Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Chce kupić Pończochy z pasem dla żony

08.02.12, 14:58
    Witam wszystkie Panie,
    Tak jak w temacie chciałbym zakupić pończochy wraz z pasem dla mojej małżonki.
    Jestem o tyle w dobrej sytuacji, że przynajmniej nie muszę jej przekonywać, co do zasadności noszenia pończoch bo nosi te samonośne , chociaż moim zdaniem i tak ze zbyt rzadko.
    Otóż trochę się zapoznałem z wpisami na forum ale szczerze przyznam,że sie w tym wszystkim gubie niestety.
    Szanowna małżonka, nie miała w swojej kolekcjo owych pończoch do paska jak i samego paska.
    Prosiłbym o radę, co mógłbym dla niej sprawić aby się nie zniechęciła, czuła się komfortowo i przede wszystkim nieskrępowana w związku w wystąpieniem takowej nigdy dotąd nie używanej bielizny.
    Co do moich wymagań chciałbym aby raczej miało to w sobie znamiona erotyzmu tj. nie chciałbym aby był to wzór jak to niektóre Panie określają babciny.
    Od czego zacząć?
    Żona moja jest szczupłą osobą, waży ok 53 kg ze wzrostem 167 cm. Rozmiar buta to 38.
    Nie wiem czy te dane będą przydatne ale mam najdzieję, że tak.
    Proszę o fachową poradę, bo i mi zależy na tym aby zrobić jej niespodziankę i aby ten element garderoby zagościł u nas na dobre i przede wszystkim aby żona się nie zniechęciła w związku z ewentualnie źle dobranym pasem i pończochami.
    Będę wdzięczny za wszelaką pomoc
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • dominique70 Re: Chce kupić Pończochy z pasem dla żony 08.02.12, 15:38
        Witam :) jeśli jest Pan z Poznania lub okolic to zapraszam do sklepu z takimi "akcesoriami" w Poznaniu przy ul. Paderewskiego 7 w pasażu, koło cafe Zielona Weranda. Coś tam na pewno Pan wybierze:) i na pomoc może Pan liczyć również:)
      • kasiakucyk Re: Chce kupić Pończochy z pasem dla żony 08.02.12, 19:55
        Hej,

Ja dostałam od męża bardzo dobre jakościowo nazywają się "Claire" marki Elite Lady.
        Po prostu idealne !!!!!!
        Znajdziesz je w tej kategorii
        elitelady.pl/sklep/kategoria/Ponczochy-7
        nie mam czasu szukać ;p

Pozdrawiam
        • koroniarz122 Re: Chce kupić Pończochy z pasem dla żony 09.02.12, 07:39
          No niestety nie jestem z Poznania...
          Czekam dalej na Porady Szanownych Pań:)
          A tak z czystej ciekawości zapytam...Czy korzystanie z łazienki nie wymaga nie co sprytu przy takich akcesoriach tzn. czy szanowne Panie muszą odpinać pończochy od Paska?Nie chce żeby żona się za bardzo zniechęciła:)
          A tak jak w temacie czekam na kolejne propozycje i pomoc
          • koroniarz122 Re: Chce kupić Pończochy z pasem dla żony 09.02.12, 11:45
            Pomóżcie, bo Walentynki coraz bliżej a byłby to wymarzony prezent:). Studiuje te rozmiary tabelki itd ale nie mam pojęcia. Jeszcze jakie pończochy wybrać?Nylonowe?Jedwabne?Z tego co widze te jedwabne to najtanszych nie należą...A na początek chyba byłbym skłonny zainwestować w coś z nie najwyższej półki.
            Czekam na podowiedzi
            • triismegistos Re: Chce kupić Pończochy z pasem dla żony 09.02.12, 13:45
              Witaj, mam podobne wymiary jak Twoja małżonka, no, parę kilo więcej ;)
              Ja jestem posiadaczką paska rago w rozmiarze M i nylonów eve classic w rozmiarze 3. Z obu produktów jestem bardzo, ale to bardzo zadowolona.
              Wydaje mi się, że na twoją małżonkę odpowiedni będzie również pas w rozmiarze M, ale na wszelki wypadek przejrzyj dokładnie tabele rozmiarów na stronie, którą zalinkowałam.
              • koroniarz122 Re: Chce kupić Pończochy z pasem dla żony 09.02.12, 14:27
                Dzięki za podpowiedź. Studiowałem tę stronę i dosyć ciekawa i obszerna lektura. Tak wstępnie myślę o pasie Edith lace
                www.nylony.home.pl/SHOP/index.php?main_page=product_info&products_id=470
                Tylko nie wiem, czy w związku z faktem, że jest rozpinany nieco małżonka się do niego nie uprzedzi:)
                Aha dodam, że jej rozmiar ubrań z tego co kojarze do 36.
                Więc się zastanawiam nad M albo S, zazwyczaj przy zakupie ubrań do S.
                No i pończochy wybadałem temat i te samonośne to 2:)
                • aiczka Re: Chce kupić Pończochy z pasem dla żony 10.02.12, 13:47
                  Rozpinany pas to norma. Ułatwia dopasowanie rozmiaru i utrzymywanie się pasa we właściwym miejscu.
        • a_gneskka Re: Chce kupić Elite SPAM 10.02.12, 05:44
          Spamerka
      • zozumba Re: Chce kupić Pończochy z pasem dla żony 21.03.13, 13:23
        Fajnie:) ja bym chciała dostać od swojego faceta pończochy. Mogę doradzić Ci, abyś przejrzał sobie sklepy internetowe i zobaczył, które pończochy Ci się podobają. kontri.pl mają duży wybór . jeżeli chodzi o rozmiar, to Twoja żona jest bardzo szczupła, obstawiałabym rozmiar S/M :)

Jeżeli kupisz coś naprawdę ładnego to jestem pewna, że żona się ucieszy i będzie z chęcią zakłada. Co najmniej ja bym się cieszyła:D
        Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to pisz :)
        • 1-buc Re: Chce kupić Pończochy z pasem dla żony 21.03.13, 20:02
          zozumba- ginekologa polecasz w Białymstoku, dentysty w Tychach, fotografa w Rzeszowie, alergologa w Gdańsku a organizacje ślubu w Warszawie? I tylko za każdym razem polecasz ten sam sklep internetowy. Dziwne...
          • 0martap Re: Chce kupić Pończochy z pasem dla żony 25.04.13, 22:55
            Dziwne to doprawdy, że tylko jeden sklep podają z pasami i pończochami nylonowymi, bo ja znam jeszcze co najmniej dwa.
            Pierwszy to nylonstyle , bardzo fajny i można znaleźć nie jedną luksusową rzecz.
            Drugi to natomiast reklamowany już gdzieś na tym forum greta .
            Może zanim skorzystacie z nylonów porównajcie - absolutnie nie neguję tego co mają nylony.
            Chodzi o zwykłą uczciwość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka