Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Poszukiwana gora:)

25.05.04, 11:21
    Do czarnych eleganckich spodni poszukuje gory. Okazja - wesele. Stroj moze
    nie powala na kolana ale moj rozmiar (44 :-(( ) nie pozwala na sukieniusie
    (choc jestem na etapie "zrzucania" - trzymajcie kciuki:-))

Gora najlepiej z rekawami - coby ukryc niezbyt ladne ramiona - myslalam o
    takiej z "rekawami motyla" - szeroko rozszerzanymi ku dolowi.

Moze mi pomozecie? Jakos nigdy nie mialam "tego czegos" co potrzebne jest by
    szykownie wygladac i zazdroscilam malym elegantkom :))

A jesli ktos mi pwoe gdzie proponowana rzecz kupic - to wirtualnych buziakow
    przesle cala moc :)
    Licze na Wasze posty
    Obserwuj wątek
      • Gość: bb Re: Poszukiwana gora:) IP: *.rene.com.pl 25.05.04, 11:54
        Proponuję Ci założyć jakiś obcisły top, a na wierzch bluzkę z
        półprzeźroczystego materiału. Rękawy rozszerzane ku dołowi pogrubiają, ale
        wydaje mi się, że bardzo dobrze będą się prezentować modne obecnie rękawy z
        pęknięciami na ramionach, ukazujące kawałek ręki, lecz nie cały jej obwód.
        Niestety, nie polecę Ci żadnego sklepu. Bluzkę, o której piszę, widziałam w
        czasopiśmie Burda. Jeśli masz jakąś krawcową, może się pokusisz o uszycie
        takowej bluzeczki.
        Za efektywne zrzucanie kilogramów trzymam kciuki. :)
        • dc22 Re: Poszukiwana gora:) 25.05.04, 12:07
          bardzo dziekuje
          nie mialam takiej bluzki z motylimi rekawami wiec nie pomyslalam ze moze to
          nienajszesliwsze rozwiazanie..
          ten obcisly top troche mnie przeraza.. chyba po prostu musze zalozyc te
          spodzieniachy i ruszyc w kurs po sklepach..

Bede wdzieczna za dalsze wskazowki - ciesze sie ze sa pomocne osoby na tym
          forum :) Moze jakies sklepowe adresy w Wawie?

co do krawcowej to jestem totalnym niedowiarkiem - nie rozumiem jak z plachty
          materialy powtaja przestrzenne formy i nie wierze ze bede w tym dobrze
          wygladala :)

a za trzymanie kciukow dziekuje - przyda sie choc przyznam szczerze ze jestem
          tak zdeterminowana "ze po mnie chocby potop" :))
      • Gość: katinka Re: Poszukiwana gora:) IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.05.04, 12:44
        A może czarna bluzka, gładka, dopasowana (ale nie obcisła), z prostymi, lekko
        przezroczystymi rękawami? Całość uzupełnij bizuterią i starannie wykonanym
        makijażem. Niby banalne, ale jeśli posiadasz oryginalną bizuterię to możesz ją
        idealnie wyeksponować przy tak prostym stroju.

Pozdrawiam i życzę szampańskiej zabawy!
        • dc22 Re: Poszukiwana gora:) 25.05.04, 12:52
          dziekuje

przyznam ze myslalam o takim rozwiazaniu ale choc czern jest wieczorowa to nie
          wiem czy nie zbyt ponura na wesele..
          troche trudno kupic bluzke na mnie nie obcisla :))) ale teraz to juz marudze a
          tak naprawde mam dobry humor i chce Was wszytskich tym zarazic :-)))

Mysle ze przeroczyste rekawy to jest dobry pomysl. Zwlaszcza ze w koncu to jest
          czerwiec i choc trudno w to uwierzyc patrzac za okno - moze byc goraco :)
          • Gość: bb Re: Poszukiwana gora:) IP: *.rene.com.pl 25.05.04, 13:32
            Pisząc o obcisłym topie miałam na myśli coś dopasowanego na ramiączkach, lecz
            nie koniecznie wpijającego się w ciało. ;) Chodziło o to, by pod przeźroczystą
            bluzką nie prezentować bielizny bądź ciałka. Jeśli nie ufasz krawcowym, to
            musisz pobiegać po sklepach i poprzymierzać, niestety. Jeśli szukasz
            inspiracji, to wejdź do jakiegoś Empiku i obejrzyj sobie pismo "Burda. Duże
            jest piękne" (albo jakoś tak). Są tam zdjęcia z paniami o rozmiarach od 44 w
            górę. Zobacz, jak są ubrane, może jakieś zdjęcie Cię natchnie. :)
            • agunia38 Re: Poszukiwana gora:) 25.05.04, 13:53
              jeśli masz bbc prime, to obejrzyj sobie w czwartek o 19 program "what not to
              wear". obydwie prowadzące, trinny i susannah, są w ciązy i noszą świetną rzecz -
              do spodni (róznych) sukienki do kolan. oczywiscie nie kazda pasuje, najlepsze
              sa takie własnie fru-fru z rękawami rozkloszowanymi, w jakieś fajne wzory (coś
              a la ciuchy ze sklepów hinduskich, tylko lepsza jakość). jedna z tych kobitek,
              susannah, jest dośc okrągła, a obie wygladają w tym po prostu slicznie. myśle,
              że taką sukienkę dosteniesz bez trudu, bo w sklepach są akurat letnie kolekcje,
              do tego jakies buty z ostrym czubem i bedzie ślicznie!
              • dc22 Re: Poszukiwana gora:) 25.05.04, 15:02
                qrcze....
                a mnie ciagle ciagna takie z fikusnym rekawami.
                zobaczcie na przyklad (ta pierwsza raczej odpada ze wzgledu na gole ramie)

www.allegro.pl/show_item.php?item=25437650
                www.allegro.pl/show_item.php?item=25404923

niestety zbyt dlogu czekalabym na dostaw, ja musze miec na przyszla sobote :)

jak myslicie?
                • an_ni Re: Poszukiwana gora:) 25.05.04, 15:15
                  no ale nie widzisz ze te modelki to maja rozmiar 34?? i naprawde wygladaja jak
                  zwiewne motylki
                  • dc22 Re: Poszukiwana gora:) 25.05.04, 15:38
                    no tak:))
                    ale i tak fajnie poopatrzec :)
                    • Gość: babka Re: Poszukiwana gora:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 16:02
                      no, ale ta czarna nawet-nawet :)

a może skoro Cię motylkowate rekawy pociągają, to do bluzki/tuniki z prostymi
                      rekawami dołóż po prostu szeroki szal z leciutkiego przezroczystego
                      materiału :). efekt będzie podobny.
                • Gość: katinka Re: Poszukiwana gora:) IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.05.04, 09:41
                  > qrcze....
                  > a mnie ciagle ciagna takie z fikusnym rekawami.

A wyobrażasz sobie jak te rękawy "sprzątają" stoły... :)
                  Może tropem do dobrania koloru bluzki bedzie kolor twoich włosów, oczu....
                  Szukaj inspiracji!
      • Gość: honeytea Re: Poszukiwana gora:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 18:08
        ja bym do tego nalozyla jakas prosta, czarna [czarny wysmukla] bluzeczke, z
        rekawami np 3/4, taka 'do ciala' ale nie obcisla, z dekoracyjnym, sporym
        dekoltem.. pewnie masz duzy biust, to by ladnie go podkreslilo :)
        i do tego cos ladnego na szyje :)
        • dc22 Re: Poszukiwana gora:) 25.05.04, 20:07
          no wlasnie
          dekolt to prawie jedyna rzecz (obok wlosow - natura tu mi przynajmniej cos
          dala) czego nie musze ukrywac :)
          jaki dekolt najladniej eksponuje biust? V? bo mi sie karo podoba ale ze
          najczesciej podoba mi sie to czego nie powinnam zakladac....

mam ciekawy srebrny naszyjnik po babci - bardzo oryginalny, chyba by pasowal do
          takiej czerni... i srebrne sandalki na wysokim obcasie...

nie bedzie zbyt sylwestrowo??? hm... w koncu to wieczorna impreza...
          • Gość: bb Re: Poszukiwana gora:) IP: *.rene.com.pl 25.05.04, 21:17
            Dekolt w V wysmukla i ładnie podkreśla biust, więc będzie idealny. Ja bym
            jednak nie polecała czerni od stóp do głów. Może wybierz inny kolor bluzki,
            byle nie w duże wzory. Srebrne sandałki i wisior po babci na pewno będą
            super. :)
            • penelope_75 Re: Poszukiwana gora:) 26.05.04, 10:28
              moze pomyśl nad czymś prostym, czarnym, niezbyt obszernym. rękawki moze 3/4?
              wyeksponuj dekolt i zarzuć na to np. bordowy, prześwitujący szal. srebrna
              biżuteria będzie odpowiednia.
              Albo po prostu jakąś bordo marynarkę?
              Zajrzyj do Zary na Marszałkowskiej, tam zawsze można coś ładnego upolować.
              pzdr
      • saqqara a moze cos ala japonska bluzeczka? 26.05.04, 11:14
        ze stojka, z pieknego tloczonego materialu i w jakims jaskrawym kolorze, np
        ostra czerwien.
        wersja druga to sukienka w tym samym stylu do ktorej mozna nalozyc czarne
        spodnie. te sukienki maja czesto okragle rozciecia po bokach, wiec idealnie
        pasuja do spodni.
        • dc22 Re: a moze cos ala japonska bluzeczka? 26.05.04, 11:22
          dziekuje za wszystkie propozycje - spodobala mi sie ta z bordowym szalem,
          poszukam :)

chinska sukienka raczej nie - i tak mam za duzo w biodrach a takie nakladanie
          pewnie mnie poszerzy. pewnie, bo sama nigdy nie wpadlam na takie polaczenie i
          nie mierzylam takiej kombinacji

swoja droga dzieki za odzew:) fajne forum - co chwila pojawia sie jakis nowy
          watek i jest co czytac

pozdroiwonka 4all
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka