Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

torba Furla,model divide-it

30.05.11, 21:32
    Zachorowałam na ten model :
    www.furla.com/enfinity/FurlaEU/010101/DIVIDE-IT/pdu-WFS-en_GB-EUR-oBgKCgTUjuMAAAEjMC5G1HTS-UyIKCgTU1JoAAAEriIYGAfbe?JumpTo=OfferList
    i postanowiłam kupić.Zależy mi jednak żeby był wykonany z czarnej,gładkiej skóry.Nie chcę krokodyla,dziurek ani błyszczących lakierków.
    Nie chcę podróby,więc wszelkie portale bazarowe odpadają,po prostu boję się.
    I moje pytanie: może jesteście zorientowane czy Furla ma modele divide-it w każdym sezonie i czy jest szansa że w kolekcji jesiennej będzie w sprzedaży?
    Pytałam w sklepie,niestety młode dziewczę było zupełnie niezorientowane i kazało mi pytać...jesienią.
    Obserwuj wątek
      • aga.pier Re: torba Furla,model divide-it 31.05.11, 07:26
        nie wiem czy powtarzają modele ale oglądałam na żywo kobaltową i limonkową i ta limonkowa była świetna. Akurat w kolorowych, tłoczenia w ogóle nie przeszkadzały.
      • martalis30 Re: torba Furla,model divide-it 31.05.11, 09:14
        zaglądam do furli od kilku lat i ten model zawsze był, więc pewnie będzie i jesienią, jednak z czarnej, gładkiej skóry nie widziałam, torebka jest tak prosta, że faktura i kolor nadają jej uroku, polecam przeceny w tym sklepie są naprawdę duże, torebkę model violet kupiłam za 300zł.
        • leebanka Re: torba Furla,model divide-it 31.05.11, 10:01
          Dzięki,więc chyba jednak muszę poczekać do jesieni.
          W divide-it właśnie prostota mnie urzekła,przyznam jednak że krokodyla trochę rozważam:)

Też widziałam kobaltowe i pomarańczowe,owszem ładne,ale ja muszę mieć torbę czarną albo zieloną.Jakos tak mam,że z innymi kolorami jest mi nie do twarzy.
      • martalis30 Re: torba Furla,model divide-it 31.05.11, 10:14
        gdybym miała kupić wskazaną torebkę to tylko" krokodyla" ładnie się prezentuje, a przy czarnym tłoczenie jest dość dyskretne, poczekaj do przecen (które są dość szybko) może cena Cię skusi:)
        • leebanka Re: torba Furla,model divide-it 31.05.11, 10:37

> a przy czarnym tłoczenie jest dość dyskretne, poczekaj do przecen (które są do
          > ść szybko) może cena Cię skusi:)

dzięki Marta,coraz bardziej jestem przekonana do krokodyla:)
          napisz jeszcze ze dwa posty pochwalne na jego temat,a kupię na pewno:)
          I chyba rzeczywiście poczekam do przecen,nie wiedziałam że Furla ma aż tak spore.
      • martalis30 Re: torba Furla,model divide-it 31.05.11, 12:42
        W trakcie przecen warto kilka razy odwiedzić sklep, dowożą towar z innych sklepów i asortyment się zmienia, torebki divide it zawsze są na przecenach, a krokodyl,potwierdzam, bardzo ładny, tak się przyglądam tej torebce i nabieram chęci na czerwoną:)
        • silvanka Re: torba Furla,model divide-it 31.05.11, 16:29
          moja mama ma czarego kroko...tylko czekam az jej sie znudzi :)
          • sarna3 Re: torba Furla,model divide-it 31.05.11, 20:56
            Koleżanka ma kobaltową (krokodyl) - piękna:)
        • leebanka Re: torba Furla,model divide-it 31.05.11, 22:26
          Dzięki.
          Chyba zdecydowałam się na krokodyla,jednak.Nie chce mi się czekać na gładką do jesieni.
          Jutro pójdę obejrzeć gada na żywo,może przy okazji dowiem się kiedy te przeceny.
          • ada_zie Re: torba Furla,model divide-it 01.06.11, 09:20
            Jak się dowiesz to daj znać.
            • sabriel Re: torba Furla,model divide-it 01.06.11, 18:00
              Dziewczyny, orientujecie się ile ta torebka kosztuje w sklepie stacjonarnym w regularnej cenie? Podoba mi się chabrowa.
              Czy jest problem z dostaniem modelu divide it o fakturze krokodyla w tym kolorze?
              • leebanka Re: torba Furla,model divide-it 01.06.11, 18:32
                Byłam dzisiaj w Furli.Divide-it zatrzęsienie - krokodyle kobaltowe vel chabrowe,limonkowe,czarne i pomarańczowe.Z lakierowanych białe i czarne.
                Ceny mniejszych 699,większych 800 zł.
                Na pytanie kiedy zaczynają przeceny odpowiedziała że....tak jak wszyscy :D
                W końcu wydusiłam z niej że koniec czerwca,początek lipca.A ile w tym prawdy - nie wiem,bo była wyjątkowo mało pomocna i jakaś niedospana.
                Za to przez przypadek wstąpiłam do Prima Mody,a tam podróbki divide-it.Fason dokładnie ten sam,wielkość pośrednia pomiędzy tymi mniejszymi a większymi z Furli.Wykonanie ujdzie,kolory musztardowa i czarna,cena 399 zł.Nawet ok,jedynie przy czarnej jasne przeszycia - mnie się nie podobały.
                • aga.pier bardzo podoba mi się limonkowa i zielona 01.06.11, 20:05
                  i tez się nad którąś zastanawiam bo jednak na gumową sezonówkę Candy chyba szkoda kasy. Zresztą w sklepie były tylko czarne a w necie też zielone się skończyły jak się zastanowiłam choć guma, nie powiem, solidna i "plastyczna".
                  • sabriel Re: bardzo podoba mi się limonkowa i zielona 01.06.11, 21:36
                    A jak z jakością tych toreb, warto czy przereklamowane?
                    • aga.pier Re: bardzo podoba mi się limonkowa i zielona 02.06.11, 07:33
                      wiesz, nie są takie jak te sprzed kilku sezonów. "Guma" całkiem inna, jak nie guma. Trzymają kształt, nie odkształcają się przy obciążeniu (wkładałam co nieco), usztywniane dno. Fajne tylko za drogie jak na tworzywo no i kolory sa mocno sezonowe.
      • aga.pier [...] 02.06.11, 07:37
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • myszmusia Re: torba Furla,model divide-it 02.06.11, 08:56
        to ja bede chyba pierwsza, której ten model sie nie podoba - tzn podoba jak podoba ale jak brałam do reki i ogladalam to jest tak bardzo niepraktyczny fason, ze dla mnei odpada. To sie da nosic wyłacznie jak siatka i jak siatka w moim przypadku byłoby ciezkie - do normalnego noszenia codziennego odpada.poza tym wnetrze tez moim zdaniem kompletnie nie funkcjonalne
        • leebanka Re: torba Furla,model divide-it 02.06.11, 09:13
          myszmusia napisała:
          > do normalnego noszenia codziennego odpada.poza tym wne
          > trze tez moim zdaniem kompletnie nie funkcjonalne

a czy wszystko w życiu musi być funkcjonalne i praktyczne? Nie mozna miec czegoś tylko dlatego,ze jest ładne?
          Ja tam lubię otaczać się ładnymi rzeczami.
          • myszmusia Re: torba Furla,model divide-it 02.06.11, 10:33
            a ja wole i ładne i takie do normalnego uzytku;-) tylko ładne todla mnie moze byc dzieło sztuki np;-) ale juz medel, torba, ubrania buty! nie moga byc TYLKO ładne;-)
            • silvanka Re: torba Furla,model divide-it 02.06.11, 23:50
              wlasnie stalam sie szczesliwa posiadaczka modelu w kolorze czarnym( gladka-nie kroko /polysk), zalapalam sie na 30% znizki( klif warszawa) juhu :)
              • leebanka Re: torba Furla,model divide-it 03.06.11, 08:12

> wlasnie stalam sie szczesliwa posiadaczka modelu w kolorze czarnym( gladka-nie
                > kroko /polysk), zalapalam sie na 30% znizki( klif warszawa) juhu :)

O żesz Ty szczęściaro.
                Kupiłaś tę całkowicie gładką,jakby woskowaną? W moim mieście ich nie ma,na dodatek babka powiedziała że jesienią też CHYBA nie będzie.
                A właśnie te zwykłe najbardziej mi się podobają.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka