Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ubrania dla puszystych

20.05.12, 19:26
    Co myślicie o sklepach z odzieżą XXL? Ostatnio kupiłam w takim sklepie kilka fajnych bluzek, i okazały się bardzo dobre gatunkowo. Dodam także, że kolory i fasony są bardzo "na czasie", nie w tylu "babcinym" jak to zwykle kojarzą się takie ubrania:) Uważam, że takich sklepów powinno być więcej, ponieważ nie żyją wśród nas tylko same panie w rozmiarze 36, a wręcz jest ich bardzo mało. Czy u Was są takie sklepy? Czy w nich kupujecie?
    Obserwuj wątek
      • maitresse.d.un.francais Re: Ubrania dla puszystych 20.05.12, 21:46
        Bardzo słusznie! Ja znam głównie "babciowe" niestety.
      • nessie-jp Re: Ubrania dla puszystych 21.05.12, 11:37
        Teraz to w ogóle świat i ludzie, kiedyś kupienie czegokolwiek niebazarowego i niebabcinego w rozmiarze powyżej 40 było nie lada wyzwaniem... Odkąd pojawił się u nas Kappahl, C&A, Vogele i inne niskopółkowe sieciówki, sytuacja poprawiła się niesamowicie.

Problem tylko w tym, że nie każda sieciówka ma osobną linię odzieży w większych i największych rozmiarach
        • alessia27 Re: Ubrania dla puszystych 21.05.12, 16:51
          mamy sklep Ulla Popken.
          Ladne maja wystawy, stroje modne i nawet niektore mi sie podobaja.
          Ja nosze rozmiar 38 czasem 40
        • rannie.kirsted Re: Ubrania dla puszystych 22.05.12, 00:03
          po dzisiejszej wizycie w kappahlu stwierdzam z zazdroscia ze seria xlnt jest o niebo ladniejsza niz "normalna" rozmiarowka zreszta chyba zawsze tak bylo. przepiekne kolory, wzory, fajne kroje. a w rozmiarach 32-44 nuda i nic i jakies koszmarne pseudo hippisowskie tuniki
        • xlprodukt [...] 22.03.13, 11:28
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • razlemongrass Re: Ubrania dla puszystych 21.05.12, 17:51

Od pewnego czasu w H&M jest dostępna linia dla pań o rozmiarach od 44 do 54, ale nie wiem jaki jest krój tych ubrań, czy tak jak piszecie jest uwzględnione miejsce na większe biodra, brzuch czy biust. Bo z jakością każdy wie jak jest ;) Rzeczy szmatławej jakości albo całkiem dobre, które można nosić dłuuugi czas ;)
      • edelstein Re: Ubrania dla puszystych 21.05.12, 21:49
        Mamy sklep weingarten,tam jest odziez dla bardzo wysokich lub bardzo grubych,owszem jest modnie i z klasa.Miedzy 36 a xxl istnieja powszechniejsze rozmiary,38-40,wyzsza pani 42,ale nadal to nie rozmiary xxl.Wybacz,ale tak otylych nie jest tak duzo,by trzeba bylo dla nich nowe sklepy robic.Z reszta lepiej i dla spoleczenstwa i dla nich jak schudna chociaz do 42-44i beda mogli sie w kazdym sklepie ubrac oprocz dziececych.I szczerze powiesilabym sie jakbym nosila rozmiar xxl.Trenuje,by znow nosic 36,teraz mam 38i uwazam,ze to duzy rozmiar.
        • xlprodukt [...] 22.03.13, 11:30
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • maitresse.d.un.francais Nessie!!! 21.05.12, 22:39
        Jakim przekazem Musierowicz się plasuje???

Chciałam wyszukać w guglu, ale wyrzuca mi tylko Ciebie. [wrrrrrrr].
        • nessie-jp Re: Nessie!!! 22.05.12, 12:11
          maitresse.d.un.francais napisała:

> Jakim przekazem Musierowicz się plasuje???
          >
          > Chciałam wyszukać w guglu, ale wyrzuca mi tylko Ciebie. [wrrrrrrr].

Walnęła taki kretyński wywiad w jakimś niszowym pisemku, jak to współczesna literatura (z wyjątkiem JEJ oczywiście) i film deprawują i niszczą dziecięcą psychikę. A stare bajki, te, w których było pełno okrucieństwa
          • rannie.kirsted Re: Nessie!!! 22.05.12, 20:51
            ja uwazam, ze ona ma prawo skrytykowac cos bo jej sie zwyczajnie niepodoba wizualnie. oczywiscie ze szrek swietnym filmem jest niemniej rozumiem ze komus moga sie nie podobac postacie, nie dlatego ze brzydkie. wiadomo, ze brzydkie celowo. ale nawet jako takie mogly by byc fajniej, inaczej narysowane. rzecz gustu po prostu. pamietam, ze tez beksinski straszliwie zzymal sie na wyglad postaci w shreku.
            • nessie-jp Re: Nessie!!! 22.05.12, 21:45
              annie.kirsted napisała:

> ja uwazam, ze ona ma prawo skrytykowac cos bo jej sie zwyczajnie niepodoba wizu
              > alnie.

Owszem, ale żeby coś skrytykować, warto najpierw... OBEJRZEĆ. A jeśli się nie widziało, to przynajmniej nie opierać krytyki na tym, że ktoś ma "nieinteligentną twarz". Bo wychodzi się na paniuńcię, dla której ładna buzia to podstawa, a jak ktoś "nieinteligentnie" wygląda, to trzeba od niego dzieci trzymać z daleka...

I dlatego właśnie ta autorka zachowuje się jak owi prymitywni wieśniacy z widłami, którzy nie potrafią zrozumieć, że ktoś, kto brzydko wygląda, może mieć wrażliwą duszę i być dobrym stworem.

Jak na autorytet w dziedzinie literatury dziecięcej to dość, hm, niefortunna wypowiedź.
              • rannie.kirsted Re: Nessie!!! 22.05.12, 22:23
                jak dla mnie, w jakichs hmm 80% masz racje:D pozostale 20% - mnie tez nie podobaja sie te postacie:D chodzi o kreske, o styl rysowania. oczywiscie to jasne ze mialy byc brzydkie - bo takie jest przeslanie filmu. ale wolalabym zobaczyc brzydkie postacie narysowane jakos inaczej. po prostu kwestia indywidualnego odbioru, nic wiecej. a ze Musierowicz sama siebie sytuuje jako jakiegos ostatniego przedstawiciela inteligencji wsrod dziczejacej tluszczy, to inna sprawa, bardzo niefajna i bardzo widoczna w ostatnich tomach jezycjady.
              • maitresse.d.un.francais Dzięki 22.05.12, 23:15
                a gdzie mogę zobaczyć całą wypowiedź pi.asi?
      • kol.3 Re: Ubrania dla puszystych 20.10.13, 20:47
        Firma Damex (moja ulubiona) posiada bardzo dobrej jakości klasyczne rzeczy w rozmiarach od 38 do chyba 50. Widzialam kiedyś u nich plaszcz wiosenno-jesienny wełniany boski, rozmiar 50 (nie noszę rozmiaru 50) przepiękny i arcydrogi (jak dla mnie).
      • ludwiqs Re: Ubrania dla puszystych 13.03.19, 16:07
        Ciężko dostać coś na większa osobę. Choć nie powiem pojawia się coraz więcej sklepów z odzieżą dla puszystych. Niestety nadal jest mało sklepów z odzieżą dla Panów, z tego powodu bardzo ubolewam. W kupie siła dajcie jakieś namiary na fajny sklep dla Panów. Pozdrawiam piękne Panie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka