Gość: annaj IP: *.zambrow.tkb.pl / *.zambrow.tkb.pl 04.05.04, 08:03 od lat do letnich sukienek noszę bardotki z odpinanymi ramiaczkami , są naj. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asia Re: Biustonosz idealny IP: *.kwidzyn.ext.ids.pl 04.05.04, 12:30 Widzialam ostatnio rekalme silikonowych samoprzylepnych miseczek do piersi zamiast stanika w tv markecie. Czy ktos juz tego probowal? Czy rzeczywiscie warto wydac 150 zl na taki "stanik"? Nadmieniam iz mam rozmiar 75D i mam watpliwosci czy te miseczki utrzymaja moj srednio jedrny biust Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Biustonosz idealny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 17:56 Nie wiem jak reszta duzo-biustnych dziewczyn ale ja zawsze mam problem z dopasowaniem biustonosza. Też chciałabym założyć stanik z sylikonowymi ramionkami, też chciałabym nosić kolorową bieliznę która ukształtowałaby mój dość niesforny cyc, a jedyne na co mogę sobie pozwolić, a bardziej na co pozwalają mi handlowcy, to białe lud kremowe monstra w których czuje się jak stara baba z rynku ( sorry my french)no i co robić? Jak nosić te śliczne bluzeczki na jedno ramie lub bez aaaa? Odpowiedz Link Zgłoś
xencia Re: Biustonosz idealny 15.05.04, 19:00 Jedyna rada- odwiedz sklepy z biutonoszami firmy Felina lub Triumph. Ceny Triumpha - ok 100zl, duzo duzych rozmiarow. Ja kupilam ostatnio bordowy z serii dla duzych biutow tj "form and beauty". Felina natomiast ma wiekszy wybor, niestety ceny siedaga grubo powyzej 100zl, ale za to sa b, oryginalne. Co ciekawe, polskie firmy tez zaczely szyc piekne biustonosze na duze rozmiary (D, E i F). Najladniejsze z firmy Elle, niestety cenowo jak na polskie towary wysoko- od 60zl . Gość portalu: Magda napisał(a): > Nie wiem jak reszta duzo-biustnych dziewczyn ale ja zawsze mam problem z > dopasowaniem biustonosza. Też chciałabym założyć stanik z sylikonowymi > ramionkami, też chciałabym nosić kolorową bieliznę która ukształtowałaby mój > dość niesforny cyc, a jedyne na co mogę sobie pozwolić, a bardziej na co > pozwalają mi handlowcy, to białe lud kremowe monstra w których czuje się jak > stara baba z rynku ( sorry my french)no i co robić? Jak nosić te śliczne > bluzeczki na jedno ramie lub bez aaaa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Biustonosz idealny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 10:41 Polecam ATUT tam naprawdę dobiorą Ci piękny stanik do dużego biustu (wiem z własnego doświadczenia) ceny ok 60-300zł Odpowiedz Link Zgłoś
ora007 Re: Biustonosz idealny 20.09.04, 13:03 Skąd ja to znam !!! Mam te same problemy!!! I również ja chciałabym od czasu do czasu założyć jakąś super bluzeczkę ze ślicznym dekoltem, który od razu nie będzie pokazywał moego biustu lub z jednym ramionczkiem lub bez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cycekl Re: Biustonosz idealny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 13:00 ja myslę ze najlepiej jest chodzic bez biustonosza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Biustonosz idealny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.04, 15:02 Jeżeli chodzi o zakup biustonosza to polecam sklep ATUT w Warszawie ul. Grochowska 93. Pracujące tam panie idealnie dobierają model do figury, kształtu biustu i sukienki. Poza tym informują jak dbać o piersi. Ja osobiście korzystam od roku i jestem bardzo zadowolona. Nigdy wcześniej nie miałam tak dobrze dobranego biustonosza. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xieni Re: Biustonosz idealny IP: *.wsa.gov.pl 20.05.04, 10:53 ja też polecam sklep ATUT na Grochowskiej 93. Byłam tam 1,5 miesiąca temu i odtąd nie rozstaję się z dwoma stanikami które tam nabyłam. Kabitki które tam pracuja naprawdę znają się na swoim fachu. Nie spodziewałam się, że staniki sa w rozmiarach od A do F!!! Tam takie mają. I świetnie dobierają!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex_monkey Re: Biustonosz idealny IP: *.acn.pl 20.05.04, 21:30 a jakie sa ceny w tym sklepie na Grochowskiej 93??mozna tak kupic stanik za tak mniej wiec 50zl?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Biustonosz idealny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 10:22 Biustonosze są od 60-300 złotych ale tylko bardzo dobrych firm Triumph, Felina Valisere można wybrać naprawdę ładny niedrogi stanik. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
envi Re: Biustonosz idealny 19.05.04, 17:06 ja od lat do sukienek nosiłam bardotkę albo chodziłam bez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekler Re: Biustonosz idealny IP: *.kim.pl / 195.150.102.* 19.05.04, 18:37 no latwo powiedziec "bez"...jak sie ma powyzej c,to ciezko chodzic bez,jest to po prostu niewygodne..a te wszystkie staniki tam pokazane tez na male biusty sa...tak,wiem,ze sa firmy specjalizujace sie w wiekszych rozmiarach,ale juz z takimi bardotkami itd,jest problem..tyle ze wlasciwie dlaczego mam za wszelka cene chowac ramiaczka?:)ja lubie jak wystaja,dlatego staram sie kupowac kolorowe staniki..z ramiaczek tez mozna uczynic atut:) Odpowiedz Link Zgłoś
envi Re: Biustonosz idealny 19.05.04, 19:00 ja bez stanika też nie czuję się za dobrze:)staników bez ramiączek nie lubię,więc noszę wystające ramiączka,hehe,i wystające staniki:)są jeszcze silikonowe ramiączka,może wreszcie jakiś zakup zrobię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekler Re: Biustonosz idealny IP: *.kim.pl / 195.150.102.* 19.05.04, 20:06 silikonowe szybko sie brudza;)chociaz maja swoje zalety;)w kazdym razie mysle,ze mozna spokojnie uczynic wystajaca bielizne elementem stroju;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek460 Re: Biustonosz idealny IP: *.smw.pl / *.netia.com.pl 20.05.04, 06:40 Mnie osobiście trochę rusza wystające ramiączko, czy rąbek stanika. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek460 Re: Biustonosz idealny 20.05.04, 08:35 Myślę, że nie tylko mnie to kręci, więc polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kain Re: Biustonosz idealny IP: 212.14.0.* 20.05.04, 08:44 Nie tylko Ciebie, wiec dolacze sie do "polecenia" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 Re: Biustonosz idealny 21.05.04, 11:41 a ja mam pytanko poszukuje staniczka typu bardotka ale takiego ktory miedzy miseczkami ma malutka przerwe (te ktore ogladalam maja przerwe wieksza i owszem - podnosza biust ale go nie "zgarniaja"). hm no nie wiem jak to wytlumaczyc, chodzi mi o takie zebranie blizej siebie piersi, tak ze tworzy sie ladny rowek pomiedzy :) rozumiecie cos z tego? :) Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: Biustonosz idealny 22.05.04, 14:16 Chyba rozumiem, bo też takie lubię:-) Mam wrażenie, że Triumph ma taką bardotkę, atłasową, cena 80-90zł, ale mogę się mylić:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 Piersi bez przerw :-))) 24.05.04, 10:23 no wiem, ale to nadal jest przerwa miedzy miseczkami. czasem mam ochote wziasc nozyczki, wyciac ten paseczek laczacy miseczki i zszyc po prostu miseczki razem :)))) tyle ze wtedy niestety zmienia sie zupelnie "uklad sil" :) moze ktos jeszcze lubi takie staniczki i wiem jaka firma oferuje takie cuda? :) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: Piersi bez przerw :-))) 24.05.04, 12:39 To ja już nie wiem:( Mnie ten staniczek robi przecinek aż miło popatrzeć, ale może dlatego, że mam duży biust... Faktycznie, cięzko znaleźć stanik bez przerwy i też się czasem wkurzam, bo nie lubię, gdy mi piersi rozjeżdżaja się na boki heheh. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Piersi bez przerw :-))) 24.05.04, 12:45 Bodajże Luva robi stanik w którym mozna regulować rozstaw:)jest też któryś z modeli Triumpha tzw. gołebi. ja tez nie lubię staników ,,rozszytych " z przodu,chociaż mój biust nawet takich układa się ,,bez przerw" Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: Piersi bez przerw :-))) 24.05.04, 12:55 A jest jakaś ich stronka w necie? Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 Re: Piersi bez przerw :-))) 24.05.04, 13:41 coz, znow mnie czeka w takim razie mierzenie, mierzenie, mierzenie... i ciecie nozyczkami w myslach :) swoja droga wlasnie nabralam ochoty na kupienie sobie dzis jakies bielizny - macie moze w warszawie jakis ulubiony sklep gdzie dobrze doradza? pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nathalie Re: Biustonosz idealny IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.07.04, 16:47 A ja w lato chodzę "bez" - polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
caprice83 Re: Biustonosz idealny 05.07.04, 18:21 Ja noszę najczęściej czarne staniki typu push-up. Nie lubię gdy mają za dużo koronki, ale jakiś ładny wzorek może byc. Firma się nei liczy, ważne żeby dobrze leżał i był wygodny:) Odpowiedz Link Zgłoś
ora007 Re: Biustonosz idealny 20.09.04, 12:59 Pomocy!!!Biustonosz od lat spędza sen z moich powiek :) Mój biust jest (jak dla mnie) o wiele za duży i już nie raz sprawiał mi kłopoty, np. w szkole podczas ćwiczeń na wuefie.Rozmiar miseczki to przeważnie D, choć pasuje mi również E lub F!!!A na domiar złego jestem osobą bardzo szczupłą i obwód pod biustem wynosi 70!!Mam ogromne problemy z kupnem stanika. Jest tak, że nie mogę mieć tych staników, które mi się podobają, bo po prostu nie ma rozmiarów na mnie:(. Jakie biustonosze będą dla mnie najlepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnulka Re: Biustonosz idealny IP: *.131.2.248.Dial1.Chicago1.Level3.net 27.09.04, 07:21 Najcudowniejsze biustonosze na swiecie sa z kolekcji Victoria Sekret!!!!! Szkoda ze nie sa jeszcze dostepne w polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmmmmmmmm Re: Biustonosz idealny IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.09.04, 11:25 o tak victorias secret jest naprawde dobra. tam mozna dostac naprawde ladna bielizne, jak dopasujesz dobrze stanik to zawsze piersi wygladaja dobrze a poza tym bilizna jest bardzo wytrzymala. sama sie zaopatrzylam w ta bielizne przed powrotem do polski, mam nadzije ze niedlugo nam tez otworza ten sklep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FasOlka Re: Biustonosz idealny IP: *.dyn.optonline.net 29.09.04, 00:50 Droga dziactwo. Nie wiem czy VS wysyla bielizne do PL, ale mozecie zawsze sprawdzic www.victoriassecret.com Ja osobiscie, nie wyobrazam sobie zycia bez ich bielizny. Jest fantastyczna. Ceny...no coz, nie sa moze najnizsze, ale jest sporo drozszych firm. Cheers!! Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Biustonosz idealny 29.09.04, 02:06 alez falsolko, VS ma bardzo umiarkowane ceny ... porownaj w Saksie albo Nordstromie, VS praktycznie darmo daje ... tyle ze nie beda robic wiecej mojego ukochanego modelu z satyny ... no nie wiem jak to przezyje Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy wlasnie, ta Victoria i jej sekret 28.09.04, 03:04 zrobila mi brutalnie nieprzyjemna niespodzianke. Od lat kupowalam tam jeden model ktory tak swietnie pasowal ze wystarczylo podac kolor i rozmiar i bylam ubrana ... no to musieli to skasowac, bo bylo za dlugo na rynku, a wprowadzili jakis taki ortopedyczny sprzet, cos jak napiersnik od zbroi, z plastyku na metalowym stelazu chyba dla ofiar mastektomii, a przeciez nie kazda z nas wymaga takiego "modelowania figury" ... no fakt zawsze zostaje bardotka i te modele glownie z koronki, ale one wygladaja tak slabo ... jakby sie mialy lada chwila rozpasc ... i do tego coraz czesciej te staniki sa wypchane jakas wata. Nie wiem po co, przeciez to miejsce w srodku jest na moja anatomie a nie na wate. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnulka Re: wlasnie, ta Victoria i jej sekret IP: *.131.5.132.Dial1.Chicago1.Level3.net 29.09.04, 07:32 Drogie dziewczyny,kupowanie z katalogu lub z netu to nie to samo co w sklepie.Dlatego wcale nie dziwie sie ze cos bylo nie tak.nie kazdy model lezy tak samo i nie kazdy nadaje sie dla kazdej z nas.Nie ma innego wyjscia jak czekac ze sklep pojawi sie w polsce.No albo ryzykowac zamawianie w ciemno...JA jak na razie kupuje w sklepie,no ale juz niedlugo wracam do polski wiec....nie wiem jak to bedzie.Pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zettrzy Re: wlasnie, ta Victoria i jej sekret IP: 12.149.34.* 29.09.04, 15:37 no wlasnie czarnulko, model ogladalam w sklepie i mialam go w rekach, taki byl nieprzyjemny ze nie chcialam nawet przymierzyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnulka Re: wlasnie, ta Victoria i jej sekret IP: *.131.5.191.Dial1.Chicago1.Level3.net 30.09.04, 06:22 Rozumiem cie ,poprostu niektore modele takie sa,Ale z pewnoscia maja inne zalety.Ale nie powinnas z powodu tego przekreslac calej firmy..No coz rozne sa gusta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alinka Re: Biustonosz idealny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 18:04 ja na przykład mam tak spory biust, ze kupno stanika to dla mnie istny koszmar!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dla nadzianych Re: Biustonosz idealny IP: *.bflony.adelphia.net 09.11.04, 22:04 hej panny - jezeli jestescie w stanie wydac sporo forsy na luksusowa bielizne, to polecam Victoria's Secret - burzujska amerykanska firma fantastycznej bielizny, szukajcie w internecie. Dzisiaj wychodzi np nowa kolecja "Push up without padding", czyli tego wypychanego badziewia. Ceny sa straszne - np. nowy biustonosz z tej kolekcji to 45 dolcow, trzeba jescze wliczyc spore koszty przesylki poza USA, ale mozna se raz na ruski rok pod choinke sprawic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dla nadzianych Re: Biustonosz idealny IP: *.bflony.adelphia.net 09.11.04, 22:07 ups! nie zauwazylam ze temat VS juz byl poruszany... Odpowiedz Link Zgłoś