Gość: iii IP: 217.153.15.* 17.05.04, 11:43 Czy wypada iść na wesele koleżanki w czarnej sukience w białe groszki? Nie będzie zbyt smutno? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eirenne Re: Sukienka na wesele 17.05.04, 12:13 Jeśli będziesz się uśmiechać, to nie będzie smutno:-))) A tak na poważnie, to od zawsze słyszałam, że na wesele nie wypada chodzić w czerni (zarezerwowana na pogrzeby hehe) i w bieli/ecru (żeby nie robić konkurencji pannie młodej) i od pierwszego wesela, na jakim byłam, widzę, że nikt tego nie stosuje:-) Więc nie stresowałabym się zanadto:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mary lu Re: Sukienka na wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 22:17 jak chcesz ozywic "kreację" wrzuć buty i torebke w jakims zdecydowanym, kontrastowym ( w stos. do kiecki) kolorze> Widziałam fajnie i nienudno to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mon.dan Re: Sukienka na wesele IP: 195.116.62.* 19.05.04, 19:24 mnie sie wydaje, ze powinnas pomyslec o czyms innym, ale jesli nie mozesz, to moze to ja proponuje czerwone dodatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iii Re: Sukienka na wesele IP: 217.153.15.* 20.05.04, 17:03 też myślałam o czerwonych dodatkach. a może złote? Odpowiedz Link Zgłoś
willow_girl Re: Sukienka na wesele 20.05.04, 19:00 Mam podobne pytanie: idziemy na slub przyjaciol, panna mloda bedzie miala bordowy gorset i matowy, zloty dol. A ja chcialam wlasnie bordowa sukienke wlozyc. No i teraz nie wiem, czy nie bedzie to glupio wygladac - cos jak z tym nie wkladaniem bieli:) Aha, a moj mily bedzie bedzie swiadkiem, wiec na weselu siedziec bedziemy dosc blisko mlodych. Przesadzam?Nie musze sie przejmowac i ubarc sie moge,jak mam chec?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Sukienka na wesele IP: *.rene.com.pl 20.05.04, 21:16 Na weselach dla panny młodej zarezerwowana jest biel. Jeśli panna młoda zdecydowała się na inny kolor, powinna liczyć się z tym, że ktoś z gości wybierze ten sam. Nie przejmuj się i ubierz się w to, co chcesz. Gdybyś miała suknię identyczną, jak panna młoda, to mógłby być problem, ale sam kolor chyba nie będzie nikogo raził. :)Miłej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: Sukienka na wesele 21.05.04, 12:22 Nie masz racji:-) Ogólna zasada brzmi, żę nie należy ubierać się w kolor panny młodej, niezależnie jaki założy. Zatem, jeśli panna młoda wybiera bordo, to tylko ona powinna mieć na sobie bordo i nikt inny. Ale czasem świadkowe (druhny) noszą na ślubach sukienki nawiązujące kolorem lub stylem do sukni ślubnej, więc pewnie jest to kwestia dogadania się z panną młodą, jak ONA sobie to wyobraża, bo w końcu to ma być jej dzień, prawda? Pozdrawiam :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Sukienka na wesele IP: 212.160.127.* 21.05.04, 16:52 Ciekawe skad mamy wiedziec w jakim kolorze wyskoczy panna mloda?? To moze oprocz pytania co w prezencie trzeba zadawac drugie jak sie ubierze i czy zgadza sie na kolor naszej sukienki!! Ja mam swoja ukochana sukienke bordo w ktorej chodze na wesela i nie mam zamiaru kupowac sobie innej, bo panna mloda bedzie miala takie kwiatki ;-)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: Sukienka na wesele 22.05.04, 13:56 Ja nic na to nie poradzę, że takie są zasady:-))) Powstały one pewnie wtedy, gdy wiadomo było, że młoda wystąpi na 200% w bieli i niczym innym, więc nie trzeba było pytać i zastanawiać się, co załozyć, żeby nie popełnić faux pas (czy jak to się piszę hihi). Teraz jest trudniej, to fakt, ale z doświadczenia wiem, że zazwyczaj i tak wiadomo, jak będzie ubrana panna młoda, więc problem może nie jest tak duży... > Ja mam swoja ukochana sukienke bordo w ktorej chodze na wesela i nie mam > zamiaru kupowac sobie innej, bo panna mloda bedzie miala takie kwiatki ;-)) > Każda przesada jest niezdrowa, także radykalizm w przestrzeganiu zasad:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Sukienka na wesele IP: *.rene.com.pl 21.05.04, 19:06 Panna młoda powinna zatem w zaproszeniach ślubnych pisać, jaki kolor sukni wybrała, żeby wszyscy goście mogli się dopasować. Najlepiej wysłać zdjęcie kreacji, gdyż może się trafić, że ktoś wybierze ten sam fason w innym kolorze. ;) Poza tym w przypadku willow_girl panna młoda ma bordowy gorset, a spódnicę złotą, zaś dziewczyna chce założyć całą suknię bordową. Nie róbmy problemów tam, gdzie ich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
willow_girl Re: Sukienka na wesele 21.05.04, 21:07 No:) To dziekuje bardzo za wszystkie wypowiedzi - i chyba stanie na tym bordo, bo pomyslalam sobie, ze reprezentujemy dwa tak rozne (wrecz przeciwstawne:)) typy urody, ze nikt na to nie zwroci uwagi. A juz chyb najmniej panna mloda- podejrzewam, ze co innego bedzie ja absorbowac bardziej:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: Sukienka na wesele 22.05.04, 14:01 > Panna młoda powinna zatem w zaproszeniach ślubnych pisać, jaki kolor sukni > wybrała, żeby wszyscy goście mogli się dopasować. Najlepiej wysłać zdjęcie > kreacji, gdyż może się trafić, że ktoś wybierze ten sam fason w innym > kolorze. ;) Pewnie, bo to już nieuczciwa konkurencja by była:-))) Ale ja bym to troszkę zmodyfikowała, kazałabym, żeby to goście przysyłali zdjęcia swoich strojów, a młoda by je zatwierdzała hehe :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Sukienka na wesele IP: *.rene.com.pl 23.05.04, 01:42 eirenne napisała: > Pewnie, bo to już nieuczciwa konkurencja by była:-))) Ale ja bym to troszkę > zmodyfikowała, kazałabym, żeby to goście przysyłali zdjęcia swoich strojów, a > młoda by je zatwierdzała hehe :-))) Dobry pomysł! Ubrania gości powinny kolorystycznie pasowac do dekoracji sali, żeby wszystko ładnie wyglądało na zdjęciach. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: Sukienka na wesele IP: *.kurdwanow.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 19:27 pod warunkiem, że będziesz miała majteczki w kropeczki ;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś