie mniej anonimowe, no i bez smrodku.
                • nessie-jp Re: Tak sobie mysle 24.03.11, 15:40
                  > No w zasadzie to nie ma znaczenia, czy osoba żyjąca
                  > sprzedaje używane rzeczy, czy żyjące po nieżyjącej.

Przecież to zupełnie normalne. Nie rozumiem, jakie masz obawy w związku z tym. Od zawsze tak było, że po czyjejś śmierci jego rzeczy nosili krewni albo je sprzedawano. Nic w tym dziwnego, nietypowego czy budzącego dreszcze. Rzecz to rzecz, chyba lepiej, żeby komuś się przydała, niż żeby wyrzucić coś, co ktoś za życia lubił albo cenił.

• erillzw Re: używane buty na Allegro 24.03.11, 21:31
          Jak ktos nie dba o buty i stopy to nie moj problem. Ja swoje stopy smaruje odpowiednimi kremami z mieta by sie nie pocily, w butach mam wkladke w aktywnym weglem zeby nie pachnialy brzydko i jeszcze je raz na jakis czas psikam sprayem odkazajacym buty.
      • erillzw Re: używane buty na Allegro 24.03.11, 21:25
        Ja sprzedalam kilka par uzywanych butow. kazda para mi poszla. Co wiecej sama ostatnio kupilam uzywane buty :)
        • emily.2 Re: używane buty na Allegro 25.03.11, 08:19
          ;)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka