Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

moda na ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 18:38
    Ok wiem, że to choroba, ale mam pytanie: KTO zatrudnił te "piekności" jako
    modelki ??? Bo o ile się nie mylę, to zdjęcia zrobione zostały na wybiegu
    podczads pokazu mody !!!
    ????

A potem się dziwią co niektórzy, że młode dziewczynki, które chcą zostać
    modelkami (a dużo teraz takich) głodzą się !!
    Obserwuj wątek
      • Gość: młoda Re: moda na ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 18:39
        ups zabrakło tego: www.wizaz.pl/zlosl_anoreksja.html
        • Gość: Asica Re: moda na ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 19:08
          Toż to jest straszne ! ! !
      • Gość: Sineira Re: moda na ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 19:28
        Ohyda!!!
        To potworne, do czego może doprowadzić pogoń za modą, głupota dyktatorów mody
        i... brak mocnego kręgosłupa u młodych dziewczyn. Oglądam "fashion tv", kiedy
        chcę sobie poprawić humor. Taka prywatna terapia obrzydliwością.
        Dookoła ciągle jeszcze wychwala się "szczupłą sylwetkę" i ilustruje się owo
        wychwalanie zdjęciami szkieletów obciągniętych skórą. Nic to, że nogi krzywe,
        nic to, że między udami pies z budą by przeleciał! Nie szkodzi, że trzęsie się
        to-to, jakby się miało zaraz rozpaść. Ważne, że szczupła i szmaty na niej
        dobrze wiszą!
        A potem się okazuje, że już 11-latka się odchudza. I - jak kuzynka mojej
        koleżanki - mimo leczenia i wysiłków całej rodziny nie dożywa 15 roku życia...
        A wszystko dlatego, że w szkole koleżanki wytykały jej, że "nie ma talii". 11-
        latce, wyobrażacie sobie???
        • Gość: Asica Re: moda na ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 23:23
          To już nie jest straszne, to jest SMUTNE :(
      • Gość: eve Re: moda na ... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.06.04, 19:33
        Wygladaja jak kosciotrupy!!! Szczegolnie ta na samym dole! Koszmar!!! Ciekawe
        komu to sie podoba?
        • sorbet Re: moda na ... 30.06.04, 23:45
          Zdaje mi się, że zdjęcia z pokazów nie są autentyczne. Pierwsze zdjęcie (po
          lewej) wygląda na pokaz Gucciego. A nawet dużym domom mody nie stać na takie
          makabryczne, negatywne image.
          • bez_nicka Re: moda na ... 01.07.04, 03:35
            Mysle podobnie jak sorbet, ze akurat te zdjecia sa (dosc prymitywnie)
            spreparowane, np. w photoshop.
            ale problem anoreksji istnieje. z ta roznica, ze przy tej prawdziwej "pietno"
            odbija takze (wlasciwie to najszybciej) na twarzy.
            • Gość: inezja Re: moda na ... IP: *.ceti.pl 01.07.04, 17:24
              zgadzam sie ze to moze byc fotomontaż-spójrzcie na tą po lewj u góry - ma
              całkiem normalna twarz i do tego "przyczepione" to biedne ciałko...
              • bez_nicka Re: moda na ... 01.07.04, 18:01
                a tej po srodku to nawet prawa dlon zanika(nie chcialo sie uzupelnic po
                usunietym boczku?), nie mowiac juz o calym ramieniu wbrew ludzkiej anatomii.

jak dla mnie te zdjecia sa beznadziejne jesli chodzi o walke z anoreksja bo
                daja informacje chorym "szczupla i jest na wybiegu" jako zacheta. to predzej
                forma pocieszenia normalnym smiertelniczkom: modelka wiec pewnie ma anoreksje.
      • Gość: slonko_wasz Re: moda na ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 23:51
        to jest chore... bo jedynymi osobami, ktorym podobaja sie takie chudzielce sa
        osobyz kompleksami na temat swojej wagi... zadnemu facetowi nie spodoba sie
        kobieta z wystajacymi kosciami, bez zadnych kobiecych przymiotow - taki
        unisex...

pozdr.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka