Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

sandałki + rajstopy???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 09:40
    Czy można nosić do sandałków rajstopy czy to nieestetyczne i nieeleganckie?
    Obserwuj wątek
      • blinski Re: sandałki + rajstopy??? 01.06.04, 09:57
        lepsze byłyby buty, jeśli już letnie, otwarte z boku z zakrytymi palcami.
        ale zależy jakie sandałki i jakie rajstopy.

• Gość: ania Re: sandałki + rajstopy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 10:10
        możesz kupić sobie rajstopy bez wzmocnienia na palce. do sandałków idealne.
      • Gość: selena Re: sandałki + rajstopy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 10:17
        Mam sandałki bardzo delikatne ,takie paseczki.A o te rajstopy pytam ponieważ
        kiedyś nosiłam a teraz mi znojem mówią że to nieciekawie wygląda.nNsiłam
        oczywiście takie delikatniutkie.W rajstopach noga wygląda według mnie lepiej
        ale stopa nieciekawie.Co z tym zrobic?
        • penelope_75 Re: sandałki + rajstopy??? 01.06.04, 11:46
          moim zdaniem nie najlepiej wygląda zestaw sandałki + rajstopy. Wyjątek to np:
          cieliste kabaretkami o drobnych oczkach - to juz jest ok!
          (np: cieliste w ciągu dnia, czarne wieczorem)
          • penelope_75 Re: sandałki + rajstopy??? 01.06.04, 11:47
            penelope_75 napisała:

> moim zdaniem nie najlepiej wygląda zestaw sandałki + rajstopy. Wyjątek to np:
            > cieliste kabaretkami o drobnych oczkach - to juz jest ok!
            > (np: cieliste w ciągu dnia, czarne wieczorem)

P.S dodam jeszcze, ze wszystko zależy od rodzaju sandałek :)
            • Gość: donald_duck Re: sandałki + rajstopy??? IP: 194.223.152.* 01.06.04, 11:51
              A ja od niedawna bojkotuje kabaretki. Za duzo juz tego na ulicach
              • seria Re: sandałki + rajstopy??? 01.06.04, 14:29
                Ale kabaretki to przeciez klasyka - czarne, cieliste, braz
                Idealne do sandalow albo do butow z odkrytymi palcami
                • Gość: donald duck Re: sandałki + rajstopy??? IP: 194.223.152.* 01.06.04, 22:47
                  Wiesz przy kabaretkach naprawde trzeba miec jakies tam wyczucie smaku zeby nie
                  wygladac wulgarnie i dobre nogi przede wszystkim. Czy to klasyka? Na Soho i
                  sypialniach z pewnoscia. Na swiatlo dzienne wyszly stosunkowo niedawno i moim
                  zdanie niepotrzebnie.
      • Gość: asik Re: sandałki + rajstopy??? IP: *.chorzow.um.gov.pl / *.chorzow.um.gov.pl 01.06.04, 14:40
        Kabaretki mogą być, ale to raczej tylko do eleganckich sandałków. Natomiast
        jeśli jest tak ciepło że można chodzić w sandałkach to dajmy nogom się
        przewietrzyć od rajstop i pończoch. Przez 9 miesięcy w roku chodzimy w
        zamkniętych butach. Niech latem stopy odpoczywają!!! A jeszcze ładny manicure i
        mamy co pokazać!
        • mankalita Re: sandałki + rajstopy??? 01.06.04, 16:56
          ...i jeszcze ładny pedicure, to już wogóle będzie super:D
      • bukfa Re: sandałki + rajstopy??? 01.06.04, 22:36
        Moim zdaniem to polaczenie raczej nieeleganckie. Widzialam w internecie (ale nie
        pamietam gdzie) takie rajstopy bez palcow specjalnie produkowane di sandalkow,
        ale nie wiem czy to jest dostepne w polskich sklepach. No i jest jeszcze slynna
        nowosc pt. ponczoszka z spray'u, czyli jedwab w aerozolu. Podobno hit sezonu w
        Japonii :)
      • ford_focus Re: sandałki + rajstopy??? 02.06.04, 11:58
        Odkryte buty i rajstopy to OKROPNOŚĆ!
        Fakt mówię to tylko z estetycznego punktu widzenia.
        Nie ma mozliwości żeby stopa w jakiejkolwiek skarpetce czy rajstopie (nawet
        kabaretce) wyglądała dobrze.
        Postarajcie sie te kilka miesięcy chodzenia w sandałkach przemęczyć i pokazać
        tylko gołe zadbane stopy!!!

Facet
        • Gość: lampion3 NIE!!!! IP: 195.187.67.* 03.06.04, 09:00
          choćby nie wiem co , nie dam przekonac siue do takiego zestawu, próbuję mamę
          przekonac,ale Ona raczej sie nie da. całę swoje życie chodzi w takim zestawie.
          Dobrze, że jest wysoką, szupłą kobietą to jakoś wyglada.
          • Gość: keri a faceci? IP: w3cache.* / 81.219.246.* 03.06.04, 14:02
            A co powiecie na sandały i białe podkolanówki (lub rajstopy, tego nie wiem bo
            pod jasnymi spodniami) 40DEN u faceta? Ja takiego widziałam i wyglądało to OK!
            • blinski Re: a faceci? 03.06.04, 16:11
              ehh, faceci w białych skarach do sandałów to w polsce prawdziwa plaga! dzisiaj
              widziałem takich co najmniej trzech. nigdy bym nie pomyślał że to znajdzie
              swoje wielbicielki:)
      • Gość: inezja Re: sandałki + rajstopy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 14:16
        Po pierwsze:
        jesli jest upal a macie sesje lub inny egzamin: czy idziecie kokietowac komisje
        golymi palcami u stop?
        Po drugie:
        mnie np. mnostwo sandalow obciera, zwlaszcza latem kiedy jest goraco.
        Rzeczywiscie mozna kupic delikatne rajstopki do sandalow-produkuje je np.Gatta -
        ale trzeba troche wysilku
        Po trzecie:
        Rzeczywiscie nogom trzeba dac czasem odpoczac - ale chyba nie w sandalkach
        szpilkach z cieniutkich paseczkow?!
        Na odpoczynek najlepsze sa sandaly typowo "sportowe" (np.Scholl).
        Pozdrawiam.
        • ford_focus Re: sandałki + rajstopy??? 03.06.04, 16:27
          Gość portalu: inezja napisał(a):

> Po pierwsze:
          > jesli jest upal a macie sesje lub inny egzamin: czy idziecie kokietowac
          > komisje golymi palcami u stop?

Jesli jest upal i masz egzamin to chyba mozesz isc w pantoflach a nie w
          sandalach?!

> Po drugie:
          > mnie np. mnostwo sandalow obciera, zwlaszcza latem kiedy jest goraco.
          > Rzeczywiscie mozna kupic delikatne rajstopki do sandalow-produkuje je
          np.Gatta
          > - ale trzeba troche wysilku

No trudno czasem trzeba sie wysilic. Jesli juz tu zagladamy to znaczy ze wazna
          jest dla nas jak wygladamy, nie?

> Po trzecie:
          > Rzeczywiscie nogom trzeba dac czasem odpoczac - ale chyba nie w sandalkach
          > szpilkach z cieniutkich paseczkow?!
          > Na odpoczynek najlepsze sa sandaly typowo "sportowe" (np.Scholl).

Scholl moze i ma wygodne sandaly ale za cholere ładne!
          Wydaje mi się żę pomiędzy szpilkamy (jeśli ktoś nie lubi) a sandalami Scholl`a
          jest jednak przepaść którą można zagospodarować nosząc ładne i wygodne odkryte
          buciki.

Natomiast w wypadku facetów uważam że poza plażą (w sensie wakacjami) nie
          powinni pokazywać swoich w wiekszość przypadków okropnych stóp.
        • Gość: bb Re: sandałki + rajstopy??? IP: *.rene.com.pl 03.06.04, 16:31
          > Po pierwsze:
          > jesli jest upal a macie sesje lub inny egzamin: czy idziecie kokietowac
          komisje
          >
          > golymi palcami u stop?

Jest na to rada: buty z zakrytymi palcami.

> Po drugie:
          > mnie np. mnostwo sandalow obciera, zwlaszcza latem kiedy jest goraco.
          > Rzeczywiscie mozna kupic delikatne rajstopki do sandalow-produkuje je
          np.Gatta
          > -
          > ale trzeba troche wysilku

latem, kiedy jest gorąco, zakładasz rajstopy??

Uważam, że sandałki tracą cały urok, gdy nosi się do nich rajstopy. Ich uroda
          polega na tym, że można pokazać w nich niemal całą wypielęgnowaną stopę.

• Gość: inezja Re: sandałki + rajstopy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 18:21
          Trzeba troche inteligencji zeby zrozumiec to, co napisalam. Dobrze ze nie musze
          sie was ogladac.Poza tym jak sie dobrze poszuka, to ladnego Scholla tez mozna
          znalezc, a poza tym I TAK MNIE NIE PRZEKONACIE!!! Jak mnie buty obcieraja to
          sie nie bede meczyc. Mam widocznie delikatniejsze stopki od waszych krokodylowo-
          hipopotamowych pletw...jak to dobrze ze to tylko forum, inaczej te wszystkie
          panny juz czailyby sie z nozem na mnie...
          • colleen_1 Re: sandałki + rajstopy??? 03.06.04, 22:59

> Trzeba troche inteligencji zeby zrozumiec to, co napisalam.

Uhhh, rzeczywiscie w tym poscie blysnelas inteligencja.

> Mam widocznie delikatniejsze stopki od waszych krokodylowo-
            > hipopotamowych pletw...

Na pewno ;)

> jak to dobrze ze to tylko forum, inaczej te wszystkie
            > panny juz czailyby sie z nozem na mnie...

Nie kazdy wyladowuje swoje frustracje na innych.
            Nie bulwersuj sie tak, przeciez po to jest forum, zeby wyrazac swoje opinie.
          • Gość: bb Re: sandałki + rajstopy??? IP: *.rene.com.pl 03.06.04, 23:39

> Trzeba troche inteligencji zeby zrozumiec to, co napisalam. Dobrze ze nie
            musze
            >
            > sie was ogladac.

Widocznie niezbyt jasno napisałaś, skoro nie zostałaś zrozumiana.

> a poza tym I TAK MNIE NIE PRZEKONACIE!!!

Czy ktoś zamierza Cię przekonywać? Dyskutujemy sobie, co jest według nas
            eleganckie, a czy Ty założysz na siebie rajstopy i sandałki, czy też kabaretki
            i gumofilce, to tylko Twoja sprawa.

> sie nie bede meczyc. Mam widocznie delikatniejsze stopki od waszych
            >krokodylowo
            > hipopotamowych pletw...

Współczuję delikatnych stópek. To krokodyl i hipopotam posiadają płetwy?

> jak to dobrze ze to tylko forum, inaczej te wszystkie
            > panny juz czailyby sie z nozem na mnie...

Nie pochlebiaj sobie. Raczej nikogo nie poruszyłaś swoim postem.

• Gość: Richelieu* Inezja ma rację IP: 217.98.107.* 04.06.04, 02:13
          bo jeśli mówi, że bardzo ją obcierają buty to.. mnie obcierają równeiż.
          Starszliwie. Już nawet nie do krwi, ale do mięsa. Nie wiem co za hihi męskie
          szowinistyczne prosiaki mówią o pomęczeniu się. Kiedy jedno wyjście jest
          powodem ovbtarcia, a przy każdym anstępnym trzeba kleić nogę plastrami.
          Obcierają mnie pięty, więc nawet eleganckie buty mam bez pięt, choć powinno się
          raczej pięt nie pokazywać na wielkiej gali, ale co mi tam. Obciera mnie przód
          tam gdzie kończy się więc i w tym meijscu noga zabandażowana, kupuję tylko buty
          ze skóry kóz, może inne są też dobre, ale te akurat są i dobre i tanie, bo
          poniżej 200.
          Wszelkie paski ze skóry świńskiej lub co gorsza ze sztucznej są zupełnie nie do
          przyjęcia. Zostają kozy i materiałowe

i zawsze czekam z utęskieniem na koniec upałów. Raz, że wreszcie nie muszę
          nosić sandałów, dwa, że upały lubię tylko wtedy gdy mam urolp. Do pracy chodzić
          w czasie upału to okropność. Autentycznie wolę -30, zwłaszcza gdy śnieg jest i
          skrzypi
      • colleen_1 Re: sandałki + rajstopy??? 03.06.04, 23:05
        Jeszcze nigdy nie widzialam u nikogo polaczenia rajstopy + sandaly ktore by
        dobrze wygladalo. Zazwyczaj to jest tak: bure rajstopy + stare sandaly (w tym
        typie co nosza zakonnice) + dluga szeroka spodnica (zwykle bura ;) ).
        Byc moze dlatego to polaczenie mi sie zbyt dobrze nie kojarzy i sama bym tak
        sie nie ubrala.

Aczkolwiek widzialam w Intimissimi rajstopy bez palcow, zapewne przeznaczone do
        butow, ktore odslaniaja palce. Byc moze jakby je ladnie zestawic nie
        wygladalyby tak zle.
      • Gość: inezja Re: sandałki + rajstopy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.04, 08:34
        Dzieluje ze przynajmniej jedna osoba mnie rozumie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka