Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Torba Zary

03.06.11, 09:06
    czy ktoraś z Was ma tę torbę, albo chociaż widziała na żywo ?
    static.zara.net/photos//2011/V/1/1/p/4090/004/098/4090004098_1_1_2.jpg?timestamp=1301931887389
    poproszę o wrażenia i opinie z użytkowania - mam wielką ochotę zakupić na allegro, warto? jak jakość skóry? jak się ma wygląd w realu do zdjęć ?
    Obserwuj wątek
      • nioma Re: Torba Zary 03.06.11, 09:20
        ja ja widzialam w sklepie, nie spodobala mi sie.
        skora wyglada jak tworzywo.
        • dixi Re: Torba Zary 03.06.11, 09:55
          jak tworzywo - w sensie, że sztywna i gładka? to akurat dla mnie atut, chciałabym torbę trzymającą formę, ale nie klasyczną aktówkę; chyba nie ma jej aktualnie w salonach (tak stalo w opisie z all), czy można gdzies znależć w PL? na stronie Zary też nie znalazłam...
          • nioma Re: Torba Zary 03.06.11, 10:20
            w sensie, ze wyglada nie jak ze skóry tylko z tworzywa, z czegos sztucznego. mi sie skojarzyla z plastikowym koszykiem na zakupy.
            widzialam w galerii mokotow w Warszawie
      • oleandra20 Re: Torba Zary 03.06.11, 11:01
        ja ja widzialam, rzeczywiscie skora jest bardzo bardzo sztywna (to raczej +, bo sie nie zdeformuje i stosuknowo latwo bedziesz mogla znalesc tam czego szukasz ;), ale moim zdaniem nie wyglada wcale na sztuczna! z 4 dostepnych kolorow mnie najbardziej sie podoba kolor "skorzany" (tak jest napisane), tzn taki ciemniejszy braz!
        mozna wiedziec ile w PL taka torba kosztuje (zawsze mi sie wydaje, ze Zara zawyza ceny przy przeliczeniu na zl), w Hiszpanii - 75 euro bodajze
        • jjana Re: Torba Zary 03.06.11, 11:26
          Jeśli w Hiszpoani kosztuje 75 euro, to zdecydowanie zawyża. W Polsce kosztuje ok. 120 euro - w sklepach te torby są po 469 złotych. Na allegro kosztują 499 zł. Mnie też ta torba się strasznie podoba. Czekam na letnią przecenę, ale obawiam się, że wtedy będzie za późno na zakup...
          • dixi Re: Torba Zary 03.06.11, 11:32
            a czy ktoś widział w Katowicach i okolicach, lub w Krakowie?
            • nioma Re: Torba Zary 03.06.11, 12:32
              dixi> zadzwon do sklepu w swojej okolicy i zapytaj czy sa
          • oleandra20 Re: Torba Zary 03.06.11, 12:45
            nie no to juz przesada, to prawie 40 euro roznicy!!!!!!! powinni zakazac takich praktyk!
      • martalis30 Re: Torba Zary 03.06.11, 12:55
        dziś widziałam i dotykałam:) wygląd i jakość skóry bez zastrzeżeń, wcale nie wygląda na sztuczną.wady dla mnie:tylko do ręki, a i to rozwiązanie nie wygodnie, bo rączka nie układa się dobrze, jest bardzo sztywna i płaska, torebka nie ma podszewki jest goła skóra, będzie się łatwo brudzić.
        • dixi Re: Torba Zary 03.06.11, 13:22
          martalis30 napisała:

> dziś widziałam i dotykałam:) wygląd i jakość skóry bez zastrzeżeń, wcale nie wy
          > gląda na sztuczną.wady dla mnie:tylko do ręki, a i to rozwiązanie nie wygodnie,
          > bo rączka nie układa się dobrze, jest bardzo sztywna i płaska, torebka nie ma
          > podszewki jest goła skóra, będzie się łatwo brudzić.

gdzieś czytałam że ta torba ma dopinany pasek - ale może mi się zdawalo;
          dizęki za spostrzeżenia - te wady na tyle poważne, że na pewno w ciemno czyli przez net nie kupię; no i znajomość hiszpańskiej ceny też zniechęca do sponsorowania krwiopijców :D

torby nie widziałam w ostatnio odwiedzonych dwóch salonach Zary, pewnie są tylko w wybranych;

Dzięki wszystkim!
        • matinee Re: Torba Zary 03.06.11, 13:26
          W Kanadzie ta torba kosztuje $178 ($159+12% HST) czyli jakies 125 Euro.
          • batutka Re: Torba Zary 03.06.11, 14:41
            dziś widziałam tę torbę - mnie się nie podoba i faktycznie wygląda jak plastik (ale to tylko moje spostrzeżenia)
            • malwina79 Re: Torba Zary 03.06.11, 18:48
              Torba jest bardzo ładna i szykowna, mam tę brązową. Fakt jest sztywna, ale dla mnie to plus.
              • gibon301 Re: Torba Zary 03.06.11, 19:13
                też mam brązową, już ok pół roku. generalnie skóra jest sztywna (moim zdaniem plus bo się nie deformuje) i wcale nie wygląda jak plastik - moim zdaniem wręcz przeciwnie więc dziwi mnie trochę en zarzut, ale ok każdy ma swoje 'kryteria'. torba nie jest tylko do ręki, ma pasek na ramie ale jest on dość ciężki więc jeśli dużo włożysz do torby=będzie ciężka może być średnio wygodnie zwłaszcza w lecie (nieco lepiej w zimie jak mamy więcej warstw odzieży wówczas nie 'wpija' się tak w ramię). ramię to jest przykręcone na dwóch śrubkach, które lubią się odkręcać. na rogach (od spodu) trochę się przeciera ale to pewnie czeka każdą torbę. minusem jest też to, że środek torebki to płócienny worek, dokręcany na podobne śrubki jak pasek na ramię, materiał jest cienki i gdy wrzucimy do torebki tylko np portfel, klucze i telefon (stosunkowo niewiele) to dość ciężko się do niej dostać tzn do tego materiałowego worka wewnątrz. 'worek' ten jest na zamek. ja już się zastanawiam czy nie uszyć sobie jakiegoś sztywniejszego wkładu. poza tymi minusami uważam, że torba nadaj się jak najbardziej do noszenia na ręce lub do ręki no i wizualnie moim zdaniem jest bardzo ok ale to oczywiście rzecz gustu. ja zakupu nie żałuje w każdym razie.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka